Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekonomi anketi

Reogmar

Öne çıkan mesajlar

şimdi genelde ikisinin karışımı olur zaten her iki ekstrem de sıçanzi. gördüğümüz üzere amerika bile zaman zaman devletçi hamlelerde bulunmak zorunda kalıyor tırt ekonomi sistemi yüzünden. sevgili arkadaşım utku da sonuna kadar katılıyor buna.

ama illa ikisinden birini seç desen ilki derim tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Valeron said:

ilk şık yalan ki abi,malesef ekonomi açık ekonomi olcak,yatırım yapılcak dışardan falan. (1.sınıfım iktisat :d bu kadar şahane şeyler biliyorum )

hepte dışardan yatırım geliyo ama yatırım yapılanlarda hep fakir kalıyor arkadaş hiç anlamadım ben bu işi. neden hep başka ülkeler amerikadan sıcak para beklio. amerikaya sıcak para uzaydan filanmı geliyor.

evet evet uzaylılar amerikaya yatırım yapıyor bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

ginaly said:

sadece iki tane şık koyunca saçma olmuş.

zira birinci şık 1500-1600lerden sonra gg oldu.

zira mi zira nedir abi, sen biliyor musun abi zira nedir??

"zira" zar kelimesinin çoğulu olup birden fazla ihtimalli rastlansal durumlar için kullanılır.

ilk trölüm çok heyecanlıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

Valeron said:

ilk şık yalan ki abi,malesef ekonomi açık ekonomi olcak,yatırım yapılcak dışardan falan. (1.sınıfım iktisat :d bu kadar şahane şeyler biliyorum )

hepte dışardan yatırım geliyo ama yatırım yapılanlarda hep fakir kalıyor arkadaş hiç anlamadım ben bu işi. neden hep başka ülkeler amerikadan sıcak para beklio. amerikaya sıcak para uzaydan filanmı geliyor.

yatırımı doğru yönetmesini bilmek lazım bence,şimdi konuya tam anlamıyla vakıf değilim dolayısıyla çok eğitimimle doğru orantılı yorumlar yapamıcam.ama şöle yorum yapiim mesela en basitinden ;

bildiğim kadarıyla yeni petrol yasasıyla,kendi ülkemizdeki petrolün kontrolünü yabancı yatırımcı,yani petorlü çıkartan firma yapacak ve bize kendi payından çok daha küçük bi pay vercek. mesela bence mantıken bakarsan,önce ülkeye daha çok pay verilmeli, hakkın olan parayı vermeyince aç kalıyosun tabi.

bunun yanı sıra şöyle bişeyde var,yatırım yapılmadan ekonomi büyümez ki abi,senin gelir formülünde bile Investment var ki bu Investment senin için fon alımı demek, bunu şirket için düşünürsen bu adamında yapacağı yatırım yeni istihdam olanakları yaratmak olabilir.

ki abi bide yatırım önemlidir nası önemlidir,mesela sen bi fabrika açınca yeni istihdam olanaları yaratıosun,işsizliği azaltıyosun falan filan yani
Sosyal ağlarda paylaş

Valeron said:

Joker said:

Valeron said:

yatırımı doğru yönetmesini bilmek lazım bence,şimdi konuya tam anlamıyla vakıf değilim dolayısıyla çok eğitimimle doğru orantılı yorumlar yapamıcam.ama şöle yorum yapiim mesela en basitinden ;

bildiğim kadarıyla yeni petrol yasasıyla,kendi ülkemizdeki petrolün kontrolünü yabancı yatırımcı,yani petorlü çıkartan firma yapacak ve bize kendi payından çok daha küçük bi pay vercek. mesela bence mantıken bakarsan,önce ülkeye daha çok pay verilmeli, hakkın olan parayı vermeyince aç kalıyosun tabi.

bunun yanı sıra şöyle bişeyde var,yatırım yapılmadan ekonomi büyümez ki abi,senin gelir formülünde bile Investment var ki bu Investment senin için fon alımı demek, bunu şirket için düşünürsen bu adamında yapacağı yatırım yeni istihdam olanakları yaratmak olabilir.

ki abi bide yatırım önemlidir nası önemlidir,mesela sen bi fabrika açınca yeni istihdam olanaları yaratıosun,işsizliği azaltıyosun falan filan yani

tamamda bu lanet olası amerika napıyo, diyorum.
somolimi amerikada yatırım yapıyo yoksa rusyamı? bence uzaylıların ihtimali ikisinden de yüksek.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

ABD merkez bankasından geliyor para.

bende onu demek istiyorum. gelen yatırım havadan geliyo. olmayan parayı veriyorlar bize. sonra bizden acısı çıkıyo tekrar. o yüzden bu yatırım yalanına inanmamak lazım. bu kapitalizm titan zinciri gibi bişi. yatırımda alttaki sömürülenlerden gelen artıklar. asıl parsayı üsttekiler götürüyo. bizede 'acıdım al buda senin' yapıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...