Sam Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 tartışmayı hakarete taşımayalım rica ederim.
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Sam said: elinde türkan saylan'ın sağlık durumu hakkında zerre kadar bilgi yok eğer doktoru filan değilsen. temelsiz spekülasyon yapıyorsun, bilgin olmadan da bilmen münkün değil. ancak inanabilirsin. ben de eceli geldiğine inanabilirim. ki buradaki ecel de kanserin yaşamsal fonksiyonları durduracak kadar ilerlemiş olduğu anlamına geliyor elbette ki. gayet bilimsel bir temeli var senin spekülasyonun gibi. Elimde Türkan Saylan'ın sağlık durumu hakkında doktoru tarafından yapılmış detaylı gün gün açıklamalar var. Bu bilgilere sahibim birinci ağızdan. Bu bilgileri bilmek/ hele hele hasta hakkında doktor gözüyle yorum yapmak için illa hastanın bizzat doktoru olmak ya da birilerine rapor sunmak gerekmiyor. Konsültasyon diye bişey var mesela. O yüzden karşı tarafa "temelsiz spekülasyon" demeden önce bilgi eksikliğini gidermeni öneririm. Ek olarak yaptığın ecel tanımına bir doktor bir tarafıyla güler, bilimsel bir temeli yok sadece türkçe bir tanım yapmışsın dini öğelerle vs. İçinde bilim yok yani, sadece Türkçe bir kelime anlamı izah etmişsin. öyle dini kelimeye "fonksiyon kaybı" diyince bilim olmuyor. :) Türkan Saylan konusu bir yana da, burda en çok etkilendiğim olay senin şu ikisini bir tutabilecek eğitim seviyesinde biri olduğunu öğrenmem oldu: 1) Türkan Saylan eceliyle ölmüştür. Burdaki eceli (sadece) "öldürecek derecede "fonksiyon kaybı" olarak ifade etmek de bilimseldir. 2) Kanser hastalarında psikolojik evreler hastalığın prognozunu ve tedavi sürecini negatif etkileyebilir ve mortaliteyi artırabilir. İlki senin kişisel düşüncen, ikincisi benim bildiğim bilgi ve yukarıdaki iki cümle sana göre eşit seviyede.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 evet kanserde psikolojik durumun hastalığın ilerleyişini etkileyebildiğini biliyorum. ancak sen burada daha ileriye giderek "siyasi baskı nedeniyle öldü" diyorsun ki burada "aslında kanseri tedavi edilebilirdi bu olay gerçekleşmeden önce, sadece ve sadece bu olay gerçekleştiği için ölümüne neden oldu" gibi bir iddiada bulunuyorsun. hah dini öğe suçlaması geldi, biraz geç oldu gerçi. ben daha erken bekliyordum. kanser tedavi edilemeyecek noktayı geçince elbette ki ölüm gerçekleşecek er ya da geç, "baskı yapılmasa ölmezdi" gibi bir iddiayı da kanıtlayabileceğine inanıyorsan buyur yaz buraya. anlaşılan sen de konsültasyona katılmışsın ve doktorsun, bekliyorum. istediğin kadar tıbbi terim de kullanabilirsin. buyur, başla.
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 türkan saylan allah olmadığı için öldü
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Sam said: evet kanserde psikolojik durumun hastalığın ilerleyişini etkileyebildiğini biliyorum. ancak sen burada daha ileriye giderek "siyasi baskı nedeniyle öldü" diyorsun ki burada "aslında kanseri tedavi edilebilirdi bu olay gerçekleşmeden önce, sadece ve sadece bu olay gerçekleştiği için ölümüne neden oldu" gibi bir iddiada bulunuyorsun. hah dini öğe suçlaması geldi, biraz geç oldu gerçi. ben daha erken bekliyordum. kanser tedavi edilemeyecek noktayı geçince elbette ki ölüm gerçekleşecek er ya da geç, "baskı yapılmasa ölmezdi" gibi bir iddiayı da kanıtlayabileceğine inanıyorsan buyur yaz buraya. anlaşılan sen de konsültasyona katılmışsın ve doktorsun, bekliyorum. istediğin kadar tıbbi terim de kullanabilirsin. buyur, başla. Bak yine cevap bulamama fazına geçip sözlerimi çarpıtmaya başlamışsın. Bir sonraki fazda kıvırmaya başlayacaksın şimdiden belirteyim okuyuculara. :) Öncelikle ben "siyasi sebeplerden öldü" diyorsam "tedavisi olumlu geçip kanserden kurtulacak ve ölmeyecek" dediğim anlamına gelmez. Tamamen çarpıtmışsın. Bold kısımda fena saçmalanmış yani. :) Hele hele başlıkta ilk defa geçen "sadece ve sadece" ler falan lol. İkinci olarak tekrar ediyorum baskı olmasa ölmeyecekti demedim hiçbir yerde. Tek savunmanı demediğim bir lafa yapmışsın lol. Sonuç olarak tekrar ediyorum. Evet Türkan Saylan gördüğü 1 aylık siyasi baskı sebebiyle psikolojik olarak çöktü, bunun ispatı son duyurusundaki metindir ve çökmüş psikolojisinin ispatı olarak sağlığı kısa sürede hergün daha da kötüleşmiştir. Bu durum psikolojik çöküntülerde belirgin bir durumdur.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 o halde sözünü geri alacaksın, çünkü ölüm nedeni gösteriyorsun. gösterdiğin ölüm nedeni siyasi baskı. demek ki siyasi baskı yapılmasa ölmeyecekti, kendi sözünü "öyle demek istemedim" diyerek reddedeceksen yanlış söylediğini kabul ediyorsun demektir. "türkan saylan'ın kanseri siyasi baskıdan olumsuz etkilenmiştir" dersin, ama "siyasi baskı yüzünden ölmüştür" diyemezsin. doktor değilim ama türkçem var yanlış bir önermeyi anlayacak kadar.
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 sözde ergenekon davasının ilk vukuatıymış gibi davranmayın lütfen...
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 007 ne diyosun abi sen, türkan saylan cenazesinde ergenekonculara destek olunsun diye kasten öldürdü kendini, intiharına kanser süsü verdi. öyle de ideolojik bi insandı rahmetli
sir Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 adam biliyor sam. sen sadece inanıyosun, nanik nanik.. onca paragraf şey yazarız "detaya girmeye gerek yok" denir, cevap verilmez. ölüm nedeni siyasi baskı "olmayabilir" deyince maşallah bülbül gibi şakımaya başlarlar =) algıda seçicilik mi diyorduk ne diyorduk?
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Ona algıda seçicilik değil olsa olsa bildiği konuda konuşmak denir. Fakat maaşallah sizin gibiler her konuda bilgiye sahip olup sonra da çatır çatır kıvırıp laf çarpıtmayı çok iyi biliyor. :) Ancak final hep aynı: derin cevapsız sessizlikler. Sam said: o halde sözünü geri alacaksın, çünkü ölüm nedeni gösteriyorsun. gösterdiğin ölüm nedeni siyasi baskı. demek ki siyasi baskı yapılmasa ölmeyecekti, kendi sözünü "öyle demek istemedim" diyerek reddedeceksen yanlış söylediğini kabul ediyorsun demektir. "türkan saylan'ın kanseri siyasi baskıdan olumsuz etkilenmiştir" dersin, ama "siyasi baskı yüzünden ölmüştür" diyemezsin. doktor değilim ama türkçem var yanlış bir önermeyi anlayacak kadar. Türkan Saylan siyasi baskının psikolojisine etkisinin kanserine etkisinin organlarına etkisinin dokularına etkisinin yol açtığı durumdan ölmüştür mü demek gerekiyor doğru anlaman için? = Türkan Saylan siyasi baskıdan ölmüştür. Üstteki uzun açıklamadan "siyasi baskı olmasa ölmeyecekti" anlamı çıkmaz. Kassan çıkaramazsın yani. Mesela kanser olmasa, direk siyasi sebeple öldürülse bile o anlamı çıkaramazsın. Ayrıca Türkan Saylan siyasi baskı yüzünden ölmüştür demekle "siyasi baskı sağlığını kötü etkilemiştir" demek aynı şey değil. Bununla birlikte bu olayda ikisi birden var. "doktor değilim ama türkçem var yanlış bir önermeyi anlayacak kadar." (td) yetmemiş maalesef.
Vulgar Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 ne bu atar? yüz yüze olsan soyleyebilecen sanki lol
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 amerikan ingilizcesiyle anlat. Belki söyler vulgar tanıyor musun arkadaşı?
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 şöyle çaresizlikten kaynaklanan hakaretleri silelim önceee, sonra eşitliği düzeltelim: -007- said: Türkan Saylan siyasi baskının psikolojisine etkisinin kanserine etkisinin organlarına etkisinin dokularına etkisinin yol açtığı durumdan ölmüştür mü demek gerekiyor doğru anlaman için? =/= Türkan Saylan siyasi baskıdan ölmüştür. Üstteki uzun açıklamadan "siyasi baskı olmasa ölmeyecekti" anlamı çıkmaz. Kassan çıkaramazsın yani. Mesela kanser olmasa, direk siyasi sebeple öldürülse bile o anlamı çıkaramazsın. Ayrıca Türkan Saylan siyasi baskı yüzünden ölmüştür demekle "siyasi baskı sağlığını kötü etkilemiştir" demek aynı şey değil. Bununla birlikte bu olayda ikisi birden var. "doktor değilim ama türkçem var yanlış bir önermeyi anlayacak kadar." (td) yetmemiş maalesef. zaten kanser tedavi edilemeyecek hale ulaşmışsa ve kaza veya başka bir hastalıktan ölmemişse, bilimsel olarak ölüm nedeni de kanserse, sen öyle bir eşitlik kuramazsın. gerçekten doktorsan cidden üzüntü verici bir durum doğrusu. şayet türkan saylan'ın bu olaylar gerçekleşmeseydi, kanser sebebiyle yaşamını yitirmeyeceği yönünde bir kanıdın yoksa, bu iddianı sürdürmen mümkün değil. yetti ama işte insan destekleyemediği iddiada ısrar edegörsün, böyle kabullenemiyor yüzemeyeceği sulara açıldığını.
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 "yetti ama işte insan destekleyemediği iddiada ısrar edegörsün, böyle kabullenemiyor yüzemeyeceği sulara açıldığını" Mesele o sularda yüzmeye gelirse uzun makalelerden hiçbişey anlamazsın yalnız. :) İşte ben de sana diyorum ki senin şunu demen bu başlıktaki tek iddia ve sende bunun ispatı yok: "zaten kanser tedavi edilemeyecek hale ulaşmışsa ve kaza veya başka bir hastalıktan ölmemişse, bilimsel olarak ölüm nedeni de kanserse" Türkan Saylan hakkında bunu söyleyen biri olursa bu iddiadır. Ancak benim düşüncem bir iddia değil, gayet tıbbi bilgiler kullanılarak güncel gelişmeler değerlendirildiğinde çıkarılabilen tıbbi bir sonuç. İddia değil yani, yorum. Seninki yorum değil, ortaya bilgiye dayanan koşul atarken sende o bilgiler yok. Fakat bende ispatlı bilgi var. "şayet türkan saylan'ın bu olaylar gerçekleşmeseydi, kanser sebebiyle yaşamını yitirmeyeceği yönünde bir kanıdın yoksa, bu iddianı sürdürmen mümkün değil." Ayrıca Türkan Saylan'ın başına bunlar gelmeseydi şöyle olurdu böyle olurdu demiyorum sana ve konuyla hiçbir ilgisi yok. O kısım senin çarpıtma yoluyla yaptığın geçersiz savunma. Mesela aynı anda da ölebilir, bir gün sonra da ölebilir ani krizle. Ne zaman öleceği hakkında bir bilgimiz olamaz. Ancak tablo daha farklı olurdu öyle olsaydı. Mesela progresif seyretmezdi, daha akut olurdu. Mesela ani ölüm olurdu ancak 1 ayda anlamlı bir çöküş oldu. Bu cümledeki "anlamlı" kelimesi bile biyoistatistik bilgisi gerektirir cevaplamadan önce bir takım şeyleri bilmen gerekiyor yani. Tablo tıbbi bilgiyle akla psikolojik etkiyi getiriyorsa sana sadece okumak düşer. O açıdan bakılırsa da Türkan Saylan'ın ölümüne siyasi baskı sebep olmuştur. Bugün hayatını ülkesine ve bilime adamış 74 yaşında 16 yıllık kanser hastası profesörlerin evlerine belki bir şey buluruz diyip baskın yapılıyor. Özel eşyalarına hukuk profesörlerine göre hukuksuzca el konuluyor. 1 ay sonra profesör gittikçe kötüleşerek ölüyor. YAZIK.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 belki son bir kaç aydaki muameleyi görmeseydi,o stresi yaşamasaydı,şu an bizle olurdu,eninde sonunda ölecekti oda hepimiz gibi,zaten kanser,ama son bir kaç ayda yaşadığı stresin uzun zamandır savaştığı kansere yenik düşmesinde etkisi olmadığını söylebilecek bir baba yiğit varmı aranızda? bu gerçeğin kelime oyunlarıyla ali veli hesaplarıyla kendinize göre bir tez-antitez haline getirmeniz sizin edepsizliğinizdir. hakeret istemiyomuydunuz,kusra bakamyın ama şu tartışmada sadece İNSAN olmayı becerememiş tipler görüyorum şu an,daha fazla hakarete gerek yok,muhakkatınız budur. nerde nasıl davranıcağını,ölünün akrasından nasıl konuşacağını bilmeyenler olur,ama siz onlardan değilsiniz,sadece nefret dolusunuz kabul etsenizde etmesenizde.
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Ben de aynı şekilde meselenin "bilim tez iddia"dan öte temelde insanlık düzeyinde olması gerektiğini düşünüyorum. Saygın ölünün arkasından "öyle böyle diyolardı" tarzında laf eden biri bana göre de insani değerlerden yoksundur. Ötesi boş.
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 zaten daha önceden yakalandığı kanseri siyasi destek aldığı için yenmişti
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2009 Kanserden kurtulmada psikolojik etkiler düşük de olsa olabiliyor. Ama tabii ki "siyasi destek alınca düzeldi" ya da tersi gibi bi yüzeysellik zaten yok olayın içyüzünde.
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 çarşı pankart açmak istemiş ama tabiki polisimiz izin vermemiş.
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 -007- said: Gayet de gerekli bir hareket, zira kadın siyasetin kirli oyunları yüzünden öldü! Senin alıntı yaptığın mesajlarında ilk cümlelerde hep şu ifadeler geçiyor dikkat ettiğim kadarı ile ; -Yanlışsın -Saçmalamışsın Niye yahu ? Sen bay doğru musun ? Senin yukarıda şu dediğin hangi konuda uzmanlığın olsun veya olmasın düpedüz saçmalamaktan başka birşey değil. Sen yanlışsın , saçmalamışsın. Buyur..
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2009 Kanser nasıl yenilir? Birinci koşul kanseri erken yakalamak. Erken yakalandığında hemen hemen bütün kanser türlerinin tedavisi var ve başarılı. Özellikle lösemi, meme, deri, rahim ağzı ve mide gibi bazı kanser türlerinde yüzde 100'e varan başarı yakalanıyor. Tanı konunca oyalanmadan doktorun önerdiği tedavi uygulanmalı. Kabul etmek çok zor olsa da eğer yaşamınızın kurtulması için bir organınızı feda etmeniz gerekiyorsa buna izin vermelisiniz. Bu meme de olabilir, kol, bacak, göz gibi çeşitli organlar da... Yaşamak daha önemlidir. Kemoterapi ya da ışın tedavisinin yan etkileri olabilir ve bu dönem zor geçebilir. Uygun beslenme, günlük yürüyüş ve beden hareketleriyle savunma sistemi güçlü tutulmalı. Hastanın psikolojik olarak güçlü olması hastalığı yenmede ve yaşam süresini uzatmada çok önemlidir. Kansere karşı bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilebilir? l. Düzenli yürüyüş ve beden hareketleri, 2. Sağlıklı beslenme (savunma sistemini güçlendirici A, C, E ve Selenyum gibi maddelerden zengin besinleri almaya özen göstermek), 3. Sağlığa zararlı madde ve yiyeceklerden uzak durmak (sigara, alkol, yağlı yiyecekler, kızartmalar vb.), 4. Kanser yapıcı, savunma sistemini zayıflatıcı her şeyden uzak durmak (güneşte uzun süre kalmak, radyasyon, zararlı kimyasal ve fiziksel etkenler vb.), 5. Hayata gülümseyerek bakmak (hoşgörülü olmak, her şeyi sorun yapıp üzülmek yerine sorunlara çözümler aramak, üzüntü yaratmak yerine yaşanan her anın değerini bilmek, yararlı amaçlar için çalışarak yaşamı güzelleştirmek) . http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_71.htm Kanser, hastalığı yaşayan ve yakın çevresinde mücadele edilmesi ve ruhsal açıdan sorunlar oluşturan bir hastalık. Ölümle yüzleşmek ve her an ensesinde hissetmek ve bununla yaşamaya çalışmak zorlu bir süreç. Her şeye rağmen hastalığın seyrinde ruhsal anlamda dirençli ve güçlü olmak mücadeleyi ve galibiyeti olumlu etkiliyor gibi geliyor bana. Tabii başka faktörler de var mutlaka. Ama benim burada paylaşmak istediğim ruh sağlığının önemi konusu. http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_1699.htm
Öne çıkan mesajlar