Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 DTP kaale alınacak ne yapıyor? Kocası terörist milletvekili çıkarmaktan. Tehdit etmekten, sansasyon yaratmaya çalışarak şovlar üretmekten başka ne yapıyor? Bölgeyi kalkındırmak için ciddi projesi varsa üzerinde düşünsün konuşsunlar. Bundan kimsenin kaybı olmaz. İncirliği araya sokmak lafı çevirmek için çok saçma bir yöntem. Burada İncirliği savunan yok herşeyden önce. Olsaydı bile Yunanistan'ın Avrupa ve Amerika'nın resmi olarak terörist olarak tanıdığı bir örgüte yataklık etmesinin iyi niyetli bir açıklaması yok, olamazda. İşlerine geldiği için besleyip büyütüyorlar işte. Ayrıca sorun sadece Yunanistan değil. Başka ülkelerde de var bu kamplar. Son olarak ben başka ülkelerdeki pkk kamplarını birşeylerle kıyaslamak için örnek vermedim. Yurtdışlarında kampların bulunması ve militanların beslenmesi, pkk sorununu iç mesele boyutundan öteye taşıyor dedim. Bu lafın üzerine "ama türkiye'de de abd üssü var" demek abes kaçıyor. Alakalı şeylerden bahsetmiyoruz. Bahsetseydikte "Türkiye Abd'yi besliyor" manası çıkardı. Abes. edit: Ayrıca şu terörist sevdanızı forumlara sıçratmayın. Bu ülkede terörist sempatizanlığı yapmak yasak. Sizin yüzünüzden siteye yaptırım gelebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 bence boşa tartışıyosnuz burda,harcadığınız emeğe,kafanıza yazık... bu ülkenin en güncel ve en önemli sorunlarından birini tartışırken,böyle medeni olmasını umduğum bi ortamda hala PKK=Kürtler, DTP= Kürtler deniyosa tartışmanın pek manası yoktur bence .. böyle yaparak öyle olmayan Kürtleride zorla o hale getiriyosunuz emin olun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Redeagle said: DTP kaale alınacak ne yapıyor? Kocası terörist milletvekili çıkarmaktan. Tehdit etmekten, sansasyon yaratmaya çalışarak şovlar üretmekten başka ne yapıyor? Bölgeyi kalkındırmak için ciddi projesi varsa üzerinde düşünsün konuşsunlar. Bundan kimsenin kaybı olmaz. İncirliği araya sokmak lafı çevirmek için çok saçma bir yöntem. Burada İncirliği savunan yok herşeyden önce. Olsaydı bile Yunanistan'ın Avrupa ve Amerika'nın resmi olarak terörist olarak tanıdığı bir örgüte yataklık etmesinin iyi niyetli bir açıklaması yok, olamazda. İşlerine geldiği için besleyip büyütüyorlar işte. Ayrıca sorun sadece Yunanistan değil. Başka ülkelerde de var bu kamplar. Son olarak ben başka ülkelerdeki pkk kamplarını birşeylerle kıyaslamak için örnek vermedim. Yurtdışlarında kampların bulunması ve militanların beslenmesi, pkk sorununu iç mesele boyutundan öteye taşıyor dedim. Bu lafın üzerine "ama türkiye'de de abd üssü var" demek abes kaçıyor. Alakalı şeylerden bahsetmiyoruz. Bahsetseydikte "Türkiye Abd'yi besliyor" manası çıkardı. Abes. edit: Ayrıca şu terörist sevdanızı forumlara sıçratmayın. Bu ülkede terörist sempatizanlığı yapmak yasak. Sizin yüzünüzden siteye yaptırım gelebilir. Dtp'nin kaale alınmamış ve alınmıyor olması kaale alınacak birşey yapmadığı anlamına gelmez. Ülkenin federal düzene geçmesini istemek de bir faaliyettir, doğru veya yanlış demiyorum. Halkın hoşuna gitmeyecek demeçler veya önerilerde bulunuyor olmaları kaale almamak için geçerli bir neden olamaz, böyle birşey söz konusuyken barışçıl çözüm istiyoruz veya bu işi demokratik yollardan çözücez diyen kişi ya iktidardaki siyasetçilerdir, ya da seçim öncesi iktidar kovalayan siyasetçilerdir. Milletvekilini dtp alıp "bu adam bundan sonra buraya oturacak" diye meclisteki koltuklara oturtmuyor. Kocası terörist olan milletvekilini çıkaran dtp değil, halk. Eğer halk bunu bilerek oy veriyorsa o zaman tu kaka diyeceğiniz kişi o milletvekilinden önce onu seçen halk olmuş oluyor, ki daha da beter. Bu halk bu adamları çıkarıyorsa demek ki sorunlarını bu adamların çözüceğini düşünüyor. Halk teröristleri destekliyor desteklemiyor değil bu olay. Destekleyen destekliyordur, ama terörü desteklemeyen bile bu adama oy verebiliyorsa burada bir an durup düşünmek gerekir. Bölgeyi kalkındırma muhabbeti artık bilemiyorum kaç yıldır var. Eğer birileri gerçekten orayı kalkındırmak isteseydi zaten şuanda işler bu durumda olmazdı. Bu durumdaki bir halkın kendi parlamentosunu istemesi şaşılacak bir durum değil. Fakat bu demek değil ki kendi parlamentoları olması gerekiyor, zira bu koşullarda böyle bir isteğin çok farklı dinamikleri ve sonuçları olacaktır ve sadece bu dediklerimle yola çıkarak karar verilemez diye düşünüyorum. Bir önceki yazdığım mesaj bu başlığa yazdığım ilk mesajdı. Ortada bir lafım yok ki çevireyim ? Verdiğim örnekte esas üstünde durmak istediğim şey örnekte kullandığım yer veya isimler değil, örneğin kendisiydi. Zira "ülkemizi bölmek istiyorlar" argümanını desteklemek için kullandığın örneğin aynısının bizim ülkemizde de olduğunu, bu mantıkla beraber bizim de ABD'yi Orta Doğu'da askeri ve stratejik olarak "beslediğimizi" göstermek için söyledim. Beslemek sadece silah vs. vererek olan birşey değil. Yunanistan veya diğer ülkeler nasıl stratejik bir noktada PKK'nın bulunmasını sağlıyorsa, Türkiye de stratejik bir noktada ABD'nin bulunmasını sağlıyor (ABD'yi PKK'dan daha masum veya diğer ülkelere karşı daha az tehdit edici bir unsur olarak göremiyorum malesef) Bu da stratejik olarak beslediği anlamına geliyor. Bu örneği de "Türkiye de yapıyor canım, ne olacak" anlamında vermedim, ikisi de olmaması gereken birşey. Bunu vermemin amacı ortada "iyiler ve kötüler" olmadığına dikkat çekmekti. Son olarak, editten sonra söylediğin şeyde beni hedef aldın mı bilmiyorum, gerçi almasan bile cevabım yine aynı olacak. Ben başlık boyunca terörü savunan, yücelten veya "terörist sevdası" içeren bir mesaj göremiyorum. Kürt sorununda "Teröristler ve vatanseverler" diye iki taraf varmış gibi düşünmekten vazgeçin. Zira önceki mesajıma tekrar bakıyorum, 2. alıntımda dediğinle zıtlaşmam sanırım beni terörist sempatizanı yapmıyor. İlk alıntımda karşı çıktığım birşey bile yoktu, sadece ne dtp'yle ne de pkk'yla çözüm üretilmez diyorsan kim muhattap alınmalı diye sordum. Ortada terörü savunan eden yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Halk tarafından seçilen dtp ülke toprağını bölücü projelerle geliyorsa, daha önceden gördüğümüz gibi tehdit etmeye kalkıyorsa kaale alınmamasını doğal karşılaman lazım. Televizyonda kaç kez medyatik hareketler yaptıklarını gördük. Yok 19 mayısta simitçinin süt satmasını eleştirmek için meclise kapatıcaklarmış kendilerini vs. Bir tane sağlam projeleri yansımadı tvye. Doğuya giden yatırımları koruyalım, hocaları koruyalım, oradaki insanların eğitilmesi için uğraşalım denildiğini bir kez duymadım. Böyle bir amaçları varsa, güzel proje yapsınlar, hükümette meraklı oranın oylarına zaten, ilerleme sağlansın. Bu konuda sıkıntım yok ki? Fakat dtp barışa yönelik "kabul edilebilir"(taviz verilmesi gereken şeylerle değil) projelerle gelmiyorsa gerekirse sokaktaki kasabına, mahallenin muhtarına gidip çözüm konuşacaksın. Adamlar kendi halkı için çözüm üretemiyorsa halkı eğiteceksin, konuşacaksın. Yok federasyondur, topraktır, tehdittir böyle saçmalıklarla gelmeye kalkarsan ülke olarak kimse taviz veremez. Kürtler başkadır, teröristler başkadır. Sen teröriste değil, vatandaşa hak, imkan vericeksin. Abd'nin Türkiye'de bulunmasını burada savunan yok dediğim gibi. Abd işgal operasyonları için orayı karakol olarak, ikmal noktası olarak kullanıyor. Abd'nin Türkiye topraklarında bir bölgeyi bu amaçla zaptetmesi doğal karşıladığım birşey değil. Bununla beraber İncirlik gibi bir üssün bulunması sınırlarımız etrafında bizim sivillerimizi hedef alan terörist örgütünün beslenmesini doğrulamıyor. Savaşta iyiler ve kötüler olmaz demişsinde konu bu değil ki? Bize zararlı olan şey komşularımızın bize karşı terörist beslemesi. Abd'nin incirlikte bulunması komşuların bu tip aktivitelerini doğrulamıyor. Bugün Yunanistan, Irak isterlerse kesebilirler teröristlere olan desteklerini. Ama işlerine gelmiyor. Bu açıdanda uluslararası bir problemdir pkk. Birkaç mesaj üstte pkk'nın uluslar arası bağlantısı olduğunu en son milli güvenlik dersinde duyanlar vardı. Sınır dışındaki kamplar konusuda oradan açıldı zaten. Sonra sen abd diye girince cevap veriyorsun sandım. Abd'nin Türkiye sınırları içinde olması bizim engelleyebileceğimiz bir durum değil. Adamlar süper güç. İstediklerini alıyorlar işte. Fakat başka ülkelerin terörist beslemesi tamamiyle o ülkelerin çıkarlarıyla alakalı. İşte bu yüzdende abd ile pkk benzeşmiyor. Bu forumda var birkaç kişi. Konunun tartışıldığını gördükleri anda "onlar meşru ordu" falan diye damlıyorlar konuya. Daha çok onları düşünüp yazmıştım editi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Doğudan batı desteğini almamış kendi öz dinamiğimiz ile oranın sorunlarını çözmek için yine oranın insanları tarafından kurulmuş bir parti çıkmadığı sürece daha bu dtp veya daha sonraki isimleriyle aynı oluşum için konuşmak havanda su dövmektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 bir kere önce şu faşoluktan kurtulmamız lazım. yok kürtlermiş,ermeniymiş,yahudiymiş cart curt. biz çok fanatik bir ülkeyiz. maçından tutun politikaya kadar herşeyi inanılmaz fanatik ve aşırı bağnaz bir şekilde yaşıyoruz. bu da hep kavgalar, tartışmalar ve çatışmaları beraberinde getiriyor. önce bir durup herkesin insan olduğunu, hoşgörüyü ve empatiyi düşünmemiz lazım. kürtler yıllarca gerçekten de ezilmiş bir halk. babam anlatırmış eskiden de onlar bile dalga geçermiş orada burada küçükken, tabii biraz büyüyünce durumun farkına varmış zaten sonra da istanbul'a gelmiş. yıllarca nedense bu insanlara 2. sınıf insan muamelesi yapıldı oralarda. tamam belki öyle amerika'daki zenciler kadar ezilmediler ama yine de ezildiler. adamların toprakları bile meşru ya da gayrimeşru yollarla ellerinden alınmış zamanında. adamlar küçüklükten beri kürtçe ninniyle büyümüşler, büyüyünce adama sen kürtçe konuşamazsın ağzına sıçarız diyosun. üstelik bölge halkı fakir, cahil. o bölgeye sen yıllarca ulus devletiyim diyip de bi bok yapmazsan adamlar da çok rahat manipüle edilebilir.hemen bir örnek vereyim; geçenlerde tv'de diyarbakırdaki bi köyü gösteriodu. okul yokmuş köyde. bi şekilde başka bi yerde 1. ve 2. sınıf okuyabilen bi kız çocuğu köyün bütün çocuklarını toplamış bi yerde okuma-yazma öğretio. insanlar bağış yapmış ve köye okul yapçakmış. valilik kurdurmamış oraya okulu. insanlar da vaz geçmiş kız ağlıyodu okul istioruz diye. bundan hemen sonra yine diyarbakır'da geçen bi haber vardı. pkk'lılar toplamış çocukları meydana kürtçe öğretiolar. he bana göre öğretmelerinde hiç ama hiç bir sakınca yok. sonuçta o, o halkın dili isteyen istediği gibi öğrenir. sonra adamın biri çıkıyo -dış kaynaklı olabilir- bu herifler 2 iken onlara 4 verio. adamlar tabii ki de o adamın peşinden gidiolar. he öyle silahla vurup da 15 terorist öldü diye halay çekerken de aslında o bir anda ortaya çıkan adamın ekmeğine yağ sürüldüğünün de kimse farkında değil. adam zaten bu tip argümanları ortaya koyup insanları topluo. önce o bi anda ortaya çıkan adamın milleti kandıramaması için gereken tedbirleri almak lazım. oradaki halkın keyfi yerinde. istedikleri gibi okuyup, istediklerini yiyip, çalışıp, bizim gibi burda rahat olduğu zaman o adam çıkıp da "olm çıkalım dağa dağıtalım" dediğinde "hassssssss" çekerler adama. örneğin istanbul'da bir kürt asıllı düşünün. adam burda hal'de çalışıo.işleri müthiş keyfi yerinde. o adama biri kalkıp hadi bırak bu güzel şeleri de kürdistanı kurduk oraya gel derse, zannetmiorum ki adam kalkıp gitsin. ideolojiler bir yere kadardır, her zaman para konuşur. bizim okulda kürt bi çocuk vardı. okula geldiğinde türkçe bilmiodu. çocuk 8 sene orada adam oldu. hep de anlatırdı bu olayları falan. ben sormuştum bi kere naparsın kurulsa diye. annemi buraya aldırırım demişti. işte bu kdr basit. gözü açılan, okuyan adam inanmıyor böyle şeylere. gelelim dtp'ye. ben dtp'nin güzel bir adım olduğuna inanıyorum. ve kesinlikle meclisten kovulmamaları gerektiğini düşünüyorum. eğer meclisten kovarsak yine birilerinin ekmeğine yağ sürülcek. dtp istediği kadar keko keko konuşsun orada nolcak. hem aradan 1-2 tane bile gerçekten oranın halkını temsil etçek adam çıksa bizim için kar. tahminimce eğer devlet de zaten oraya üstte anlattığım argümanları çözecek şeyler yapınca oradaki insanlar da bu dtp'nin ne kadar gereksiz olduğunu ve aslında onların haklarını gözetmediğini sadece rant peşinden koşan 3-5 çapulcu olduğunu anlayacaklardır. ama meclisten kovulmaları falan kesinlikle ters tepecektir. gelelim bizlere. bizlere burada oturup konuşmak kolay. keyfimiz yerinde. tabiri caizse "2 parmak viski 2 buz çevirerek politika yapıoruz." bölünmesin diye bas bas bağıranların derdi ne mesela? tamam ben de bölünsün demiyorum ama. sanki hayatının 4te 3ü o bölgede geçiyor da bölünmesin diosun.ben hayatımda gitmedim o bölgeye mesela o yüzden aslında çok da umrumda değil sadece olan insanlara oluyor ona üzülüyorum yoksa vatan-millet-sakarya geçicen bunları artık. bizim okulda bol bol şehit çocuğu vardı. hangisine sorsan "vatan sağolsun" dio ama aslında 8 yıl boyunca edilen muhabbetler sonucu bazen açık açık bazen de anlıosun ki şunu demek istiolar aslında "sokiim bu oyunlara bilmemnelere benim babam sağolsun" herkesin bu konularda daha hassas, daha hoşgörülü olması lazım. bizi birbirimize kırdırmaya çalışan insanların ekmeğine yağ sürmememiz lazım. biz burda "kürtçülere" hırslandığımızda ya da "ölsün köpekler" dediğimizde aslında birilerinin de tam olmamızı istediği kıvama geliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 said: ideolojiler bir yere kadardır, her zaman para konuşur. tüm olayın özü bu abicim kimse tri viri yapmasın yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2009 federal bir yapi her zaman daha demokratiktir guzeldir refah ayratir vs vs ama okuma yazma bilmiyen hala bos laflara guvenlik kaygilarina asiret cemaat ideolojiler eksenine gore oy veren bir guruhun yasadigi bir ulkedede demokrasi islemez egitim sart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Federasyondan kasıtın ne olduğu gördüğünüzde face palm yaparsınız artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Hani şu iktidar yalakalığını para karşılığı, şan söhret, kolaylıklar karşılığı yapanları gördümde, beleşe yapanları görmemiştim. Bu forumda bunuda gördüm. Bu ne rezilliktir. Bu ne vatan sevgisizliktir. Bu ne demokrat geçinipte, "çoğunluk istiyosa, satalım ülkeyi" diyebilecek kadar küstahlaşmadır. Ne demek, kürtlere, "kürt vali atansa", yok "kürtçe eğitim verilse sana zararı var mı?" Sen hangi ütopyada yaşıyorsun, bende oraya gitmek istiyorum. İyi ozaman altımızdaki 100m^2 eve kadar herşeyi satın, tüm eline silah alıp dağa çıkanlara imtiyazları verin, benim g*tüm sağlam ya gerisi çokta bitarafımızda değil mi? Katil, terörist, şerefsiz, adi, işkenceci, işbirlikci, satıcı, düzenbaz, haysiyetsiz, onursuz herifin teki çıkıp "haklarımızı verin, yoksa misilleme yaparız" diyor. Buradaki bazılarıda "verelim hacı, nassa 25 yıldır kazıyamadık, adam bizi kazıyacak" diyip kuyruğunu sıkıştırıyor. O irlanda örneğini vermesi kadar mal birşey de yok. Biz ingilizler fransızlar gibi sömürgeci bir ülke olsaydık zaten zamanında, kürtdistan diye kurar ellerine verirdik toprakları. Nasılsa sömürüye devam ederdik sonuçta. Bizde toprak bir bütündür. Kanla çizilmiştir ve gerekirse yine kanla çizilir. Bizim topraklarımız sömürgeci ülkeler tarafından harita üzerinde cetvelle çizilmemiştir. İki çapulcu açıklama yaptı diye de çizilmeyecektir. İktidar yalakalarıda her zaman olacaktır. Yarın Sol gelir, solcu olurlar, faşistler gelir, faşist kesilirler. Onlar adaleti değil, kim gelirse onların kanununu uygulayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 parlemonto=ordu no ordu, no parlemanto. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2009 kendi evinin sahibi olabilirsin, ama yüzyıllardır orda yaşayan halkın ayağının altındaki toprağın sahibi değilsin. oradaki halka nasıl yaşayacağını, nasıl konuşacağını, nasıl davranacağını, nasıl bir siyaset anlayışı güdeceğini de sen dikte edemezsin. siz sıkılmıyo musunuz sürekli bir "kanlarımızla suladık" sürekli bir "herşey devlet için, toprak için" söyleminden? ne kazandırdı bu size, daha iyi insanlar mı oldunuz, daha güzel bir ülke mi yarattınız, komşularınızla daha mı iyi geçindiniz, çocuklarınıza güzel bir gelecek mi bıraktınız? ne oldu yani bu vatan-millet edebiyatlarıyla gerçekten merak ediyorum, 80 yıldır aynı terane, kan da kan, al işte 25 yıldır kan akıyo orda da ne değişiyo? silkinin kendinize gelin yahu, amacımız herkesin daha iyi, daha mutlu yaşaması değil mi? herkesin kanı dökülmedi mi bu ülkede? eğitim diyorsunuz, zorla kendi dillerini yasaklayıp resmi dili dayatıyosunuz. var mı öyle eğitim? belki anadillerinde daha kolay öğrenecekler, daha rahat okuyacaklar? kürtlerle konuşmak istiyorsanız dtp ile konuşacaksınız. bunun lamı cimi yok. ayrıca üzerine basa basa tekrar söylüyorum, devlete ve halka karşı silahlı eyleme girişmiş insanların affı söz konusu değil.. bunu hiçbir devlet yapmamış zaten. ancak taviz vermeden barış olmaz. taviz elbette verilmelidir, ve çözüm için bahsi geçen bu tavizlerin de sizin milliyetçi gururunuzu incitmekten başka ülkeye hiçbir zararı yoktur. dış politika kozu olarak kullanılıyor mu, e kullanılıyor evet. bizim devletimiz de pkk karşısına hizbullahı dikmedik mi? sonra o da gelip başımıza musallat olmadı mı? tipik ulus-devlet ahlaksızlığı bu işte, çıkar için her yol mübah. en basitinden rusyanın işine geliyo enerji hatlarının buralardan geçmemesi, yani bölgedeki dengesizlik. silah tüccarlarının, uyuşturucu tüccarlarının işine geliyo-burada çokuluslu şirketlerin de açık kar ettiği herkesçe malum. ama meselenin özü bu değil ki? biz burada pkkyı bitirmekten, savaşı sonlandırmaktan söz ediyoruz. ve kürt halkı, bu ülkede rahat ettiği anda, devletle barıştığı anda, pkk bitecektir, hiçbir sosyal dayanağı, hiçbir meşruiyeti kalmayacaktır bölge halkının gözünde. bivrip ve shapshal'a can-ı gönülden +482375834ler sunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 sg-1 said: sg-1 said: kök sebep, yani kürtlerin unutulmasının sebebi olan ve osmanlıdan beri süregelen pek çok ayaklanmadır (sadece kürt ayaklanmaları da değil, ucu osmanlının parçalanmasına ve türklerde nankörlüğe tepki güdüsünün açığa çıkmasına sebep olan her ayaklanma). Genel olarak halkın ve devlet kurumlarının kürtleri itmesinin temelinde bu ayaklanmalar yatar. Basıncı azaltmak istiyorsan halkta ve devlette bu tepkiyi yoketmen gerekir. Bugün halk da devlet de PKK'yı bu ayaklanmaların bugünkü bir uzantısı olarak görüyor, kürt sorunuyla ilgili her konuya tepki göstermesinin sebebi bu, ihanet, ayrılık ve uzun yıllar boyunca ölmüş masum insanlar. Manometre değiştirmekten kastım da bu, bu tepki yokedilmeden sen kimlik tanıma adı altında her ne kadar yeni düzenleme yaparsan yap, yarın o düzenlemeleri yapacak parti gider, yerine onları bir kalemde silecek parti gelir iktidara. Apo yakalanınca DSP'nin nasıl uçuşa geçtiğini hatırlasana, karaoğlan apo'yu asacaktı hesapta. Sonra ne oldu, dsp bitti, bu bitişin sebeplerinden biri de bu sözü tutamayışıydı. "Bu düzenlemelerin ne zararı var, memlekete ne zararı olacak" diye soruyorsun da halkta ve devlette bu tepki güdüsü olduğu sürece sen kürtler adına zerre iyileştirme yapsan yine ters tepecektir, gerilimi daha da tırmandırmaktan başka bi işe yaramaz. Bunun tek çaresi de kürtlerin o siyasi partilerinin (kastettiğim örgütlenmelerden biri de elbette buydu) artık sert, dayatmacı, dediğim dedik ve şantajcı üsluplarından vazgeçmeleridir. Masada PKK olan hiçbir anlaşma Türkiye'de kabul görmez. "Bu düzenlemeleri yaparsınız yoksa fena olur"un halktan cevabı 25 senedir "vatan sağolsun" ve "bir oğlum olsa onu da feda ederim"dir. Ya DTP PKK'yı reddeder, üslubunda devlete yaklaşır (25 yıldır, adı DTP veya başka bişey, hep aynı adamlar, hiç değişmeyen aynı zihniyetle bir yere varamadıklarını görmeleri lazım) veya kürtler yeni bir siyasi parti ve pkk'yı reddederek masaya gelirler. Tekrar söylüyorum, kürtler bunu yapmazlarsa bi 25 sene sonra belki bir ikinci trt şeş'leri daha olur. O da belki. Hedeflerinin üzüm yemek olduğunu umuyorum, 25 senedir bağcıyı döve döve aldıkları bir trt şeş çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 sir said: en basitinden rusyanın işine geliyo enerji hatlarının buralardan geçmemesi, yani bölgedeki dengesizlik. silah tüccarlarının, uyuşturucu tüccarlarının işine geliyo-burada çokuluslu şirketlerin de açık kar ettiği herkesçe malum. ama meselenin özü bu değil ki? biz burada pkkyı bitirmekten, savaşı sonlandırmaktan söz ediyoruz. ve kürt halkı, bu ülkede rahat ettiği anda, devletle barıştığı anda, pkk bitecektir, hiçbir sosyal dayanağı, hiçbir meşruiyeti kalmayacaktır bölge halkının gözünde. ha bu arada farkettim de emre aköz yazdıktan sonra dank edebilmiş sire pkk'nın yurtdışından beslendiği gerçeği. Ona bir de orta doğu, özellikle mezopotamyanın dengesizleştirilmesi için pkknın amerika ve israil tarafından da kullanıldığı gerçeğini ekleyince bu örgütün biz ne yaparsak yapalım, xkk, ykk, zkk olarak başka fikirlerle, başka isteklerle, başka şantajlarla yeniden doğabileceğini de hesaba katmak gerekiyor. sir said: tipik ulus-devlet ahlaksızlığı bu işte, çıkar için her yol mübah. ahahahahaha şu fikirle hareket etmeyen tek bir devlet göstersene bana ırak'a ABD dışında asker gönderen ülkeler bunlar misal, eminim litvanya, Tayland, Honduras, singapur felan insanlık için,Irak halkına demokrasi götürmek için asker göndermiştir oraya. Albania, Armenia, Australia, Azerbaijan, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Czech Republic, Denmark, El Salvador, Estonia, Georgia, Kazakhstan, Latvia, Lithuania, Macedonia, Moldova, Mongolia, Poland, Romania, South Korea, and the United Kingdom, Nicaragua (Feb. 2004); Spain (late-Apr. 2004); Dominican Republic (early-May 2004); Honduras (late-May 2004); Philippines (~Jul. 19, 2004); Thailand (late-Aug. 2004); New Zealand (late Sep. 2004); Tonga (mid-Dec. 2004) Portugal (mid-Feb. 2005); The Netherlands (Mar. 2005); Hungary (Mar. 2005); Singapore (Mar. 2005); Norway (Oct. 2005); Ukraine (Dec. 2005); Japan (July 17, 2006); Italy (Nov. 2006); Slovakia (Jan 2007). ve bunların arasından herhalde senin ulus-devlet olarak benimsemediklerin de çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 iyi de zaten dünyada ulus-devlet olmayı tamamen bırakabilmiş, kendi içinde ve diğer ülkelere karşı demokrat bir vicdanla davranmayı başarmış ülke henüz ortada yok, yani benim öyle "bakın şu ülke ne güzel çıktı ulus-devletlikten" gibi bir iddiam zaten olmadı. israilinden ingilteresine, abd'sinden italyasına hala bu mantıkla davranıyo ülkeler, üçüncü dünyaya karşı. ha avrupanın avantajı nedir, kendi içindeki farklılıklara rağmen, birbirlerine karşı sorumlu davranmayı akıl etmeyi başardılar ve "merkezlerinde" demokrat olmayı yavaş yavaş beceriyorlar. pkknın yurtdışı kaynağı benim için ikincil, hatta beşincil mesele, çünkü pkkyı ayakta ve faal halde tutan, bölge halkının desteğidir. örneğin güneydoğuda 3 milyon insanın "öcalan irademdir" demesidir, anlatabiliyo muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 sg-1 said: sir said: en basitinden rusyanın işine geliyo enerji hatlarının buralardan geçmemesi, yani bölgedeki dengesizlik. silah tüccarlarının, uyuşturucu tüccarlarının işine geliyo-burada çokuluslu şirketlerin de açık kar ettiği herkesçe malum. ama meselenin özü bu değil ki? biz burada pkkyı bitirmekten, savaşı sonlandırmaktan söz ediyoruz. ve kürt halkı, bu ülkede rahat ettiği anda, devletle barıştığı anda, pkk bitecektir, hiçbir sosyal dayanağı, hiçbir meşruiyeti kalmayacaktır bölge halkının gözünde. ha bu arada farkettim de emre aköz yazdıktan sonra dank edebilmiş sire pkk'nın yurtdışından beslendiği gerçeği. Ona bir de orta doğu, özellikle mezopotamyanın dengesizleştirilmesi için pkknın amerika ve israil tarafından da kullanıldığı gerçeğini ekleyince bu örgütün biz ne yaparsak yapalım, xkk, ykk, zkk olarak başka fikirlerle, başka isteklerle, başka şantajlarla yeniden doğabileceğini de hesaba katmak gerekiyor. ehehehuhe +1 Ayrıyeten; milli güvenlik dersini mi alıyorlarmış tekrardan sdf :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 sir said: iyi de zaten dünyada ulus-devlet olmayı tamamen bırakabilmiş, kendi içinde ve diğer ülkelere karşı demokrat bir vicdanla davranmayı başarmış ülke henüz ortada yok, yani benim öyle "bakın şu ülke ne güzel çıktı ulus-devletlikten" gibi bir iddiam zaten olmadı. türkiyeyi dünyada hiç olmayan bir ülke olmadığı için suçlamak ne kadar insaflı bir yaklaşım?! sir said: ha avrupanın avantajı nedir, kendi içindeki farklılıklara rağmen, birbirlerine karşı sorumlu davranmayı akıl etmeyi başardılar ve "merkezlerinde" demokrat olmayı yavaş yavaş beceriyorlar. Yani bu birlik tamamen "kendi aramızda birbirimize sorumlu davranacaz bundan soora taam mı" dedikleri için mi kuruldu zannediyorsun? Yav bu birliğin temelinde 2. dünya savaşı var, sömürgecilik var, ABD'nin süper gücüne denge olarak düşünülen bir Almanya-Fransa projesi olan Avrupa Birleşik Devletleri hayali var, var oğlu var. (Türkiye'nin bu sömürgeci yapıda alacağı yüksek pay ve ABD'nin truva atı olma ihtimali Almanya ve Fransa'yı Türkiye'ye karşı sürekli bir isteksizliğe sevk ediyor.) AB'nin öncelikle ekonomik sonra siyasi güç hedeflediğini görmek için kurulduğu günkü adına ve bugünkü adına bakmak bile yeterli. sir said: pkknın yurtdışı kaynağı benim için ikincil, hatta beşincil mesele, çünkü pkkyı ayakta ve faal halde tutan, bölge halkının desteğidir. örneğin güneydoğuda 3 milyon insanın "öcalan irademdir" demesidir, anlatabiliyo muyum? sir, bunlar masal, uyan artık. Bölge halkının bi profilini, sosyolojisini, demografisini çıkar, aşiret sistemine bi bak. Güneydoğuda 3 milyon insana gönüllü veya gönülsüz olarak öcalan irademdir dedirten iradeyi araştır. Memlekette 12 milyon kürt var derken batıya gittikçe neden yokoluyor bu irade, onu bi sorgula. bölgenin pkk yüzünden ilerlemediği gerçeğini bi gör. o üçüncü beşinci mesele dediğin şeyin aslında herşeyin sebebi olduğunu anla. bugün "kürt dilinde eğitim istiyoruz valla, başka bi derdimiz yoktir" diyenin yarın "aha tüm buraları istiyoruz valla, parlamentoyla beraber olursa iyi olur, başka bi derdimiz yoktir" demeyeceğinin "iradesinin karayılan" olmayacağının garantisi nedir? Ağızdaki bakla, çok açık ve net, bölünmedir. Sizin gibi ufo gören masum köylüler "kürt dilinde eğitimle" herşeyin düzeleceği, yoluna gireceği gibi bir ufoya inanabilir. Şantajcının elindeki şantaj, ya gönüllü olarak ya da zorla, elinden alınmadıkça kürt sorunu çözüülemez. Israrla görmezden geliyorsun, ama tekrar koyuyorum bak, bence çözümün tek yolu şudur: sg-1 said: sg-1 said: sg-1 said: kök sebep, yani kürtlerin unutulmasının sebebi olan ve osmanlıdan beri süregelen pek çok ayaklanmadır (sadece kürt ayaklanmaları da değil, ucu osmanlının parçalanmasına ve türklerde nankörlüğe tepki güdüsünün açığa çıkmasına sebep olan her ayaklanma). Genel olarak halkın ve devlet kurumlarının kürtleri itmesinin temelinde bu ayaklanmalar yatar. Basıncı azaltmak istiyorsan halkta ve devlette bu tepkiyi yoketmen gerekir. Bugün halk da devlet de PKK'yı bu ayaklanmaların bugünkü bir uzantısı olarak görüyor, kürt sorunuyla ilgili her konuya tepki göstermesinin sebebi bu, ihanet, ayrılık ve uzun yıllar boyunca ölmüş masum insanlar. Manometre değiştirmekten kastım da bu, bu tepki yokedilmeden sen kimlik tanıma adı altında her ne kadar yeni düzenleme yaparsan yap, yarın o düzenlemeleri yapacak parti gider, yerine onları bir kalemde silecek parti gelir iktidara. Apo yakalanınca DSP'nin nasıl uçuşa geçtiğini hatırlasana, karaoğlan apo'yu asacaktı hesapta. Sonra ne oldu, dsp bitti, bu bitişin sebeplerinden biri de bu sözü tutamayışıydı. "Bu düzenlemelerin ne zararı var, memlekete ne zararı olacak" diye soruyorsun da halkta ve devlette bu tepki güdüsü olduğu sürece sen kürtler adına zerre iyileştirme yapsan yine ters tepecektir, gerilimi daha da tırmandırmaktan başka bi işe yaramaz. Bunun tek çaresi de kürtlerin o siyasi partilerinin (kastettiğim örgütlenmelerden biri de elbette buydu) artık sert, dayatmacı, dediğim dedik ve şantajcı üsluplarından vazgeçmeleridir. Masada PKK olan hiçbir anlaşma Türkiye'de kabul görmez. "Bu düzenlemeleri yaparsınız yoksa fena olur"un halktan cevabı 25 senedir "vatan sağolsun" ve "bir oğlum olsa onu da feda ederim"dir. Ya DTP PKK'yı reddeder, üslubunda devlete yaklaşır (25 yıldır, adı DTP veya başka bişey, hep aynı adamlar, hiç değişmeyen aynı zihniyetle bir yere varamadıklarını görmeleri lazım) veya kürtler yeni bir siyasi parti ve pkk'yı reddederek masaya gelirler. Tekrar söylüyorum, kürtler bunu yapmazlarsa bi 25 sene sonra belki bir ikinci trt şeş'leri daha olur. O da belki. Hedeflerinin üzüm yemek olduğunu umuyorum, 25 senedir bağcıyı döve döve aldıkları bir trt şeş çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kazým Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2009 sg-1 said: "İSTEDİKLERİMİZ OLMAZSA SOKAKLARI SİZE DAR EDERİZ" DİYEN HANGİSİDİR? a) MHP b) ÇYDD c) MFÖ d) BJK e) Hiçbiric) MFÖ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 "This government does not negotiate with terrorists." -President Palmer (R.I.P.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 sir said: kürtlerle konuşmak istiyorsanız dtp ile konuşacaksınız. bunun lamı cimi yok. ayrıca ırkçılık budur. kürtler insan değil, kitle. o yüzden dtp temsil ediyor iradelerini sadece değil mi? başka seçenekleri yok. dtp de terör şakşakçısı bir oluşumdur. yurtdışında yaptıkları zırlamalarla olsun başkanlarının soyadının türk oluşuyla olsun, bir yanda barış çığırtıları vs. ile gayet komik ve şekilsiz bir grup kukla partisidir. sanırsam kürtlerin çoğu türkçe biliyor ve diyaloga girmek isteyen diğer siyasi partiler bunu direkt yapabilir, araya dtp saçmalığını sokmak kötü bir seçenek. şimdi baya aklım karıştı, stereotype olayina girilmemeli diyorsunuz bir yandan öteki yandan kürtlerin hepsi dtplidir, dtp kürtlerin sesidir oluyor. e tüm kürtler pkklı terörist o zaman =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 türkiye, o hiç olmayan ülkeye, diğer ülkelerden daha da uzak çünkü =) ayrıca dünyada örneği yok diye "doğru olan" yapılmasın, yanlış tekrarlanmaya devam mı etsin? biz "doğru" olanı biliyosak, diğer ülkeleri mi bekleyelim öyle davransınlar diye? AB'nin kuruluş amacından bağımsız olarak, gerçekleştirdiklerine bakacak olursan dünyanın geri kalanıyla farkını görürsün. sınırların kalkması, tek bir para biriminde anlaşılması, bütün kültürel ve etnik grupların anayasal güvencede olması ve yüzyılın başında sürekli savaşmış devletlerin artık ortak hareket ediyor olması seni en azından düşündürmüyor mu? neden oradaki halkın edilgenliğinde devletin payını gözardı etmekte ısrarcısın? ayrıca kimden geliyorsa gelsin, önerinin kendisini tartışmak neden bu kadar zor? sürekli kırmızı çizgiler çize çize nereye vardı bu sorun, çözüme yaklaştık mı uzaklaştık mı? dtp, devletle sorunu olan kürtlerin sesidir. devletle sorunu olmayanlar zaten ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kimliksel endişeler taşımayı bırakmış bir kesimdir. ha diyebilirsiniz ki "o zaman bölge kalkınsa kimlik endişesi biter mi" bilemiyorum belki biter belki bitmez. ama bundan bağımsız olarak kimlik endişesi taşıyan kürtlerin bu saatten sonra bu endişelerinin devlet tarafından giderilmesi, barış için ve bölge insanının daha iyi yaşaması için elzemdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Birilerinin çıkarları için birileri kimlik endişesi duyuyor diye ben ülkemin bölünmesi konusunda endişe duyacak değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Otedengelen said: "This government does not negotiate with terrorists." -President Palmer (R.I.P.)senin spoilerina cakayim ben YENI BASLAMISTIM 24'E ALLAHSIZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2009 Ahahah o kıytırık quote bile birine patladı demek xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2009 sir said: türkiye, o hiç olmayan ülkeye, diğer ülkelerden daha da uzak çünkü =) ayrıca dünyada örneği yok diye "doğru olan" yapılmasın, yanlış tekrarlanmaya devam mı etsin? biz "doğru" olanı biliyosak, diğer ülkeleri mi bekleyelim öyle davransınlar diye? Hayır, hiç de değil, her ülkede benzer haksızlıklar var, her ülkede benzer derin devlet yapıları var. Bak yunanistan'a, bak fransaya, araba yakmalar, polise isyanlar, orada dağa çıkıp terörist olma yok ama. Veya İtalya dediğin senin ergenekon benzeri yapıyı daha sadece 10 yıl önce çözebildi, o da ne kadar çözebildi, bizdeki gibi göstermelik olma ihtimali nedir? Yani ülkeler "doğru olanı" yapmak zorunda değil, "reel olanı" yapmak zorunda. İşte sizin rüya alemi (veya türkiyeye kaktırmak istediğiniz o olmayan yapı) de burada başlıyor zaten, tüm dünya ne yapıyorsa onu yapacaksın, galat-ı meşhur lugat-i fasihten evladır bi yerde. Kimse doğruyu yapmaya yönelmiyorsa, doğruyu yapmak yanlıştır demektir. sir said: AB'nin kuruluş amacından bağımsız olarak, gerçekleştirdiklerine bakacak olursan dünyanın geri kalanıyla farkını görürsün. sınırların kalkması, tek bir para biriminde anlaşılması, bütün kültürel ve etnik grupların anayasal güvencede olması ve yüzyılın başında sürekli savaşmış devletlerin artık ortak hareket ediyor olması seni en azından düşündürmüyor mu? Bi kere yanlışın var, 1- sınırların kalkması yine sömürgeci zihniyetin ürünüdür, ucuz işgücünün rahat yolculuğu, parası olanın diğer ülkelere rahatça turistik seyahat yapması, kapitalin döngüsü. 2- tek para birimiğ, yine aynı şey, (dikkatini çekerim, İngiltere buna dahil değil, neden acaba?) 3- bunun sonucunda o etnik ve kültürel gruplara verilen haklar nelerdir? Detayları nedir? Bak burada kaç mesaj atıldı almanyadaki türklerle ilgili, keza fransa ve yunanistan örneği ortada. 4- "para için her yol mübah" diyenlerin ve yükselen abd karşısında kendisini ezdirmemek isteyen üç beş büyük abinin ortak hareketi. bu hareket olmasaydı bugün ne almanya olurdu ne fransa-ispanya-italya bugünkü hallerinde olurdu. sir said: neden oradaki halkın edilgenliğinde devletin payını gözardı etmekte ısrarcısın? ayrıca kimden geliyorsa gelsin, önerinin kendisini tartışmak neden bu kadar zor? sürekli kırmızı çizgiler çize çize nereye vardı bu sorun, çözüme yaklaştık mı uzaklaştık mı? devlet payı dediğin feodal yapının yıkılamamasıysa, aşiret ağalarıyla işbirliği yapan devlet adamları ve bürokratlarsa gayet haklısın, 60 yıllık demokrasimizin oyları kitlesel alabilmek ve ülke köylüsünü eğitimsiz bırakmak için oynadığı oyunlardan biridir. Ama sonuçta durum budur, oradaki halkın bir iradesi yoktur, "öcalan irademdir" diyen adama kızmam çıkıp bana kurşun atacak kadar gözü dönmedikçe. cahilliğine acırım, elimden de başka bişey gelmez, başbakan olmadıkça. Önerinin kaynağı bu ülkenin 25 senedir uğraştığı bir belanın uzantısıysa elbette tartışılır. Bi vergi kaçakçısı çıkıp "vergi borçları kaldırılsın, vergi kaçakçıları hapse girmesin" derse ne kadar komik olur di mi, bu da öyle bişey işte. sir said: dtp, devletle sorunu olan kürtlerin sesidir. devletle sorunu olmayanlar zaten ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kimliksel endişeler taşımayı bırakmış bir kesimdir. ha diyebilirsiniz ki "o zaman bölge kalkınsa kimlik endişesi biter mi" bilemiyorum belki biter belki bitmez. ama bundan bağımsız olarak kimlik endişesi taşıyan kürtlerin bu saatten sonra bu endişelerinin devlet tarafından giderilmesi, barış için ve bölge insanının daha iyi yaşaması için elzemdir. ben de onu diyorum işte, devletle sorunu olan kürtlerin sesi pkk uzantısı dtp olduğu sürece bu ülkede hiçbirşeyi değiştiremezsin. Elbette, pkk olmasaydı, Özal'la gelen kalkınma hamlesi oraya da yansıyabilseydi bugün biz kürt sorunu diye birşeyden söz etmeyecektik, bir bakıma kendi bacağına kurşun sıkmış bir güneydoğudan bahsediyoruz. Tekrar söylüyorum, kürtlerin amacı üzüm yemekse 25 senedir takındıkları o ketum tavırdan bir an önce vazgeçmelidirler, hükümetin bu kadar oynaş/yavşak olduğu bir başka dönem bulamayabilirler. Ülkenin geri kalanının gönlünü almaları, devletle barışmaları için pkk'yı terketmeleri şarttır. Bak o zaman o isteiğiniz haklar naısl da verilecek. Gerçi batıdaki kürtlerin hiçbirinin o hakları aradığı yok da, işte herşey zaten güneydoğunun komple 44 yıllığına kiralanamamasından çıkıyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar