Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doktorlarin tum gun calismasi

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

Yanlış mı biliyorum yoksa doktorlar baktıkları hasta sayısına göre belli bir prim de almıyorlar mı?

Bir de bu adamlar sounçta muayenehanelerine çağırdıkları adamları hastaneden buluyorlar. Bunu çalışmaya başlayacakları özel bir hastanede yapamazlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:

Şu yaklaşım beni benden aldı başka diyarlara taşıdı.(Unutulmuş diyarlar.)

InneR_ChaoS said:

devlet adam gibi para versin, doktor da gidip ozel muayenehane acmaz

ogretmenler ozel dersten vergisiz tonla para kiriyor, kimsenin gikini cikardigi yok

onlara da de okulda 12'de cikmayin, cocuklari bedava calistirin diye ozaman

bu yaklaşım ise orta dünyanın kapılarını açtı bana frodoyu görmemi sağladı.

InneR_ChaoS said:

zaten herkes nasilsa bedava diye kici agrisa bile hastaneye kosuyo, ozel ilgi gereken hastaya o dangalaklar yuzunden zaman ayiramiyo doktor

lol
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

ben hastaya baktıklarına inanmıyorum hemen akşam bana gel anlaşmalı labda bin tane gereksiz tahlil yaptır beni ispanyaya yollayan mr cıya git gereksiz mr çektir ben daha aksini yapana rastlamadım

milletin sırtından yeter kazandıkları otursunlar adam gibi hasta baksınlar önce sonra para desinler ayrıca ne oldu bu yemin filan paranın yüzü sıcak gelince kimse yemin hatırlamıyor

yok abi şu ve benzeri insanlar oldukça gram ilerlemeyiz sanmıyorum. tanıdığınız doktor yok sanırım ailenizde falan hiç? doktorluğun ne boktan bi meslek olduğu hakkınızda bi fikriniz yok? insanlar doktorlara nasıl asıp kesiyorlar şöyle böyle diye. adam 1 hata yapsa başına neler gelir haberin yok. sanki çok biliyorsunuz o tahlillerin ne işe yaradığını. sana göre sadece gidip örnek ver bide 200 lira ver atıyorum. bu ne bişey yaptık 200 lira aldı vay doktor gel lan buraya..
allah bildiği gibi yapsın ne diyim.

Ayrıca, bütün doktorlar melektir, sadece gerekli tahlilleri ister demiyorum öyle bir iddiam yok ama bir kalemde bütün doktorları silip atamassın. Yukarıda arkadaşında dediği gibi doktor doğumu muaynehanesinde mi yaptırıcak mesela? neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Mum_Chamber said:

eger oyleyse, her akademisyene benzer bir hak taninmasi gerekmez mi? isletme konusunda arastirma yapanlar da firmalarda yoneticilik yapamiyor, normalde alacaklarinin 3'te birine 4'te birine calisiyorlar. kimya profesorleri de bir yandan kendi laboratuarlarini calistiramiyorlar vs..

bir de tabi, eger devlet hastanesinden hastalar "muayenehaneme gel" denerek cekilmezse ne kadar kazanacak ozel muayenehaneler?

ben her halukarda bu sistemi adil buluyorum. pek tabii ki her bolumde oldugu gibi devletin az para odemesi gibi bir sorun var, doktorlarin daha cok kazanmasi gerekiyor da, cozumu ozel muayenehaneler degil bence..
e bu saydigin alanlarda tum basarili hocalar consulting yapiyorlar?

danismanlik hizmetlerini universite adina yapiyor olabilir, zaten o durumda departmanin izin vermesi gerekiyor ve paranin %50si (sanirim) okula kaliyor, departman ve universite arasinda paylasiliyor. yok, onun disinda ofis saatlerinde danismanlik yapiyorsa bir profesor, o da suc sanirim.

kaldi ki, benim temel kaygim akademisyen doktorlarin durumu degil. pratik yapan akademisyenler ve devlet hastanelerinde calisan doktorlar. cunku bu adamlar muayenehane actiklarinda, devlet adina yaptiklarinin aynisini, kendi adlarina yapmis oluyorlar. ote yandan herhangi bir diger profesor (misal isletme/kimya profesoru) danismanlik yaparsa, devlet adina yaptigi isten (egitim/arastirma) farkli bir is yapiyor.

yani karsi oldugum sey ek gelir degil. birebir ayni isi yaparak kazanilan ek gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

hicbirinde verilemiyor abso. ama eger doktorlar tum gun calisirsa randevu sureleri uzamaz mi?

mevcut sistemde devlet hastanesinden hizmet almak mumkun degil. ya devlet hastanesindeki doktorun muayenehanesine, ya da ozel bir kuruma (bagimsiz doktorlarin muayenehaneleri ya da ozel hastaneler) gitmek gerekiyor.

eger daha cok doktor devlet hastanelerinde tum gun calisirsa, maddi gucu dusuk olan insanlarin alacagi hizmet kalitesi artar, zaten parasi olanin ise alacagi hizmet degismez..
Sosyal ağlarda paylaş

Khelben said:

Mighty_THoR said:

ben hastaya baktıklarına inanmıyorum hemen akşam bana gel anlaşmalı labda bin tane gereksiz tahlil yaptır beni ispanyaya yollayan mr cıya git gereksiz mr çektir ben daha aksini yapana rastlamadım

milletin sırtından yeter kazandıkları otursunlar adam gibi hasta baksınlar önce sonra para desinler ayrıca ne oldu bu yemin filan paranın yüzü sıcak gelince kimse yemin hatırlamıyor

yok abi şu ve benzeri insanlar oldukça gram ilerlemeyiz sanmıyorum. tanıdığınız doktor yok sanırım ailenizde falan hiç? doktorluğun ne boktan bi meslek olduğu hakkınızda bi fikriniz yok? insanlar doktorlara nasıl asıp kesiyorlar şöyle böyle diye. adam 1 hata yapsa başına neler gelir haberin yok. sanki çok biliyorsunuz o tahlillerin ne işe yaradığını. sana göre sadece gidip örnek ver bide 200 lira ver atıyorum. bu ne bişey yaptık 200 lira aldı vay doktor gel lan buraya..
allah bildiği gibi yapsın ne diyim.

Ayrıca, bütün doktorlar melektir, sadece gerekli tahlilleri ister demiyorum öyle bir iddiam yok ama bir kalemde bütün doktorları silip atamassın. Yukarıda arkadaşında dediği gibi doktor doğumu muaynehanesinde mi yaptırıcak mesela? neyse.

anlamadığın şey şu

doktorların yaptığını başka mesleklere uyarlarsak belki daha açık olur

hakimin kendi baktığı davaya öğleden sonra kendini bilir kişi göstermesi ne ise

mühendisin kendi yürüttüğü projeye öğleden sonra danışman olarak fikir beyan edip para alması ne ise

doktorların yaptığıda o , işi hastanede çözme öğlenden sonra bana gel,hastaya bak fatura kesme vergi kaçır,utanmadan tahlille dönen hastadan bir daha para al ,özellikle cerrahlarda gereksiz yere para kazanmak için ameliyat furyası var, ameliyattan para al anlaşmalı hastaneden para al, hastadan para al,hastanın sigortasından para al eee suyundan da koyayım mı

Not: adam bir hata yapsa başına hiçbir şey gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Khelben said:

Mighty_THoR said:

yok abi şu ve benzeri insanlar oldukça gram ilerlemeyiz sanmıyorum. tanıdığınız doktor yok sanırım ailenizde falan hiç?

Senin var mı? Verdikleri ilaçlardan, röntgen/MR/vs çektirmeni söyledikleri yerlere kadar her yerde çıkarları var çoğunun. Doktorun yolladığı yerde 250 TL olup benim aynısını 65'e çektirdiğim MR oldu ya eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Allah muhtaç etmesin ama insan sağlığı ile uğraşan bir meslek istediği kadar para kazansın bence genede azdır.

mantık bu olduktan sonra

mühendis evini yapıyor çökerse ölürsün insan hayatı mühendisler istedikleri kadar kazansınlar

taksi şöförüne hayatını emanet ediyorsun insan hayatı istedikleri kadar kazansınlar

sabaha kadar örnek veririm, bu işler bukadar basit değil. Kimsenin,kazanılan parayla ilgili bir sorunu yok ama kazanılış şekliyle var
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Allah muhtaç etmesin ama insan sağlığı ile uğraşan bir meslek istediği kadar para kazansın bence genede azdır.

Şu mesajı Thor quote etmese kaçırmışım, ne talihsiz bir görüş bu ya. Cahil halkın pratisyen doktora tanrı, patronlara dolandırıcı gözüyle bakmasının temelinde yatan düşünce bu direk.

"Mühendis de evini yapıyor insan hayatı" görüşü biraz uç bir örnek, doktorlukla aynı şey değil bence de. Ama işini düzgün yapmamak, dolaylı da olsa rüşvet/teşvik almak, devlet üstünden reklam yapıp, sonra ufak çapta devleti dolandırıp zarar ettirmek, fakirlerin düzgün tedavi alamamasına göz yummak falan filan, hepsini şu quote ile silip atıyoruz yani öyle mi?

Bir şekilde yasal düzenleme yapılmazsa doktorluk da yakın gelecekte polislerin yozlaşma yüzdesine ulaşır bence, hele şu mantık bu kadar yaygın(mış)ken.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkcası Duru 20 günlükken kafatasu kırıldığında veya babam anjiyo olurken sevdiklerimin hayatı o doktora bağlı olduğunda ne dersen de sen baggio sivrisinek sesi gibi geliyor herşey. Dediğim gibi Allah muhtaç etmesin kimseyi ama bir şekilde doktorun eline kaldımı hayatın veya sevdiklerinin hayatı işte o zaman anlıyorsun neden doktorların çok para kazanmasının sorun olmaması gerektiğini.
Baggio said:

Absolut said:

Şu mesajı Thor quote etmese kaçırmışım, ne talihsiz bir görüş bu ya. Cahil halkın pratisyen doktora tanrı, patronlara dolandırıcı gözüyle bakmasının temelinde yatan düşünce bu direk.

"Mühendis de evini yapıyor insan hayatı" görüşü biraz uç bir örnek, doktorlukla aynı şey değil bence de. Ama işini düzgün yapmamak, dolaylı da olsa rüşvet/teşvik almak, devlet üstünden reklam yapıp, sonra ufak çapta devleti dolandırıp zarar ettirmek, fakirlerin düzgün tedavi alamamasına göz yummak falan filan, hepsini şu quote ile silip atıyoruz yani öyle mi?

Bir şekilde yasal düzenleme yapılmazsa doktorluk da yakın gelecekte polislerin yozlaşma yüzdesine ulaşır bence, hele şu mantık bu kadar yaygın(mış)ken.
Sosyal ağlarda paylaş

Abso; Çok para almasın demiyorum ben, tabii "çok" göreceli bir kavram belki bir gün onu da dedirtirler de, benim bahsettiğim devlet hastanesine gelip muayene edilmeyen; muayenehaneye çağırılıp hem devleti, hem kendisi kazıklanan insanlar.

Gitsin o zaman direk muayenehane açsın mesela, "serbest piyasa" der geçerim. Devletin sırtından müşteri kazanıp, sonra onu 5 kat parasını almadan tedavi etmeyip, bunların kimisi için fatura bile kesmeden dünyaları kaldırıyorsa, ilaççılardan/filmcilerden almadığı yüzde veya teşvik kalmıyorsa ona benim lafım.
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel yazmış etmişiniz, hepinizin yazdıklarını okudum.
herhalde çoğunuz okulu bitti, çalışan arkadaşlara da bu sıcakta sabır diliyorum. lakin tıp fakülteleri haziran sonunda kapanacak ve hala harıl harıl ders işleniyor, en azından ben 2. sınıfta hala günde 5-6 saat ders çalışıyorum sınavdan geçebilmek için (iyi not almak diye bir şey olsaı olmuyor), ki bunun bir de klinik sınıfları var onlar hepten beter.

tamam mevzu insan hayatı, evyallah. herşeyi bilmemiz gerekir, eyvallah. hasta birşey sorduğunda "çalışmadım orayı" dememek lazım, eyvallah. e peki benim hakkım değil mi kız arkadaşımla sinemaya modaya gitmek, akşam gönül rahatlıyla dota oynamak gitarımı çalmak? ben şu an daha kıyıdayım belki ama çoktan vapura binmiş giden üst sınıftan meslektaşlarım ve asistanların ne halde olduklarını çok iyi bilmiyorum. ha bilmeyen arkadaşlara adresi vereyim : Marmara Üniversitesi Hastanesi. metrekareye 10 insanın düştüğü, leş gibi kokan koridorlarıyla daha hastalar 2 saat beklemeyi eziyet görürken orda sabahlayan öğrenciler ne yapsın?

arkadaşlarımızın annesi babası doktor olanlar varmış, onlar daha iyi bilirler. anneniz babanız kaç gece bir telefonla hastaneye gitmek zorunda kaldı? kaç kez eve gece 11den sonra geldi? saymaya matematik yetmiyor değil mi?
doktorlarda günde 6-8 saat çalışma diye birşey yok, ara veremiyorsun mesleğine, 24 saat çalışıyorsun. gece bir hastan atak geçirdiğinde bir tarafın yiyorsa gitme, bak neler oluyor. adamın yatak odasında kafasını ezerler ruhunuz duymaz.

e bu adam daha asistanlıktan eşşek gibi köle gibi çalışıyor, pratisyen oldu doçent oldu profesör oldu. her bir basamağın arasında senelerini çalışmakla geçirdi, ve çoğu zaman da insandan çok hayvan gibi yaşadı. bu adam para kazanmayı haketmiyor mu? ediyor. devlet vermiyorsa kusura bakmayın ama o adam muayene açabilir. dersimize gelen hocaların çoğu telefonunu kapatıyor, susmuyor çünkü telefonları. sürekli arıyorlar, bazen doktor bazen hasta yakını.

"akşam gel muayenehanemde test yaparız". bunu para kazanmak için söylüyorsa zaten o adam allahlıktır, doktorların inanın çok ama çok ufak bir kısmı böyle. aket-akun yazmış işte, hasta başına 2-3 dakika ayırabiliyorsun. e bunun testleri 2-3 dk sürmüyor ki.. nerden baksan en sikko test bile 10 dakikadan az değil. eee kapıda yarım sat beklemeye bile ağlayan hastalar bekliyor?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...