Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışından Güneş Gözlüğü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İnternetteki fiyatlara baktım da, fiyatlar bize nazaran bayağı ucuz gibi duruyor, mesela amazonda 100-130$ arası değişen rayban gözlükler var ve sanırım bunların 100€ barajına takılmaması lazım yoksa takılır mı gümrükte?
Mesaj tarihi:
nasılsa.. yurtdışı ve güneş denildiğinde ülkede bulunmayan bilimkurgu filmlerinden fırlama bişi düşündüm..

sıradan gözlük çıkınca bi üzüldüm..
halledersiniz ya..

bi de buradan birisi gümrükte staj yapıcaktı..

kimdi o?
Mesaj tarihi:
abi

gümrükte tanıdığın yoksa SAKIN alma. Takılırsa fena patlıosun

benim arkadaşım aldı aynı senin dediğin şekilde 100-150 dolar nolcakki diye

total de yedirdiği (işlemler hızlı olsun diye) gümrük vergisi kılı yünü derken gözlük 750liraya geldi

Türkiyede aynı gözlük 780lira ve 12 taksit imkanı vardı sdfsd

dikkatli ol aman diim

ordino bedeli de 10-20 lira değil 150 lira kargo şirketinin antreposu ile alakalı o fiyat fix yani

pul parası yün parası 30 lira 10 lira 20 lira derken yoluolar ztn bide bugün git yarın gel yapmasınlar diye ASLANSIN diye sırt sıvazlıosun (sıkıştırıosun habire elden ele parayı)

edit üstüne edit :
ha rüşvet vermem diosan da böle bişi wa gümrükte beklediği gün kadar para alıolar ki 75-80 lira ödemişti arkadaş 5-7 gün gibi bi süre icin
Mesaj tarihi:
gellidus said:

Ben yakinda degeri 700 euro olan silah benzeri birsey sokacagim yasadiklarimi detayli bir sekilde anlatirim alet elime gectigi zaman..

http://i30.photobucket.com/albums/c344/ginaly/12121212-1.jpg
Mesaj tarihi:
şöyle söyleyeyim. gümrükte size gönderilen ürünün değeri 100€ üzeirndeyse değerinin %10'u kadar ücret ödüyorsunuz. yani satın alacağınız şey 1000$ değerindeyse gümrükte 100$ ödemek zorundasınız.

öte yandan ebayden alışveriş yaparken aldığınız adamla mesajlaşıp gönderiyi yaparken ürün ücretini girmemesini sağlarsanız gümrükten yırtma ihtimaliniz var. (o ücretin girilmesi sanırsam sigorta için işe yarıyor tam emin değilim.) Başıma geçenlerde geldi de o yüzden söylüyorum. Öte yandan ebayden size gönderiyi yapacak olan arkadaş eğer hediye olarak yolluyorum falan gibi bir katakulli yaparsa posta ofisinde yine ayak yapma şansınız var.
  • Yeni Oluştur...