Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 ben de diğerlerinin "alkol'ün insanların suç işlemelerinde hiç bir etkisi yok bu yasakların tek sebebi akp'nin türkiye müslümanlaştırma procesinin bir parçasıdır." dediğini anlıyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 ben özellikle olayın anti-latik bir kısıtlama olduğunu düşünmediğimi söyledim. burdada insanlar genelde olayın suç-alkol açısını tartıştı olayı laikliğe müslümanlığa niye çekiyorsun anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 oha nerelere gitmis baslik acik alanda alkol kullaniminin yasaklanma sebebi kucukleri ozendirmemektir sadece, bir de tinerci misali sokakta icip de sagi solu dagitma olayini onluyor iste. bence de acik alanda yasak olmali onceki mesajimda da belirttigim uzere. ama acik alan = sokak zart zurt. restoranlarin acik alanlari, publar suralar buralar buna katilmamali zaten yapamazlar oyle biseyi, yemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 ya sokaktada pek içen yok zaten öyle fazla parklarda felan içiliyo olay oralarda zaten sevgilisiyle çıkıyo adam 2 3 sarhoş laf atıyo ha bunu yasaklarsan oraya adam keyif için geleninde yolunu kesiyosun sen ha bu şerefsizlerden kurtulmanın tek yöntemi buysa tmm yasaklansın ama şöyle bi çözümde olabilir. her parkta görevli polis 3 5 tane tamamdır. herkes güvenli olduğuınu hisseder hiç değilse. orda içen adamda burda polis var der ayağını denk alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 kandaki alkol oranının artması insanın beyin fonksiyonlarını yavaşlatabilir. iradesi üzerinde olumsuz etkilere sebep olabilir. sinir sistemi üzerinde etkilere sahiptir ve tepki süresini uzatır. vs vs vs. bu böyle gider. ama normal bir insan, eğitimli bir insan, herhangi bir travma yaşamamış, şiddete meyilli olmayan bir insan alkol aldıktan sonra ailesini katletmez. Ama alkollü araç kullanmak apayrı bir olay. Sizin sinir sisteminiz, işitme ve duyu organlarınız ve kaslarınız üzerinde etkiniz azalırsa araca olan hakimiyetinizi kaybedirsiniz. İşte bu yüzden alkollü araç kullanmak yasaktır. Piknikten sonra insanlar alkollü araç kullanıyorsa bu piknik yerlerine devriye ekipleri koyarsınız. Belli kısıtlamalar getirirsiniz. Bu bölgelerde içki satışını kontrol altına alırsınız, yukarda dogmeat in örnek verdiği gibi alkol oranı yüksek olan içkileri sınırlandırırsınız vs. Ama hiçbir şekilde tam kapsamlı bir yasak savunulamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 ben isveçteyken ikea otoparkında isveç köftesi yiyip bira içiyorduk, hiç de yasak değildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 polis gormemistir cunku isvecte yasak biz arkadasin dogumgunu icin parka gidip icerken gelip dokmemizi rica etmislerdi, ve dokene kadar da gitmemislerdi. yasak olmasi != yapilmiyor, biz nation partilerinden once uppsala'da disarda cimlere oturur icerdik siraya girmeden once parti icin mesela, polis gormedigi surece ic yani kim ne dicek. gece kluplerinde de sigara icmeye cikarken elinde ickiyle cikamiyorsun mesela disariya, birakman gerekiyor cikarken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 adamın içi gider dökerken of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 ben 90'lı yılların sonlarında isveçteydim, ne zaman yasaklandı? allah allah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 ne zaman bilmiyorum da biz de cok iciyorduk disarda, polis gormedigi surece bisey degismez ki zaten polis gormemistir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mitzi Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Ben Mısır'dayken de hiç sorun olduğunu görmedim şahsen. Yurtdışı falan diyorsunuz da, kaçınız Mısır'a gitti yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 evet büyük ihtimalle şansımıza denk gelmiş herhalde. almanya da öyle bir yasak yoktu ama en son elimizde koca bira bardaklarıyla geziyorduk werder bremen maçları öncesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Mitzi said: Ben Mısır'dayken de hiç sorun olduğunu görmedim şahsen. Yurtdışı falan diyorsunuz da, kaçınız Mısır'a gitti yani. iranda o alkolleri imha ettikleri fotolarda yalan içen içene hani iranda içiyorum ordan biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 isveç, kanada, bunların hepsine sızmış feto. :( konuyla ilgili net bir görüşüm yok ama her olayı şeriata bağlamak yerine mantık temelinde tartışabilmek lazım. doğru olabilir, yanlış olabilir ama böyle şeriat-meter'le ölçüm yapınca siz aslında farkında olmadan zaten şeriat sizin yaşamınızı olumsuz etkiliyor. doğru birşey yapılsa ondan vazgeçilecek sırf bu yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 örnek olarak gelişmiş batıyı almayı kendimize, geri kalmış ortadoğu ülkelerini değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Sam said: isveç, kanada, bunların hepsine sızmış feto. :( konuyla ilgili net bir görüşüm yok ama her olayı şeriata bağlamak yerine mantık temelinde tartışabilmek lazım. doğru olabilir, yanlış olabilir ama böyle şeriat-meter'le ölçüm yapınca siz aslında farkında olmadan zaten şeriat sizin yaşamınızı olumsuz etkiliyor. doğru birşey yapılsa ondan vazgeçilecek sırf bu yüzden. dostum şerri hukukun mantığa değil dogmaya dayandığını, bu yüzden mantık çerçevesinde tartışmanın anlamsızlığını farkettiğinde.. işte o gün hayatın değişecek. gelin ezberleri bozalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mitzi Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 El ele verirsek üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 katılıyorum, şurda hepimiz aynı bayrak altında yaşıyoruz. alevi sunni laik dindar türk kürt laz çerkez diye ayrılıp birbirimizi yemek yerine, aramızdaki bozuk insanları temizleyip tek yürek tek bilek olmalıyız. oyuna gelmemeliyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 sütü bozuklarla uğraşıyoz zaten senelerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 işte bi alkolikler birde eşcinseller sorunumuz. onlarda olmasa çok şükür huzurumuz yerinde. amin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Otedengelen said: dostum şerri hukukun mantığa değil dogmaya dayandığını, bu yüzden mantık çerçevesinde tartışmanın anlamsızlığını farkettiğinde.. işte o gün hayatın değişecek. gelin ezberleri bozalım. tam anlaşılmadı demek istediğim sanırım, her günlük haberi şeriatla ilgisine göre değerlendirmek yanlış diyorum. şeriatla alakasız olaylar bile düzgün değerlendirilemiyor bu yüzden. olayı kendi çerçevesinde, mantıkla tartışmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 tamamen dış mihrakların desteklediği düşünce yapılarının birbirine karşı kışkırtılması sonucu bunlar, fakat şeriat Türkiye Cumhuriyet'i yıkılmadan gelemeyeceği için şimdilik tehdit değil. ha parça parça anayasamıza entegre edilen şeriat ilhamlı yasalar var fakat o ayrı bir tartışma. burda içki içmeyi bilmeyen eğitimsiz kitle yüzünden bilinçli ve olması gerektiği gibi yaşayan insanların özgürlükleri kısıtlanmakta, onun tartışması mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Mitzi said: Ben Mısır'dayken de hiç sorun olduğunu görmedim şahsen. Yurtdışı falan diyorsunuz da, kaçınız Mısır'a gitti yani.ben gittim de, Misir kiyaslamak icin garip bi ulke. Zira turistler istedigi her seyi yapabiliyor direk ulke ekonomisi onlara bagli oldugundan. Sen krallar gibi 5 yildizli otellerdeyken, otelden ciktigin anda fakirlik diz boyu yani. Ben tarihi yerler haric cikip gezdigimi hic hatirlamiyorum. Ondan bi turist olarak, veya yabanci olarak diyelim, sorun yasamamis olabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 bizim ülke de tam tersine turiste taciz olsun taksicilerin dolandırması müzelerin daha pahalı olması gibi sorunlar var. zihniyet farklı bu memlekette, sorun o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2009 Bir olayı ilgili durumlardan izole ederek tartışma durumuna Paticik safsatası adını vermek istiyorum. Yani tabii ki bu olaya laiklik elden gidiyor refleksiyle cevap vermek yanlış. Ancak bir trafik kazası oldu, 2 kişi öldü ve alkollü oldukları ortaya çıktı diye alkolü yasak etmek mantıksızlıktır. Bu "huzur ve güvenlik" için yapılmış olamaz. Ben Çankırı'da içki içecek çok yerin olduğunu sanmıyorum, insanlar tabii ki parkta bahçede içecekler. Çankırı'da sorun kalmadı da milletin içkisinin nerede içileceği mi sorun oldu. Bu yasak bir kesimin yaşam tarzını yaygınlaştırmak, kabul ettirmek için alınan bir karar, siz de yutuyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar