Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hadi WebBrowser yapalim! (.NET ci arkadaslar)

reyou

Öne çıkan mesajlar

Ben bi ara firefox toolbari yapmak istedim patiye. Ugrastim falan ama deli gibi javascript var icinde. Javascript bilgimde zayif web yazilimi alanim olmadigi icin. Birakmistim.

sharky said:

Bu tur "Haydi yazalim." etkinlikleri icin nedanko bir CVS, SVN v.s. gibi bir sey kursa ya sunucuya. Hem kendi pati repository mis olur. Isteyen istedigi gibi contribute eder. :)

Abi sirf CVS/SVN le cozulmuyo, iste ticket sistemi vs. bildigin development environment kurman gerekiyo. Burada bir yazilim sirketine calisirken GForge ile icli disli olmustum o sunucuyu kurup yonetmistim. Direkt sunucuya kurdugunda yonetimi cidden kolay degil, mailing list vs, bi ton ayrinti var, ciddi is cikariyor. En iyisi VMware ustunde kurmak oluyor, backup gibi sorunlarida kisa yolla cozuyor, ama o da sistem kaynagi tuketiyor, Pati sunucusu uygun degil. Ayri sunucuda acarim su an, o buyuk bi sorun degil ama surekliligi zor olur. Gecici sunuculardan birinde acarim, sonra sunucu lazim oldugunda tasimak gerekir vs, cok uygun bi cozum degil.

En iyisi sourceforge vs gibi bir yerde bu isi yapmak, google da olur. fokusumuzu sunucu yonetimi yerine kodlamaya veririz.

.Net bilmiyorum, fakat PHP/Perl ya da Java dilleriyle birsey yapilacaksa buyuk bir zevkle katilim saglamaya calisirim, bende kodlamami ilerletecek projeler ariyorum cunku. Cok fazla firsatim olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

simdilik arada 2 satir kod atabilecek kadar bile birikimim olduğunu düşünmüyorum ama böyle bişi olursa elimden geldiğince yakından takip edip öğrenmeye çalışırım, biraz eğitimsel yönü de olsun diyosanız kodlarda commentleri detaylı ve kolay anlaşılabilecek bir dille yazmanızı isteyebilirim. kolay gelsin =)
Sosyal ağlarda paylaş

benim aklimda sole bisi var mesela, black&white oyunundaki gibi

1- eger mouse ile saat yonunde daire cizerseniz sayfa refresh olacak
2- adres satirina bisiy girip mouse u X koordinatinda saga sola hizla hareket ettirirseniz o sayfaya gidicek bir nevi Go dugmesi
3- eger mouse ile saat yonunun tersine daire cizerseniz back tusu gorevi gorecek

yada bunun gibi kombinasyonlar. bolelikle tuslardan tasarruf saglamis olacagiz. tabi isteye bu tuslari aktif hale getirebilir.

bide pati altinda gelisecegi icin, default olarak turuncu font lar kullanabiliriz :)
Sosyal ağlarda paylaş

olaya browser makyajlaması olarak bakmamak lazım bence. hatta tasarım yanı sonra da düşünülebilir. önceliği işlevselliğe vermek gerek kanımca.

misal ne olur? firefox'un add-on sistemi adapte edilebilir. xul ve javascript ile add-on yazma desteklenebilir.. hali hazırdaki ff add-on'larının çalışacağı bir platform yapılmaya çalışılabilir. (bu çok iddialı oldu =))

ya da sosyal tarayıcı yapılabilir. tarayıcının üzerinde facebook, twitter, paticik! gibi siteleri takip eden, bildiriler geçen vs bir sistem gibi..

tasarıma da bir tür işlev olarak bakılabilir. misal tasarımını yapmak yerine plugin template mantığı yazılabilir. bu sayede tasarım şablonu çıkaracak bir sürü kişi çıkar zaten ve bir galeri oluşturulabilir.

cvs vs. muhabbetine gelince.. valla ms visual sourcesafe'in yönetimi çok zor değil. ama paticik sunucusunun altyapısına uymuyor kafadan =) zaten bence de geniş kitlelere yayılmış public siteler varken böyle kapalı bir yapıya gerek yok.

hali hazırdaki açık kaynak browserlara gelince.. açıkçası ben devasa bir proje düşünmedim en baştan beri. firefox'un kodlarıyla bir arkadaşım ilgilenmişti iş sebebiyle. inanın çok karışık. oturup sadece ne yaptıklarını anlamak haftalarımızı alabilir. chrome'un da farklı olduğunu sanmıyorum. iş gecko ya da webkit gibi layout engine'leri düzenlemeye gelirse, akşamları zaman geçirmekten çıkar o =) saç baş yoldurur. sonunda da hiç bir şey olmayabilir üstelik.

dil seçimine gelince.. açıkçası .net benim işime gelir. çünkü aktif olarak kullandığım platform bu ve boş zamanlarımda da bir şey yapacaksam bu platformda yapmak isterim ki kendimi bu konuda daha fazla geliştiriyim. başka bir dille fazla uğraşmak istemem ama birileri başlarsa ve sağlam adımlar atarsa, o gruba da dahil olabilirim..

en son olarak, en başta dediğimi tekrarlamak isterim; ben aslında browser yapma fikrinden öte (ki bu fikri önceleri hiç başlamadığım/tamamlamadığım projelerim içine dahil etmişliğim de var) pati halkı olarak bir proje üretme fikrine tutuldum. ve daha emin adımlarla, ilk projeye başlamak adına küçük şeyler de yapılabilir başlangıçta. ne biliyim nedanko'nun dediği gibi firefox plugin'i de olabilir mesela.. zamanında biraz incelemiştim, ilgimi çeken bir alan =) misal paticik'in arayüzünü geliştiren bir plugin projesi de olabilir bu..

onun dışında bir tane paticik crawler projesi düşünmüştüm geçen hafta ama bu aralar başlayamadım =) öyle bir şey de olabilir =P paticik'i indeksleyerek, paticik'in üretemediği istatikleri kullanıcılara sağlayan vs. mantığında. (bu paticik.com alanında bone'un bir isteği üzerine aklıma gelmişti).

falan fişmekan..
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

C# veya C++'ta yazılırsa ben de yardımcı olmak isterim açıkçası. VB bilmiyorum o yüzden o konuda hiçbi katkım olmaz malesef.
Bi de WPF kullanmak yerine win forms kullanılmasını ben de destekliyorum :P
.net platformunda her dil msil'e cevrildigi icin, .net dillerinden herhangi birinde yazip dll olarrak ekleyebilirsiniz kodunuzu. Visual c++ filan da dahil sanirim buna
Sosyal ağlarda paylaş

ürün tanımını çıkarmanızda yarar var, mirage sormuş bir kaç post önce.

Birde, java yazın :) .net neymiş :P

Java olursa katkıda bulunurum, ayrıca repo da serve edebilirim size.

Edit: Product Management da çok ciddi bir kariyerdir yazılım dünyasında, aramızdan eğilimi olanlar çıkabilir :) ürün tanımı önemli iş.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar oneriler iyi hosta, bu gercek anlamda bir "Hadi web browser yapalim" konusu degil, "hadi .Net ogrenelim!" mantigi ile acilmis bir baslikti.

yani burada asil amac .NET i en zevkli olabilecek yoldan ogrenmek. belki baslik kisileri yanlis yonlendiriyo, ama olay bundan ibaret.

o yuzden .net ci arkadaslar diyerek ozellikle belirttim, yani gercek anlamda sifirdan browser yapmak diye bi durum soz konusu degil. Ha o sekilde dusunup yapmak isteyen arkadaslar varsada konusu burasi degil.

Yine konu bir sure kalsin buralarda zaten ilgilenen olmazsa asagilara dogru kayar gider, fikirleri gorusleri olan varsada standartlari vs belirtiriz ve .NET ogrenmeye baslariz. web browser yazmaya degil :)

mesela benim aklima yeni gelen bisi browser a embed edilmis bir chat sistemi, arkadas listesi, su anda arkadasim hangi siteye bakiyor? ozelligi falan filan, mesela bunlar daha onceden yapilmamis mi? yapilmis. ama amac zaten yeni bisiy yapmak degil (belki arada yeni bisiyler cikaririz) ama biz orada chat islemlerini yapmaya calisirken biliyorumki isin icine socket programming girecek, portlar vs fln, onlarla ugrasicazki, framework u derinlemesine ogrenelim.

sonuc olarak, dogru IE motorunu kullanarak, internette gezinen bir program ortaya cikacak, ama icerisine ekledigimiz ozellikler ile baya tecrube kazanacagimizi umuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

daha 3-4 ay önce bir açılışta kullanılmak üzere kiosk application yazdım. hem sunumda hem tanıtımda kullanıldı ve web browsing gerektiriyordu.. c# ile ie control kullanarak yazdıgım bir projeydi. sunu soylemek istiyorum, IE kontrolün size sundugu customization cok ama cok sınırlı, navigate dısında birsey yapmak API yetersizliği dolayısıyla cok zor, en kucuk mudahalede direk DOM'a girmek gerekiyor.hiç de esnek bir yapısı yok. bu acıdan yapmak istediginiz seyin önceden tanımlanması ve ie control ile bunun yapılıp yapılamayacağı ilk adım olarak daha iyi olmaz mı?

timeout handlerı bile salak sacma sorunları vardı, vs vs. gerekirse bu projeden browser tabanlı kodlari verebilirim..
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

2- adres satirina bisiy girip mouse u X koordinatinda saga sola hizla hareket ettirirseniz o sayfaya gidicek bir nevi Go dugmesi
3- eger mouse ile saat yonunun tersine daire cizerseniz back tusu gorevi gorecek

yada bunun gibi kombinasyonlar. bolelikle tuslardan tasarruf saglamis olacagiz. tabi isteye bu tuslari aktif hale getirebilir.

bide pati altinda gelisecegi icin, default olarak turuncu font lar kullanabiliriz :)

iste ya bu add-on u ariyorum bende firefoxda vardi bu?adini hatirlayan?

Simdiden kolay gelsin herkese, makyaj icin adayim!=)
Sosyal ağlarda paylaş

Mille said:

reyou said:

iste ya bu add-on u ariyorum bende firefoxda vardi bu?adini hatirlayan?

Simdiden kolay gelsin herkese, makyaj icin adayim!=)

mouse gestures yanlış hatırlamıyosum o eklentinin adı.
Sosyal ağlarda paylaş

if it's working, it's out of date.

Debugsız yardırmalar herkese :)

Şaka bir yana, platform bağımlı iş yaparken de sonuçta birden çok platform da ürünü test ediyorsun. Aşşağıya bağımlı oldugun yeri ayırıp yazıverirsin gari ;) üst kısım kadim kalır ( tapıyorum bu kadim kelimesine)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...