Mille Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Harbiden biseyin b.kunu cikarmak derler ya aynen o olay olmus Cankirida Ayip ya cidden halka acik yerlerde bikini, mini etek, dar tshirtlerle filan dolasmayida yasaklayin bari. Ileri gitcegimize geriye gidip duruyoruz(durmuyoruz aslinda, Durmak Yok Yola Devam) Kimsede demesin piknikmis, can guvelingiymis filan.Bu hukumet her kotu olayda "bizim polisimiz graldir yav, yapmaz oyle seyler" derse bu polisde isini yapmaz, rusvetini yer, kazayada neden olur! Olayada surdan ulasiyoruz, hala sansurlemedilerse tabi! ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Adamın zihniyeti çarpık, huzuru korumak için içkiyi yasaklıyor; mantığa gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 yere tukurmeyi de yasaklasinlar osurmayi da (ha, bir de, bu ceza ingilterede var, o kadar mantiksiz bisi diil yani. ickini iceceksen evinde iceceksin, ya da barlarda, vesaire. sokakta da icilmiyor galiba. tabi... icen var. ozellikle evsizler falan sokakta iciyor, onlara olay cikmadikca bisi demiyorlar.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 adam içkiyi taşıt ve halka açık yerlerde yasaklamış yani park vs gibi.. restoranlarda serbest hala.. insanımız içmeyi bilmediği için yanlış ama doğru bir yol bence.. adam gibi içebilseydik böyle yasaklar da olmazdı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 şu "halka açık alan" tanımı kadar muallak ve ne idüğü belirsiz bir başka tanım yok. istediğin yere çekersin böyle lastik gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 zgrw said: insanımız içmeyi bilmediği için yanlış ama doğru bir yol bence.. adam gibi içebilseydik böyle yasaklar da olmazdı.. yani tüm sorun içmeyi bilmediğimiz için mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 tüm sorun o değil de, içmeyide bilmiyoruz açıkçası bunu da kabullenmek gerekli... Ne zaman içki içse birileri bir olaylar oluyor, Ankarada yıllardır parklarda ve çoğu piknik alanlarında içki içmek yasak, yıllardır buna niye kimse tepki göstermedi? Biz o kadar bağırdırk serbest içmek istioz dedik, SSK iş hanında ki saçma sapan mekanlarda içtik... Önce Anakrada ki yasakları ortadan kaldıralım, sıra öyle Çankırıya gelsin bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Bak "halka" açık yerlerde ne yapıp yapılamayacağına halk karar verir. Doğru düzgün içmesini bilmemek içki yasağını mı getirmeli böyle saçma bir mantık olur mu? Ayrıca bu mantığın kökenini ve amaçlarını da hiç mi göz önünde bulundurmuyorsun "kararın kendinde haklı yanları var" derken. Ben o mesajının muhalefet yapma kompleksinden kaynaklandığını düşünüyorum açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Hastasi oldugunuz, gitmeye ozendiginiz ulkelerde sokaklarda icki icmek yasak. Ciddi yaptirimlari var. Kanada'da durum bu, Avrupa'da da ayni oldugunu dusunuyorum. Olmasi gereken de budur. Git o kadar bar, pavyon, club var onda ic. Olmadi evinde ic. Sokakta icip insanlari tedirgin etmenin alemi yok.Sokakta ickinin yasaklanmasiyla da Iran olmayiz, baska seylerden tedirgin olun derim onun icin =} Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Şaçma sapan konuşmayın yurt dışında piknik yerlerinde içki içmek yasak mı? Ayrıca insanların huzurunu kaçırmak zaten yaptırıma bağlıdır ki olmalıdır da. Ayrıca prawler, ben bir çok avrupa şehrinde şehrin göbeğinde içkimi içtim, çevremde de onlarca insan içiyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Eh demek ki Avrupa tahmin ettigim gibi degilmis. Disarida serbestse piknik yerlerini istisna yapacaklarini zannetmiyorum. (Kanada icin konustugumuzda) Daha piknige gitme firsatim olmadi. Kanada'daki uygulamadan da gayet memnunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 çok saçma cidden durmak yok yola devam durumunda ilerliyorlar.itü de festivalde de içki satılıyor diye ne biçim "itü meyhanesi" diye başlık atmıştı salak vakit.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Tüm ülkede uygulansın bu mümkünse. İstemiyorum abi, turistik değilse o yer yasaklayın içkiyi. 2-3 tane apaçi otobüs durağında içki içicek diye aklım sevdiklerimde mi kalacak. Daha geçen gün arkadaşımın ablasına sarkıntılık etmişler mesela. İçmese de sarkabilirdi tabi, ama içkinin böyle şeyleri tetiklediği doğru. Herkes bizim gibi (çoğumuz) ağzıyla içmiyor ne yazık ki. Ha nedir yazlık yerdir, turistik yani çıkarsın sahilde plajda içersin ateşini yakarsın bir arkadaşıngelir gitar çalar ateş başında akdeniz sahilleri vs. Böyle aktivitelere birşey demem, keyif içindir bu kimse kör kütük sarhoş olup sağa sola sataşmaz, tatildir sonuçta. Ama yani şehrin göbeğinde ailesiyle piknik yapan ailenin yanında içki içilmesine karşıyım. (instert a küfür) çocuklarının içip içip millete saldırmasını kaldıramıyorum. Tedirginliği yeter, çok fazla pislik var apaçi var, düzgün bir toplum değiliz. Çoğu yerde böyle gerçi (ülke yani). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 içi dinimizde haram arkadaşım.içmeyin halka açık yerlerde.tahrik oluyorum içesim geliyor.inanmasanızda saygı duyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cogitoz Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Prawler said: Hastasi oldugunuz, gitmeye ozendiginiz ulkelerde sokaklarda icki icmek yasak. Ciddi yaptirimlari var. Kanada'da durum bu, Avrupa'da da ayni oldugunu dusunuyorum. Olmasi gereken de budur. Git o kadar bar, pavyon, club var onda ic. Olmadi evinde ic. Sokakta icip insanlari tedirgin etmenin alemi yok.Sokakta ickinin yasaklanmasiyla da Iran olmayiz, baska seylerden tedirgin olun derim onun icin =} He Çankırı'da da her cadde bar, pavyon var zaten. Kimse İran oluruz falan demiyor zaten de, bu kararın tırmanan gericiliği beslediği çok açıkken, rasyonalize etmeye çalışmanızı hatta Ontorio'yu falan örnek göstermenize şaşırıyorum. Aziz Nesin zamanında Sivas hakkında "Sivas elden çıkmış, gittim içki içecek yer kalmamış" demişti; bak gelen tepkilerden birini dinledim geçen sen de dinle. Mantık budur, buna konuş. http://www.youtube.com/watch?v=ZIrwv9tPLB0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Greeny said: 2-3 tane apaçi otobüs durağında içki içicek diye aklım sevdiklerimde mi kalacak. haha içki içtik diye niye apaçi oluyoruz be. :) ha bir de insanlar içki içince neden "aklın" sevdiklerinde kalıyormuş o da ayrı mesele. insanlar töre cinayeti işliyor, hırsızlık yapıyor, para uğruna kazık atıyor, ama tek sorun "apaçi"lerin otobüs durağında içki içmesi, he mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Tüm ülkede uygulansın bu mümkünse. İstemiyorum abi, bilim mekanıysa o yer yasaklayın türbanı. 2-3 tane kız ünide türban takacak diye aklım bunların şeriatçı mı değil mi diye düşünmekte mi kalacak. Daha geçen gün arkadaşımın ablasına gel sen de tak demişler mesela. Takmasa da diyebilirdi tabi, ama türbanın böyle şeyleri tetiklediği doğru. Herkes bizim gibi (çoğumuz) sadece inandığı için takmıyor ne yazık ki. Ha nedir üni dışıdır, toplum içi yani çıkarsın sokakta orda burda takarsın bir arkadaşıngelir gezersin vs. Böyle aktivitelere birşey demem, bu kimse istediğini yapsın, sokaktır sonuçta. Ama yani üniversitenin göbeğinde bilim yapılmaya çalışılan yerde türban takılmasına karşıyım. (instert a küfür) nurcuların çıkıp öıkıp milletiin dinini sömürmesini kaldıramıyorum. Tedirginliği yeter, çok fazla pislik var sömürgeci var, düzgün bir toplum değiliz. Çoğu yerde böyle gerçi (ülke yani). Nasıl oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 sg-1 konuyu gene dindir turbandir ona getirmeye calisiyorsun. Saptiriyorsun. Bugune kadar alintilarindan bazisi guzeldi. Ama artik tamamen sende art niyet ariyorum. Her konuya bulastirmayin ya su turban isini! Burada tartistigimiz sey turban degil, icki yasagi. Ben sadece Ontario'dan ornek vermiyorum ayrica. Butun eyaletlerde bu boyle. Arkadasimla konustum, Avustralya'da da sokakta icki icmek yasakmis. Cankiri'da bar, pavyon bulamadin. Tekel bayii de mi yok koskoca sehirde. Al evinde ic. Kafaniz almiyor bir turlu. Icki satilmasina karsi olan yok, sokakta icilmesine karsiyiz. Ikisi apayri seyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 alkol insanın aklını ba$indan alip, bilincaltini tetikledigi için, ortaya kompleksli ezik bir milletin butun ic camasirlari dokuluyor. Ayrica en son 2 ay once Berlin ve Londrada serbestti alkol, sallamayalim avrupada sokakta içilmiyor diye. insan gibi içen millete her$ey serbest olmali, ama senin milletinde kac ki$i boyle icebiliyor ki? Ha bu heriflerin ickiyi yasaklamasiyla trafik kazalarinin artmasinin ne gibi bir alakasi var dersen, yok. Zaten yasaklamak icin bir falso ariyorlar. Tepkiniz buna olmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Abi sokakta içince zaten ceza kesiliyodu :S yeni gelen ayrıca birşey mi var? @İzmir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Beni diyorsan Avrupa'da yasak oldugunu zannediyorum dedim. Sadece tahmin yuruttum, sallamadim. Hollanda'dayken sokaklarda bana zorla Mariuahana satmaya calisiyorlardi, mesela orada sokakta icki icmek pek abes karsilanmaz. Diger Avrupa ulkeleri de oyledir. Kuzey Amerika'da bu yasak varsa Avrupa'da da olabilir diye dusundum. Hiddetle saldirmaniza gerek yoktu. Bak on sayfada ne yazmisim: Prawler said: Avrupa'da da ayni oldugunu dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Sokakta içki içilmesine karşı olmak nasıl bir olaysa... Hayır içki içip insanlara sarkıntılık edenlere ceza verirsin, o ayrı. Ama içki içmeden de insanlara sarkıntılık eden, adam öldüren, soygun yapan, dolandırıcılıkla uğraşanlar var. Bu durumda içki mi suçlu? Yoksa biz zorla günah keçisi mi aramaya çalışıyoruz. Kimseye zararı yoksa adam içsin sokak ortasında. Sonra içkiyi çöp kutusuna da atıyorsa, kime ne? Kimi ne ilgilendirir... Sokak ortasında içki içmesin, sevgilisiyle öpüşmesin, karşı cinsin poposuna bakamasın... E ne güzel, bunun molla yönetiminden ne farkı kaldı şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 hayır prawler ortamdaki ikiyüzlülüğü ortaya koymaya çalışıyorum. İçen insanların içkiye nasıl tepki verdiğini bilmeden toptan yasaklamanın insanların kafasının içini bilmeden türbanı toptan yasaklamaktan bi farkı olmadığı söylüyorum. yoksa içki yasağı felan çok da şeyimde değil, şahsen ben içmem, pis içeni de sevmem. ama konu "halka açık yer" gibi oldukça yuvarlak bir kavram olunca ister istemez tepki gösteririm. yani şuna gidiyor iş, içki içmeyen halk da içen halktan değil mi? dersen ki "insanların ailecek geldiği, bulunduğu, çoluk çocuğun rahalıkla girebildiği park gibi, sahil kenarı gibi mekanlarda içki içmek yasaktır" eyvallah sözüm olmaz, ama "halka açık yerlerde yasaktır" demek ne demek? halka açık yerler tanımını getirirsen o zaman ben de sorarım, "halka açık olmayan yerler" neresi diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 ya ona bakarsan texasta tavugu bacaklarindan tutuk sokakta yurumekte yasak ama uygulayan yok 2 hafta amerikada kaldim hic bole polis gelip elimdeki biraya el felan koymadi adam gibi ictikten sonra kanadada karisiyolarsa angutlukmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2009 Bir halki yasak koyarak egitemezsin. Insan, bir hareketin yanlis oldugunu bildigi icin yapmayacak, sonucunda yaptirim uygulanacagi icin degil. Turkiyede bu durum tam tersi. Evet cok sevdigimiz taptigimiz yurtdi$inda malesef bu boyle. Insan oldugunu anliyorsun o memleketlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar