Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 domates, patates, kavun, elma ve turp genel olarak domates olarak adlandırılır. domates hepsinin üst kimliğidir. kavun: tamam, ne mutlu ben domatesim. elma: ok. turp: nasıl istersen. patates: niye ya? patatesim ben.
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Snefru said: Değildir çünkü oradaki türk kavramı saf bir türk ırkını temsil etmiyor.Türk ırk olmasının yanı sıra genel bir addır.Genel ad kullanılmıştır orda da.Ne mutlu türküm diyene diyor olana demiyor. zamanıdna "kart kurttur onlar" "hayır dilleri yok onların" "ne milleti dağ türküsunuz siz" diyip bier kesmin dilini yasaklamış bir devletin. artık genel ad o deme lüksü yok
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Sufi said: domates, patates, kavun, elma ve turp genel olarak domates olarak adlandırılır. domates hepsinin üst kimliğidir. kavun: tamam, ne mutlu ben domatesim. elma: ok. turp: nasıl istersen. patates: niye ya? patatesim ben. :) Sg-1 bir kısımda bir gıcıklık var dediğin olay , yapılan yanlış eylemlerden ve politikalardan kaynaklanıyordur belki. Nekadar zor ve gizli bir cevap aman tanrım.
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Sufi said: domates, patates, kavun, elma ve turp genel olarak domates olarak adlandırılır. domates hepsinin üst kimliğidir. kavun: tamam, ne mutlu ben domatesim. elma: ok. turp: nasıl istersen. patates: niye ya? patatesim ben. hayır dostum, bunun için bitkiler alemine değil insanlar alemine bakacaksın. http://www.guardian.co.uk/media/2007/jan/24/pressandpublishing.turkey http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6279241.stm sonra da guardian'a bbc'ye yapacaksın o analojiyi, "hayır o domates-kabak değil sadece kabak'tı" diye. @horican, sg-1 said: Bi de herşey için devleti suçlamamak lazım tabi.
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 sg-1 said: "kürt asıllı türk" kavramının nesinden rahatsızsınız, onu anlamıyorum. kürst asıllı türk diye bişi yokda ondan, biri kürt asıllıysa kürttür zaten, türk nerden geliyoki?
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 vatandaşlık bağından, uluslararası genel-geçer hukuktan.
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 mükemmel ve eksiksiz anayasamız çözmüş "vatandaş olan herkes türktür" diye evrensel kural koymuş. saygı durun lütfen.
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 iyi de bu avrupa'nın, hatta dünyanın her yerinde böyle. almanya'daki türklerin kafa kağıdında türk mü yazıyor sanıyorsunuz siz?
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Hayır Atatürk Nutuk'ta çözmüş, "Türkiye Cumhuriyetini Kuran Türkiye Halkına Türk Mİlleti denir."
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Cuce said: sg-1 said: "kürt asıllı türk" kavramının nesinden rahatsızsınız, onu anlamıyorum. kürst asıllı türk diye bişi yokda ondan, biri kürt asıllıysa kürttür zaten, türk nerden geliyoki? "çünkü sopa benim elimde." başka hiçbir gerçek dayanağı yok.
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 nato kafa diye başlayan bi kalıp vardı, hatırlayamadım gerisini.
Snefru Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Bu ülkede halk arasında kimsenin kimseye sen şu etnik kökendensin gebermelisin gibi bir baskısı yok aksine bizim milletimiz böyle ırkçı tutumları hiçbir zaman tasvip etmez dolayısıyla birileri kendi kendilerine gelin güvey oluyor bu sistemin içine girmek istemeyende defolup gitsin istediği yere.Olay nedir yani onu anlayamadık
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Sopayla falan alakası yok. O sopa zamanında ve şimdi yine kullanılıyor olsaydı çıkıp ta böyle konuşamazdınız zaten. Türkiye cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür maddesine dayalı bir olay o. Türk vatandaşı yani. Bütün dünyada da durum budur aynıdır. "ne mutlu insanım diyene yazısı asılmalı" demişsiniz, ciddi ciddi soruyorum yeterli olacak mı bu sizce? Bu mudur yani olay. Bir üst kimlikte birleşmek ve ırkçı ayrımları ortadan kaldırmak yerine illa ki "BEN FARKLIYIM" mesajı veren bir takım söylemleri benimseyen kimselere "ne mutlu insanım diyene" yazısı pek uygun gelmeyecek, "farklılıkları" törpülenecek şimdi. "e ulan o da insan, ben de insan, nasıl böleceğiz biz bu ülkeyi"
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 said: Bu ülkede halk arasında kimsenin kimseye sen şu etnik kökendensin gebermelisin gibi bir baskısı yok aksine bizim milletimiz böyle ırkçı tutumları hiçbir zaman tasvip etmez Şu dediğinin birsürü örneği bu forumda bile mevcut :). Ben yanlış ülkedemi yaşıyorum yoksa :S
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Ayrıca, 21. yüzyılda milliyetçilik mi olur, çok çağdışı diyen arkadaşları başka topikte kapitalizmi savunurken görürsem çok ayıplarım. İşinize gelince liboş, gelmeyince ödp gençlik kolu olmayın.
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 dünyada nerde aynı bi görebilir miyiz? tüm fransız vatandaşları fransızdır, veya tüm alman vatandaşları almandır diye bir anayasa maddesi gösterebilir misiniz? amerika örneğini vermeyin dünyada amerikalı diye bir "ırk" yok.
sir Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 peki arkadaşlar, madem türklük "vatandaşlık" tanımına giriyo, var mısınız değiştirelim ve bundan sonra türk dediğimiz herşeye kürtlük diyelim? yani her sabah "kürdüm, doğruyum, çalışkanım" diye çocuklarınıza ant okutulmasına razı olur muydunuz? hepinizin türk olarak yaşadığı, türkçe konuştuğu bi bölgenin dağlarında "ne mutlu kürdüm diyene" (yani bu cümlenin kürtçesi) yazsaydı, "aa ne güzel lan, nasılsa kürtlük bir etnik köken değil, bir vatandaşlık tanımı bu" diye gülümser miydiniz? neyse, umarım hükumet bu adımları atar ve barış için önemli bir yol katedilmiş olur, kürtlerin yıllardır dile getirdiği şeyler bunlar..
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Şu olay anlaşılmıyor işte. Artniyetli davranıyorsunuz çünkü. "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" cümlesindeki "TÜRK" kelimesi bir IRKI temsil etmiyor orada, BİR ÜLKENİN VATANDAŞLARININ GENEL ADInı temsil ediyor. Ben arnavut asıllı bir Türk vatandaşıyım, niye şimdi bunu söylemekten alınayım anlamıyorum. Türkiye zamanında bize kucak açmış, şimdi de devletten her türlü yardımı alıyoruz, devlet yardımıyla okuyoruz, çalışıyoruz, ekmeğimizi kazanıyoruz, e neden demeyeyim ne mutlu türküm diyene. İyi ki buradayız diyoruz ailecek, İtalya'ya Almanya'ya göçenlerin hepsi asimile oldu, ezildi, biz mutlu mesut yaşıyoruz. E niye demeyeyim şimdi bunu, niye zoruma gitsin. Tamam da neden herkese Kürt diyelim, kaç milyon Kürt var bu ülkede? Ben 10-15 milyonluk azınlık için neden dünya üzerinde tanınmış bilinmiş kimliğimi değiştireyim ki.
Starscream Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 yanlışlık şurda. lazı çerkezi arnavutu vsyi kürtle karıştırmak. yoksa 1921 de bu ülkeyi türkler ve kürtler kurmuştur denmezdi heralde. ha sonuç olarak imparatorluk olmadıgımıza göre bi ulusal adımız olmalıydı buda türk böylece ne mutlu türküm demekte bi sakınca yok illaki tek bir isim olcaktı. başka alternatif yok.
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 sir said: peki arkadaşlar, madem türklük "vatandaşlık" tanımına giriyo, var mısınız değiştirelim ve bundan sonra türk dediğimiz herşeye kürtlük diyelim? yani her sabah "kürdüm, doğruyum, çalışkanım" diye çocuklarınıza ant okutulmasına razı olur muydunuz? hepinizin türk olarak yaşadığı, türkçe konuştuğu bi bölgenin dağlarında "ne mutlu kürdüm diyene" (yani bu cümlenin kürtçesi) yazsaydı, "aa ne güzel lan, nasılsa kürtlük bir etnik köken değil, bir vatandaşlık tanımı bu" diye gülümser miydiniz? sen varsan ben de varım, hadi yapalım.
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 @roketadam sen öyle düşünüyorsun diye diğer insanların da öyle düşünmeleri gerekmez. her insanın kendi gururu onuru vardır. adam türk değil kürtse, çerkezse, lazsa, ben kürt asıllı türküm değil, kürt asıllı kürtüm deme hakkına sahip olmalıdır. bu hakkı anayasa maddeleriyle, yasalarla, kanunlarla, tanklarla, tüfeklerle kimsenin elinden alamazsınız.
sir Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 dünyanın neresinde 10-15 milyonluk azınlık var yau haueha bu da iyiydi. arkadaşlar, bana Atatürk şöyle demiş, anayasada böyle yazıyo diye gelmeyin. ben size somut uygulamaları soruyorum, siz kendinizi o kürtlerin yerine koyun ve o uygulamalara razı olur musunuz olmaz mısınız onu söyleyin. sg-1 bana kalsa antlar, marşlar vesaireler kalkmalı da o ayrı konu =)
zarekd Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 geçen yüzyıl yükselen ve ülkeleri bölen kavram milliyetçilik bu yüzyıl ile birlikte yerini vatanseverliğe bırakıyor. ne mutlu türküm diyene, ne mutlu türkiyeliyim diyene olacak. bütün dünyada benzer değişimler gerçekleşecek.
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2009 zarekd said: ne mutlu türkiyeliyim diyene olacak. bu lafı ilk tayyip değil bir genelkurmay başkanı dese şimdi anayasaya girmişti.
Öne çıkan mesajlar