Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendi parlamentomuzu kuralım pls

firatram

Öne çıkan mesajlar

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1099209&Date=26.05.2009&b=Iste%20Karayilanin%20cozumu&KategoriID=15

Eee olay bu. Ordan özerkliğe, federatif yönetime sonrada ayrı bir devlete...

E parlamento istiyorsunda zaten kürt halkınında katılabileceği bir parlamento var. Şimdi anlayın DTP'nin ne amaçladığını...
Sosyal ağlarda paylaş

çözüm diyenlere kapak olsun. çözüm bir kelime. içini doldurmak lazım. adam söylemiş işte. çözüm dedikleri demokratik hak v.s. dedikleri soyut şeylerin içini bu istekler dolduruyor. 5000 kişi bulup antalya'yı da biz mi alsak. dünya kadar rus geliyor adam bulmakta zorluk çekmeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca orada aşiret baskısı var. neyse ki adamlar durum karışıkk diye kaçakçılığa, uyuşturucu tüccarlığına devam edip paraları gani gani götürüyorlar... sonra da feodal feodal halkı sömürüyorlar

ee. du bi saniye yanlış oldu! bizim işimiz çamurdu yahu.

halkı sömüren orada TC'dir!! elbette ezilmiş halkın çiftesi bir eşeğinkinden daha pek olacaktır! halkların kardeşliği ayrılmış topraklarla sağlanamaz.. du lan bu son cümle de olmadı.. ee.. yaşasın halkların dayanışması!

fiyuuuu.. az kaldıydı lan hani. az kaldı aydın olamıyordum.. çok kral bi faşist olacaktım yanlışlıkla..
Sosyal ağlarda paylaş

bre yiğitler ne bekliyosunuz ki? "biz herşeyden vazgeçtik, ne mutlu türküm diyene" diyip inecekler mi dağdan?

ortada bir "savaş" var. "barışın" olması içinse savaştığın tarafla dolaylı veya dolaysız bir anlaşmaya varman gerekiyor. karşı tarafın önerisi bu, sen kimini kabul edersin kimini kabul etmezsin. onlar da senin şartlarından bazılarını kabul eder bazılarını etmez. bi sonuca varamazsan savaşmaya devam edersin, dünya tarihi aşağı yukarı böyle bişey.

unutmayın ki herkes "onlar bizim insanımızı öldürdü" demeye devam etseydi dünyadaki hiçbir savaş sona ermezdi. hiçbir suçu olmayan kürtler devlet tarafından öldürüldü. hiçbir suçu olmayan türkler de pkk tarafından öldürüldü. bu gerçeğin etrafından dolanamayız artık.

daha fazla insan öldürülmemesi için yapılması gereken şey, önce silahların bırakılması, sonra da anlaşma. ki aynı karayılan hasan cemale iki tarafın da itiraz etmeyeceği bir üçüncü odak önermişti uzlaşma için.
Sosyal ağlarda paylaş

yenebiliyosan yen terör örgütünü, bütün üyelerini bir bir yok et. edebildin mi 25 yıldır? hayır. bi 25 yıl daha uğraşsan başarıcak mısın? hayır.

çünkü ne yaşam koşullarını düzeltiyorsun, ne kürtlerin siyasal ve kültürel haklarını teslim ediyorsun, ne de dil özgürlüğü veriyorsun. sonra da "vay hainler" diye hayıflanıyosun.

bi de işin garibi bütün devlet erkanı, cumhurbaşkanından tsk'ya, mit'ten bakanlar kuruluna, mecliste chpsine kadar herkes bunun farkına vardı çözüm arıyor. sizse höykürmekten başka bişey yapmıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya isteseler terör merör kalır mı Amerikan istihbaratıyla tüm müfrezeleri dağıtırlar. Kuzey Irak'a operasyona girdiler, uzun sürecek diye açıklama yapıldı; hoop bir telefon, gecesinde geri dönüldü Türkiye'ye.
Kimin kimi ne için kullandığına dikkat etmek lazım. Sorun bile doğru düzgün tanımlanamamışken hiçbir türlü çözüm düşünülemez.
Sosyal ağlarda paylaş

bugün öğle yemeği yemek için bi fastfood dükkanına girdim. herneyse yiyorum yan masaya yaşlı bi kadın ve adam oturdu. hemen yan taraftaki dükkanın elemanı geldi efendim orda sıra var isterseniz sizi şöyle alalım filan. yaşlı kadınla adamda aceleciydiler herhalde ki yan tarafa geçtiler. benim oturduğum yerde çalışan eleman (kürt) altı üstü 10 lira için küfürler, hakaretler savurdu.az daha kavga çıkıyodu.

/Alegori olmamış Estel
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
yenebiliyosan yen terör örgütünü, bütün üyelerini bir bir yok et. edebildin mi 25 yıldır? hayır. bi 25 yıl daha uğraşsan başarıcak mısın? hayır.

çünkü ne yaşam koşullarını düzeltiyorsun, ne kürtlerin siyasal ve kültürel haklarını teslim ediyorsun, ne de dil özgürlüğü veriyorsun. sonra da "vay hainler" diye hayıflanıyosun.

bi de işin garibi bütün devlet erkanı, cumhurbaşkanından tsk'ya, mit'ten bakanlar kuruluna, mecliste chpsine kadar herkes bunun farkına vardı çözüm arıyor. sizse höykürmekten başka bişey yapmıyosunuz.

Dünyanın hiçbir yerinde teröriste boyun eğilmez. Hele hele aydın geçinenlerin "kahrolsun türkler" moda akımına kapılıp kanla korunan toprakları başkalarına kimse yedirtmez. Adamların yurt dışından desteği var, arkaları sağlam diye askeri açıdan geri adım falanda atılmaz, fantezi dünyanızdan çıkın azıcık. Çözüm arıyor dediğin adamlarda bunun farkında. Kürtlerin yaşam koşullarını geliştirebilirler ama kimse çıkıpta "biz meclis istiyoruz" vs. gibi saçmalıklara taviz vermiyor. Kimse askerini oradan çekmeyecek. "Çok sağlam savaştılar o zaman adamlara toprak verelim" düşüncesi gibi saçmalıklara girilirse her sorunu olan bölücü örgüt kurar. Kürtleri muhattap alıp çözüm üretirsin, teröristi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Reksa said:
bugün öğle yemeği yemek için bi fastfood dükkanına girdim. herneyse yiyorum yan masaya yaşlı bi kadın ve adam oturdu. hemen yan taraftaki dükkanın elemanı geldi efendim orda sıra var isterseniz sizi şöyle alalım filan. yaşlı kadınla adamda aceleciydiler herhalde ki yan tarafa geçtiler. benim oturduğum yerde çalışan eleman (kürt) altı üstü 10 lira için küfürler, hakaretler savurdu.az daha kavga çıkıyodu. düşünün 10 lira için bunu yapanlar vatanını kaç paraya satarlar acaba?

Eski toprak hardcore ırkçılardan kimler kaldı teeey tey.
Genlerinde var dimi küfür etmek, bombalamak, saldırmak? Bir "kişi" olamazlar, hamamböceği gibiler dimi gözünde? Utan biraz be, 21. yüzyılda yaşıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Reksa said:
bugün öğle yemeği yemek için bi fastfood dükkanına girdim. herneyse yiyorum yan masaya yaşlı bi kadın ve adam oturdu. hemen yan taraftaki dükkanın elemanı geldi efendim orda sıra var isterseniz sizi şöyle alalım filan. yaşlı kadınla adamda aceleciydiler herhalde ki yan tarafa geçtiler. benim oturduğum yerde çalışan eleman (kürt) altı üstü 10 lira için küfürler, hakaretler savurdu.az daha kavga çıkıyodu. düşünün 10 lira için bunu yapanlar vatanını kaç paraya satarlar acaba?

seni şöyle alalım http://www.atsizcilar.com/forum
Sosyal ağlarda paylaş

cogitoz said:
Ya isteseler terör merör kalır mı Amerikan istihbaratıyla tüm müfrezeleri dağıtırlar. Kuzey Irak'a operasyona girdiler, uzun sürecek diye açıklama yapıldı; hoop bir telefon, gecesinde geri dönüldü Türkiye'ye.
Kimin kimi ne için kullandığına dikkat etmek lazım. Sorun bile doğru düzgün tanımlanamamışken hiçbir türlü çözüm düşünülemez.

Katılıyorum.Demokratik hakların verilmesi taraftarıyım,(parlamento isteğini buna katmıyorum) fakat bu hakların sorunu çözeceğini düşünmüyorum.Uluslararası bir sorun bu,bilmediğimiz şeyler var.Öbür türlü zaten örgütü çökertirdi devlet.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:
Reksa said:

Eski toprak hardcore ırkçılardan kimler kaldı teeey tey.
Genlerinde var dimi küfür etmek, bombalamak, saldırmak? Bir "kişi" olamazlar, hamamböceği gibiler dimi gözünde? Utan biraz be, 21. yüzyılda yaşıyorsun.

utanılacak bişey söylediğimi düşünmüyorum.ırkçı filan da değilim hani.ırklara göre ayrım yapmayı sevmem, ki yapmıyorum da.ama gördüğüm, yaşadığım bazı şeyler benim olaylara bu açıdan bakmamı sağladı o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...