Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzmir'de ulaşım zammı

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

İzmirliler Ulaşım Zammına Otobüse Binmeyerek Tepki Gösteriyor

İzmir'de Geçen Cuma Günü Açıklanan ve Bugünden İtibaren Uygulanmaya Başlayan Su ve Otobüs Zammına Tepki Büyüyor. Bazı Vatandaşlar Zammı Medyadan Duyarken Bazıları İse Otobüslere Binince Öğrenip Tepki Amacıyla İniyor.

İzmir'de geçen cuma günü açıklanan ve bugünden itibaren uygulanmaya başlayan su ve otobüs zammına tepki büyüyor. Bazı vatandaşlar zammı medyadan duyarken bazıları ise otobüslere binince öğrenip tepki amacıyla iniyor.
Menderes ilçesinde oturan ve şehir merkezinde özel bir güvenlik şirketinde çalışan Alaaddin Şendur, iki vasıtayla gidip geldiği işinden yol ve yemek dahil 750 lira maaş aldığını belirterek, "Zaten zor geçiniyoruz. Suya da otobüse de zam geldi, artık daha da zorlanacağız. Hiç beklemediğimiz bir zamdı. Mazot fiyatları yerinde sayıyor, dolar da yükselmedi ama herhalde belediyeye para lazım." dedi.

Cam filmi ile meraklı gözlerden kurtulun
Bozyaka semtinde oturan ve çoğu zaman tasarruf amacıyla işine yürüyerek gidip gelen Levent Esen ise, "Otobüs bana lüks geliyordu, şimdi iyice lüks oldu. Evim kira, 350 lira ödüyorum. Maaşım ise yol dahil 950 lira. Günlük 4 lira katkı olsun diye güzel havalarda 45 ile 60 dakika yürüyerek işe gidip geliyordum. Bundan sonra yağmurda çamurda da otobüse binmeyeceğim." şeklinde konuştu.

Kemal Cemal Emre de, "İşe otobüsle gidip geliyordum. Çocuğumu da dershaneye götürüyordum. Bundan sonra taksiye bineceğim, çünkü daha avantajlı olacak." dedi.

Zammı otobüsteki konuşmalardan öğrenen Asi İnce, "Zam geldiğini bilmiyorum. Çok zamansız bir şey. Biz zaten oyumuzu CHP'ye verdik, zam yapsın diye." şeklinde konuştu.

Niyazi Ulusoy da şunları söyledi: "Millet, gökten taş düşse AK Parti'den bilecek. Ben hiç AK Parti'ye oy vermedim, ama bu takıntıyı anlayamıyorum. Yavuz Bahadır adlı komşum da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı zammı bile AK Parti'den biliyor. Bu çok yanlış."

Nurdan Kara adlı vatandaş, "Biletlerin zamlandığını, otobüse binince öğrendim. İnerek tepki gösteriyorum. Belki taksiyle belki de dolmuşla giderim." dedi.

Şehir dışından günübirlik gelen şahısların, yeni tarifeye göre dört defa otobüse binmek için 12 lira ödeyeceğine dikkat çeken Ahmet Kuyumcu ve Mevlüt Can da, "Kemeraltı çarşısında birçok kişi, haftalık 100 liraya çalışıyor. Bunun 18 lirasını yola verecek, geri kalanıyla kira, elektrik ve su paralarını ödeyecek, üztüne bir de evini geçindirecek." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Haziran 2009 tarihinden geçerli olmak üzere toplu taşıma ücretlerine yüzde 12 ile 50 arasında, suya da yüzde 20 zam yapmıştı.

(CİHAN)
Sosyal ağlarda paylaş

baya bişi var izmir belediyelerinde oh oh bilseniz :)

seçimden sora bi sürü kişi işten çıkarıldı yerlerine yenileri alındı, seçimde bize oy verin akrabalarınızı işe alalım dendi ve hatta bunların maaşlarını ödeyecek parası anca var/yok belediyenin, bazı belediye binalarının önlerinde denk gelirseniz haftada 1-2 protesto var işten çıkarılanlar paso orda.

içerden bilgiler bunlar, dışardan duyamayabilirsiniz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Niyazi Ulusoy said:
Ben hiç AK Parti'ye oy vermedim, ama

bu lafın hastasıyım.
pure pwnage.

"Ben Hiç(!) AK Parti'ye oy vermedim, ama AK Parti çok iyi"

edit/dasaaa: yok alıntı olunca lafı Masquerade etmiş sanıcaklar.. laf haberde adı geçen adama ait.. niyazi etmiş lafı
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

yeni fiyatlar ne kadar oldu ki? eskisi ne kadardı?
bakiyeniz yetersiz sesi geldiğinde 2ytl bayiliyorduk, onun da mı fiyatı artmış?

700'dü öğrenci, 900 olmuş
her gün dört sakız alıyordum, yeni zam yüzünden alamicam :/ zalimler, alçaklar.

hem de eşkiliydi sakızlar :((8
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

yeni fiyatlar ne kadar oldu ki? eskisi ne kadardı?
bakiyeniz yetersiz sesi geldiğinde 2ytl bayiliyorduk, onun da mı fiyatı artmış?

670 idi 900 oldu

tam 1.3tü 1.5 oldu

bakiyeniz yetersiz dediğinde 3 tl bayılıyorsun artık

Dün bana oldu bakiyeniz yetersiz dedi indim gidiceğim yol kısaydı 3 tl ona verceğime 4 lira taksiye veririm dedim ve taksiyle evimin önüne kadar döndüm en azından
Sosyal ağlarda paylaş

kafa yapısı meselesi..

yazıyla anlatmak uzun sürer. dün süper aptal bi dialoga şahit oldum. iett araçlarını kontrol eden memur durağa geliyor, ben de arkasındayım. durakta bi adam da kendi kendine "1saattir gelmiyor" diye söyleniyor.

görevi araçları denetlemek olan arkadaşımız ise elemana çıkışıyor "acelen varsa taksiylen gidecen. arabaya binecen!" toplu taşımacılıktan anladığımız budur.

bayağı tartıştılar ve millet iett görevlisine hak verdi. ne harika!

neyse, habersiz zammı her gün yapsan yine sorun olmaz.

halk alışmış, gevşemiş..
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Şimdi o dedigin durumun bir farkı var eğer otobüs geliş saatleri belli ise ve otobus geçikmedi ise iett haklı cunku saatleri ananos ediyorlar eğer acelen varsa taksi ile gitmen lazım. AMA denilen saatten geçikti ise o zaman laf eden yolcu haklı.

yok yahu.. 43r, 559c den herhangi birisi geçse oluyor.
http://www.iett.gov.tr/saat/orer.php?hid=hat&hatcode=43r&BtnSaatler.x=0&BtnSaatler.y=0
http://www.iett.gov.tr/saat/orer.php?hid=hat&hatcode=559C%3ARUMEL%DDH%DDSAR%DCST%DC-TAKS%DDM&BtnSaatler.x=22&BtnSaatler.y=3

5-10dkda bir kalkıyorlar(!)
Sosyal ağlarda paylaş

beni etkilemiyor zaten pek =P
bi aydır kent kart kullanmadım gibi köyden bölüme yürüyorum ordan geri yürüyordum 525 çekilmiyor sıcaklarda,bizim sınıfta var bi kaç kişi 2 otobüsle geliyorlardı gerçi onlarda aktarma oluyor cok abartı bi zam değil bence 210 kuruş artmış 8:

akıllı durak sistemi ekleniyor diye zamlar gelmiş diye bişi duydum oyle bile olsa su neden zamlanıyor anlamadım

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...