Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 insan insan olmadığı halde yetki sahibi olunca işler karışıyor. asker kardeşimi ziyaret etmek için "x" şehrine geldim. hem göreyim hem de nakit ihtiyacını gidereyim diye. kardeşm dedi ki hem ctesi hem pazar gününü burad geçirecek şekilde gel. ctesiyi ziyaretçi kantininde geçiririz pazar günü çarşı izninde beraber dolaşırız. süper fikir dedim geldim ctesi sabahtan ziyaretçi oldum. kardeşim de görevde olduğu yerden izin işlemini halledip geldi ziyaret yerine. oturuyorduk ki bi haber geldi: "sözkonusu yerdeki en yüksek rütbeli kişi" olan general şahıs etrafı dolaşıyormuş. dedik ki "e dolaşsın bize ne?"... derken general kişi bizim bulunduğumuz yere geldi. etrafta bizim gibi birkaç dolu masa var, her masada 1 asker ve yakını/yakınları. general kişi etrafa bakındı bi sakatlık göremedi askerler açısından. ama yine de ortamda bi sakatlık vardı: sufi'nin saçları... kız mı erkek mi lan bu?... sonra seslendi sufi'nin olduğu tarafa doğru ama sufi'nin kendisine değil. "oğlum!" "şebelebettin*" dedim. "sana sesleniyor" kardeşim "emredin komtanım" diyerek gitti yanına ve beraber uzaklaştılar. sonra kardeşim geldi. "saçın uzun, kestir onları dedi" dedi. kardeşim asker traşlı. asker zaten, saçının asker saçı olmasından başka ihtimal mümkün değil. ama ziyaretçisi olan edepsiz sufi kız gibi girmiş askeriye sınırlarına. ipne midir allah bilir. sonuç olarak görüşmeyi orada noktalandırmak zorunda kaldık. kardeşim zaten asker traşı olan saçlarını kestirmeye gitti. ben de otelime döndüm. vatan için zorunlu askerlik yapıp gerekirse ölecek olan arkadaşlara selam ederim. şebelebettin: kardeşimin adı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 yakalayın milleti askerlikten sogutuyor !!! keh keh keh saka bir yana bir arkadasım doneminde herkes tarafından bilinen bir generalin yakın korumalıgını yapmıstı anlattıgına gore adam 200 tane karpuz kestırtmıs sadece 1 dilim yemek icin,begenmemiş paşam hic birini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 hmmm süper bağlamışsın sonunu +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 sana sakat gelmiyor olabilir esci one ama bence sakat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 çok takmanı gerektiricek bi durum yok.adamlar hergün binlerce kişiyle ugraşıo.kendini fazla kaptırmış,boşver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 General ziyaretçi parkına mı girdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 evet shadowfax önce asker ziyaret kantininin kapalı olan yerine girdi, hava sıcak olduğu için kimse yoktu. sonra dışarı çıktı ve bankların bulunduğu bölümün önünden yürüdü. mevcut bütün ziyaretçiler bu kısımdaydı? hangi kısmını anlamadın? tuğgeneral/tümgeneral olan birinin ziyaretçi kantini bölgesine girmesinin askeri geleneklere aykırı olduğunu mu düşünüyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 kaygısızların askerde mantık yokmuş videosu süper gider buraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 escinselleri askere almiyorlar zaten, vatan icin canini vermek gibi bir derdi yok zaten kiz gibi erkeklerin o sebeple. şebelebelettin konusunda ciddi olmadigini dusunuyorum zaten. herseyi bir kenara birakirsak, ordunun kurallari orduya ait her ortamda gecerlidir. askerler de ordunun malidir. dinde mantik aramayan bunyelerin orduyu sorgulamasi ise ayri bir ironik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 ama ben asker değilim ötedengelen abicim... ben sadece asker kardeşimin ziyaretçisiyim. kardeşimi ziyaret etmek için x senedir kesmediğim saçlarımı kesmeli miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 orduya ait bir binaya giriyorsan, evet. türbanla da giremezsiniz orduya ait binalara, kirli sakalla da genelde. haydi ağlayalım, nerde özgürlükler ülkesi diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Otedengelen said: şebelebelettin konusunda ciddi olmadigini dusunuyorum zaten. evet kardeşimin gerçek adı şebelebettin değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Otedengelen said: orduya ait bir binaya giriyorsan, evet. türbanla da giremezsiniz orduya ait binalara, kirli sakalla da genelde. haydi ağlayalım, nerde özgürlükler ülkesi diye. "uzun saçlı erkek askeriyeye ait araziye giremez" affına sığınarak: ÇÜŞŞŞŞŞ diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 liseden katı kılık kıyafet kodu var ordunun, ister paşa torunu ol ister general karısı. saçın uzun ve sakallı almazlar içeri, veya türbanlı. tabii general karısı türbanlı olursa alırlar ki tartışmanın gideceği nokta da gene bir türbanıma dokunma ve lanet olsun orduya tadında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 girmez yani generalin orda ne işi var diye düşündüm. ha bide evet, askeri yerlere ne kirli sakalla girebilirsin ne de türbanla oranın kuralları o yani. bide bunun askerlik yapmakla, vatan için ölmekle falan ne alakası var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 @ötedengelen herşeyi en baştan yeniden düşün. başka söyleyecek sözüm yok bu savunduğun düşünceye. @shadowfax ilgisi şudur ki kardeşim ve "n" sayıdaki zorunlu asker, gerekirse bu "görevi" yrine getirmek iddiasıyla orada. ancak gel gör ki vatan evladı olan yakını vatana aykırı biçimde saçını uzatıyorsa moral için kendisini görmeye bile gelemiyor. imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 son cumle ne alaka cidden? askeriyede mantik aramayacaksin, boyle bir yer evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 askeriyeye ait dinlenme tesislerine, park bahçe ve lokantalarına bile giremiyorsun kirli sakallı olursan. Tabi bu oranın komutanına göre esnetiliyor ama askeriye dediğin zaman bu konularda mantık aramıyorsun. bazı şeylere askeriyenin kontrolü olduğu yerlerde katlanmak zorundasın. ayrıca denildiği gibi bu konunun "ey gençler bakın askere gidip şehit olacaksınız ama bunlar saçınıza bile karışıyorlar" ile ne alakası var çözemedim. Askeri disiplin her orduda olan birşey. Ha askerliğin mantığını, gerekliliğini tartışabilirsinde olayı kıl tüy muhabbetine çekmek anlamsız oluyor. Zira adam otorite orda isterse etek traşınada karışır senin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 bir ara askeri bölgelere uzun saç, her çeşit sakal vs. giriş komple yasaktı. sonra oha nabıoz lan biz diyip sadece kirli, çember, aczimendi sakalı yasaklanmıştı. uzun saç da serbestti ama demek ki tekrar yasaklanmış. acaip bu işler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 mani said: ayrıca denildiği gibi bu konunun "ey gençler bakın askere gidip şehit olacaksınız ama bunlar saçınıza bile karışıyorlar" ile ne alakası var çözemedim. Askeri disiplin her orduda olan birşey. Ordu mensubuna olacak tabii de, adam ziyarete giden vatandaş. Yine de konunun "siz gidin şehit olun" kılıfına sokulması harika olmuş ama, tebrikler :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 öyle bişey yok. askeriye ait alan ne demek. lojmana giriyorum ben eşşek kadar sakalla, uzun saçla. ha sen gidip tümene gireyim ben dersen dur derler tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 @penth: "mantık arama" ok abicim aramıycam. son cümle: mani ile ortak cavap: asker olan kardeşim. askerin bütün kuralına uygun. ben onun yakınıyım. (varsayın) gayim, saçım popoma kadar, sakalım kirli pis katranlı, her türlü anarşist görünüme sahibim... yahu insaf... kardeşimi görmeye gitmişim. daha neyi anlatmaya çalışıyorsunuz bana? "gaysen kardeşini görme ulan" bu mudur? edit/dasaaaa:küfür falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 vatana aykırı degil, askeriye ye aykırı olan bi saç şekli. böyle şeyler yazıp insanları askerlikten sogutmak yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 ben olayı anlamadım. ama haklısın gibi duruyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2009 iyi de o saç şekli askeriyeye aykırıysa adama tesislerden çık derler,saçını git kestir demezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar