reyou Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 .net le ilgili kitaplari kurcalarken aklima geldi, biliyorsunuz, windows forms lari icerisine suruklenip birakilan bi web browser kontrolu var ve hemen hemen IE de var olan tum ozellikleri kullanabiliyorsunuz. Hatta bu kontrolu direk hic bi eklenti yapmadan kullanirsaniz zupper hizli calisiyo, heralde IE uzerinde sacma sapan birsuru eklenti calistigi icin oldukca yavas. Birde dun ogrendigim birsey, uretilen web browser kullanicinin makinesinde hangi IE varsa onu kullaniyo IE 6,7,8 hangisiyse artik. Buda isimize gelir heralde. Simdi konumuz su, bir sure bu konuda, "tamam ben katilirim, arada 2 satir kod atarim, olmadi kodlari inceler ogrenirim" dicek olan arkadaslar olursa, 1-2 ay sonra ortaya cok eglenceli bir browser cikabilir. acikcasi bende basit refresh, navigate vs islemlerinden otesini bilmiyorum, ama yaza yaza ogreniriz. birde kendi adima konusacak olursam, daha cok web programlama olayina yatkinim ve su anda bir websitesi gelistirmekteyim o yuzden cok fazla vakit ayiramayabilirim ama "2 satir kod atacaklardan" olurum. sonucta 10 kisi kadar olsa, ve az az yaza yaza belki bisiyler cikar ortaya. sonucta kodu paylasacagimiz icin, yani acik kaynak kod olacagi icin kimsenin, oha kodumu kullaniyolar, enayimiyim ben diye bir kaygisi olmaz. isteyen istedigi yerde birakir, alir satar dagitir artik hunharca kullanir iste :) nese daginik anlattim biraz ama, varsa bole bi girisime girisecek, burda konusalim tartisalim, sonra ufaktan baslariz. benim ilk aklima gelenler 1- zaten visual studio express fln var sanirim free kullanabilinir 2- sabit bir ftp yada free sharing service kullaniriz herkes oraya upload eder ve ordan ceker 3- birden fazla kisi ayni kodda calisacak olurda karisiklik cikar sorununu ortaya cikabilir, onuda heralde iletisimle halledebiliriz diye dusunuyorum 4- burdan kisilerin istekleri olabilir mesela, bir tus olsun, o gunun tum atyarisi sonuclarini, iddaa tahminlerini, hava durumunu getirsin fln diyebilir, onu yapmaya calisiriz, web service ler falan kasariz belki 5- cokmu heycanlandim lan? nese suyu cikti topigin gorusleriniz bekliyoruz efem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 fikir aslında çok güzel. özellikle web browser yapma fikri değil de, paticik olarak böyle hoppadak bir şeyler yazma etkinliği olayına bayıldım. hemen söyleyeyim, benim fazla zamanım yok ama gecelerimi feda edebilirim. eğlenceli olur gibi geliyor. kodları file system'de muhafaza etmek riskli ve üretkenliği azaltır. codeplex.com, code.google.com ya da github.com'da tutulabilir. başka alternatifler de var ama bunlar iyidir. zaten burada check-in/out özelliğinden dolayı takım çalışması da rahat işler. ie'nin html layout engine'in adı trident. windows'a gömülü olduğu için (windows explorer'da aynı engine'i kullanıyor) dediğin gibi bilgisayarda hangi ie yüklüyse, o engine'i kullanıyor .net de.. neyse işte.. birileri çıkarsa ben de varım sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Fikir güzel .NET bilseydim katılırdım valla ciddi ciddi =) Katılan olursa wall of text isteklerimi yazmaya hazırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Ben de destek vermek isterim. Ancak niye .net? (Tabi bu sorunun cevabina gore destek fikrim degismeyecek.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Destek olarak benim sunucudan size ftp acabilirim kullanırsınız :) .NET bilseydim katılırdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 sevindim katilacak olanlara tamam code plex teki check-in/out olayi supermis, boylelikle cakismalari onlemis oluyoruz. bunu uygulayalim bakin en onemli sorunlardan birini kaldirdik ve ogrenmeye basladik bile winForms kullanalim diyorum, wpf icin sanki erken gibi biraz, en azindan benim icin burda baslangic standartlarini belirttikten sonra, ilk kuregi ben atarak codeplex e web browser in ilk halini atabilirim. (browser + go + refresh + back dugmeleri olan bisi, sonra design i guclu bir arkadas benden alip makyajlayabilir) yalniz hemen acele etmeyelim, diyorum once biraz projenin genel hatlari ciksin. ey paticik ahalisi bu arada design fonksyonellik vs onerileriniz varsa bekliyoruz :) bakarsiniz, browseriniza yeni bir kardes gelir bu arada bi isimde bulmak lazim, eheh. edik = imla, yazim hatasi vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 yanlis mesaj sorry. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 benim anlamadigim sey, yine ie motorunu kullandiktan sonra yaptiginiz skin + plugin'den ote bisey olmus olmiycak ki? anlattigin olay eline arabanin butun parcalarini alip "hadi arkadaslar araba yapalim" demek gibi bisey. belki araba sizin istediginiz gibi 7 kapili ve toprak yolda giderken siren calan bi araba olucak (niye bilmiyorum aklima oyle bi ozellestirme geldi heh), ama arabanin ici aslinda hic degismemisken "ben araba yaptim" diyo olcaksiniz. ilginc bi proje olabilir, ama browser yapmak degil bu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armagan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Gazanfer'e katılıyorum. Heves kırmak gibi yaptığınız şey Maxthon olur çıkar. Zaten eklediğiniz AxBrowser denen şey IE'nın HTML render engine'i bildiğim kadarıyla. Refresh, Navigate2 gibi şeyler dışında çok birşey yapamıyordu diye hatırlıyorum. Oturup Favorites vb. gibi standart browser özelliklerini kodlamak da ne kadar anlamlı olur bilemiyorum açıkcası. Ha, Google'ın WebKit'i alıp kendi browser'ını yapması gibi yapıcaz derseniz kolay gelsin derim anca :) said: Birde dun ogrendigim birsey, uretilen web browser kullanicinin makinesinde hangi IE varsa onu kullaniyo IE 6,7,8 hangisiyse artik. Buda isimize gelir heralde. IE8'e özel bir kod yazarsanız ve kullananda IE6 varsa ne yapacaksınız? Eklenen her özellik için versiyon kontrolü koymanız lazım. Bir de ftp filan zor olur Goodle Code veya SourceForge gibi takım desteği sunan ücretsiz yerler kullanın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 amac "ogrenmek". Bilgi paylasimi. ben sifirdan birsey yapmayi iddaa etmedim ilk mesajimi dikkatli okursan. iddaa sonuclarini almaktan bahsettim bi yerde ornek vermek amaci ile, onla karistirdin heralde ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armagan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 reyou said: amac "ogrenmek". Bilgi paylasimi. ben sifirdan birsey yapmayi iddaa etmedim ilk mesajimi dikkatli okursan. iddaa sonuclarini almaktan bahsettim bi yerde ornek vermek amaci ile, onla karistirdin heralde ;) .NET öğrenmek amacıyla kalkışıyosanız o zaman bi lafım olmaz tabi, kolay gelsin (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 bence proje guzel. daha dogrusu hic yoktan iyidir. tavsiyem, direkt kodlamaya girismek yerine once bazi standartlar belirlemek, calisma ortamini sekillendirmekle baslayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 amaç tabiiki de öğrenmek. burda 5 ana browser'a alternatif olmayı bırakın, maxthon gibi yancı browser'lara da alternatif olamayız. bunun yanına bile yaklaşamayız. proje tamamen deneysel olabilir. maksat ortaya bir proje çıkartmak. öğrenmek, tecrübe kazanmak vs. adımlarınızı atarken uzaklara bakarsanız, önünüzü hiç bir zaman göremezsiniz arkadaşlar. yorumlarınız bu bağlamda biraz abes açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Ractamainus said: amaç tabiiki de öğrenmek. burda 5 ana browser'a alternatif olmayı bırakın, maxthon gibi yancı browser'lara da alternatif olamayız. bunun yanına bile yaklaşamayız. proje tamamen deneysel olabilir. maksat ortaya bir proje çıkartmak. öğrenmek, tecrübe kazanmak vs. adımlarınızı atarken uzaklara bakarsanız, önünüzü hiç bir zaman göremezsiniz arkadaşlar. yorumlarınız bu bağlamda biraz abes açıkçası. yorumlar abes falan degil. tam tersine siz fazla hayalperestsiniz. web browser yapalim deyip iki tane form elementi koymak nedir ki? (ek: yaptiginiz seyin kotu bi tarafi yok, ilk mesajda da soyledigim gibi ilginc proje, ama web browser yapiyoruz derseniz elestiri alirsiniz normaldir.) iyi ben de <iframe src="http://google.com"> yazip "arama motoru yaptim" diyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 yahu insanlardaki bu pesimizm gribini gerçekten anlamıyorum. bunu başkalarına bulaştırmaya bu kadar hevesli olmayı hiç anlamıyorum. basitçe şunu diyebilirim; maxthon gibi bir sürü browser'ın yaptığı da "teknik olarak" reyou'nun yaklaşımından fazlası değil. hiçbirisi kendi layout engine'ini kullanmıyor. ama onlara hala browser diyoruz çünkü işlevsel olarak browse etme görevini yerine getiriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 o zaman benim iframeim de arama motoru olsun. olar mi? ona bi itirazin var mi? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 yaw ben .NET i ogrenme amacli, hemde zevkli olabilecek bir proje koydum ortaya. kod icerisine koyacagimiz yorumlar olsun, burdan isnanlarin istekleri olsun cok seyler ogrenebiliriz, isteyende kodu acip ogrenir. Mum_Chamber in dedigi gibi, proje standartlarina burada karar verebiliriz. 1- mesela dil olarak full ingilizce baslayalim diyorum, daha sonra turkce versiyonuna geceriz 2- fonksyon isimleri, parametreler vs hersey ingilizce olmasindan yanayim, sonra ing-turkce birbirine girince sakat olabiliyo 3- yourumlar tabikide turkce olabilir herkes yazdigi fonksyonun yanina 1-2 satir yorum eklerse cok iyi olur 4- C# kullanalim derim tabi VB isteyen varsa tabi her ikisinide ayni anda compile edebiliriz diye dusunuyorum tabi farkli gorusleri olan olabilir, herkes goruslerini yazarsa daha kolay olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 olmaz canım. onu bal gibi anladın da.. "ben sıçtım, bu da tüyü" demek istemişsin belli. köstek yerine destek olmanın yollarını öğrenmek lazım artık. bu millete yapıştı bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Ben ortaya ne çıkacağını anlamadım. Ne eklenecek mesela? Onlar da proje sırasında spontan belirlenecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 benim standart dedigim kodlama standardi degildi, mirage'in parmak bastigi noktaydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Bu tur "Haydi yazalim." etkinlikleri icin nedanko bir CVS, SVN v.s. gibi bir sey kursa ya sunucuya. Hem kendi pati repository mis olur. Isteyen istedigi gibi contribute eder. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 10 print "Abso" 20 goto 10 run Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Mirage said: Ben ortaya ne çıkacağını anlamadım. Ne eklenecek mesela? Onlar da proje sırasında spontan belirlenecek? evet, sonucta her yeni gelen istek "yapilabilir" bisiyse plug-in misali eklenebilir. Projenin gidishatini bozmaz, cunku hepsi birer component olacagi icin kolayca eklenip cikartilabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 bir şeyler yapılmak için çaba harcanılması oldukça güzel gerçekten.. Ancak, IE nin alt yapısının üstüne gui oluşturmak beni çok cazip etmiyor.. Firefox gibi motoru kendimiz yazsak neyse :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2009 Simdi isimiz hakkaten oturup makyajlamaksa bence de mantikli degil. Hali hazirda acik kaynak bir motor alip, cok daha saglam bir hale getirebiliriz. Ornegin chrome'un kodu zaten acik. Ben derim ki onu islevsel hale getirelim ve degisiklikler yapalim uzerinde. Hatta bakin on numara fikir size; malum TR'de her taraf block'lanip duruyor. Bir adres yazildiginda, program gidip yurtdisi proxy'den IP'sini alsin, daha sonra o ip ve adresi /etc/hosts'a eklesin. Daha sonra da acmayi denesin. Boylece mahkeme karari ortadan kalkar. Kapis kapis kullanilir program. Ayrica sharky'nin soylediginden yola cikarak aklima baska bir sey geldi. Soyle ki, ben isim dustukce, programi da google'da ilk sayfalarda bulamazsam, oturup kucuk script'ler yazarim; misal bir path veriyosun, onun altindaki subfolder'lara falan bakarak en buyuk klasorun hangisi oldugunu gosteriyo vs. vs. Boyle salak sacma seyler. Eminim herkesin boyle yaptigi seyler vardir. Eger bir paylasim ortami gibi bir sey yaparsak, oraya upload ederiz. Hem, burada programlama ogrenen arkadaslara yardimci olur; hem de o kucuk seyler bir defa kullanip silinmekten kurtulur. Sizce ise yarar mi? (Hemen eveeeet demeyin, dusunun, girip bakar misiniz bi diye) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar