Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistan versus Müslümanlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
calimero said:
bence sam kötü bir anlamda söylememiş onu. diğerlerine bir şey olmuştur demek istememiş. ha yanlış bir kullanım olmuş ve de literatüre bakarsan ırkçılık olarak bile adlandırılabilir fakat kafatasçı birşey değil yani. spontane bi şekilde yazmış ve eğer yahu onu demek istemedim de diyebiliyor ise (ki diyor) sorun yoktur (bence)...

bu forumda "türkiye'de türk dışında millet yoktur, var diyene *******" yazan adama şu kadar tepki verilmedi yahu. hakiki ırkçılar cirit atarken neredeymiş bu adam merak ettim.
Mesaj tarihi:
off aile örneği orda konudan alakasız örnek.

paralel mantık yani. Orda her anlamı koyabilirsin mantık değişmez.

Mantık şu: "Bi grup, aile, kişi, millet, ülke.....vs. ya da ırk için iyilik istemek diğerlerinini kötülüğünü istemek anlamına gelmez!"

edit: mesele empati eksikliği de değil.
Mesaj tarihi:
Chastise said:

Orada "şu adamdan yahudi olduğu için nefret ediyorum" denmek istemiş sanırım, sayın cümlelere derin anlam katan kişi.

eli armut şekline sokup, sürüyle şeyi baştan anlatmak lazım sana böyle. mesjalarından sonra bunu anladım ben.

"burda ırkçılıktan bahsediyoruz
küçük kardeşimden nefret ediyorum dediğim zaman
bütün küçük kardeşlerden nefret ediyorum anlamına gelmez
ama şu yahudiden nefret ediyorum dersem"

Öyle denmek istenmiş bunu izah etme ihtiyacı hissetmen de ayrı panel konusu olur. Ancak bunu izah ederken izlenen yol yanlış düşüncenin temelini gösteriyor, sen de bunu algılayamamışsın. Mesele anlam katmak değil, katılmış yanlış anlamı algılayarak temel düşünce farklılığını bulabilmek.

O bold kısmı iyi oku, özümse. Ben mesajın genelindeki düşünce hatasını arıyorum, ben bunu yaparken sen de bana "keşfettiğin" cümle anlamını müjdeliyorsun lol.
Mesaj tarihi:
Sam said:
calimero said:
bence sam kötü bir anlamda söylememiş onu. diğerlerine bir şey olmuştur demek istememiş. ha yanlış bir kullanım olmuş ve de literatüre bakarsan ırkçılık olarak bile adlandırılabilir fakat kafatasçı birşey değil yani. spontane bi şekilde yazmış ve eğer yahu onu demek istemedim de diyebiliyor ise (ki diyor) sorun yoktur (bence)...

bu forumda "türkiye'de türk dışında millet yoktur, var diyene *******" yazan adama şu kadar tepki verilmedi yahu. hakiki ırkçılar cirit atarken neredeymiş bu adam merak ettim.

zaten tepkimin amacı bunların doğal karşılanması
açıkçası bende şimdi farkediyorum
ki zaten ağır ırkçılk yapmış olsaydın
şikayet düğmesine basardım
Mesaj tarihi:
@Milamber:

sam ektiğini biçmiş, öyle her önüne gelene ırççı dersen biri de gelir sana der yani,

zamanında az demedim ırççılığı bu kadar ucuzlatma diye.
Mesaj tarihi:
Starscream said:
@sam aileni düşünmekle milletini ırkını kanını düşünmek aynı şey ise zaten sen çoktan lafının altında kalmıssın demektir
tartışmaya gerek yok

ırkımı, kanımı değil ama evet, milletimi düşünüyorum. ve yunaistan'da müslüman nüfus denince türkler bildiğim kadarıyla en yüksek orana sahip. dolayısıyla evet, önce türkler için endişelendim. önce onlar iyi olsun diye düşündüm. sonra diğer müslüman, ortodoks, yunan vs kim varsa onların da kazaya belaya uğramamasını diledim. her düşüncemi birebir aktarmam mı lazım?

ama evet, cidden tartışacak birşey yok. lafı bu kadar tersinden anlamayı becerene ne desem boş.
Mesaj tarihi:
Starscream said:
Sam said:
calimero said:

zaten tepkimin amacı bunların doğal karşılanması
açıkçası bende şimdi farkediyorum
ki zaten ağır ırkçılk yapmış olsaydın
şikayet düğmesine basardım

Olayda ne ırkçılık var ne kafatasçılık var hiçbişey yok. Kendi ırkını sevmek ırkçılık değildir. Temel insani bir durumdur, herkes kendinden olanı sever.
Mesaj tarihi:
bi dakka
tüm topiği okumadım benden önce demişse biri bilememde

yunanistandaki şiddeti devletin kontorlundeki polis körüklerken türkiyede tek bir manyak yaptı diyorsunuzda

türk polisinin o tek bir manyakla gurur duyarak fotoraf çektirdiğini unutuyorsunuz sanırım.
Mesaj tarihi:
@-007-:
Vay be. Freud'un, Adler'in, Eric Hoffer'ın falan hakkında sayfalarca yazı yazdığı bir konuyu adam bir cümleyle özetledi arkadaş; "insan kendinden olanı sever". Şimdi bu yazılar falan da şu psikolojiyle ilgili; (basitçe değineyim sonra kitap önerisi veririm) İnsan kendini eksik gördüğü için ve kompleksli bir canlı olduğu için bu eksikliklerini kendinden büyük bir güce tapınarak ve onu yücelterek ekarte ediyor. Uzun uzun anlatamayacağım kusura bakma ama holiganizm, milliyetçilik, din, her çeşit ideolojide şiddetli bir aktivizm hep bu duyguyla ilgili. Kitap olarak da Freud-Uygarlık, din ve toplum psikolojisi ve Eric Hoffer-Kitle Hareketleri Anatomisi okuyabilirsin. Görüşürüz.
Mesaj tarihi:
Alakasız yaklaşmışsın, insanın kendinden olanı sevme duygusunu inkar mı ediyorsun? Bununla alakalı derine inmeye gerek mi var? Senin ana baba sevgin bile bu. Ego vardır bilir misin? Freud oku diyorsun da Freud egoya hayatını vermiş bir adam. Ego olmasa kendinden olanı sevmezsin bunun öyle zannettiğin gibi aşağılık duygularla falan hiç alakası yok. İnsanın somut gerçeklerini inkar edecek kadar komikleşmeyin.

DoGMeaT said:
bi dakka
tüm topiği okumadım benden önce demişse biri bilememde

yunanistandaki şiddeti devletin kontorlundeki polis körüklerken türkiyede tek bir manyak yaptı diyorsunuzda

türk polisinin o tek bir manyakla gurur duyarak fotoraf çektirdiğini unutuyorsunuz sanırım.

konuştuk onu da, kişisel mallık dendi.

Cahillik yüksek Türkiye'de, Yunan polisi daha eğitimli ve abartıyor.
Mesaj tarihi:
-007- said:
Alakasız yaklaşmışsın, insanın kendinden olanı sevme duygusunu inkar mı ediyorsun? Bununla alakalı derine inmeye gerek mi var? Senin ana baba sevgin bile bu. Ego vardır bilir misin? Freud oku diyorsun da Freud egoya hayatını vermiş bir adam. Ego olmasa kendinden olanı sevmezsin bunun öyle zannettiğin gibi aşağılık duygularla falan hiç alakası yok. İnsanın somut gerçeklerini inkar edecek kadar komikleşmeyin.

Milliyetçilik duygusunun insanın kendinden olanı sevme duygusu olmadığı söylüyorum. Sonra bunu egoyla bağdaştırıp, Freud'a varıp tembellik yapıyorsun. Irrelevant conclusion'larına yenilerini ekliyorsun yani.
Mesaj tarihi:
cogitoz said:

Milliyetçilik duygusunun insanın kendinden olanı sevme duygusu olmadığı söylüyorum. Sonra bunu egoyla bağdaştırıp, Freud'a varıp tembellik yapıyorsun. Irrelevant conclusion'larına yenilerini ekliyorsun yani.

Senin mesajın tam olarak "Fallacy of the Straw-Man"

artı olarak "tembellik yapıyorsun"lafının bir de kişisel boyutu var buna da Ad Hominem deniyor.

2. kısmın da ayrı bir ismi var.

Benim mesajıma gelince: Orda alakasız sonuç safsatası yok. Bu bir fikir, katılırsın katılmazsın her katılmadığın fikre "alakasız sonuç safsatası" demen safsata bile değil, bariz cevap vermiş olmak için kişisel sıkmak.

Öyle veya böyle katılmasan da insanın kendinden olanı sevmesi gibi bir gerçeklik var ve Sam mesajında Türklere bir şey olmasın diyorsa bu milliyetçilik bile olmayabilir, daha basit şekilde insan doğası diyebilirsin olaydan bağımsız olarak.

Ancak sen yine konuyu Sam'in mesajından saptırıp "milliyetçilik şöyledir böyledir"e getirmişsin. (td) Ne alaka?
Mesaj tarihi:
-007- said:
cogitoz said:

Senin mesajın tam olarak "Fallacy of the Straw-Man"

artı olarak "tembellik yapıyorsun"lafının bir de kişisel boyutu var buna da Ad Hominem deniyor.

2. kısmın da ayrı bir ismi var.

Benim mesajıma gelince: Orda alakasız sonuç safsatası yok. Bu bir fikir, katılırsın katılmazsın her katılmadığın fikre "alakasız sonuç safsatası demen" safsata ble değil, bariz cevap vermiş olmak için kişisel sıkmak.

Öyle veya böyle katılmasan da insanın kendinden olanı sevmesi gibi bir gerçeklik var ve Sam mesajında Türklere bir şey olmasın diyorsa bu milliyetçilik bile olmayabilir, daha basit şekilde insan doğası diyebilirsin olaydan bağımsız olarak.

Sen alakasız yaklaşmışsın, yanlışsın derken Ad Hominem yapmıyor musun. Ad Hominem kişiyi karaladıktan sonra fikir ortaya koymaz. Ad Hominem savunması sadece adamı karalamakla yapılır. Örneğin ben senin bir yazını alıntılayıp sana gerizekalı desem bu Ad Hominem olur. Hatta kendini sıkmak derken de aynı şeyi yapıyorsun. Straw Man de göremedim ayrıca orada. Straw Man'in kralını yapan birinin de bana tepkisel indirgemecilik yapıyorsun demesi çok gülünç hakikaten. Bakınız: DTP haksızdır çünkü Kürdistan'ın sınırlarını çizdik demiştir (007)

Komiksin 007, laftan anlamayan bir insansın. (Bak bu da Straw Man değil çünkü açıklamaya yapacağım) Çünkü sen diyorsun ki "milliyetçilik insanın kendinde olanı sevme içgüdüsünden ortaya çıkar, bu da egoyla ilgilidir." Ben de sana diyorum hayır efendim değildir, bir grubu sadece aynı topraklarda yaşıyor diye sevmenin kendinden olmakla alakası yok. Bunu da Freud gibi psikolojiyle ilgilenen çoğu insan yazıp çiziyor. Milliyetçilik duygusunun kişisel komplekslerden kaynaklandığını söylüyorlar genelde. Ben de sana bunu söylüyorum, diyorsun ki hala "inkar mı ediyorsun kendinden olanı sevme içgüdüsünü". Bir düşün arkadaşım, oku ya da daha önce okuyup düşündüklerinle mantık çerçevesinde yorum yap. Senin yaptığın hurafecilikten başka bir şey değil.

edit: Milliyetçiliğin kendinde tanımını yapmaya çalışan sensin; ben de yanlış olduğunu düşündüğümü söylüyorum...
Mesaj tarihi:
Yok yani meydanı böyle bol keseden atıp tutan adamlara bırakıyoruz sonra niye cahil bu memleket... (Şimdi gelip Ad Hominem diyecek bak izleyin. Ben şu an tartışmıyorum, tartışma kuralları o yüzden geçerli değil desem mi?)
Mesaj tarihi:
cogitoz said:

Sen alakasız yaklaşmışsın, yanlışsın derken Straw-Man yapmıyor musun. Straw Man kişiyi karaladıktan sonra fikir ortaya koymaz. Straw Man savunması sadece adamı karalamakla yapılır. Örneğin ben senin bir yazını alıntılayıp sana gerizekalı desem bu Straw Man olur. Hatta kendini sıkmak derken de aynı şeyi yapıyorsun.

Komiksin 007, laftan anlamayan bir insansın. (Bak bu da Straw Man değil çünkü açıklamaya yapacağım) Çünkü sen diyorsun ki "milliyetçilik insanın kendinde olanı sevme içgüdüsünden ortaya çıkar, bu da egoyla ilgilidir." Ben de sana diyorum hayır efendim değildir, bir grubu sadece aynı topraklarda yaşıyor diye sevmenin kendinden olmakla alakası yok. Bunu da Freud gibi psikolojiyle ilgilenen çoğu insan yazıp çiziyor. Milliyetçilik duygusunun kişisel komplekslerden kaynaklandığını söylüyorlar genelde. Ben de sana bunu söylüyorum, diyorsun ki hala "inkar mı ediyorsun kendinden olanı sevme içgüdüsünü". Bir düşün arkadaşım, oku ya da daha önce okuyup düşündüklerinle mantık çerçevesinde yorum yap. Senin yaptığın hurafecilikten başka bir şey değil.

edit: Milliyetçiliğin kendinde tanımını yapmaya çalışan sensin; ben de yanlış olduğunu düşündüğümü söylüyorum...

cogitoz said:
Yok yani meydanı böyle bol keseden atıp tutan adamlara bırakıyoruz sonra niye cahil bu memleket...

Tamamen yanlışsın. Senin için bilgilendirici not ve işte diğer başlıklarda sessiz-cevapsız kalarak düştüğün durumun bir kez daha bu başlıkta da ispatı:

Fallacy of the Straw-Man: Kendi iddiasını güçlendirmek için, karşı tarafın gerçek iddiası yerine iddianın en zayıf ve duygusal yönünü bularak buna hücum etme durumu. Samandan yapılmış bir korkuluğu devirmek gerçek bir adamı yere sermekten daha kolay olduğu için bu safsataya “Korkuluk Safsatası ” da denilmektedir.

Örnek: Diğer bakış açılarını anlamak yerine aralarından sadece bir tanesini seçip "tembelce konuyu egoya bağlamışsın" demek.

Sonra da diyorsun ki "yanlışsın derken straw-man yapmıyor musun"

Yanlış olmanı söylemem bir çıkarım, senle alakalı bir izlenim yani. Senin gibi "tembellik yapıyorsun" tarzında konuşmak yerine senle alakalı fikrimi söylüyorum. Adam karalama, hele hele straw man hiç değil.

Ayrıca straw man adam karalayarak yapılmaz. Yukarıyı öğren.

Sen straw manle ad hominemi karıştırıyorsun. Komik olan da bu bilgileri senin başka bir forumda tavsiye etmen. Tavsiye ettiğin bilgileri bilmiyorsun yani.

Bu örnekten ve açıklamadan da kimin "komik" duruma düştüğünü umarım izah edebilmişimdir. İzah edemediysem durum daha vahim.

Ek olarak ben milliyetçilikle alakalı bir taraf değilim bu başlıkta, çünkü yeri burası değil, konu kayar. Ben samin mesajı için bunu diyorum.

Ayrıca milliyetçiliğe de "sadece aynı topraklarda yaşıyor" diye bakman senin bilgi eksikliği olan bir insan olduğunu gösteriyor. Komple yanlışsın yani.

Ayrıca büyük bir iddiayla diyorsun ki: "psikolojiyle ilgilenmiş freud gibi isimler diyor ki miiliyetçilik kişisel komplekslerden kaynaklanıyor"

Az çok bilgim var bu konularda ancak senin için aynısı düşünmüyorum çünkü bunu söyleyen başka biri diye hatırlıyorum. Kaynak bekliyorum senden eğer buraya açık metin koyamazsan sadece kişisel sıkmış olursun. Bizim yaptığımız gibi bilginin doğruluğunu ispatla. Biz de yapıyoruz bunu istendiğinde. Ama yanlışsın.
Mesaj tarihi:
Sam said:
Starscream said:
@sam aileni düşünmekle milletini ırkını kanını düşünmek aynı şey ise zaten sen çoktan lafının altında kalmıssın demektir
tartışmaya gerek yok

ırkımı, kanımı değil ama evet, milletimi düşünüyorum. ve yunaistan'da müslüman nüfus denince türkler bildiğim kadarıyla en yüksek orana sahip. dolayısıyla evet, önce türkler için endişelendim. önce onlar iyi olsun diye düşündüm. sonra diğer müslüman, ortodoks, yunan vs kim varsa onların da kazaya belaya uğramamasını diledim. her düşüncemi birebir aktarmam mı lazım?

ama evet, cidden tartışacak birşey yok. lafı bu kadar tersinden anlamayı becerene ne desem boş.

habertürk said:
Yunan polisinin Atina'da gerçekleştirdiği 'Süpürge Operasyonu' sırasında Kur'an-ı Kerim sayfalarını yırtarak üzerine basması, Müslümanların sert tepkisine sebep oldu.

Yunan polisi, sık sık tartışma ve gerginlik kaynağı olan uygulamalarında bir yenisine daha imza attı. Önceki akşam Atina merkezinde operasyon yapan 10 polis, Suriyeli göçmenlere ait ve içinde iki bayanın da bulunduğu bir otomobilde arama yaptı. Arabada bulunan bir kişiyi darp eden polisin, Kur'an-ı Kerim'in sayfalarını yırttığı ve üzerine bastığı bildirildi.

Olayın duyulması üzerine dün akşam Atina'da yaşayan Suriye, Mısır, Afganistan ve Pakistan'dan yaklaşık bin kişilik göçmen Müslümanlardan oluşan grup, Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe ırkçılık karşıtları da destek verdi. Kipseli Polis Karakoluna kadar sloganlar atarak yürüyen gurup, "İslamofobia'ya hayır" dövizleri taşıdı. Emniyet önünde polisle göstericiler arasında arbede yaşandı. Polisin az miktarda kimyasal gaz kullandığı bildirildi.

Daha sonra yolu çöp konteynırlarıyla kapatan grup, Omonya Meydanı'nda gösterilerini sonlandırdı. Yunan polisi, yaşanan gerginlikler sırasında 3 dükkan ve 2 arabada maddi zarar meydana geldiğini açıkladı.
Yunanistan Müslümanlar Birliği, Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapan polisin kimlik bilgilerini isteyerek mahkemeye vereceği gerekçesiyle Atina Emniyet Genel Müdürlüğü'ne müracaat etti. Emniyet Müdürü, suçlamanın araştırılacağını söylemekle yetindi. Atina'da yaklaşık 200 bin civarında Müslüman göçmen yaşarken, bugün Cuma namazı sonrası yerel saatle 15:30'da Omonya Meydanı'nda bir protesto gösterisi daha düzenleneceği kaydedildi.

Yunan polisi, operasyon kapsamında 612 kişi, 123 otomobil ve 37 dükkanın kontrol edildiğini duyurdu. 86 kişi gözaltına alınırken, 44 kişi değişik suçlar nedeniyle tutuklandı.

aralarında belkide türk bile yokmus
Mesaj tarihi:
Adam benim verdiğim linkten okuduklarını bana satıyor arkadaş. Ben okumadım mı sanıyorsun onları? Straw Man'i sonradan Ad Hominem olarak değiştirdim zaten ben.
Mesaj tarihi:
Tamam bize sattığın bilgilere hakim olmadan konuşmuşsun. Değiştirdiysen güzel bişey senin için. Ancak cevabım her iki durum için geçerli. Umarım anlayabilmişsindir.
  • Yeni Oluştur...