Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ickiye yasakladilar tam oldu!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kermit said:
Buyse said:
kermit said:
arkadaşım alkol içenler suç işlemez
şöyle olur :
suç işleyenler "alkol alayım biraz daha cesaretleneyim" diye yaparlar olay odur.
ben bunu bilirim.
bir lise öğrencisinin aklı başındayken anne babasını yatağında bıçaklamasının cesaretlenmeyle alakası yoktur abi. patide bile sarhoş olup gece foruma ne yazdığını hatırlamayanlar var. sarhoşluk adı üstünde, kontrolünün çoğunu kaybetmişsin. içgüdülerinin etkisi altına girmişsin.

aklı başındamı, alkol mü almış şimdi ?
alkol almış bıçaklamışsa önceden bişeyler vardır.
benim %100 emin olduğum bi konu vardır ki alkol alan adam sinirli agrasif olmaz.
tam tersi şeker bi adam olur.
o çocuğun annesiyle babasıyla bi problemi vardı ki daha önceden bunu yaptı bana göre.

elbette problemi vardı işte olay burda, alkol almasaydı o yaşta kontrolünü kaybetmeyecek anne babasını öldürmeyecek, belki ilerde o sorun çözülecekti. alkol burada devreye giriyor işte. yapmayın etmeyin alkol'ün insanın davranışlarına etkisi vardır. hiç yapmadığınız normalde yapmayacağınız şeyleri yaparsınız. ben de düşünüyorum ulan şu adamı öldürsem ne olur diye sinir oluyorum belki. ama gidip yapmıyorum. yüksek alkol etkisi altında durmama ihtimali normale göre çok daha fazla.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:
Ya gelip genel konusmayin, "onlem almak gerekir". Bizde biliyoruz onlem alinmasi gerektigini. Ama onlem ickiyi yasaklamak degildir. Hala problemi cozmektense gormezden gelmeyi yegliyorsunuz.

daha çok polis yığmak önlem midir peki?

tekrar diyorum mesele yasak değil, alkolün insanları etkileyip etkilemediği. "alkol insanın normalde yapmayacağı şeyleri yapmasına sebep olur mu? olur." bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
2. defa liselilerin alkol almasının zaten yasak olduğunu, bu yasağın ise gene içmesini bilmeyenlerin hayvanlık yapmasına engel olmadığını gözardı ediyorsun sadece verdiğin örnek kendini çürütmesin diye.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
kermit said:
Buyse said:
kermit said:
arkadaşım alkol içenler suç işlemez
şöyle olur :
suç işleyenler "alkol alayım biraz daha cesaretleneyim" diye yaparlar olay odur.
ben bunu bilirim.
bir lise öğrencisinin aklı başındayken anne babasını yatağında bıçaklamasının cesaretlenmeyle alakası yoktur abi. patide bile sarhoş olup gece foruma ne yazdığını hatırlamayanlar var. sarhoşluk adı üstünde, kontrolünün çoğunu kaybetmişsin. içgüdülerinin etkisi altına girmişsin.

aklı başındamı, alkol mü almış şimdi ?
alkol almış bıçaklamışsa önceden bişeyler vardır.
benim %100 emin olduğum bi konu vardır ki alkol alan adam sinirli agrasif olmaz.
tam tersi şeker bi adam olur.
o çocuğun annesiyle babasıyla bi problemi vardı ki daha önceden bunu yaptı bana göre.

elbette problemi vardı işte olay burda, alkol almasaydı o yaşta kontrolünü kaybetmeyecek anne babasını öldürmeyecek, belki ilerde o sorun çözülecekti. alkol burada devreye giriyor işte. yapmayın etmeyin alkol'ün insanın davranışlarına etkisi vardır. hiç yapmadığınız normalde yapmayacağınız şeyleri yaparsınız. ben de düşünüyorum ulan şu adamı öldürsem ne olur diye sinir oluyorum belki. ama gidip yapmıyorum. yüksek alkol etkisi altında durmama ihtimali normale göre çok daha fazla.

işte olay o çocuğa alkolü satan yada veren kişide suç
ama gün geliyoki alkol almadan millet i doğrayan gençlerde var.
bi anlık sinirle.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
ortada risk varsa önlem almak gerekir. o önlem de yine senin benim için alınıyor. yarın öbür gün yolda serserinin biri birimize bişey yapsa bıçak çekse cüzdanımızı alsa, veya niye yan baktın lan diye vursa öldürse, bunu istatistiklerle ifade edemezsiniz.

suça yatkın bir kişi alkol veya madde bağımlısıysa buna karşı önlem alınır
o yüzden sabıkalı yahut madde veya alkol bağımlılığı olan insanlar için denetimli serbestlik büroları var.gidişatlarını kontrol etmek için

söz konusu olan bir lise talebesiyse tabiki denetimli serbestlik değil öğretmenleri-ailesi ve yakın çevresinin hareket etmesi gerekir,eh olmaz ama burası türkiye dersen ve bu cahil yasağı savunursan olayı iyileştirme namna hiçbir adım atmamış olduğundan yine sorunun tarafında kalırsın
tek ertelediğin çocuğun bir arkadaşının evinin boş kalmasını beklemeyi sağlamandır.

sokakta alkol yasağı olması bu tür riskleri önlemek için geçerli bir yol değil.
bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
LathspeLL said:
Ya gelip genel konusmayin, "onlem almak gerekir". Bizde biliyoruz onlem alinmasi gerektigini. Ama onlem ickiyi yasaklamak degildir. Hala problemi cozmektense gormezden gelmeyi yegliyorsunuz.

daha çok polis yığmak önlem midir peki?

tekrar diyorum mesele yasak değil, alkolün insanları etkileyip etkilemediği. "alkol insanın normalde yapmayacağı şeyleri yapmasına sebep olur mu? olur." bu kadar basit.

Evet onlemdir, Ingiltere'de gec saatler olsada bolgelerde polis yurur, devriye gezer mesela. Ama insanlar taskinlik yapmamayi polis var diye degil sosyal, kulturel olarak benimsemisler. Cozum orda cunku. Drink responsibly demis atalarimiz.

Cikin biraz zaman gecirin disarida, gorun ulkeler nasil yonetiliyor.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Cikin biraz zaman gecirin disarida, gorun ulkeler nasil yonetiliyor.

said:
Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma; sokaklarda, parklarda ve meydanlarda alkol kullanımına yasak getiren kanun teklifini onayladı.

Rus toplumunun alkol alışkanlıklarının önünü almaya yönelik son çabalardan biri olan yasa Duma'da 377 oyla kabul edildi. Karşı yönde oy kullanılmayan yasa toplu yaşam alanlarında hem küçüklerin hem de büyüklerin alkol almalarını yasaklıyor. Bundan böyle sadece alkol satışı yapabilmek için lisans alan restoran ve kafelerde içki içilmesine izin verilecek.
Mesaj tarihi:
alkol kulalnımı yasaklamak yerine çeşitle mesire bölgelerine yönlendirir
alkol satışını daha iyi denetler
söz konusu mesire bölgelerine kolluk kuvvetlerinin yakın denetimine verirsin

sonuç = gg
Mesaj tarihi:
Buyse said:
alkol'ün suçla alakası yok. hiç bir etkisi yok. biz DİNCİ FETULLAHÇI OLDUĞUMUZ İÇİN KICIMIZDAN UYDURUYORUZ NİYETİMİZ BELLİ. RİYAKARIZ BİZ.

said:
“Eşcinsellik geliştikçe insanların kitlesel olarak öldürülmeleri hızlanıyor. Eşcinsellikle sivillerin savaşta katledilmesi arasında bir orantı var. Meşru yollardan savaşı göze alamadığın zaman kitlesel olarak öldürüyorlar. Şu anda Irak ve Afganistan’da kitleler halinde sivil halkı öldürenlerin çok önemli bir kısmının eşcinsel olduğunu söylüyorlar. Bundan da özel bir zevk alıyorlar. Bu derin ruhsal travmalarla da ilgili bir konudur”

Aynı kalitede iki sebep-sonuç ilişkisi.
Mesaj tarihi:
kermit said:
rakıyla beraber içilecekse yasaklanabilir şalgam.

tek ve çok içersen çırçır olursun şalgam yüzünden. eve gidip hacet görmek derdindeyken aşırı hız yapıp kazaya sebep verebilir ya da kontrolunu kaybedip insanlara sataşıp huzuru kaçırabilirsin.

şalgam da sadece evde içilsin.
Mesaj tarihi:
Otedengelen said:
kermit said:
rakıyla beraber içilecekse yasaklanabilir şalgam.

tek ve çok içersen çırçır olursun şalgam yüzünden. eve gidip hacet görmek derdindeyken aşırı hız yapıp kazaya sebep verebilir ya da kontrolunu kaybedip insanlara sataşıp huzuru kaçırabilirsin.

şalgam da sadece evde içilsin.

zaten kazaların sebebi alkol değil
adam sıkışıyo
cırcır oluyo yada çişi geliyo
ana yolda sağa sola çekip işeyecek yerde yok
eve hemen yetişeyim diye basıyo al sana trafik kazası.
Mesaj tarihi:
buysenin mantigiyla turkiyede sexde yasaklansin
hatta dunyada yasaklansin
dunyada en cok cinayete neden olan sey sex cunku kiskancli tore intikam tecavuz

bu arada horizon cidden sigara icmekle alkol arasindaki farki sigara icen ben bile gorurken sen goremiyosan o snein sorunun
alkol bi duman cikartmiyo
tutun cikariyo fark bu
Mesaj tarihi:
alkolü heryerde yasaklayalım diye bişey çıktı mı benim ağzımdan? alkol'ün insan davranışlarına hiç bir etkisi yoksa, onların iradelerini zayıflatmıyorsa tamam ben yanlışım bişey demiyorum. rusya kanada falan muz cumhuriyeti hep.
  • Yeni Oluştur...