adamınbiri Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 risk budur yazacak ilk kişinin özel üniversite masraflarını ben karşılıycam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 risk budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2009 2010'da yazılı sistem ile olmayacak benim bildigim kadarıyla.Dershanede (dilfem) söylediklerine yds %65 1.sınav %30 basari şeysi %5 gibi bi etkide bulunuyormus diğerlerini bilmiyorum ama yazılı bi sistem olmaz lan bu sene olmasın olmamalı.olmaz dediler yani olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 NoTwisT said: Su durumda elle degerlendirme geriye gitmek demektir. Olay teknolojinin kullanilmamasi degil. Tikir tikir isleyen sistem varken icin isine insan faktorunu dolayisiyla adam kayirma, hata, ruh halinden dolayi yapilacak haksizlar vsvs.... katarsan bu geriye gitmekten baska birsey degildir. şu bariyeri bir şekilde aşmamız lazım, ne zaman elle okunabilecek olgunluğa gelebileceğimizi kestiremiyorum ama elle okuma yapılacak sorular olması önemli bişey bence. test ölçücü birşey değil, akıl yürütmeyi ödüllendirmez. test kısır bi sistem. elle okuma sistemi ki dünyada ilk de değil. öncelikle yeterli olgunluğa ve adalet duygusuna ulaşılması gerektiği konusunda hemfikiriz, ama ondan sonra işin içinde insan faktörü olması gerektiğini düşünüyorum ben. en azından girenlerin iyiliği için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 NoTwisT said: Su durumda elle degerlendirme geriye gitmek demektir. Olay teknolojinin kullanilmamasi degil. Tikir tikir isleyen sistem varken icin isine insan faktorunu dolayisiyla adam kayirma, hata, ruh halinden dolayi yapilacak haksizlar vsvs.... katarsan bu geriye gitmekten baska birsey degildir. açık uçlu soruları bilgisayarla kontrol edebilcek algoritma falan mı yapmayı planlıyorsun ki ? yoksa ileri gitmek insanın zihnini törpüleyen test sorularıyla mı olacak ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 NoTwisT said: Su durumda elle degerlendirme geriye gitmek demektir. Olay teknolojinin kullanilmamasi degil. Tikir tikir isleyen sistem varken icin isine insan faktorunu dolayisiyla adam kayirma, hata, ruh halinden dolayi yapilacak haksizlar vsvs.... katarsan bu geriye gitmekten baska birsey degildir. Aynen katılmakla birlikte, minimum 43yaşında olan össnin ve bunu yapan kurumların 43 yıl boyunca insanları stres ve belirsizlik içinde tutma politikası tam gaz devam ederken bu 43 yıl içinde 1 planı olmaz mı bir devletin.Koca devletsin ya anadoluya yayılmışsın 2000yıllık geçmişin ve tarihin var önünde 40 yıla dair bir plan bir strateji bir hedef hiç mi olmaz. Çıkar açıklama yaparsın , atıyorum biz 2015 yılında çift aşamalı sınavı kullanıcağız ve şimdiden altyapısını hazırlıyoruz felan denir ve programa konur.Seneye sistem değişecek cümlesi benim için tanımsızdır,bugdır,error verir. Birde eacılara yeni sistmde negatif etkileyecektir büyük ihtimal.Çünkü sayısal olupta ea çözecek insan sayısı artacak.Ayrı gün sınavı olacağından millet emniyet sibobu gibi gidip ed-sos çözecekler ve zaten fen1 yaptıklarından +15 le başlıcaklar.Ben yeni sistemde hukuk okuyacak olsam sayısal okuyarak girerdim sınava. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Hangi sistem tıkır tıkır? Tıkır tıkır işlemesi sadece insanların her yıl üniversiteye girmek için hayatlarından en azından koca bir yılı alakasız şeylerle yitirip, yine de kazanamadığı sistem mi tıkır tıkır? Yapmayın allahaşkına. 2000 yıllık(??) ülkenin 2000 yıldır üniversitesi yok. Üniversite sistemimiz, üniversitelerin ellerine bırakılmadığı için yap boz tahtası benim gözümde. En iyiyi bulana kadar denicekler yapacak bişey yok. Ama önce şu alanlaşmayı ya da alanlaşma etkisini ortadan kaldırsalar bence çok güzel olacak. O kadar fizik kimya biyolojiyi hukuk okumak adına dahi yapacağına inanıyorsan, sayısal oku, öyle geç madem. FEN1 çalışmak EAcıların da görevi ayrıca. SOS1 de SAY'a zor geliyor yani. (En azından 1. bölümdeki en fazla yanlışım benim SOS1dendi) Sistem adil değilki. Klasik sorular gelsin işte, o zaman ed-sos çözen sayısalcılar azalır. ne değiştiriyorsa bu sayısalcıların ed-sos çözmesi onu da anlamadım. Ben de sınavda vaktim kaldı diye ed-sos çözdüm, sayısalcıyım, ve tercih de yapmadım. EAcılar için değişen bişeyin olduğunu sanmıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 asinanyavuz said: Hangi sistem tıkır tıkır? Tıkır tıkır işlemesi sadece insanların her yıl üniversiteye girmek için hayatlarından en azından koca bir yılı alakasız şeylerle yitirip, yine de kazanamadığı sistem mi tıkır tıkır? Yapmayın allahaşkına. 2000 yıllık(??) ülkenin 2000 yıldır üniversitesi yok. Üniversite sistemimiz, üniversitelerin ellerine bırakılmadığı için yap boz tahtası benim gözümde. En iyiyi bulana kadar denicekler yapacak bişey yok. Ama önce şu alanlaşmayı ya da alanlaşma etkisini ortadan kaldırsalar bence çok güzel olacak. O kadar fizik kimya biyolojiyi hukuk okumak adına dahi yapacağına inanıyorsan, sayısal oku, öyle geç madem. FEN1 çalışmak EAcıların da görevi ayrıca. SOS1 de SAY'a zor geliyor yani. (En azından 1. bölümdeki en fazla yanlışım benim SOS1dendi) Sistem adil değilki. Klasik sorular gelsin işte, o zaman ed-sos çözen sayısalcılar azalır. ne değiştiriyorsa bu sayısalcıların ed-sos çözmesi onu da anlamadım. Ben de sınavda vaktim kaldı diye ed-sos çözdüm, sayısalcıyım, ve tercih de yapmadım. EAcılar için değişen bişeyin olduğunu sanmıyorum ben. Dostum dediklerini bende yaptımda söylediklerimi bireyselleştirme bence.Ben sadece ea öğrencisini bekleyen tehlike var diyorum bu sistemde,girip bunu bunu yaptım demiyorum ki neden cevap veriyormuş gibi davrandın anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2009 Yok öyle gerilim olsun istemedim de, EAcıların "SAYlar EA çözüyo ya :(" demelerini hatta daha ileri gidip gözünün içine baka baka bu kadar saçma bişey için sana saydırmalarını doğru bulmuyorum, öyle bi gaza gelmiş olabilirim. Özür dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 türkiyede çoktan seçmeli soru sistemi kaldırılamaz. sebep mi ? 1. torpil 2. insan sayısı 3. üniversite sayısı ben inanmam şahsen doğru okuduklarına. davaların halini bir düşünsenize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Sorun değil zaten üstüme alınmadımda, Sistemin eşitsizliğinide o yaratıyor zaten eacı adamın rakibi yalnız eacı değil.Bunu sayısal öğrencisi olarak söylüyorum zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 ginaly said: Yazın arkadaşı Boğaziçi Tıpa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Atsumichi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 yok ebesinin şeysi. allah dan üniversite bitti sayılır:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2009 fizban said: türkiyede çoktan seçmeli soru sistemi kaldırılamaz. sebep mi ? 1. torpil 2. insan sayısı 3. üniversite sayısı ben inanmam şahsen doğru okuduklarına. davaların halini bir düşünsenize. +1ledim. En azından devlet eliyle yönetilecek bir sistemde kaldırılamaz. Bir şekilde bunu üniversitelere devredip tek merkezli bir sistem yerine çok merkezli bir sistem yaparlarsa belki ama o zaman bile zor bu kadar kişi. meslek üniversitesi sistemi gibi bir sistem getirip önce akademik üniversiteler üzerindeki yükü azaltmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 sınav sistemini değiştiretrekolamz bu temelden eğitim sistemini değiştirmekle olur sosyal zekası yüksek adam mühendis olursa mühendis olabilecek çocuk işletmeci olursa zaten hangi üniversite sınavı sisteminin yaparsan yap kurtulmaz bu iş "okul öncesi eğitim" demeye başladılar bu güzel birşey ama yeterli değil bilhassa okul döneminde çocuk yeteneklerine göre yönlendirilmeli ve mesleki eğitimine ortaokul çağından itibaren başlamalı bugün almanya da arkeoloji okuyacak olan çocuk lisede temel antik yunanca/latince bilerek mezun oluyor ki üniversitenin 2. senesinde bu dersleri ileri seviyede görüyor mesleki eğitimin yılalra yayılması sayesinde çocuk okulda onu hayata hazırlayacak olan genel kültürü de alıyor.. abartılı bie örnek olarak; ileride "Robespierre" dendiği zaman bunun bir fransız peyniri değil de bir fransız düşünürü olduğunu bilir ya da tümden gelim ile tüme varım arasındaki farkı hatta ve hatta londranın parisin başkenti olmadığını (evet malesef londrayı parisin başkenti zanneden insanlar da var ve onlar tezli yüksek mlisan yapabiliyor) biliyorlar zeka seviyesi olarak bir fark yok sadece zihinler küçük yaştan tembel bırakılıyor araştırmayı öğrenmedi algılayamıyor ve ileriki yaşlarında mesleki seçimlerinde hata yapıyorlar bu şekilde bir eğitim sisteminde de elbet başarılı pedagoglar ileri görüşlü öğretmenlere ihtiyacımız var çünkübir hanedeki ebeveynler çocuğun yetenekleri hakkında ortaya bir ön görü koyamasalar bile okuldaki öğretmenlerinin farkındalığıyla çocuk olması gerekne yere gelir. bizim eğitim sistemmizde parmaksız adama piyano çaldırmaya çalışıyorlar durum bu kadar basit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar