Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ati Radeon mu yoksa nVidia'nın FX leri mi?

Fistan

Öne çıkan mesajlar

Mesela FX5200 mü Yoksa ATI Radeon9200 mü?
Yoksa FX5600 FX5700 mü 9800 ler mi?
bi kaç yerde duydum ATI'lerde SE olanlar çok problemliymiş.
Oyun olarak ATI diyolar görüşleriniz nedir?
Bide şu 128mb ile 256mb arasında ne kadar bi fark yapar.Örneğin FX5500 128mb lık ile FX5500 256mb lıkı bi ekran kartı?Yine bi kaç yerde duydum kolpaymış bu 128 le 256 arasında bi fark olmuyomuş?[signature][hline]i love this game!
tractor pulling

ZBD.
Sosyal ağlarda paylaş

256 Mb tabir caizse göz boyama 128 lik alın ,fx5200 lerdede kartın 128 bit olmasına dikkat etmek gerek.Atiler directx 9.0 oyunlarında daha performanslı bu arada fx5200 ve radeon 9200 tavsiye etmem ,mali durumunuza göre fx5700(140$+kdv) veya radeon9600 xt (169+kdv)olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

benim gördüğüm kadarıyla radeon'lar şu anda daha iyi aynı sınıftaki geforce'lardan eğer fsaa ve anisotropic filtering kullanacaksan oyunlarda. geforce'larda çok belirgin düşüş oluyor bunları açınca, kalitesi de daha kötü..

radeon'lardan da şu anda fiyat olarak en uygunları 9600pro ve 9800pro, xt'lerin performans farkı aradaki 50-100$'lık farklara değmez bence, az. se'ler ise defolu çiplerden yapılıyormuş, 128-bit'lik olanı da varmış 256-bit'lik olanı da, okudum ama karışık iş. verdiğin paraya değmeyebilir ucuz görünse de..

şahsen bu ay içinde 250$ civarına sapphire marka radeon 9800pro'lu bir kart almayı düşünüyorum..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Sosyal ağlarda paylaş

ati son dönemde nvidia'yı baya üzüyor.hele fx6800-ati x800 karşılaştımalarında ati yine fark attı.işin en güzel tarafı nvidia tekeli kırıldı.

şahsen benim görüşüm ati'den yana.ama arkadaşların dediğini dikkate almakta fayda var.ama bi 9600 pek çok yönden iyi gibi geliyor bana.[signature][hline]*!Herkes bakar ama çok azı gerçekten görebilir...*
Sosyal ağlarda paylaş

sistemine göre bir kart seçmende fayda var.
ben nforce2 ve radeon 9700 pro kullanıyorum.
arkadaşım da yenilicekti ekran kartını. benimkini beğendi o da geforce unu rafa kaldırıp radeon 9600 aldı.(9700 lerin kalktığı zamanlar)

onun anakartı KT600 chipsetli. oyun oynanmıyordu. (hata mesajıyla kitleniyor)herşeyi denedik ama sorunu çözemedik. sonra forumları kurcaladık biraz, meğer bu chipsetle sorun yaratma ihtimali çok yüksekmiş. geforce ile değiştirdik sonra kartı sorun çıkmadı.

sistemini yazarsan seninkine benzer, belki de aynı sistemi kullananlardan daha sağlıklı cevaplar alabilirsin.[signature][hline]Chucky
Belgarionn Riva the Cabby of the HUN
Atillabey the Polearmsman of the HUN
Dantess the Infiltrator of the HUN
Polga the Sorceress of the HUN
Allegria the Skald

[Bu mesaj malsahibi tarafından 05 Haziran 2004 02:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ucuz etin yahnisi yavan olur derler.. ekran kartlarında da bu geçerli..

fx 5200 directx 9 desteği var evet.. Ucuz da, adı da Geforce 5 ne güzel şahane gözüküyor..
ama o karta halk arasında "directX 9 yavaşlatıcı" denir..
O yüzden bulaşmanızı tavsiye etmem..
Geforce MX'ler gibi ucuz gözüken ama beceriksiz kartlar oluyor..

256 MB kesinlikle göz boyamak için. Çünkü daha kaliteli görüntü sunuyorlar. 4x AA gibi işlemlerde, 128 MB türevlerinden çok daha başarılı.. Birinde 15 fps alırken diğerinde 45-50 fps alabiliyorsun..

Ben derim ati radeon 9800pro
paran varsa tabii ki Geforce 6 veya radeon x800 serisinden al..[signature][hline]Hangi "de" ayrı yazılır, hangi "de" bitişik yazılır, bir okuyalım bilgilenelim, forumlarda da dikkat edelim.
Sosyal ağlarda paylaş

o dediklerin henüz türkiye'ye gelmedi sanırım bone? ben göremedim satış sitelerinde henüz. aslında onlar gelseydi de öbür kartların fiyatları biraz daha düşsseydi en iyisi olurdu..

riglouse 9600 se veya 9800 se olarak bir arat google'dan filan, birkaç yabancı site linki gelecek olayı anlatan. se olanlarda aynı çipin (9800 çipi mesela) defolu olanları (mesela pipeline'larının yarısı kapalı retim hatası yüüznden) refurbish edilip kullanılıyor. ama bunu kullanırken 128-bit baskı devreye basan da var 256-bit devreye basan da var. ve bu ikisi arasında dünyalar kadar performans farkı oluyor ama aynı fiyata satılıyor neredeyse. ben maalesef öbür kartlarla performansını kıyaslayan bir site göremedim ama daha iyi olanı verilen paraya değebilir. ama isminde yazzdığı performansı bekleme, 9800 se'nin 9800 pro ile kıyaslanacak hali yok yani, 9600'lerle yarışır ancak..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Sosyal ağlarda paylaş

boccob o zaman niye ferrari'ye binelim, for model t de bizi gideceğimiz yere götürüyor işte.. :)

said:
riglous, 05 Haziran 2004 14:42 tarihinde demiş ki:
saolun. neymiş, bilgisayar alırken tanıdık birilerinden alacakmışız; bize kalitelisini, 256-bit kullanılanı satacakmış.

riglous tanıdıktan alman yetmez se olayı için, adam da bilmiyor olabilir, bilmeden satmış olur sana. se alacaksan da kendin iyice araştır önce, kendin belirle marka ve modeli. satıcıya güvenmek her zaman pişmanlık nedeni istediğin kadar tanıdık olsun..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Sosyal ağlarda paylaş

ASUSTEK V9570TD FX5700 256MB TV OUT DVI 8X
Grafik İşlemcisi Nvidia Geforce FX 5700
Bellek 256MB 128-bit DDR 500Mhz, 128 bit
Bus yapısı AGP 8x
İşlemci hızı 425 Mhz
RAMDAC 400 Mhz
Standartlar DirectX 9 and OpenGL1.4
İşletim sistemi Windows XP/2000/98/Me
TV çıkışı Var
2. VGA çıkışı DVI
247 $

Excalibur ATI RADEON 9600XT
Grafik İşlemcisi RADEON 9600XT
Bellek 128 Mb DDRAM 128 bit 650 Mhz
Bus yapısı AGP 8X/4X
İşlemci hızı 500 MHz. (Özel soğutma sistemi, ışıklı)
RAMDAC 400 MHz.
Standartlar DirectX 9.0 , OpenGL
İşletim sistemi Windows ME/2000/XP
TV çıkışı S-Video
2. VGA çıkışı DVI

250 $

Siz karşılaştırın artık
Sosyal ağlarda paylaş

tabii kıyaslama bunlara bakarak olmuyor, :) tomshardware gibi sitelerdeki testlere bakmak gerek. kağıtta yazdığı gibi durmuyor kartta bu özellikler..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price. That is why the bounty killers appeared.
Sosyal ağlarda paylaş

ASUS ATI RADEON V9600XT/TVD VGA Kart
128MB 8X AGP DDR
TV-OUT DVI

Garanti Süresi: 36 ay
Grafik İşlemcisi: ATI Radeon 9600 XT
Bellek: 128MB DDR 600MHz(300MHz DDR)
Bus yapısı: AGP8X/4X/2X
İşlemci hızı: 500MHz
RAMDAC: 400MHz
Standartlar: Microsoft® DirectX 9 and OpenGL 2.0 support
Maks. Çözünürlük: 2048x1536
İşletim sistemi: Windows 98/Me/2000/XP
Video girişi: S-VHS and Composite
TV çıkışı: S-VHS and Composite
2. VGA çıkışı: DVI

252 $ kdv dahil. Video girişi var ve video editing chipi var kartın üzerinde.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Değecekse neden olmasın :)

MATROX PARHELIA 256MB DUAL 8X
Grafik İşlemcisi Matrox Parhelia-512 high-fidelity GPU (512-bit GPU)
Bellek 256 MB saniyede 20 GB (GB/s) veri aktaran gerçek 256-bit DDR Ram (500 Mhz)
Bus yapısı AGP 8X
İşlemci hızı 230 Mhz
RAMDAC 2 adet Ramdac, TV Encoder ve çift TMDS verici desteği
Maks. Çözünürlük 2048x1536
İşletim sistemi Windows Xp/2000

800$

İşte Budur :)
Sosyal ağlarda paylaş

Acaba :)

(512-bit GPU)

İyi Bir Araştırma Gerektirir Bence.[signature][hline].:::. İki İnsanın İyi Geçinmesi Hiç Kusursuz Olmalarıyla Değil, Birbirlerinin Kusurlarını Hoş Görmeleriyle Sağlanır.:::.
.:::.İnsanın tüm evrende kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır KENDİSİ .:::.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...