Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"yetki bende süründürürüm"

Sufi

Öne çıkan mesajlar

insan insan olmadığı halde yetki sahibi olunca işler karışıyor.

asker kardeşimi ziyaret etmek için "x" şehrine geldim. hem göreyim hem de nakit ihtiyacını gidereyim diye. kardeşm dedi ki hem ctesi hem pazar gününü burad geçirecek şekilde gel. ctesiyi ziyaretçi kantininde geçiririz pazar günü çarşı izninde beraber dolaşırız. süper fikir dedim geldim ctesi sabahtan ziyaretçi oldum.

kardeşim de görevde olduğu yerden izin işlemini halledip geldi ziyaret yerine. oturuyorduk ki bi haber geldi: "sözkonusu yerdeki en yüksek rütbeli kişi" olan general şahıs etrafı dolaşıyormuş. dedik ki "e dolaşsın bize ne?"... derken general kişi bizim bulunduğumuz yere geldi. etrafta bizim gibi birkaç dolu masa var, her masada 1 asker ve yakını/yakınları. general kişi etrafa bakındı bi sakatlık göremedi askerler açısından. ama yine de ortamda bi sakatlık vardı: sufi'nin saçları... kız mı erkek mi lan bu?... sonra seslendi sufi'nin olduğu tarafa doğru ama sufi'nin kendisine değil.

"oğlum!"

"şebelebettin*" dedim. "sana sesleniyor"
kardeşim "emredin komtanım" diyerek gitti yanına ve beraber uzaklaştılar.

sonra kardeşim geldi. "saçın uzun, kestir onları dedi" dedi.

kardeşim asker traşlı. asker zaten, saçının asker saçı olmasından başka ihtimal mümkün değil. ama ziyaretçisi olan edepsiz sufi kız gibi girmiş askeriye sınırlarına. ipne midir allah bilir.

sonuç olarak görüşmeyi orada noktalandırmak zorunda kaldık. kardeşim zaten asker traşı olan saçlarını kestirmeye gitti. ben de otelime döndüm.

vatan için zorunlu askerlik yapıp gerekirse ölecek olan arkadaşlara selam ederim.

şebelebettin: kardeşimin adı
Sosyal ağlarda paylaş

evet shadowfax
önce asker ziyaret kantininin kapalı olan yerine girdi, hava sıcak olduğu için kimse yoktu. sonra dışarı çıktı ve bankların bulunduğu bölümün önünden yürüdü. mevcut bütün ziyaretçiler bu kısımdaydı?

hangi kısmını anlamadın? tuğgeneral/tümgeneral olan birinin ziyaretçi kantini bölgesine girmesinin askeri geleneklere aykırı olduğunu mu düşünüyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

escinselleri askere almiyorlar zaten, vatan icin canini vermek gibi bir derdi yok zaten kiz gibi erkeklerin o sebeple.

şebelebelettin konusunda ciddi olmadigini dusunuyorum zaten.

herseyi bir kenara birakirsak, ordunun kurallari orduya ait her ortamda gecerlidir. askerler de ordunun malidir. dinde mantik aramayan bunyelerin orduyu sorgulamasi ise ayri bir ironik.
Sosyal ağlarda paylaş

Otedengelen said:

orduya ait bir binaya giriyorsan, evet.

türbanla da giremezsiniz orduya ait binalara, kirli sakalla da genelde.

haydi ağlayalım, nerde özgürlükler ülkesi diye.

"uzun saçlı erkek askeriyeye ait araziye giremez"

affına sığınarak:

ÇÜŞŞŞŞŞ

diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

@ötedengelen
herşeyi en baştan yeniden düşün. başka söyleyecek sözüm yok bu savunduğun düşünceye.

@shadowfax
ilgisi şudur ki kardeşim ve "n" sayıdaki zorunlu asker, gerekirse bu "görevi" yrine getirmek iddiasıyla orada. ancak gel gör ki vatan evladı olan yakını vatana aykırı biçimde saçını uzatıyorsa moral için kendisini görmeye bile gelemiyor.

imla
Sosyal ağlarda paylaş

askeriyeye ait dinlenme tesislerine, park bahçe ve lokantalarına bile giremiyorsun kirli sakallı olursan. Tabi bu oranın komutanına göre esnetiliyor ama askeriye dediğin zaman bu konularda mantık aramıyorsun.

bazı şeylere askeriyenin kontrolü olduğu yerlerde katlanmak zorundasın.

ayrıca denildiği gibi bu konunun "ey gençler bakın askere gidip şehit olacaksınız ama bunlar saçınıza bile karışıyorlar" ile ne alakası var çözemedim. Askeri disiplin her orduda olan birşey. Ha askerliğin mantığını, gerekliliğini tartışabilirsinde olayı kıl tüy muhabbetine çekmek anlamsız oluyor. Zira adam otorite orda isterse etek traşınada karışır senin.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:
ayrıca denildiği gibi bu konunun "ey gençler bakın askere gidip şehit olacaksınız ama bunlar saçınıza bile karışıyorlar" ile ne alakası var çözemedim. Askeri disiplin her orduda olan birşey.

Ordu mensubuna olacak tabii de, adam ziyarete giden vatandaş.

Yine de konunun "siz gidin şehit olun" kılıfına sokulması harika olmuş ama, tebrikler :p
Sosyal ağlarda paylaş

@penth: "mantık arama"
ok abicim aramıycam.
son cümle: mani ile ortak cavap:

asker olan kardeşim. askerin bütün kuralına uygun. ben onun yakınıyım. (varsayın) gayim, saçım popoma kadar, sakalım kirli pis katranlı, her türlü anarşist görünüme sahibim...

yahu insaf...

kardeşimi görmeye gitmişim.

daha neyi anlatmaya çalışıyorsunuz bana?

"gaysen kardeşini görme ulan"

bu mudur?

edit/dasaaaa:küfür falan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...