Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kafama takılan bir kural hatası.

goldbären

Öne çıkan mesajlar

bildiğiniz gibi haftasonu yarışçılarla eski futbolcular arası yapılan geyik futbol maçı yapıldı. pek ilgi göstermedik maça, ali sami yen boştu.

neyse efenim benim merak ettiğim konu; bu maçta bir penaltı kullanıldı, ancak penaltıyı kullanan, sanki serbest vuruşmuşçasına topa dokunup bıraktı arkasından ceza sahası dışından koşup gelen başka oyuncu topa vurdu. dokunup bırakan rıdvan vuran da tanju olsun, öyle bişeydi salladım.

böyle bir kolpa olabilir mi? fantastik futbol mudur nedir bu, yani olabilseydi arada bir normal penaltılarda görürdük bunu.

edit: yani bir şekilde kurallara uygun mu onu soruyorum heh.
Sosyal ağlarda paylaş

Yapılabilir. Zaten penaltıyı kullanmış olmuyor ikincisi ilki kullanmış oluyor.

Penaltı atılırken yani ilk oyuncu dokunurken topa ceza sahası içinde olmaması lazım ikincinin, dışarıdan koşup gelecek.

İlk oyuncu dokunduğu anda penaltı atılmış olur yani o arada ondan daha hızlı koşup gelen bir defans da topu uzaklaştırabilir.

İkinci oyuncunun vuruşu zaten penaltı değil kaleciden dönen penaltıyı tamamlamakla aynı şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Yapılabilir. Zaten penaltıyı kullanmış olmuyor ikincisi ilki kullanmış oluyor.

Penaltı atılırken yani ilk oyuncu dokunurken topa ceza sahası içinde olmaması lazım ikincinin, dışarıdan koşup gelecek.

İlk oyuncu dokunduğu anda penaltı atılmış olur yani o arada ondan daha hızlı koşup gelen bir defans da topu uzaklaştırabilir.

İkinci oyuncunun vuruşu zaten penaltı değil kaleciden dönen penaltıyı tamamlamakla aynı şey.

daha fazla söze gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

hah aradığım detaylar bunlar, bir tam tur boyu yol gitmesi ve geriye pas verilememesi. Ben bi an şey gibi düşündüm, "topa rakip veya başkası dokunmadan penaltı atıcısı tekrar dokunamaz" gibi bi kural vardır diye.

gerçi böyle bir şey yine olmalı çünkü penaltı kullanan topu süre süre gitmeyi deneyebilir? yani bir tur boyu atar topu sonra vurur falan?
Sosyal ağlarda paylaş

yok öyle değil :)
topu ileri doğru vurması lazım, bir tam tur dönmesi lazım, yoksa vurmuş sayılmıyor. topa bir kez dokunduktan sonra da bir kez daha dokunamaz. bu her vuruşun kuralı.

çift vuruşta örneğin, topu yuvarlayıp üstüne basıp durdurmanın sebebi bir tam tur dönmesini istemektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...