Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC yi patlattm [yrdm]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
pc ye kızdm kapattm sonra arkada voltaj ayarı vardı salak ben 230dan 115e düşürdm, pc tam kapanamış sanırm, alev gördm bi patlama sesi geldi..

inş sadce pwr supply bozulmuştr?
bana kaç liraya mal olackyenisi ve ne marka aliim?
Mesaj tarihi:
gecmis olsun, diger parcalar sag ciktiysa cok sasiricam gercekten.

psu iyi birseydiyse sadece sigortasinin gitmis olabilme ihtimalide var ama duman, parlama falan diyorsun.
Mesaj tarihi:
Anakartın büyük ihtimalle yanmıştır.

Küçük bir veletkene, sokak aralarında disketle bilgisayar oyunu satan dükkanlarda, benzer bir "yaramazlık" yapmıştım.

Bir dahaki gidişimde adam beni dükkandan kovdu :(
Mesaj tarihi:
Aklımda stajda başıma gelen olay geldi. Yazılım projesinde çalışıyoruz. Odada bilgisayarlar var, hepsi açık. Çoğunun başında birileri oturmuş çalışıyor. 2-3 kişi ayakta muhabbet ediyoruz. Muhabbet edenlerden biri masanın üstünde duran bilgisayar kasasının üstüne dayanmış. Adam heycanlı bir şeyler anlatıyordu. Birden adamın dayandığı kasadan dumanlar çıkmaya başladı. Dumanları görünce farkettik ki adam dalmış, dayandığı kasanın güç kaynağındaki voltaj tuşunu açıp kapatıp duruyor...

Hasar neydi bilmiyorum. Staj boyunca o makinayı bi daha kullanamadık. :p
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

psu iyi birseydiyse sadece sigortasinin gitmis olabilme ihtimalide var

Şu olay önemli en çok, ama PSU her şekilde gittiğine göre bir tane al bakalım, kesmezse geri kalanına da bakarsın artık.

Direk "mahalle bilgisayarcısı" yoluna da gidebilirsin, 20 liraya falan hallederler heralde arıza tespit kısmını.
Mesaj tarihi:
dolastm söle bi garantisi vrsa bi zorlarm ama yenisi rt ve enaz 400w lzm.. bakcz acaba bi açmayı denesemmi pc yi?

alev çıktı ses çıkı sigortalar attı bozulmştr sanım alet.. çıanca tk deerm olmadı
Mesaj tarihi:
o kalemin mantıgı neydi harbi? çok merak etmiştim ben.

sadece psu gümlemiş olabilir. benim de başıma geldi. mahallenin trafosu patladı, benim de bilgisayardan güzel bi ses gelmişti. sadece psu değiştirerek kurtulmuştum. sen önce bi psu al dene sonrasına bakarsın.
Mesaj tarihi:
aynisi geldi basima vatandan almistim bende. 6 kez tamire gitti geldi, psu degisti falan. en son bilgisayar acilmamaya basladi. insallah senin sadece psuda sorun olmustur ama diger taraflara zarar vermis olma ihtimali de cok yuksek. vatan cok boktan lan.
  • Yeni Oluştur...