Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Film indirip izlememe sorunsalı...

calimero

Öne çıkan mesajlar

selamlar efenim.

Bu sorunsalın bende olduğunu geçen bir başlıkta, birileri kendisi için demeden farketmemiştim. ben torrentten film indirmeye yeni başladım. neyse; indiriyorum, indiriyorum fakat izlemiyorum hiçbirini. indirme alışkanlık oldu diyebiliriz. belki de bişey indirmediğim zaman net boşa gidiyormuş gibi geliyor:). amaç film izlemek değil belki de yalnızca indirmek. bir gün izleriz muhabbeti ama ne zaman. hani müzik klasörünüzde, arşivinizde bir ton müzik vardır, hiç dinlenmez onlar. sanırım buna dönecek yakında.

ha şu anda cidden acaip meşgulüm; projeler sınavlar, çeviriler falan da yine de yukarıdaki bahsettiğim muhabbete dönecek gibime geliyor.

öyle, paylaşayım dedim...
Sosyal ağlarda paylaş

Tipik internet görmemişi, adsl ile yeni tanışmış geri kalmış ülkenin temsilci fakir öğrencileri (çok ağır oldu)
Bir ara ben de böyleydim aynı. Abanıyordum sırf. Sonra fark ettim ki yaptığım sadece mallık. Yurtta mesela interneti ortak kullanıyoruz, "beleş olum zaten haydarinnaa" diyerek bütün bilgisayarlardan hayvan gibi film, müzik çekiliyor. Gidiyorum bu çeken elemanlardan film falan almaya, şu nasıl film falan diyorum muhabbet olsun diye herifler hiçbirini izlememişler. Memleketinde internet yok galiba gelmiş yurtta abanıyor. Herif grubun z adlı şarkısını arıyor mesela, gidiyor grubun diskografisini indiriyor. Nothing Else Matters için Metallica diskografisi çeken adamlar var. Bir de HACI DAA KALİTEE diye FLAC çekiyorlar.

Keza sadece yurt değil istanbulda da durum bu.

Ne zaman insanlarımız "Şimdiye kadar fransız sinemasında x ile ilgili 32 film izledim, özellikle y kişisi mükemmel kurguluyor" tarzı sanat kültürü belirten cümlelerin "HACI BENDE 32 CİGASEKSİLYONTERAMEGABAYTLIK ARŞİV VAR, 3214 FİLM, GEÇEN HDD YETMEDİ GİTTİM 1 TB LIK DAHA ALDIM HAYDARİNNAA"'dan daha prestijli ve daha değerli olduğunu fark edecek, merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
eskiden aldığım her kitabı okur, sonra kitaplığıma katardım. sonra iş güç derken aldığım kitapları okumadan biriktirdiğimi farkettim yavaştan.. sonra film arşivim birikti ama çok azını izlemiştim. albümleri indirip indirip, doğru düzgün dinlememeler..

bir gün düşündüm. zamanı ne saçma harcıyoruz. hep bir şeye yetişme derdi. "onu alıcam, bunu izlicem, şunu okucam, onla yatıcam, bunla kalkıcam, şunu giyecem" vs.. bir açlık var hep. tüketim çılgınlığı had safhada. tüketmek derken, basitçe parasını verip sahip olma falan değil. bildiğin cılkını çıkarıyoruz, sömürüyoruz, yok ediyoruz.

yok lan. dur. yavaş yavaş. elindekileri izle hafiften. korkma acelesi yok. ancak 5 sene sonra hepsini izlemiş olsan da bir şey kaybetmeyeceksin. rahat ol. derin nefes al. bırak şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...