Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İrtica Eylem Planı a.k.a. "The Belge"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Savunduğunuz şey adamın imzasını farklı atması. Ortada belgenin orjinali yokkende adamın imzasının bir kere farklı atılması hiçbir şey ifade etmiyor. Bu nedenle belgeyi kim ürettiyse ortaya çıkarmadan bu konuda ısrar etmek boş iş. Çıkabiliyorsa orjinali arayıp çıkarsınlar. Çıkamıyorsa ise tabi ki fotokopiyi kim üretmiş onu aramaları lazım.

Orjinali asla çıkmaz demiyorum burda. Ama orjinali olmadan anlam ifade etmeyen bir imza olayını dayanak olarak savunmak şu anda boş iş.
Mesaj tarihi:
"Ahmet Kaya fotomontaj resimlerle suçlandı, hürriyet fotoğrafların orjinalini veremedi" diyenler bugün aslı ortada olmayan fotokopi belgeyle birinin hüküm giymesini alkışlıyorlar.

Elime fener alıp biraz tutarlılık aramak istiyorum.
Mesaj tarihi:
sir said:

ortada hiçbir dava, hiçbir belge, hiçbir gerici anayasal değişiklik yokken ftipi örgütlenmeden, irtica-şeriat tehlikesinden çok ciddi şüphe duyan arkadaşlarım, binlerce belgeli, onlarca sanıklı bir davada ele geçirilen bir belge ve onun sahibi olduğu öne sürülen kişinin, ifadesine kasten yanlış attığı imzaya bakıp "nolucak ayol" diyiveriyolar, hastası oluyorum. irtica tehlikesine olan hassasiyetiniz, darbe tehlikesine karşı da olsaydı çoktan ülkeden kaçmıştınız.

neyse boşverin aga, hayal bunlar.

12 eylül de hayaldi zaten. o zamanlar da toprağa silah gömülmemişti, darbe planları hazırlanmamıştı, o silahlarla hemen her gün ortalığı kızıştıracak eylemler yapılmamıştı hiç. bizi bugüne kadar irtica ve komünizm tehlikesinden koruyan şanlı paşalarımıza uzanan eller kırılsın!

80 li yıllardan çıkamamışsın abi evlerine gitmekten.
Mesaj tarihi:
redeagle said:

Savunduğunuz şey adamın imzasını farklı atması.

Kimse öyle birşey üzerinden suçlama yapmıyor , bu şüphe uyandırıyor. Doğal olarak aklından neden böyle birşeyi bu tarz bir olay çıktığında yapıyor diye insan soruyor. Bu da çok doğal.

sg-1 said:

"Ahmet Kaya fotomontaj resimlerle suçlandı, hürriyet fotoğrafların orjinalini veremedi" diyenler bugün aslı ortada olmayan fotokopi belgeyle birinin hüküm giymesini alkışlıyorlar.

Elime fener alıp biraz tutarlılık aramak istiyorum.

Aman yarabbi , burada biz suçlanan kişinin suçlu olduğunu mu söylüyoruz ? Tutuklandı diye kesin suçludur mu diyoruz ? Sivil yargı yargılayacak tabi.

Sana şöyle bir tutarlılık öneriyim , Ahmet Kaya nın fotoğrafı için mahkeme hürriyetten orjinalini istiyor , "yargılanırken.."

Burada da yargılanma sürecindeyiz. Nerede hüküm giymiş ? Kaçırmışım orayı...

Böyle eleştiri yaptığında durumlara biraz özen göster hep outside çakıyorsun polemik uğruna , yakışmıyor sana.
Mesaj tarihi:
Bunu bilmiyoruz , mahkeme hangi delil ve belgeler ile tutukladı bilmiyoruz. Sen biliyor musun ?

Sonuçta verdiğin benzetme de yanlış. Kimse burada birşeye alkış tutmuyor. Yargılanacak tabiki , soruşturma da olacak.
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Bunu bilmiyoruz , mahkeme hangi delil ve belgeler ile tutukladı bilmiyoruz. Sen biliyor musun ?

Terör örgütü üyesi olmaktan tutuklandı. Haberlere pek bakmıyorsun anlaşılan..
Mesaj tarihi:
Alıntı yapmama gerek yok kendin alıntı yapıp , böyle bir cevap veriyorsun , soğuk su tavsiyemdir sıcaktan etkilenmiş olabilirsin.

Hangi sebepten demiyoruz bak , hangi delil ve belgeler ile diyoruz. Ek birşey var mı yok mu bilmiyoruz ki konumuz da o değil zaten.
Mesaj tarihi:
bundan 5 sene evvelde ergenekon ile ilgili belge yoktu yada mahkeme yoktu. Merak etmeyin keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Savunduğunuz f-tipide yargılanacak bir gün.
Mesaj tarihi:
Daha kaç ay önce ergenekondan içeri alınıp sağlık sorunlarından öldükten sonra adı iddianameden çıkarılan olmadı mı yahu? Cidden neye göre içeri aldıklarını bilmiyoruz heh.
Mesaj tarihi:
özden örnek dahi sorgulanmadı ergenekon'da, hala diyorsunuz ki belgeye ve delile göre yargılama var.

3 ihtimal sunalım hemen:

- darbe günlükleri yok, o zaman taraf ve aktüel baştan aşağı yalan haber yapmış.
- darbe günlükleri var, -ki zaten bu darbe günlüklerinde adı geçtiği için srogulanan kişiler var-, bunları özden örnek yazmadı biliyorlar, o yüzden sorgulamıyorlar.
- darbe günlükleri var, özden örnek yazdı, ama ona dokunmuyorlar, güçleri yetmiyor.

ilk durum zaten açıklıyor herşeyi
ikinci durumda ve üçüncü durumda da, sen -gerçekse- yazarını sorgulamıyorsan, buna dayanarak insanları nası suçluyorsun ?

nası bi çelişkidir ?
Mesaj tarihi:
bi de şu var

şimdi dursun çiçek, "ergenekon terör örgütü üyesi" olmaktan tutuklandı. peki, böyle birşey için, önce belgenin medyaya sızdırılması, karşısında bir kamuoyu oluşturulması gerekiyordu dimi ? bir de hop diye %13.8 e denk getirelim ki o çok konuşulmasın ?

yahu sir bunları görmüyorsun ya bana çok garip geliyor.
Mesaj tarihi:
heh dezenformasyon yapmayalım, doğruları sıralayalım:

-darbe günlüklerinin özden örneğin bilgisayarından çıktığına dair rapor var, bu konuda alper görmüş'e (noktanın genel yayın yönetmeniydi) açılan dava beraatle sonuçlandı. (aktüel değil nokta olacak bu arada)

-dönemin genelkurmay başkanı hilmi özkök ergenekon soruşturması için savcılara 8 saat ifade verdi. ama eminim havadan sudan konuşmuşlardır.

- darbe günlüklerinin de konu olduğu davanın görülmesine henüz başlanmadı, ikinci iddianameyle beraber davada özden örnek'in de ifade vereceği söyleniyo, nitekim gaztelerde ifade vereceğine dair haberler de çıktı.
Mesaj tarihi:
Askeri Yargı sanki İstiklal Mahkemeleri'nin devamı gibi geliyor bana. Taa O zamanlardan kalan bir gelenek yani. O zamanlar gerekli olabilir, o kadar asker firariyle, çapulcuyla baş etmek için ama şu anda dünyada çok fazla bir benzeri olduğunu, kabul gördüğünü sanmıyorum.

Yok anlamadığım, bir askerin işlediği bir suça neden sivil yargı bakamasın. Olay konusunda çok derin bir bilgi, bir terminoloji mi gerekiyor ?

Bir de bildiğim kadarıyla askeri mahkeme sivili hükümsüz kılıyor, sivil mahkeme askeri mahkemeyi karşısına alıp tutuklayamıyor.

Az bucuk bildiğim kadarıyla kurumların tüzükleri olur, eğer o tüzüğü çiğnersen ama suç işlememişsen ihrac edilirsin, görevinden alınırsın. Eğer haksızlık edildiğini düşünürsen de bölge idare mahkemesine gidersin. MEB mahkemesi, Diyanet/Şeriat Mahkemesi falan olmuyorsa bunun da olmaması lazım.
Mesaj tarihi:
AB ülkelerindede askeri mahkeme var. AIHM de Askeri Mahkemelere karşı çıkmıyor. Hatta eski AIHM yargıçlarından biri NTV de açıkladı bunu. suck it up diyorum sadece.

Askeri Mahkemelerin görevleri anayasayla değiştirilebilir, sınırlandırılabilir yada kesin tanımlar konulabilir ama Askeri Mahkemeleri İstiklal Mahkemelerine benzetmek komik oluyor.
Mesaj tarihi:
sir said:

heh dezenformasyon yapmayalım, doğruları sıralayalım:

-darbe günlüklerinin özden örneğin bilgisayarından çıktığına dair rapor var, bu konuda alper görmüş'e (noktanın genel yayın yönetmeniydi) açılan dava beraatle sonuçlandı. (aktüel değil nokta olacak bu arada)

-dönemin genelkurmay başkanı hilmi özkök ergenekon soruşturması için savcılara 8 saat ifade verdi. ama eminim havadan sudan konuşmuşlardır.

- darbe günlüklerinin de konu olduğu davanın görülmesine henüz başlanmadı, ikinci iddianameyle beraber davada özden örnek'in de ifade vereceği söyleniyo, nitekim gaztelerde ifade vereceğine dair haberler de çıktı.
yahu bir dava var. diyorlar ki bu adamlar darbe yapacak. işi gücü kız eğitmek olan dernek dahi aranıyor, akademisyenler hapiste çürüyor, ticaret odası başkanları gözaltına alınıyor, vs vs.

darbe yapmak icin kimden baslarsın ? darbeyi fizikel olarak yapabilecekten.

bu kimdir ? öğrenciler değil. akademisyenler değil. 80 yaşında kadınlar, tüccarlar değil.

darbeyi biri yapacaksa o da ordudur.

peki, sen diyosun ki -sen burada zekeriya öz-, "yahu darbe yapacaklarmış, bak bi de günlük tutmuşlar." e o zaman, niye önce darbeyi yapacağına dair günlük tutandan başlamıyorsun ?

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

ayrıca, hilmi özkök, TANIK olarak ifade verdi.

ben diyorum ki, bir plan vardır, ve özden örnek bu planın parçasıdır. darbe planı değil, darbe yapma çalışması oluşturma imajı planı. evet zincirleme isim tamlaması, çünkü çok karışık.

niye mi karışık ?

bakalım özden örnek in oğullarıyla tayyip in ilişkisine.

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Pasanin_ogullari_sorusu_188090_1&Newsid=188090
Mesaj tarihi:
zamanlamaya yönelik soruma da cevap vermemişsin sir.

ama şimdi gelen haber, dursun çiçek tahliye edildi.

hatta dün neler oldu, bir kronolojik olarak sıralayayım.

- mgk toplantısı başladı, 6 küsür saat sürdü
- bu sırada zekeriya öz ve 2 savcı daha, 8 albay + dursun çiçek'i sorgulamaya başladı.
- mgk toplantısı bitti, ve 2 savcı çıktı sorgudan.
- mini mgk toplantısı başladı, 1 adalet bakanı, 1 eski adalet bakanı, 1 cumhurbaşkanı, 1 başbakan, 1 adalet bakanı vardı.
- bu sırada zekeriya öz çıktı sorgudan.
- saat 22 civarlarında, zekeriya öz geri döndü mahkemeye.
- az sonra dursun çiçek tutuklandı, ve mini mgk toplantısı bitti.
- bugün, dursun çiçek'i tutuklayan ağır ceza mahkemesi hakimi görevden alındı. 2 hafta önce de bir başka ağır ceza mahkemesi hakimi "çok baskı var" diye davadan çekilmişti, adalet bakanlığı konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmamıştı.
- şimdi de dursun çiçek tahliye edildi.
Mesaj tarihi:
sir'cüm, bir de o dava şöyle sonuçlandı, "bu bilgiler özden örnek'in bilgisayarından çıkmış gibidir. gerçekle uyum içindedir. hakaret ve iftira iddiaları bu yüzden düşmüştür." daha sonra alper görmüş özden örnek'e karşı dava açacaktı, ama açmadı.

ben diyorum ki, hakiki darbecilerden başlasınlar. gerçek mi o günlükler, onalrdan başlasınlar.

ama o günlüklere dayanıp eruygur'u içeri alıp da, örnek'i içeri almamak komik değil mi ?

neyse, birdahaki ay küçülme oranı açılsın, onu da alırlar.
Mesaj tarihi:
“Kamuoyunda, Ergenekon soruşturması olarak bilinen ve Atatürkçü kimlikleri ile saygın bir yere sahip kimi aydınların sorgulanmasına ve tutuklanmasına neden olan ‘günlüğün’ sahibi olduğu söylenen bir kişinin çocuklarının, Başbakan‘a yakınlığı ile bilinen Çalık Grubu iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliği nezdinde göreve getirilmiş olması sizce nasıl değerlendirilmektedir? Söz konusu ‘günlük’ ile Oramiral Özden Örnek’in oğlu Burak Örnek’in Çalık Grubu iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmesi arasında bir ilişkinin varlığından söz edilebilir mi?"

ahuazhauza offf :D. Yoh lan naaalakası var?
Mesaj tarihi:
zaten savcıların iddiasına göre bu örgüt darbeyi örgütlemiyor, darbe ortamını hazırlıyor. o derneklerin, rektörlerin, ticaret odası başkanlarının diğer hangi derneklerle ve davanın sanıklarıyla nası ilintili olduğu epey aşikar. tabii bunları ikinci davada görücez.

günlüğü tutanla örgütün bütün kanatları eşdeğer değil. günlük, o dönemin kuvvet komutanlarıyla ilgili (2003-2004). örgütün eylemleri ise sanık kuvvet komutanlarının emekli olmasından sonraya, danıştay saldırısına (2006), cumhuriyet'in bombalanmasına dek uzanıyor.

olayların gelişimini ve tarihini bildikten sonra, sanıkları görevleri ve ilintili olduğu kişilerle yanyana koyduktan sonra ortada perhiz-lahana turşusu olayı yok yani. türkan saylan, şener eruygurla ortak miting bile yapmışlardı. (bildiri yazmıştım düzelttim.)

zamanlama meselesini ciddi sorduğunu düşünmemiştim, zira komplo teorisinden öteye geçmeyen bi iddiadır bu. bugün aç bütün gazeteleri, türkiyenin gündemi ağırlıklı olarak ekonomidir ve biçok gazete de manşetten bu küçülme haberini verdi zaten. hatta tarafın sürmanşeti bile "ben böyle teğetin..." şeklinde.

bu belgenin bu kadar olay yaratmasının sebebi de çok basit: bu TSK'dan bu minvalde gördüğümüz ilk belge değil, son belge de olmayacak muhtemelen. daha önce de andıçlar, lahikalar, psikolojik harp planları görmedik mi aynı kurumdan?
bu belge bir "semptomun" dışavurumuydu, bu belge üzerinden tsk'nın ülke üzerindeki gücü ve siyaset üzerindeki etkisi tartışmaya açıldı, ve bu çok da iyi oldu.

kısacası olayları kendi ağırlıkları içinde değerlendirelim, komplolardan kaçınalım.
  • Yeni Oluştur...