Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Disease said: keşke adam öldürmeyi öğretselerde bişeye yarasa askerlik ehehe katılıyorum.
Arkasokak Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 askerliğin sosyal içeriğini kavrayamayan 15-16 yaş tayfasından uçuk kaçık mesajlar yağmakta, görüntü kirliliği yapmakta...
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Zorunlu askerlik hangi ülkelerde var bi bakın ya.. Vatana hizmet illa o şekilde birilerinin köpeği olarak, dayak yiyerek, bazı yerlerde taciz edilerek, patates soyarak, insan öldürmeyi öğrenerek mi olur? Büyük düşünün ya, üniversite mezunlarına zorunlu askerlik saçmalıktan başka bir şey değildir.
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 İş hayatına direk tahterevanla girecegini sanmak :) Priceless
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Askere gitmekten daha çok işe yararım bence. Hani illa bana işimi yaptıracaklarsa o zaman sabah giderim daireye, akşam gelirim evime yaparım o işi. İlla esir etmek saçma..
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Nilep onun sosyal içeriği var tamam mı!
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Görende o sürede dünyayı kurtarıyoruz sanar. Her askerlik öncesi erkeğin dediği en verimli çağım bla bla. Bir erkeğin en verimli çağı 30lardır, 20lerdeki verimlik daha fiziksel olanı :P
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 zorunlu askerlik gibi bişeyi nasıl savunabiliyorsunuz? nasıl savundugunuzu geçtim niye savunuyorsunuz? bimnemkaç ay aylak aylak dolaşmanın kime faydası ne?
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Ya ben yaş olarak demiyorum ki. Dediğim şey, hele bizim devlet için, sağlık hizmeti desen yerlerde, adalet desen yok sayılır, kendi temel rejimine bile uyamayan bir ülke.. Bu ülkenin beni "vatan borcu" adı altında esir etmeye hakkı yok. Zorla iş yaptıracaklarsa da sabah evimden çıkarım, işimi yaparım akşam evime dönerim yani..
Red Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 askerlik yapılmalı bence.ama uni mezunları için 15 ay olmamalı valla nilep sanırım seni zor bir askerlik beklio ahaha.bu kafayla gidersen askere ömründen 10 sene gider askere gidip ordan ne gibi tecrübeler dersler cıkarabilirim diye gitmek lzm.dayak yicem ezilcem adam öldürücem patates soyucam die gidersen yalansın :)
kazým Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 sinad said: olm siz askerde çok dayak yersiniz Attached files
Arkasokak Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 merak etmeyin, askere gidip türkçe konuşmasını, okuyup yazmayı, tuvalet kullanmayı bilmeyen adamları gördükçe bir kaç kıvılcım parlar kafasında.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 İşte bileni neden yolluyorlar yani? :D Eğitim sistemini düzeltmeye çalışacaklarına insanları esir ediyorlar. Bunu nasıl savunuyorsunuz ki?
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Avrupa modeli verelim sana, askerlik yerine 1 sene sosyal hizmet , yaslilar yurdunda dedelerin ninelerimizin altini temizle. Askerlik bencede her kesime gerekli degil(bu kadar uzun suresi en azindan) ama senin argümanlar komik.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Argümanınız "eğitimsiz, cahil pek çok insan var onlar eğitiliyor" mesela.. E eğitim sistemini düzelt, zorunlu eğitimi gerçekten zorunlu hale getir. Yatırımını eğitimine yap. Bunu yapacaklarına beleş iş gücü almak daha kolay geliyor ülke de geri kalıyor..
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 insanın 10 küsür ayını çope attıgını kabullenmesi zor sanırım, o yüzden şöyle böyle tecrübeler edindim, cok iyiydi herkes gitmeli falan diyolar sdf
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Askerliği de devlete sosyal hizmet diye düşün ama yatacağın yeri yiyeceğin yemeği ve kıyafetlerini de veriyorlar. Ama devlete neden hizmet vereyim açısından bakıyorsan o ayrıkonu elbette. 10 küsür ayı çöpe atmıyorsun işte onu diyorum ben. Bilmiyorum askerliğini tamamladın mı ama yapmadın ise lütfen yanlış yorum yazma.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 @Abso: İlla vermem zorunluysa o hizmeti, o zaman seçmeli olmalı. Ben yatacağım yerim varken, yemeğimi alacak param veya yedirecek bir ailem varken esir alınmamalıyım.
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 nileppezdel said: @Abso: İlla vermem zorunluysa o hizmeti, o zaman seçmeli olmalı. Ben yatacağım yerim varken, yemeğimi alacak param veya yedirecek bir ailem varken esir alınmamalıyım. esir alınmak olarak bakma bence olaya
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Heheh benim arkadaş ünide burslu okudu yurtdışında. Şimdi onun zorunlu hizmeti için Türkiye'ye dönmesi gerekiyor. Dönünce birde askere alıcaklar. "Hizmetten çıkamadan ölüp gidecem" diyordu en son :D
Arkasokak Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 devlet-birey ilişkisini çözemiyoruz bakıyorum. peki niled genelkurmaydan aradılar o muafmış dediler.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Nedir devlet-birey ilişkisi bi açıkla bakalım :)
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Demek istediğim askerlik gereklimidir veya degildirden ziyada askerlikten korkmamak gerektiği. Yani esir olmak, işkence çekmek, birilerinin köpeği olmak vs vs gibi yorumlar abartı ve hatalı.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Ailemde asker de var baya bi. Orduevlerinde falan da çok kaldım. Hani meslek olarak asker yapanları da biliyorum, altlarına zaman zaman nasıl davrandıklarını da. Ben zorunlu askerlik olayından nefret ediyorum. En azından kendim için gereksiz buluyorum. Ve evet, korkuyorum. O kadar baskı bünyeye zarar
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Baskı falan yok ya tek sorun emirlere uymak ki o emirler zaten ayrı bir komedi. Yani giderken kabullenip gidersen rahat yaparsın, direnirsen zorlanırsın bu kadar. Günse seni ilgilendiren topu topu 4-5 emir oluyor. Acemilikte Uyan, fiziksek yorul, temizle ve yat. Usta birliğinde, Uyan, memura denk şekilde çalış, nöbet tut, yat.
Öne çıkan mesajlar