SodomVsGomore Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 bende baktım ironi yok hocam bence kavga çıksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 perkotek kapıyı açmazsa kapının önüne sıçarım çözüm budur. böylelikle kokudan ve psikolojik etkiden dolayı(oha herif odanın ortasına sıçtı psikolojisi, latince bi adı da var ama hatırlamıyorum.) iş gücü sıfıra iner. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 yuh... canon ne pis bir firmaymış :S adamların sendikası yok herhalde ehehehe. ya çalışanlar haklarını aramadımı her türlü pisliği yaparlar. şaka flndır belki japonların espri anlayışı biraz absürd oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luxor Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 capon yapmış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Milamber said: yuh... canon ne pis bir firmaymış :S adamların sendikası yok herhalde ehehehe. ya çalışanlar haklarını aramadımı her türlü pisliği yaparlar. şaka flndır belki japonların espri anlayışı biraz absürd oluyoristerse hakkını aramaya çalışsın anında yerine başkası bulunur ki kalabalık millet bunlar biri gider diğeri gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 bu haberden sorna babamın kesinlikle japon olduğuna inanıyorum.. zaten tipi de benziyordu ama adam hakkaten ayakta iş yapıyor resmen.. zorunlu masa işi olmadığı sürece her şeyi ayakta yapmayı tercih ediyor "neden oturmuyorsun?" diye sorduğumda "böyle daha verimli oluyor" diye cevap veriyor.. ben yılların verdiği mühendislik ve blue-print çalışamları yüzünden mesleki alışkanlıktır diye düşünüyotdum ama yok.. babam japonmuş ben bunu öğrendim (o değil bendede var aynı alışkanlık bir proje doküman incelerken ayakta incelediğimde daha iyi algılıyorum) atlar ayakta ölürmüş.. yani japon değil at olma olasılığı da var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Sylian said: said: örneğin 100 personeliniz var ; her personel günde 20 dakika ekstra olarak tuvalette vakit harcıyor diyelim. 20 x 100 = 2.000 dakika ( bir günde kaybedilen zaman ) 22 iş günü ile çarpalım 22 x 2.000 = 44.000 dakika saate çevirirsek 733 saat yapar ortalama personellerin saatlik ücretinin 3 ytl olduğunu varsayalım. 733 x 3 tl = 2.199 ytl 100 çalışanı olan firmanın aylık 2 milyar için işçilerini soğutması da ayrı bir komikmiş. Bunun yanısıra, fabrikanın kaybettiği zaman 20*100 değil yine sadece 20 dk. O sırada iş yapmaması ya da 100 işçinin iş yapması arasındaki fark 20dk yani. Hama sonunda tek kişilik hesap varmış dikkat etmemişim yine 2000 normal tamam, ama yine de rezalet tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 iyiymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 obsesifik said: Milamber said: yuh... canon ne pis bir firmaymış :S adamların sendikası yok herhalde ehehehe. ya çalışanlar haklarını aramadımı her türlü pisliği yaparlar. şaka flndır belki japonların espri anlayışı biraz absürd oluyoristerse hakkını aramaya çalışsın anında yerine başkası bulunur ki kalabalık millet bunlar biri gider diğeri gelir sözleşmeli oldun mu biraz zor çıkarır. :) tabi orada kanunlar nasıl bilmiyorumda sonuçta illa dinlenme süresi fln veriyorlardır türk kanunları üzeirnden japonyaya yüklenmiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
obsesifik Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Milamber said: obsesifik said: Milamber said: yuh... canon ne pis bir firmaymış :S adamların sendikası yok herhalde ehehehe. ya çalışanlar haklarını aramadımı her türlü pisliği yaparlar. şaka flndır belki japonların espri anlayışı biraz absürd oluyoristerse hakkını aramaya çalışsın anında yerine başkası bulunur ki kalabalık millet bunlar biri gider diğeri gelir sözleşmeli oldun mu biraz zor çıkarır. :) tabi orada kanunlar nasıl bilmiyorumda sonuçta illa dinlenme süresi fln veriyorlardır türk kanunları üzeirnden japonyaya yüklenmiyim. şimdi araştırdım onu da şöyle bişey karşıma çıktı.ömür boyu istihdam denilen bişey var, şirket elemanlarıyla ömür boyu çalışıo çalışanlar da şirketi sahiplenio böylelikle. buna bağlı olarak da iş aktinde çalışma süresi adında hiç birşey yokmuş. sadece yabancı şirketlerin iş aktinde böyle birşey mevcutmuş. artı bir bilgi olarak da krizden dolayı ömür boyu istihdam sistemi olumsuz etkilenmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 vay be. hani hayal fln kurarım böyle japonyaya gidiyim çalışıyım die harbi kötü memleket o zaman eheheh. gitmem kesinlikle. şimdi sövecemde dediğim gibi kanunlarını bilmediğim için sövmiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 japonyada calisma sartlari cok kotu sabah sirkete ve patrona baglilik andi bile iciliyro cogu farbikda, omur boyu istihdam ise bambaska birsey performansa bakmadan yasa bakmadan kadrolar kapaniyor, yeni mezun olanlar cok zorlaniyor anaokulunda basliyor japonlar bir sonraki okul sinavina hazirlanmaya (anaokullarida sinavla aliyor) surekli ders surekli yaris derken universiteden bir cikiyorlar is yok, japonyada ortalama bir gelire sahip bir ailede issiz 1-2 cocuga sonsuza kadar bakabilicek ekonomik guce sahip buda issiz gucsuz evde zaman olduren bir nesil yaratiyor neden butun acayip isler animeydi origami idi elektronikti maketti vs vs japonlardan cikiyor saniyorsunuz adamlarin gencligi is bulamadigindan kendilerini hobilerine boguyor tuvalet kagidindan death star filan yapiyor mezun olup zar zor is bulup canon a girmissiniz ve omur boyu isiniz garanti patron oturtmuyor kosturuyor diye isten cikarsaniz salak derler o sartlar altinda :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2009 Japonyadaki çok katı iş ve sosyal düzenin, insanların sosyalleşmesine engel olan ve çalışma verimi arttırmak adına kişisel ihtiyaçlarını geri planda bırakmanın sonucu olarak zaten toplum olarak çöküşteler. Eski o onurlu falan japon kitlesi yok artık. Gençleri tamamen batı özentisi. Özenti hafif kalıyor aslında, doğrusu budur diyip iyice abartmışlar. Kıyafet, müzik, yaşam tarzı olarak abartarak taklit edip geçiyorlar, üzerine bir de sosyal yaşamdan kopuyorlar iyice psikoloji çöküyor. Ana okulundan beri bu kadar yük bindirilip robotlaştırılırlarsa zaten olacağı bu. Aşırı baskıcılıktan dünyanın en sapık milleti olma yolunda da ilerliyorlar, her fırsatta animelerinde falan çıplak kadın resmi çizmeleri hentai diye bişey çıkarmaları da göstergesi zaten bunun :) Japonyada 4 sene yaşamış bir arkadaş anlatmıştı, bu ağır sosyal ve iş koşullarının, stresin, çocukluğu ve duyguyu yaşayamamanın, baskının ve soğuk toplum yapısının sonucu olarak iyice garipleşiyolar normal adam kalmıyo diye. Allah akıl versin diyoruz. Daha doğrusu akıl vermiş zaten belli, adamlar teknolojide bilimde uçmuş gitmiş, Allah ıslah etsin demek daha doğru sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 yazık ya. ehh dünya savaşında 2 nuke yemenin bedeli belkide? bu şekilde toparladılar ekonomiyi belki de işte sosyal çöküş yaşanıyormuş. dünya savaşından önce nasıllardı acaba? çinde yaptıkları flnda iyi şeyler değilmiş ben soğuyorum japonlardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 geçmişte yapılan işleri yakından incelerseniz soğumayacağınız memleket yok, bugünkü insanları yargılamamak lazım atalarının yaptıklarıyla. öte yandan bugünkü manyaklıkları da kıyaslarsanız gene manyağı bol memleket çok, japonlarınki etrafa o kadar zarar vermiyor en azından. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 olsun abi insanın hayalleri yıkılıyor aksdaksd böyle bilmezdik japonları! :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Viktor said: japonyada calisma sartlari cok kotu sabah sirkete ve patrona baglilik andi bile iciliyro cogu farbikda, omur boyu istihdam ise bambaska birsey performansa bakmadan yasa bakmadan kadrolar kapaniyor, yeni mezun olanlar cok zorlaniyor anaokulunda basliyor japonlar bir sonraki okul sinavina hazirlanmaya (anaokullarida sinavla aliyor) surekli ders surekli yaris derken universiteden bir cikiyorlar is yok, japonyada ortalama bir gelire sahip bir ailede issiz 1-2 cocuga sonsuza kadar bakabilicek ekonomik guce sahip buda issiz gucsuz evde zaman olduren bir nesil yaratiyor neden butun acayip isler animeydi origami idi elektronikti maketti vs vs japonlardan cikiyor saniyorsunuz adamlarin gencligi is bulamadigindan kendilerini hobilerine boguyor tuvalet kagidindan death star filan yapiyor mezun olup zar zor is bulup canon a girmissiniz ve omur boyu isiniz garanti patron oturtmuyor kosturuyor diye isten cikarsaniz salak derler o sartlar altinda :p oyle bir yazmissin ki duyan da issizlik orani %20 filan sanir. %3.4 diyor CIA'in profili. he kaldi ki, issizlik boyle uretkenligi arttirsaydi van gogh turkiyeden cikardi. rewendor da adamlarin kulturlerinden uzaklasmasina giydirmis. dunyada ozunu koruyan ulke mi var? biz feslerle gezmiyorsak japonlarin da takunyayla gezmemesi normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 kültürü uzakşalmaya mı giydirmişim? Yok, onla alakası yok, tam tersine aşırı soğuk ve disiplinli kültürün baskısının psikolojilerine etkisine ve sonuç olarak gençliğinin "kayıp" olmasına giydirdim ben. Kültürden kopmak ayrı, aşırı baskı yüzünden direkt diğer ekstrem uca kaymak ayrı http://www.youtube.com/watch?v=kmz8bD8Rs4o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2009 ama yinede caponlardaki abartı batı özentisini görmezden gelemeyiz. Adamların şarkı sözlerinin yarısı japonca yarısı ingilizce. 20yıla kadar alfabelerini latin alfabesi yaparlarsa şaşırmam ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar