moriQ Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 said: Opera'nın, Presto 2.2 motorunu kullanan ve Acid3 testinden aldığı 100/100 puanla dikkatleri üzerine çeken 10.0 sürüm numaralı versiyonunun Beta'sı nihayet yayımlandı. opera 10 beta 550x195 Opera 10 Beta yayımlandı Beraberinde yeni bir temayla gelen Beta formundaki web tarayıcısında Alfa sürüme kıyasla yapılan başlıca değişikler ise şöyle sıralanıyor: * Yenilenmiş tasarım ve görsel sekmeler * Geliştirilmiş Opera Turbo özelliği * Hata raporu gönderimi * İmla kontrolü * Geliştirilmiş hızlı atama ekranı * Otomatik güncelleme özelliği * Yeniden boyutlandırılabilir arama alanı * HTML5 desteği Harika olmuş hakikaten. Buyurun http://www.opera.com/browser/next/ edik//mum//direkt linki operanin sitesiyle degistirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 bu yazinin kaynagini ogrenebilirmiyim? operaya diyecegim birsey yokta, html5 destegini kim yazdıysa oraya cok komik olmus, su anda html5 spesifikasyonu google ve appledan bir kisinin liderliginide yurutuluyor ve tahmini release 2022 fln. he bir kac browser ornegin canvas gibi taglari kullanmaya basladi ama bu sadece koskoca specificationda, final olarak isaretlenmis 3-5 tag ve yapı için geçerli.. bu yazıyıya herk kim html5 destegi diye yazdıysa veya tercume ettiyse, olması gereken, partial html5 support filan olmalı, bu haliyle yanlış yönlendiriyor.. http://www.regularsexpressions.com/web/html5-future-holds/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 html5 yazmasinda o kadar kizilacak birsey yok. sonucta first draft coktan yayildi, orada belirtildigi kadar destek sunuyordur. yoksa kimse spesifikasyonu belli olmayan seye full destek vermesini beklemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Address bar'ı File vs. menülerin sağına çekemiyor olmamız çok üzdü beni, onun dışında güzelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Opera (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 bonesoul said: bu yazinin kaynagini ogrenebilirmiyim? http://www.pclabs.com.tr/2009/06/04/opera-10-beta-yayimlandi/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Browser iyi hoş olmuş da yazının şurasına takıldım ben;* Yenilenmiş tasarım ve görsel sekmeler * Hata raporu gönderimi * İmla kontrolü * Otomatik güncelleme özelliği * Yeniden boyutlandırılabilir arama alanı Süper yeniliklermiş gibi :p Şuna benzemiş biraz; Murat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonesoul Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Mum_Chamber said: html5 yazmasinda o kadar kizilacak birsey yok. sonucta first draft coktan yayildi, orada belirtildigi kadar destek sunuyordur. yoksa kimse spesifikasyonu belli olmayan seye full destek vermesini beklemez yok olay kızma değil, first draft yayınlansa bile %90u finalize edilmeyen taglardan oluşuyor. desteklenen istisnai canvas gibi taglar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 chrome daki bookmarktir falan hicbirini aktaramadim operaya. ben mi goremedim yoksa baska bir browserdan operaya aktaramiyor muyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Çok güzel olmuş, İki ay kadardır alpha kullanıyordum zaten(KDE ile çalışan tek işe yarar Qt browser ne de olsa) ve 9.6'dan pek bir fark göremiyordum. Şimdi Yeni özelliklerle daha bir hoş olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Bu arada Linux için font rendering daha iyi beta'da alfa'ya göre, ekleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2009 IMAP bozuk, 4-5 kere çekiyor mailleri, POP kullanın Opera'nın clientinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 çektim ama kurmadım henüz türkçesi var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 abi bu kendini yepyeni olarak kurdu eski operam da duruyor yani yanında..ben eski operadaki bilgileri buna aktaramıyor muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Linux'de ikiside aynı kişisel klasörü tam uyumlu kullanıyorlar. Windowsda olmuyor demek. Şurayı kullan: http://link.opera.com/ Sadece wand'ı yedeklemiyor, onun için de help'den About Opera'yı aç. Şöyle birşey çıkacak: Preferences /home/slyneth/.opera/operaprefs.ini Saved session /home/slyneth/.opera/sessions/autopera.win Bookmarks /home/slyneth/.opera/bookmarks.adr Opera directory /home/slyneth/.opera/ Cache /home/slyneth/.opera/cache/ Help documents /home/slyneth/.opera/opcache/ Mail directory /home/slyneth/.opera/mail/ Plug-in path /usr/lib/opera/plugins /usr/lib/mozilla/plugins User CSS directory /home/slyneth/.opera/styles/user/ Gerekli şeyleri kopyala işte. Bu Windows'da da olmalı. Wand'ın ki wand.dat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 anam gitti abi her şey..2 farklı browserdı az önce şu an masaüstündeki opera simgem de yenisine gidiyor ama yenisinde hiçbirşey yok.. pffia bakalım adını sanını unuttuğum yerlerdeki şifrelerimi hatırayabilecek miyim :/ ayrıca tek güncelleme sebebim belki bi umut facebook'ta foto tagleme işinde düzelmiştir belki diye düşünmemdi olmamış hala saçmalıyor. en azından sözlük düzgün gözüküyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Herşey gitmez ya. Common Files falan vardı Vista'da bilmiyorum ama vardı yani öyle şeyler. Onlara baksana, belki bir yedek almıştır. Niye Wand'ı silsin ki? Linux gibisi yok ya, yukardan da görelebileceği gibi tüm program dosyaları çok kolay bir yerde kullanıcıya özel saklanıyor. Günlük propagandamı da yaptım, yarına kadar rahatım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Opera Link'in şifreleri de yedeklememesi çok gıcık ama. Güvenlik falan anlıyorum ama isterseniz yedekleyelim dese. Gerçi öyle de olmaz, çoğu kullanıcı bilgisayardan anlamıyor, yedekletirler sonra şifrelerin kayboldu diye Opera'nın başını ağrıtırlar. Ben ~/.opera kalasörünü daima internette bir serverda senkronize tutuyorum. Burayı kullanıyorum: https://spideroak.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2009 manual copy/paste yapın. bi de sync varsa tıkır tıkır çalışıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 bu acid3 testi neyi test ediyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 w3c standartlarına uyumluluğu.. bir sürü html, javascript, css, xml gibi w3c tarafından standart kabul edilmiş şeyi sayfaya yığıyor. sonra da browser'a hangilerini, ne kadar doğru çalıştırabilitesine göre not veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Acid3 web standartlarina uyumlulugu racta pisti yapmis, ceza olarak mesajini gosterimden kaldiracaktim da, sonra basima eksir diye ses cikarmiyorum :P aganin mesajinin ustune mesaj olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 ya bu firefoxtakine benzer add-onları fln nerden bulabilrim opera için olanları yani misal autopager, mail checker fln yani şimdi aynısını google'a yazıp bulcam da (: opera için faydalı şeylerin toplantığı siteler fln varsa yollayın plz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2009 http://widgets.opera.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar