Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doktorlarin tum gun calismasi

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

http://sabah.com.tr/Gundem/2009/06/08/butun_gurultu_1200_hoca_icin_cikariliyor adresinde soyle bir haberle karsilastim.

"sabah.com.tr" said:
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamuoyunda "tam gün yasası" olarak bilinen, devlet hastanelerindeki doktorlar ile tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin tam gün hastanede çalışıp, özel muayenehanelerini kapatmasını öngören tasarıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Akdağ, bütün gürültünün muayenehanesi olan 1200 öğretim üyesi için kopartıldığını, bunların ısrarla para kazanmak istediğini söyledi. Akdağ, "Biz bu düzenleme ile sadece parası olana değil olmayana da hekim seçme hakkı veriyoruz. Eğitimin kötüleyeceği ise akla ziyan iddia" dedi. Akdağ, SABAH'ın sorularını yanıtlarken geçen ay Meclis'e sunulan tam gün tasarıyla ilgili tartışmayı sürükleyenin üniversitelerdeki bazı öğretim üyeleri olduğunu belirterek şöyle dedi: "Üniversitelerde 7 bin civarında uzman doktordan bin 200'ünün muayenehanesi var. Bunlar ısrarla muayenehane yoluyla hastalardan para kazanmak istiyor. Yaptığımız araştırmalara göre doktorların yüzde 75'i, halkın ise yüzde 93'ü doktorların tam gün çalışmasını istiyor... Öğretim üyelerinin açıklamalarına baktığımızda 'Eğitim kötüleşir' diyorlar. Bir üniversite öğretim üyesinin muayenehanesi varsa, üniversitede saat 12.00'ye kadar kalıyor. Sonra muayenehanesine gidiyor. Biz diyoruz ki, hoca saat 09.00'da gelir mesaisi bitinceye kadar hastalarına bakar, üniversitede ders verir, araştırmasını yapar. Bunun neresi eğitimi bozacak. Akla ziyan bir iddia bu."

bu tasarinin "muayenehaneme gel"i kaldirmak haricinde ne tarz bir etkisi olur kestiremiyorum simdilik. doktor patilerden bu konuda bilgisi olan var mi?
Sosyal ağlarda paylaş

valla onu bilemem de universitede kalan sayisi cok azalir, ozellikle dis doktorlarinda.

simdi 50 yasina gelip Prof olup kendi muayenehanelerini acabiliyorlar, 50 yasina kadar para kazanamiyor adamlar. bu yasayla beraber hic kazanamayacaklar demek bu da.

hastanelerin de kalitesini iyice dusurur bu. (ha olmasi gereken boyle tabi de, turkiye burasi doktorlar hastanede calisarak emeklerinin ve egitimlerinin karsiligini almiyorlar cidden)
Sosyal ağlarda paylaş

Bakanımızın "eğitim kötüleşir" konusunda anlamadığı gerçek şu;

Bütün o profesörler, doçentler patır patır verir istifaları, sende zor bulursun tıpta iyi öğretim görevlisini.

Hayır herif sanıyorki bütün hocalar muayehanelerini kapatıp şimdiki kazançlarının 3te 4 te birine çalışmaya hemen razı olacaklar.

Sayın bakanımızın zeka ve algı düzeyine dair yorumlarda bulunmam bana en hızlı yoldan yörüngeyi göstereceğinden o kısmı atlıyorum. (o kısmı hayalgücünüzle doldurun işte)
Sosyal ağlarda paylaş

eger oyleyse, her akademisyene benzer bir hak taninmasi gerekmez mi? isletme konusunda arastirma yapanlar da firmalarda yoneticilik yapamiyor, normalde alacaklarinin 3'te birine 4'te birine calisiyorlar. kimya profesorleri de bir yandan kendi laboratuarlarini calistiramiyorlar vs..

bir de tabi, eger devlet hastanesinden hastalar "muayenehaneme gel" denerek cekilmezse ne kadar kazanacak ozel muayenehaneler?

ben her halukarda bu sistemi adil buluyorum. pek tabii ki her bolumde oldugu gibi devletin az para odemesi gibi bir sorun var, doktorlarin daha cok kazanmasi gerekiyor da, cozumu ozel muayenehaneler degil bence..
Sosyal ağlarda paylaş

en basit bir muayeneye 120tl alan özel muayenehaneler var. bir yandan da sabahtan akşama kadar 10larca hastaya bakıp karşılığını doğru düzgün alamayan doktorlar. ikisini ortak bi standartta buluşturmak gerekiyo, bakalım bu tasarı işe yarıyacak mı.

muayenehane de ne acaip kelime bu arada. muayene-hane.
Sosyal ağlarda paylaş

bu tasarı ya hastahanede çalış yada muayenehanede çalış şeklinde değil mi?

benim babam 51 yaşında bir kadın doğum uzmanı. hastahananede günde yüz civarı hastaya bakacak gücü takdir edersiniz ki yok.

muayenehaye geçmeye karar verirse kontrol ettiği hastaların doğumunu nerede yapacak? muayenehaneye doğumhane kuracak değil heralde.

tıp okuyan bir arkadaşla konuşurken bunun altından çıkamadık.

ayrıca size bu efor'a göre puan olayını da bildiğim kadarıyla anlatayım. saçma sapan hatalarla dolu bir sistem.

diyelim ki kısaltması AB olan bir müdahale olsun, bunun karşılığı x lira efor olarak geçiyor. ama bunu AB değilde BA diye yazarsan, 2x lira efor larak geçiyor. böylesi gariplikler var.
Sosyal ağlarda paylaş

Doktorlar zaten Hipokrat yeminin daha çok para kazansınlar diye ediyorlar.

Bir doktor hem hastahane de çalışıp hem de kedni özel kliniği var sa iş orada sakatlaşıyor. Adam alenen seni özel kliniğine yönlendiriyor. Orada da kol gibi muayne ücretini kösüyorlar.

Kardeşimin kulakları sorunlu sürekli işitme kaybı yaşıyor. Götürüyorsun tıpa adam gram ilgilenmiyor. Özel muayne saatinde gidiyorsun, 200 kağıt kösülünce senden kralı yok.
Geçen sene göz muaynesine gittim, adam dio bilmiyorum sebebini, sen sonra gel muayneye bi bakalım diyor. Ulan dallama seni oraya doktor diye milleti kazıkla diyemi koyuyorlar. Sonra neymiş adaletsizmiş. Az bile böyle adamlara bu kanun.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben doktorların hme muayenehanede hemde devlette çalışmasına karşıyım.Sağlık, sosyal devlet olmanın gereği devlet tarafından verilen bir hizmet.Bunun düzgün işlemesi lazım.Muayenehanesi olan doktor hastasına iyi bakmıyor.Demekki hizmette bir aksaklık var.Bunun da düzeltilmesi lazım.

Güzel de bir zam yapılsın bunun üstüne, doktorlar adam gibi çalışsınlar devlet hastanelerinde.Muayenehane açan adam da gitsin açsın muayenehanesini.Ama o zaman devlet hastanesinde hasta bakmasın.Doktor kaçar diyorsanız doktorun kalması için de cazip bir uygulama olması lazım.Hem vatandaşı hem de doktorları memnun etmek gerekiyor burda.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'deki insanlar mesleklerinde hakettikleri maddi,manevi getirileri kazansalar,hiçbir problem olmaz.Tatmin olmak bile demiyorum,hakettiklerini diyorum.Eğer kişiler hakettiklerini bulamazsa da bıçak parasından tut,ekstra yapılan işlemlere,yapılmayan ama yapılmış gösterilen operasyonlara kadar herşey olur. Bir de doktorluk diğer mesleklerden daha farklı,insan hayatı söz konusu.Böyle olunca hastalardan politikacılara kadar herkes,doğal olarak, doktorların yaptıklarına karışma hakkını ellerinde bulunduruyorlar. Bu da doktorları yıpratan ve işin manevi yönünü bırakıp maddiyata yönelmelerinde de bir etken. Ha arada idealist olan ve hiçbir zaman özelde çalışmamış veya muayenehane açmamış doktorlar yok mu,var ama doktor olmak isteyenlerin çoğu kazanacağı paranın ve kazanacağını sandığı statünün peşinde.

Bu,işin klinik yönü, bir de akademik yönü var düşünün artık.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler oyle kimse gidip devletten falan ayrilip kendi yerini acmaz emin olun :)

uc bes tane doktor haric kimse yapmaz bu isi

sonra zaten normal sartlarda devlette calisan bir doktorunda disariya gelen hastasi hastehanede iyi bakamayipta cagirdigindan baskasi degildir.

yoksa oyle tabele asinca aha canimda kbb cekmisti gidip bir baktiriyim diyen yok.

bir tek iste estetikci disci tipi adamlari etkiler
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Doktorlar zaten Hipokrat yeminin daha çok para kazansınlar diye ediyorlar.

Bir doktor hem hastahane de çalışıp hem de kedni özel kliniği var sa iş orada sakatlaşıyor. Adam alenen seni özel kliniğine yönlendiriyor. Orada da kol gibi muayne ücretini kösüyorlar.

Kardeşimin kulakları sorunlu sürekli işitme kaybı yaşıyor. Götürüyorsun tıpa adam gram ilgilenmiyor. Özel muayne saatinde gidiyorsun, 200 kağıt kösülünce senden kralı yok.
Geçen sene göz muaynesine gittim, adam dio bilmiyorum sebebini, sen sonra gel muayneye bi bakalım diyor. Ulan dallama seni oraya doktor diye milleti kazıkla diyemi koyuyorlar. Sonra neymiş adaletsizmiş. Az bile böyle adamlara bu kanun.

hasta sadece hasta yakını için en önemli hasta o an. orada ondan önce ve sonra birçok hasta daha var hastahanede personel kimseye özel ilgi gösteremez çünkü o ayrımclık olur. ama nedense böylesi durumlarda kimse diğerlerini düşünmeyerek hemen doktorları suçlamayı tercih ediyor. neymiş hipokrat yemini daha çok para kazanmak içinmiş. densiz herif.

ailenizde devlet hastahanesinde çalışan jinekolog varsa sorun poliklinik gününde kaç hasta bakıyormuş, soramıyorsanız ben söyleyeyim babamın rekoru 150 hasta.

"hasta başına 2-3 dakika ediyor, arada daha fazla ilgi göstermem gereken hastalar çıkıp kazara 5 dakikaya çıkarsam geride bekleyenler huysuzluk çıkarmaya başlıyor" demişti. kendisi 20 yıldan fazla süredir doktorluk yapıyor. sanırım biraz saygıyı hakediyordur.

o yüzden eğer hastanızla ilgilenilmesini istiyorsanız muayenehaneye götüreceksiniz. sağlık bu, başka birşey değil. verdiğin paraya kıyacaksın, yeri geldimi 20 milyarlık ameliyatı kredi kartından çektireceksin. durum böyle, sistem böyle çünkü.

sistemin bu hale gelmesinde doktorların hiç bir suçu yok, hastalardan bile suçsuzlar hatta. gidin söylenecekseniz gücünüz yetiyorsa sağlık bakanlığına söylenin.
Sosyal ağlarda paylaş

Jahrein said:

elesso said:

açsın muayenehane açmasın diye bi şey yokki kanunda?

bide o araba yıkama mevzusuna gelirsek; baban sırf işini yaptı diye varını yoğunu vermesimi lazım o adamın?

hocam kafa basmıyo galiba 2 noktaya dikkat çekmek istiorm:
1- İşini yapmıyor. ölmek üzere olan karısını kurtarıyor. ve "sex" hayatlarını + gelecekteki çocuklarını kurtarıyor
2- Babam "sen araba yıkıyomuşun genç ben sana ayda bir yıkatayım" demiyor. Adam kendisi teklif ediyor. Babam da muhabbet adamdır 20 liradan kaçacağından değil. Tanıdık birine iş yaptırmaktan hoşlandığı için gidip ona yıkatıyor.

jeton düşüyo mu yavaştan?

evet düştü. tam bir kahramanmış, önceki mesajda algılayamadığım için üzgünüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin babanın ne olduğu beni ilgilendirmiyor.
Sen orda doktorsan hastaya "bilmyirorum sonra özel muayneye gel" diyemezsin. Bunu diyorsanda yüzsüzün önde gidenisindir.

Devlet seni oraya hasta muayne et diye koyuyor. Ora senin babanın, başkasının "müşteri" kaynağı değil arkadaşım.

Benim orda kastettiğim, özel muayneye hastayı getirtmek için kasıtlı olarak ilgilenmedikleri. Yazımda gayet belli olduğunu düşünüyorum sen gelmiş yok günde kaç hastaya bakıyorlar diosun. Orda özel ilgi beklioz gibi bişimi yazdığımı gördün? Savunacağım die saçmalama.
Sosyal ağlarda paylaş

Jahrein said:

1- İşini yapmıyor. ölmek üzere olan karısını kurtarıyor. ve "sex" hayatlarını + gelecekteki çocuklarını kurtarıyor

ölmemek üzere olan karısını kurtarsa zaten bişe yapmış olmazdı sanırım.

bi kere şöyle birşey var. sanki her doktor kendi muaynehanesini açmak istiyormuş gibi düşünüyorsunuz. yok öyle birşey. maddi olarak değilse de kariyer olarak kolay kolay her doktorun göze alabileceği birşey değil. muaynehane açtığında sinek avlamayacağının garantisini kimse vermiyor sana.

kendine güvenen ayrılır üniversiteden, kalmak isteyen de kalır. uzman doktorla profesör doktor arasında ne fark var allasen. birisi kariyerini daha farklı yönde devam ettirmek istiyor.

budur. giden gider, kalan sağlar bizimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Senin babanın ne olduğu beni ilgilendirmiyor.
Sen orda doktorsan hastaya "bilmyirorum sonra özel muayneye gel" diyemezsin. Bunu diyorsanda yüzsüzün önde gidenisindir.

Devlet seni oraya hasta muayne et diye koyuyor. Ora senin babanın, başkasının "müşteri" kaynağı değil arkadaşım.

Benim orda kastettiğim, özel muayneye hastayı getirtmek için kasıtlı olarak ilgilenmedikleri. Yazımda gayet belli olduğunu düşünüyorum sen gelmiş yok günde kaç hastaya bakıyorlar diosun. Orda özel ilgi beklioz gibi bişimi yazdığımı gördün? Savunacağım die saçmalama.

hasbinallah.

nerede saçmalamışım gösterir misin?
ben sana hastahanelerin senin bilmediğin bir yanını göstermeye çalışıyorum ama sen hala aynı tas aynı hamam. devam et böyle lütfen, sana bir yararı olmayacağı kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

en basit bir muayeneye 120tl alan özel muayenehaneler var. bir yandan da sabahtan akşama kadar 10larca hastaya bakıp karşılığını doğru düzgün alamayan doktorlar. ikisini ortak bi standartta buluşturmak gerekiyo, bakalım bu tasarı işe yarıyacak mı.

muayenehane de ne acaip kelime bu arada. muayene-hane.

ben hastaya baktıklarına inanmıyorum hemen akşam bana gel anlaşmalı labda bin tane gereksiz tahlil yaptır beni ispanyaya yollayan mr cıya git gereksiz mr çektir ben daha aksini yapana rastlamadım

milletin sırtından yeter kazandıkları otursunlar adam gibi hasta baksınlar önce sonra para desinler ayrıca ne oldu bu yemin filan paranın yüzü sıcak gelince kimse yemin hatırlamıyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...