ehoca84 Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 DarieL'e sonuna kadar katılıyorum,Crematory'deki Felix abimiz bu işi cok iyi yapıyor hatta mükemmele yakın..ha biraz dombili ama olsun o kadar:P [Bu mesaj ehoca84 tarafından 04 Haziran 2004 17:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterglow Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Bir yerde okumuştum: Bir kere brutal vokali bu kadar güçlü yapan mikrofonun doğal bir "gain"inin olmasıdır. Yani, mikrofon her şekilde sesinizi biraz cızırdatır. Şimdi, brutal yapmak için ilk iş, kafa sesinden yapılır, tercihen. Yoksa ses telleriniz zedelenir. Ha, eğer ben böğürücem kardeşim diyosanız (Opeth bunu yapıyo olsa gerek, sadece Damnation'ını dinledim.); ki Sepultura gibi gruplar da galiba bunu tercih ediyor; sesinizi tmam ses tellerinden değil de; gırtlağınızn arkasından vermeye çalışın, yoksa ses tellerinden geçmez; kesik çıkar. Biraz boğazda balgam varmış gibi.. ama olsun.[signature][hline]Existential carousel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 aala buraya mesaj attım gibi hatırlıyom ama hadi hayırlısı ters attık galiba. valla bizim burda bir stüdyoda görünüş olarak dandik bir mikrofondan çok pis brutal yaptığımı bilirim. normalde scream mi diyonuz ne ha onun gibi olur ben denediğimde pekde etkili olmaz. ama mikrofonla baya piskopat hissetmiştim o an kendimi[signature][hline]Karakurt, 30 May 2003 21:56 tarihinde demiş ki: Deniz maymunu hayvanı çok şerefsiz bi hayvandır Karakurt, 03 September 2003 12:45 tarihinde demiş ki: FuFu hayvanı çok şerefsiz bir hayvandır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Bonepart:Adimi dogru yaz bare be! Valla yazilanlari okumadim, daha once yazildiysa bilemicem ama; Onceliklike iki cesit brutal vokal vardir, 1. ice cekerek yapilan 2. nefesini disari vererek yaptigin 1.sini yapmak cok zordur , cunku cok saglam ciger ister ve ince tiz biz ses cikartir.Diyaframdan ciddi bir efor sarfederek havayi icinize cekerken cikarilan bir sestir,Dani Filth in uzun cigliklari bu tarzdadir 2.Disari verilerek yapilan , bunlar daha mid ve kalin seslerdir.Bu ikinci secenegi girtlaktan yaparsiniz , ama cok ciddi zararlari vardir.Tahris eder girtlaginizi eger cok aliskin degilseniz.ornegin Cannibal Corpse, Decide gibi duruplar bu tarzi daha cok kullanir. Ben gencken ikisinide yapabiliyordum(allah vergisi :p), eh yaslaninca tabi insan bazi ozelliklerini kaybediyor.Sigaraninda etkisi yok degil :o http://polarized.cjb.net/ bilmiyorum site hala acikmi ve samplelar yerinde duruyormu ama merak edenler eski grubumun samplelarina indirip, vokalleri dinleyebilirler[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Draven Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2004 DamienThorne, siteye baktim innocence may harika parca bayildim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darestan Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 2 sene sonra gördümki zaman ve alkolün etkisiyle gelişiyo bu olay.ama hala brutalimin volumünü açamadım =) hala öğrenmek isteyen vardır diye upladım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 mikrofona osuruyolar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 mikael gibi olmayı ummasın kimse (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 ben hala brutal vokalden tiksiniyorum, eskisi kadar değil ama. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 öğretiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 konuşurken boğazını temizlemek için "ı ımh" die bişi yaparsın ya onu biraz geliştirince brutal oluyo işte pek bi numarası yok aslında o sesi çıkarmanın ama kişiden kişiye değişiyo işte normal ses gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 ne saçmalanmış balgam malgam diye. iyi saçmalanmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 evet balgamla alakası yok pek :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 ahaha balgam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2008 o balgamı biz fransızcada kullanmıyor muyduk? lö böalğhaam, lö tühüğürügh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Alkol ve sigara kullanıyorsanız, üstüne çok zorlarsanız gırtlak kanserine kadar yolu var, aman diyeyim. Ha sesi de yamultursunuz tabi =) Ciddi ciddi tekniğini bilmeden denemeyin, denettirmeyin. Bilen bir arkadaştan öğrendiğim kadarıyla mevzu diyaframdan verilen sesin gırtlakta distorte edilmesi şeklinde cereyan etmekle beraber, dediği kadar kolay olmadığını fark ettim ehe. Detaylı bilgi için Jester'a özel mesaj atabilirsiniz ama bakıyor mu hala foruma bilmiyorum. Kendisinin bu konuda maşallahı var biraz (zibilyon tane brutal vokal dinledim, baya baya kol gibi böğürüyor allahsız). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 valla şu an nerdeyse her tonda brutal çıkarabiliyomuşum :p ama yaparken acı çekiyorsanız kesinlikle yapmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
evilmaddox Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Olayın önemli noktası, amcanın nasıl yaptığına iyi dikkat etmek bence. Ben kendi kendime çalışarak bi miktar yapabilmeyi becerdim, pek çok brutal şeysini çok ta zorluk çekmeden şeedebiliyorum şuan mesela. Pratik yapmak içün, şarkı veya backing track üzerine çalışmak idealdir, ancak, (ancak ın altını şiddetle çiziyorum!!) ilk vakitler kesinlikle provayı "taş çatlasa" 1 saatten uzun tutmayacaksın, prova sonrasında da mutlaka sıcak içecekle boğaza destek olmak lazım. Ben ilk defa gaza gelip stüdyoda çalıştığım gün mal gibi 3 saat kastım, tansiyonum falan oynamıştı, bi de 3 gün konuşamadım doğru düzgün tabi. İlk bi iki ay boğaz acıması normaldir, boğaza iyi bakmak lazımdır, başlangıçta (kendin çalışacaksan eğer) illa ki o ses gırtlaktan çıkacaktır, sesin eğer kalınsa mümkün olduğunca tiz screamlerden uzak durmaya bak, boğazına tecavüz etmekten başka bi işe yaramaz. Daha kalın brutalli şarkılarla başlamak uygundur bence. In Flames ten Moonshield, Opeth in şarkıları(aman diyim çok uğraşma başlangıçta, sesin bozulma oranını ucundan kıyısından yakalamaya çalış, soora benzetmeyi denersin), bir kısım Dark Tranquillity falan fena sayılmaz. Ancak benim gibi yok yere gaza gelir saatlerce Lethe dir efendime söyliyim Insanity's Crescendo dur kasarsan, biraz rencide olursun. Vokal tarzı olarak birbirine yakın bi iki parçayla başla, (Arch Enemy de fena değildir bu arada, aklıma geldi şimdi) sonra yavaş yavaş yelpazeyi genişleterek tam istediğini bulmaya çalış bence. Arada biraz oturttuktan sonra "eherey eherey" nidalarıyla Lamb Of God falan bile kasılıyo, ben denedim hiç değilste stres atıyosun. Diyafram da biraz biliyosan kullanmayı cleande falan kendiliğinden oturuyo brutale bi noktada. Daha da ayrıntı içün (bkz: pm) Saygılar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Evilmaddox'un kompleks metodlarına kulak asmayın! Sen! Günde 5 paket Maltepe içerek işe başlayabilirsin. Bütün büyük isimler export sigarayla baş koymuştur o işe, en iyileri ise sadece Maltepeyle. Tutorial; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Dariel said: Bildiğim kadarıylada brutal vokal için mikrofonun üstüne sıkılan spreyler var.[signature][hline][b]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.[b] [b]Umrae[b] Ardından mikrofonu kullanacak vatandaş salya kokusundan gebermesin diye o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diaboliq Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Bence brutel vocal yapmanın bi tekniği yok gelişi güzel söylüyolar iyise iyi kötüyse kötü oluyo ama brutel vocal yapanların sonu pek iyi olmuyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2008 Ne alaka canım, sopranolar da 30'undan sonra gırtlak kanseri oluyormuş o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
evilmaddox Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Alexi_Septimus said: Evilmaddox'un kompleks metodlarına kulak asmayın! Hadilen!! :D Test edildi onaylandı onlar bi kere, bi kısmı da konservatuar mezunu falan kişilerden arak (öhöm şey, tavsiye yani) bi kere. *trip atar* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2008 clean söylerken sesimi hiç beğenmiyorum ama brutal benim için çocuk oyuncağı diyebilirim ne yoruluyorum ne nefesimi çok harcıyorum nede gırtlağım acıyor. hatta şarkılarda clean söylerken arkadaşlar brutal söyliyim diye istekte bulunuyolar bazen. Bunun bir tekniği yok ayrıca çalışarakta kazanılcak bişey olduğunu sanmıyorum varsa vardır yoksa yoktur gırtlağınızın canına okumanın bi manası yok... Ayrıca balgam falan diyenleri kınıyorum alakası yok ve iğrenç. Ama sıcak içeceği denemedim ama portakal suyu iyi geliyor soğuk olsada. Brutal söylemektende yoşlanmıyorum ama güzel olduğunu söylüyor gruptaki arkadaşlarım... Postu açan arkadaşım sen sen ol boğazını çok acıtma sonra ses tellerinde kalıcı hasarlara sebebiyet verebilirsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ukpunk Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2011 Merhaba, Bugün aceba scream,brutal veya screamo yapmayı gerçekten bilen varmıdır die forumları araştırıyodum(türk).Bu Senin yazdığın gibi konu'lar gördüm hep ve genelde senin gibi scream brutal veya screamo yapmak isteyen kişiler bilgisizdi.[örneğin: Scream'e BÖĞÜRME diyodular ] ve çoğu kişide konu'ları cevaplarken bu arkadaşlarımızı yanlış bilgilendiriyo.(ben kimseye siz yanlışsınız demiyorum sadece kendi bilgimi sunuyorum)mesela diyolarki : dinle şarkıyı havaya gir bağır veya yok neymiş eğitim gerektiriyomuş yok çok tehlikeliymiş falan filan... abi ben bu işi 2 senedir yapıyorum 16 yaşındayım ve Hayko dinleyerek başladım itiraf ediyorum berbattım ama şu an gerçekten iyiyim ve ben kendini beğenmiş bir insan değilim iyi olduğumu çevremden dinleyenlerimden ve youtube da sorduğum kişilerin cevaplarından değerlendirerek sölüyorum isterseniz sizde dinleyebilirsiniz >>> <<< benim diceklerim bu kadar son olarakta tüm scream - screamo ve brutal yapan arkadaşlar lütfen vazgeçmeyin biz türk milleti olarak neler neler başardık elin gavurunun scream ini mi yapamicaz diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar