Theghosthand Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Bence o generalin yaptığı hoş olmamış. Adı üstüne ziyaretçi kantini. Bırak ister karı gibi saçı olsun ister punk olsun ne gerek var. Askerin olur adam o zaman istediğini yapmak zorunda yapıyorlar zaten. Sen bence kardeşinin saçı kestir demesine bozulmuşsun ama çocuğun da yapacağı bişey yok köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 oley orduyu yerden yere vuralim haydi. escinsel misin? devamli bir "ipne" vs yaziyorsun da ona gore bakis acimiz degissin konuya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Sufi said: @penth: "mantık arama" ok abicim aramıycam. son cümle: mani ile ortak cavap: asker olan kardeşim. askerin bütün kuralına uygun. ben onun yakınıyım. (varsayın) ipneyim, saçım götüme kadar, sakalım kirli pis katranlı, her türlü anarşist görünüme sahibim... yahu insaf... kardeşimi görmeye gitmişim. daha neyi anlatmaya çalışıyorsunuz bana? "ipneysen kardeşini görme amına koyyim" bu mudur? güzel kardeşim , canım , ciğerim , bir tanem. sana diyoruz ki burada orası askeriye. Askeri mekan. Değil asker yakını, ziyaretçi orda dolaşan aslan olsan kılına tüyüne karşılır. Dediğim gibi bazı yerlerde bunlar esnetiliyor. Komutanına, askerin genel moraline ve bölgeye göre. Ama sonuçta oradaki tek mutlak güç asker. Komutanın yaptığı doğrudur yada yanlıştır demiyorum. Çünkü o kuralların amacı doğruyu yada yanlışı belirlemek değil. Otorite sağlamak. Kimse kardeşini görme, moral desteği verme demiyor. Ama bunlara katlanmak zorundasın. Yada çarşı izninde görüşeceksin ne bileyim. Yada komutanın ziyaretinin olduğu güne şansınıza denk gelmeyecek oranın komutanı şansınıza biraz daha esnek olacak. Arama mantık bukadar basit. Bu işinde zorunlu askere alıyorlar, saçımıza bile karışıyorlar ile ilgisi yok. Yeri geldiğinde tanka bile ceza veren bir kurumdan bahsediyoruz. Kıl tüy olayına gelene kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 @elaidi: uzun saçla asker kardeşimi ziyarete gittim, mevcut yerdeki askeri alandaki en yüksek rütbeli general, benim gibi "ipne" bir sivile karşı herhangi bir yaptırıma sahip olmadığı için asker olan kerdeşimi azarladı. @theghostland: dayı dedi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 yaptirimi var, almaz kantine de tesise de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 ötedengelen: bu konudaki sana hitaben son sözüzü sana hitab ettiğimi belirttiğim son mesajımda söyledim. tekrar oku lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 tabiki adama zorla saçını kestiremezler.saçını kestir deme sebebi burda oturmak istiosan kestir yani. e 2 sohbet içinde saç kestirilmez tabi :) ama son cümleyi vatan için ölmeye bağlamak komik olmus.sonuçta orası askeriye.starbucksta oturmuyoruz. 3 yaşındaki insan bile askeriyede mantık aranmicağını saç sakal kılık kıyafetin problem olabilceğini bilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Otedengelen said: yaptirimi var, almaz kantine de tesise de. uzun saçlı erkek asker yakını hakkındaki tek bir kanun göster bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 ha birde o general değildir.en yüksek rütbeli general diosun.generalin ne işi var orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/183/askerlikte-mantik-yokmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 eh işte " kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" muhabbeti olmuş. Komutan daha hoşgörülü olabilirdi. hatta olmalıydı. ama netice olarak mantığın kapıdan giremediği bir ortamda içerde olanları mantık sınırları içinde irdelemek anlamsız ve sonuçsuz olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 orduevine giremez uzun saçlı insan da, asker ziyaretine gidebilir istediği gibi. saçmalamış oradaki general efendi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Sufi said: Otedengelen said: yaptirimi var, almaz kantine de tesise de. uzun saçlı erkek asker yakını hakkındaki tek bir kanun göster bana. asker kanun takmaz kardeşim asker isterse senin kardeşinle 15 ay boyunca seni görüştürmez isterse almaz evet seni o kantine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Red said: ha birde o general değildir.en yüksek rütbeli general diosun.generalin ne işi var orda (edit on) oradaki (edit off) en yüksek rütbeli general. hatta generalin lakabını söyliym sana: tugaycı/tümenci kardeşimin sağlığı açısından opsiyonlu veriyorum cevapları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 mantik arama lafini laf sokmak icin soylemedim ayri bir dunya orasi. en yuksek egitimli elektronik muhendisine televizyon kumandasinin verildigi bi ortam yani. he diyip geciceksin, anlamadim cidden neye neden bu kadar takildigini. kaldi ki, komutan var komutan var yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Sufi said: Red said: ha birde o general değildir.en yüksek rütbeli general diosun.generalin ne işi var orda (edit on) oradaki (edit off) en yüksek rütbeli general. hatta generalin lakabını söyliym sana: tugaycı/tümenci kardeşimin sağlığı açısından opsiyonlu veriyorum cevapları. ahah tmm orasını atlamışım.bi an gözümün önüne başka türlü geldi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 ilkecim anlamanı umuyordum. askeri "asker saçı" kuralına uymayan kişi asker olan kardeşim değil, sivil olan benim. ancak azar işiten kardeşim. ben onu ziyarete gittiğim için azar işitti bir generalden. bu bir sorun değil mi sence? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 1980 darbesinde mi geldi bu kural da? Hayır o darbeyle beraber gelen herşey saçma da belki ondandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 asıl sorun sana bağırması olmaz mıydı ? sonuçta kardeşin onun emri altında.ve askeriyedesiniz senin saçların ortamın kurallarına uygun değil.doğal olarak bunu kardeşinin bilip seni uyarması gerekirdi. hani kardeşin gözlemlemiştir illaki.demek uzun saçlı erkek ziyaretçi gelmemş hiç :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 generaller oyle adamlar abi, hayatlarinin belli bi bolumunden sonrasi hep emrederek gecmis benim enistem tumgeneraldi, adamin yumusamasi 10 sene aldi emekli olduktan sonra. tahammul edemiyorlar kural disi seylere, hayatlari boyunca kuralla yatip kuralla kalkmis kisiler cunku. boyle bi durum gorunce de, sana direk laf edemeyeceginden, dolayli yoldan etmis. he diyip gecilecek bi olay cok yanlis yere cekmissin bence ama belki de onem veriyosundur bu tur konulara ondan bilemiyorum. yine de bagladigin yere her halukarda katilamiyorum yani. canini ordu icin degil vatan icin veriyorsun sonucta, bu kati (ve cogu zaman sacma) disiplin de cok hayat kurtariyordur. sehitlik zart zurt, gerekli gereksiz olumler o ayri bi tartisma ben sadece o cumleye cevap olarak soyledim bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 kermit said: Sufi said: Otedengelen said: yaptirimi var, almaz kantine de tesise de. uzun saçlı erkek asker yakını hakkındaki tek bir kanun göster bana. asker kanun takmaz kardeşim asker isterse senin kardeşinle 15 ay boyunca seni görüştürmez isterse almaz evet seni o kantine. oldu. bu ülkenin her kurumu kanunları takmak zorundadır kardeşim. yoksa bir gün ordu bozulursa sizden aldığı bu yetki ile artık bizi...şimdiden alıştırmamak lazım böyle şeylere, her kurum yaptıklarından sorumlu olduğunu bilmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Onlara da hak veriyorum bazen ben. Çeşit çeşit insan var, türkiyenin 4 bir yanından zengini fakiri binlerce insan. Hepsini idare etmek çok zor olurdu disiplin olmasa. Sert olmaları normal. Konu hakkında bir yorumum yok açıkçası. Askeriye yani. Adam penth in dediği gibi ziyaretçiye laf edemeyeceğinden asker olan senin kardeşine neden uyarmadın diye kızmış olabilir belki, normal karşılamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 bence bu olayları kuruma bağlamanız çok yanlış. minferit bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 ben, bu vatanın bir ferdi, bu vatanın gerektiğinde savunucusu olan biri olarak uzun saçla kardeşimi ziyarete gitmiş bir erkek olarak asker kardeşimin azar işitmesine yol açtım bundan dolayın vatanımdan saçlarım adına özür diliyorum. ancak ipne saçlarımı kestirmeyeceğimi buradan herkese ilan ediyorum. özellikle generallere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 sufinin son postunu okurken radyoda aniden başlayan şarkı kenan doğulu - rütbeni bileceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar