Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkenin ne hale geldigini görün.

Zegna

Öne çıkan mesajlar

Maalesef 10 tane öküz değil...Bugün kızların şortla giremeyeceği mahalleler,iller var bu ülkede,o yüzden rahatlıkla genelleme yapabiliyorum..
Kot pantolon giyilen kızlara laf atıldğını biliyorum ben bu ülkede teşhircilik diye kimse hikaye anlatmasın 10 tane öküz diye..10 10 sayıları milyonlar oldu farkında değiliz...
Sosyal ağlarda paylaş

ben bişi sölim mi, tamam yapılan son derece yanlış. bunula birlikte yozlaşmış kültürel değerlerle saldırılmış arkadaşlara. ama şu da var. bi adam allahını ....... deseydi kimse gelip burada anlatmazdı değil mi?

Zira ben bir ateist im ve de bunu belirttiğimde çoğu yerde "senin tercihin" falan gibi tepkiler alıyorum. ama atatürk ü sevmiyoruym desem alacağım tepkiler belli. şu "atatürk ü sevmiyorum humeyni yi seviyorum" diyen kızdan farklı olmayacak.

diyeceğim şudur: atatürk sıradan bir insandır. hadi sıradan olmasın bir insandır. insanın insanı sevmemesi doğaldır. iki küçük (veya büyük) doğrunun arasına bir büyük yanlış sığdırmaya çalışmayalım. her ne kadar yansıttığımız ortam bizi desteklese de.

o zmaan fact leri sıralayalım:

-- atatürk de bir insandır sevilmeyebilir

-- türkiye kültürü genel itibariyle yozlaşmış bir kültürdür, örneğin sevgilinizle sarılıp yürüdüğünüzde sağdan soldan laf atılabilir

saygılar...
Sosyal ağlarda paylaş

Hee hee diye geçtikçe götleri kalkıyo tekrarlıyolar.Kendilerini namus bekçisi sanmaya devam ediyolar.Tamam böylede vazgeçmicekler ama gerektiğinde ağzını kırıcaksın 2 ay konuşmucak , iyileştiğinde aynısını yaptığında bi başkası kırıcak..Şiddet cidden kötü bişey değildir gerektiğinde
Sosyal ağlarda paylaş

ülkeyi bu hale getirenlerin ta aq diyeceğimde, ülke zaten hep böyleydi, bastırılmaya çalıştıkça daha da güçlü olarak geri dönen yobaz kesim şimdi en rahat çağlarından birisinin başlangıcında.

bizim halkımız yobaz, tembel, çabuk kanıp gaza gelen, iflah olmaz bir halk maalesef. ne yapsan adam olmaz. mümkün olduğunca çabuk kaçıp gitmek lazım, şahsen türk milleti bu ise, ben kendimi türk milletinden biri olarak görmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

AKP'ye oy verenler görsün. Hiç öyle "bunu bile siyasete çevirerek yaygara yapmışsınız" falan demeyin! Gerçekler batıyor çünkü bir kesime. Bu kültürsüz ayıların oyları AKP'ye gitti seçimlerde.

Ardeth said:
İslamla alakası olmasa bile islam bu duruma gelmeye neden bu kadar meğilli sorusu veya bu sadece islam'ın sorunu mu yoksa islam kültürü ile batı kültürünün bir araya gelince yarattığı sürtüşme mi? sonuçta hristiyanlıkta bir zamanlar düşünce yapısı açısından yobazlıkta önde giden bir dindi. din'in öngördüğü şeylerin dışına çıkmaya çalışanlar yakılırdı vs.

reformdan sonra ne oldu da hristiyanlık artık aynı etkiyi yaratmıyor düşünmek lazım..gerçekten dine inanların sayısı mı azaldı, bence çok değil hala hatrı sayılır derece hristiyan var. bir şekilde gerçekten insanların önemli bir kısmı din'in tamamen bireyin vicdan özgürlüğüne bağlı bir şey olduğunu, toplumsal bir norm yaratmaması gerektiğini kavradı mı?

İslam bu duruma gelmeye meğilli demekten çok toplum bu duruma gelmeye neden meğilli buna bakmak lazım. İslam sabit, değişmiyor. Onu yorumlayanlar değişiyor. Bir reformla insanlar değişiyorsa bu dinin değiştiğini göstermez mesela. O yüzden yorumlayanlar yanlış. Ki bu olayda sebep din de değildir büyük ihtimalle. Sadece kişisel geneleksel kültürsel ayılık.
Sosyal ağlarda paylaş

@calimero: atatürk bir insandır ama artık çoktan bir sembol haline getirildi dolayısıyla atatürk üzerinden dönen bir tartışma herhangi bir insan üzerinden dönen tartışma kadar basit değil. yani bir insan atatürkü sevmiyorum dediği zaman bu bir insanı genel olarak sevmemekten öte olabiliyor. kısacası cumhuriyet ile ve modernlikle bir tutulan bir sembol haline gelmiş biri hakkında konuşurken sırf sansayon yaratıp gündeme oturcam diye "atatürkü sevmiyorum" derken düşünmek lazım.
"sen neden atatürkü sevmiyorsun" diye sorduğunda cevap veremiyorsa da oturup iki kere düşünmek lazım o insan onu neden dedi diye.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

-- atatürk de bir insandır sevilmeyebilir

-- türkiye kültürü genel itibariyle yozlaşmış bir kültürdür, örneğin sevgilinizle sarılıp yürüdüğünüzde sağdan soldan laf atılabilir

saygılar...

bunları kabul edilebilir görünce, o saygılar yerine çay koy gidip mesajının sonuna.

Atatürk'ün mavi gözünü veya sarı kaşlarını sevmiyoruz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da Atatürk'ün yaptıklarını sevmeyenler hem tehdit hem düşmandır bu ülkeye.

Hee normal ya, İngiliz sömürgesi olsak dininizi çok rahat yaşıycaktınız.

Geçmiş olsun Zegna.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorunun gayet dinle alakası var...Aşağıda cami var hooop diyen birinin olayı dine bağladığı açık...
Burada olayın dinle alakası yok diyen arkadaşları elbetteki anlıyorum ama herkes sizin gibi algılayamıyor maalesef,o zaman bende diyorum ki çoğunluk neden düzgün algılayamıyor,sorun sadece insanlarda mı bunu demeye çalıştım...
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:
abraham lincoln ile amerika da moşak geçiyorlar arkadaşım ve de bütün kurucu atalarla. biz alışmışız tek adamcılığa. ahanda ben söylüyorum. atatürk kimdir yav. kimdir yani??????

İsa ile de moşak geçiyorlar, Muhammedle de.

çağdaşlık yavşaklık değildir, yerine göre zekice yapılan hicivler ile seviyesizlik de karıştırılmamalıdır. çok büyük yanlışlar içindesin dostum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...