Esh Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 1 aylık ferdi kaza sigortası 20 lira mı ne, konsülün içinde yapıyorlar. ama onceden arayip yaptırmak daha mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2009 rezarvasyonlarını netten yap, göstermelikte olur. annen baban birini sponsorun göster araba varsa onun ruhsat fotokopisini al, ev arsa bişey varsa onuda tapu fotokopisi, birde ya sponsorunun ya da kendinin hareketli bir banka hesabı (50tl de bulunsa içinde) hareketli olanından ama fotokopisini çak adamlara gerisi kolay. ha bide uçak biletleri. kız arkım yeni mezun işsizken ingiltereye vize aldı. hoş sponsorumuz Mtv idi ama olsun o da başarı. Bu ülkeye seni bağlı tutan şeyleri göstermen lazım. ssk kağıtların maaş bordon şirketin imza sirküleri filan klasik lazım zaten. rahat alırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2009 Hem davetiye var (alman vatandaşından tabi) , hemde çalışan birisi (firmadan belgesi falan fistan var burda çalışıyor diye) vizeye başvuruyor, aracı firmada var , bu aracı firma hesabında 5 milyar olacak en az falan diyor , ne kadar doğru bu ? Almanya vizesi için başvuru. Uçak biletleri gidiş dönüş 10 günlük alınmış var falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 şimdi ağustosun ikinci haftası falan gibi almanyaya gitme ihtimalim doğdu, haliyle vize almam lazım. pasaportum var. Seyahat amacı turistlik, gezip görücem işte oraları. Gitmişken hollanda'da da 2-3 arkadaş var onlara uğrarım belki schengen rahatlığıyla. gidince 3 senedir orada kalan mastırını orda bitirmiş orada çalışmakta olan bir arkadaşın (türk) yanında kalıcam. bikaç soru var - vize ne kadar sürede çıkar? yetişir mi? - uçak bileti hakkaten gerekli mi? - mastır öğrencisiyim, haliyle ev-araba göstermiyorum kendime kayıtlı, ama banka hesabı gösterebilirim rahatça, yeterli mi? - davetiye gerekli mi? gerekliyse orada yaşayan türk arkadaştan davetiye yeterli mi? - türk arkadaştan davetiye yeterliyse ne gibi şartlar gerekiyor kabul olması için? Yani ne bileyim benim burada yazıp da kafama göre yalan belge vermediğimi nasıl kanıtlıyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Almanyada sadece dil okulu okuma amaçlı vize konusunda tecrübe, bilgi sahibi birisi var mı ? 2 tür vize var, birincisi : Dil okulu sonrası üniversite öğrenciliği (veya direk uni öğrenciliği) - dil kursu haftada min. 18 saat ikincisi : sadece dil okulu için vize (vize bitimi sonrası üniversite hakkı yok) , dil kursu haftada min 20 saat, 32 bin euroya kadar geçerli sigorta. Birincisinde ciddi maddi sağlamlık arıyorlar, aptal saptal kurallar eklemişler. Anladığım kadarıyla ama ikincisinde aranmıyor bu, bu vizeye (ikinci-sadece dil kursu) başvurmuş almış tanıdığınız bildiğiniz var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 almanya'ya bu ara vize çok zor diye biliyorum. benım arkadaşım da gidecekti reddetmişler falan. ama istersen bunu bir danışmanlık firmasına sor daha net cevaplar alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Yarın gidip direk yabancılar bürosuna sorucam şartları(almanyadayım zaten sittin senedir) ama türk tarafından bu konuda tecrübe etmiş varmıdır diye merak ediyorum. Çünkü iki vize tipi çok farklı. Öğrenci vizesinde bir hesap açıp içine 7000 euro koyup, bu hesaptan sadece ayda max. 600 euro çekebilirsin gibi salak şeyler var. Yani dil öğrenmek istiyorsun, almanca öğrenmek istesen en temizinden almanyaya gidersin imkanın varsa. Veya ingilizce öğrenmek istiyorsan İngiltereye falan gidersin 3-6 aylığına. Bunada sorun çıkartıyorlar mı diye merak ediyorum. Bu aralar zor vize vermelerinin sebebi büyük bir Türk düşmanlığı akımı var şu anda Almanya'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Dil ögrenme bahanesiyle 1 seneligine gelen polonyalilara da gösterseler ya ayni zorluklari. Almanyaya rahat girmen icin ya siyasi suclu ya terörist olman yada eroin vs. satabilmen gerekiyor biliyorsun :) Zamaninda üniversite icin vize aldigimda 4 bin Mark hesabinda olmasi gerekiyordu ama cekme limiti koymamislardi, suan nasil bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Öğrenci vizesinde aptal saptal şeyler armış, belirttiğim gibi üniversite öğrenciliğini içermeyen sadece dil okulu vizesi konusunda tecrübe, bilgi lazım bana. Bu vizede bile sorun çıkarıp çıkarmadıklarını merak ediyorum. Paran var, imkanın var, zamanın var ama yabancı dilini ana ülkesinde öğrenmeni engelleyecek kadar saçmalamaya başlamışlar mı yani ?! 'Kürtüm ben bizi eziyorlar' veya 'fethullahçıyım ben sizde çok özgür bir ülkesiniz hadi canım falan' diye ağlayınca da almanya vize veriyor hemen bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Bak Uni-Mainz sayfasinda detayli yaziyor istedigin bilgiyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Ben Erasmus için vizeye başvurduğumda, Almanyada okumak için aylık min 635EUR'u garanti etmen gerek demişlerdi. Bursum 425EUR, 635-425=210 EUR kaç ay kalıcaksın 6 ay, 6x210EUR'u ya DeutscheBank a yatır, o GED'in bahsettiği bloke olayını yap, ya da annen ya da babana noterden taahhütname yaptırt, almancaya çevirt, tekrar notere onaylat dedilerdi. İkincisini seçtim. Noter onayı, çeviri, ardından çevirinin onayı toplamda 250 liraya mal oldu. Nakit paranız varsa bankaya yatırın derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 akinci said: Bak Uni-Mainz sayfasinda detayli yaziyor istedigin bilgiyi. Vorbereitung auf ein Fachstudium Aradigim bu degil benim bunlari biliyorum. http://www.istanbul.diplo.de/Vertretung/istanbul/tr/07/VisaMerkblaetter/SprachkursStudiumAuPair/Merkblatt__SprachkursIntensiv__DD,property=Daten.pdf http://www.istanbul.diplo.de/Vertretung/istanbul/tr/07/VisaMerkblaetter/SprachkursStudiumAuPair/Merkblatt__Sprachkurs__DD,property=Daten.pdf DAAD said: Wenn Sie nicht aus einem Land der EU, des EWR oder einem der wenigen anderen Länder ohne Visumspflicht kommen, benötigen Sie auf jeden Fall ein Visum für den Besuch eines Sprachkurses in Deutschland. Beachten sie dabei unbedingt: Das "Sprachkurs-Visum" ist nur gültig für die Dauer Ihres Sprachkurses. Es kann danach nicht in ein Visum zu Studienzwecken umgewandelt werden http://www.daad.de/deutschland/deutsch-lernen/faq/00492.de.html Bahsettigim bu vize benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 pati error... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Ged verdigim linkdeki bilgi senin sordugun olay nasil degil yahu? "Sprachkursvisum zu Studienzwecken" Bunu tercüme eder misin bana, yada verdigim linki detayli okumadin mi? Hatta; "Ein Zulassungsbescheid für das Fachstudium ist nicht Voraussetzung für die Erteilung eines "Visums zum Erlernen der deutschen Sprache in Vorbereitung auf ein Fachstudium" Ya da sen git iyisi mi yabacilar dairesine sor icin rahat etsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2010 Aaa bi dakka ya, vize almaya çalışıyosun abi, arasana vize çağrı merkezini. Al randevunu, adamlar her şeyi çatır çatır sırayla söylüyorlar ne gerekiyorsa, küfür bile edebiliyosun. Yalnız telefonu açarken kredi kartını hazır tut 21 lira çekiyorlar. Aramalısın. En kesin bilgi onlarda çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2010 akinci said: Ged verdigim linkdeki bilgi senin sordugun olay nasil degil yahu? "Sprachkursvisum zu Studienzwecken" Bunu tercüme eder misin bana, yada verdigim linki detayli okumadin mi? Hatta; "Ein Zulassungsbescheid für das Fachstudium ist nicht Voraussetzung für die Erteilung eines "Visums zum Erlernen der deutschen Sprache in Vorbereitung auf ein Fachstudium" Ya da sen git iyisi mi yabacilar dairesine sor icin rahat etsin :) Verdigim pdflere bak. Studienzwecken degil benim istedigim vize tipi. In Vorbereitung auf Fachstudium ise hic degil. Üniversite ile alakasi olmayan diger vize tipini soruyorum, aldiktan sonra dil okulun bittikten sonra universitede okumak istiyorsan tekrardan vize basvurusu yapman gerekiyor, bu verdigin linkteki vize tipi herkesin aldigi, dil okulu yapip vize degistirmeden universiteye kayit yapmani falan sagliyor. Zaten ariycam sorucam bugun, ben bu tip vizeyi de alan(almiş) var mi diye merak ettim, daha farkli bu cunku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 konsoloslukta randevu yokmuş bayram öncesi..gidip kapıda beklesem alırlar mı randevusuna gelmeyen birinin yerine falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 sanmam cidden katılar o konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 En aptalları Çek Cumhuriyeti valla. Konsolos değişmiş ve gunde 20 kişiye veriyorlar vize. Ve randevu falan yok erken giden alır mantıgı ile yani bu sabah 8de gittik 35. olduk alamadık yarın sabah 6da gidicem umarım ilk 20ye girerim tam salaklık. Varmı Cek Cumhuriyeti Ankara konsoloslugunda tanıdıgı falan olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 mulgear6 said: sanmam cidden katılar o konuda gidemicek miyim yani bu mudur..1 hafta gitcem diye kıvrancam haftalarca..bi de ilk giriş almanya ise vizenin almanya konsolosluğundan alınması gerekiyormuş gibi bi rivayet var..randevu yoktu başka yerden aldım desem? gerçi başka ülke de vermiyo ki oraya uçak biletin vs yoksa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 ben iki ayrı sefer almanya vizesi yetişmedigi için bi kere fransa bi kere de ispanyadan aldım girdim almanyaya elimi kolumu sallıyarak ama güvenme o işe şanslı olabilirim belki sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 baska yerden al, aldıgın ulkeye git, ordan almanya'ya gec. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 İlk girişte kıllık yapabilirler ona dikkat etmek lazım. Nerden alıyorsan oraya girmek lazım shengeni ilk. Bu arada hala çek cumhuriyeti ankarada tanıdık arıyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 dolmuşla taksime gitmiyorum öyle ordan girip burdan çıkıyım :) uçak bileti alıyorum..başka ülke verse bana girerken bi şekil yaparım heralde ya bi ton vize var pasaportta kaçakçı tipli değilim alırlar diye umuyorum.. sıkıntı diğer ülkelerden alırken uçak & otel rez vs istemeleri, o ülkeye gitmiceksen başvurunu kabul etmiyorlar.. isp-fra kolay vize alınır ülkeler mi ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2010 dolmusla taksime gitmedigin icin soyledim ben de sana zaten. vize almak taksime gitmeye benzemiyor. ama sen fransadan alır almanyaya giderim seklinde bi riski goze alıyorsan buyur git, iyi yolculuklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar