Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul Üniversitesi'nde Kürt öğrenciye linç

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
firatram said:
ya cogitoz resmen "offf ya nedir bu kürtlerin çektiği" dememizi istiyorsun. Tek kürtlermi çekiyor kardeşim bu ülkede. Bırak bu klavye demokratlığında, çık dışarı biraz gez toz bak tek kürtlermi perişan.

Öyle bir söylemim de yok. Tam tersi ben Türk solunda ön plana Kürt sorununun çıkarılmasını çok yadırgayan birisiyim. Sadece bir öğrencinin canına kast edilmesini eleştirdim ben, iyi incele. Ve bu anti-faşist bir söylemdir. O kişi ister Kürt olsun ister Türk olsun ben buna karşı dururum. Bugünlerde de yükselen bir Kürt karşıtlığı propagandası varken bu başlığı açmayı uygun gördüm.
Mesaj tarihi:
cogitoz said:

Öyle bir söylemim de yok. Tam tersi ben Türk solunda ön plana Kürt sorununun çıkarılmasını çok yadırgayan birisiyim. Sadece bir öğrencinin canına kast edilmesini eleştirdim ben, iyi incele. Ve bu anti-faşist bir söylemdir. O kişi ister Kürt olsun ister Türk olsun ben buna karşı dururum. Bugünlerde de yükselen bir Kürt karşıtlığı propagandası varken bu başlığı açmayı uygun gördüm.

o zaman niye kürt öğrenci diye başlık actın?
sadece ögrenci diyip. konunun içinde gerekli acıklamayı yapsaydın.
Mesaj tarihi:
Yalnızca kendi yazdıklarınızı, ya da hasım olarak gördüğünüz kişinin yazdıklarını değil, diğerlerini de okusanız iyi olacak.

Ayrıca

Demagoji: Konuyu alakasız yerlere çekip, ilgisiz yan konular açıp, konuyu tamamiyle saptırıp, ille de ben haklıyım amaçlı diyaloglar oluşturmak.

Sonrasında ''konu dağıldı nasılolsa yav, bırakalım tartışmayı'' demek de oldukça iyi bir demagoji üstadı olmayı gerektiriyor.
Mesaj tarihi:
Böjeek said:
cogitoz said:

o zaman niye kürt öğrenci diye başlık actın?
sadece ögrenci diyip. konunun içinde gerekli acıklamayı yapsaydın.

ADAMIN DÖVÜLMESİNDE KÜRT OLMASININ YADSINAMAZ BİR PAYI OLDUĞU İÇİN.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
Valla hiç açıklama yapmadan alıntılar üzerinden gideceksek

firatram said:
firatram said:
İyi oku bence, haksızmı demişiz, onada haklılık payı vermemek gerekmi demişiz..

said:
Dayak yiyende, atanda haksız.

Hayır burda yanlış anladığım bir şey varsa anlat gocunmam. Üstelik bu cümle "hep kürtlere karşı yapılmış saldırılar gündeme geliyor, ulusalcılara karşı yapılan saldırılar gündeme gelmiyor" gibi bir cümleden sonra gelince başka bir anlam çıkarmam zorlaşıyor kusura bakma.

Dediğim gibi, eğer kürtü haklı çıkarak olsam "kürtçe konuştuğu için saldırmıştır hayvanlar" derdim öyle bir şey demedim. Ama siz direk masum olma ihtimalinin düşük olması üzerinden yorum yapmaya başlamışsınız.

Doğaldır, mağduriyet psikolojisi ile 12 yaşındaki çocukları nasıl sokaklara döküyorlarsa, bu olaydada mağduriyet psikolojisine sert bakıyor insanlar. Provoke ede ede bir hal oldular zaten. E doğal olarak bu konu, dayak yiyeni masum bir pozisyona çıkardığı için ve üstüne üstlük ırk kimliğini ön plana ittiği için insanlar böyle yaklaştı. Bu nedenle dayak yiyende, dayak atanda haksız denklemlere göre. Evet önceki mesajımda dediğim gibi faşist saldırılar, nasıl faşistler doğuruyor. Her bir mesajımda faşizme doğru gittiğimi düşünüyorum nedense. Provoke edenler, ettirenler saolsun.

Kürtü haklı çıkarmak var bu konuda bunu göz ardı edemezsin, kıvıramazsın. İstanbul üniversitesinde bir öğrenciye saldırı yapılıyor. Hastaneye kaldırılıyor diyelim. Bu çocuğun kürt olduğu nasıl anlaşıldı ? Bildiri dağıtıyormuş, ne bildirisi peki ? Ya sosyalist cephelerin bildirisidirki sanmam. Yada DTP'nin bildirisidirki "kürdistanın sınırını çizen" moronlardan başka kimseler değiller. E peki doktor tipine bakıp, "aaa bu kürt bu yüzden bu hale sokmuşlarmıdır"mı dediler ? Nedir yani ?

O kadar basit, saçma ve sallama bir haberki, 12 yaşında diyarbakır'lı bir çocuk olsam, kıçımla gülerdim herhalde.
Mesaj tarihi:
ShadowFury said:
haber konusunda netlik var mı? elimizde sendika.org diye bi siteden 2 cümle haricinde kaynak yok hala. 13 sayfa da tartışma dönmüş üzerine^^

şuan haberin kaynağı çok da önemli değil sonuçta böyle bir olay gerçekten olmuş gibi düşünüp bir tartışma yapmakta bir sorun yok. Türkiyede olamayacak bir olay değil, böyle bir olay sonrası fikir alış verişi de normal. Haber yalansa çok dokunmaz, haber kaynağına da iki söveriz.
Mesaj tarihi:
ShadowFury said:
haber konusunda netlik var mı? elimizde sendika.org diye bi siteden 2 cümle haricinde kaynak yok hala. 13 sayfa da tartışma dönmüş üzerine^^

Bu da güzel. Ben de sana diyorum ki 1 ay önce yaşanan http://www.gundelik.net/2009/04/10/televizyonda-kardeslik-sovu-okulda-satirli-saldiri-yapildi/ aha bu olayı gördün mü sen medyada? Git İÜ'ye öğrenci işlerinin girişine bak. Onlarca soruşturma ilanı vardır ve çoğu da "karşıt görüşlü öğrencilerin dövülmesi satırla bıçakla kovalanması" konuludur.

Olay yaşanırken yakın arkadaşım oradaydı ve bana telefonda o bildirdi. Her yerin kan olduğunu söyledi ve arkasından sendika.org'da böyle bir yazı yayınlandı...
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
ShadowFury said:

şuan haberin kaynağı çok da önemli değil sonuçta böyle bir olay gerçekten olmuş gibi düşünüp bir tartışma yapmakta bir sorun yok. Türkiyede olamayacak bir olay değil, böyle bir olay sonrası fikir alış verişi de normal. Haber yalansa çok dokunmaz, haber kaynağına da iki söveriz.

kaynağından ve fikir alış verişinden ziyade varsayımlardan kurtuluruz diye dedim.
Mesaj tarihi:
ilk mesajlarda neo-nazi dolmuş patiye diye laf atılıyordu, şimdi biraz daha kibarlaştı sanki tavırlar. Yazık valla, demokrasiyi gerçekten görürsünüz bu kafayla giderseniz. Bkz. Ahmet Kaya'da demokrat aydın bir insan sayılır, ama "biz apoyu özledik" diye konserlerde bağırır. Sen git kürt faşizminin liderini özle ardındanda sosyalistim diye meydanlara çık. Paradoks budur işte.

Demokrasi gibi güzel bir kavramdan, bu kadar tiksineceğimi hiç düşünmemiştim bu ülkedeki insanlar yüzünden.

" Valla bizde Ata'yı özledik. "
Mesaj tarihi:
cogitoz said:
Kürtlerin demokratik çözüm önerilerine neden sıcak bakmadılar, anında partilerini kapattılar? Bugün DTP'ye niye operasyon üstüne operasyon düzenleniyor? Ha PKK'ya terör örgütü demedi diye değil mi? Yahu köpekler inanmaz buna.

Uzun zamandır DTP açık işte, görüyoruz o çok demokratik çözüm önerilerini. Demokratikkonfederalizmbilmemne şeklinde partilerinin taban kitlesinin zerre anladığını düşünmediğim bir takım kelimeleri birleştirip, "bağımsız devlet" fikri ile hareket ediyor adamlar. Eee.

Bağımsızlık. Nedir başka yani. Çok merak ediyorum, şu adamların, Türkiye'ye, Anadolu'ya ve o çok meşhuur şanlı Kürt halkına ZERRE kadar katkısı olmuş mudur. Bir tanesi bile çıkıp AŞİRET SİSTEMİ BİTMELİDİR, FEODAL YAPININ YERİNİ MODERN DÜŞÜNCELER ALSIN, AĞAYA BAŞ KALDIRIN, TÖRELER BİTECEK diyebiliyor mu?

Yer mi?

Türkiye içindeki Kürt kökenli vatandaşları temsil ettiğini belirterek oy toplayan bir parti DTP. Ne yazık ki vatandaşlar göremiyor durumu. Diyarbakır'da çöp içindeki sokakları, Van'daki altyapı sorunu onları rahatsız etmiyor herhalde ki, hala onlara oy vermeye devam edebiliyorlar.

Sonuç olarak, bırakın abi bu ayakları artık. Geçin bunları. Bunlar çözüm değil, gerçekten. Lütfen artık görün şu gerçekleri. Biraz ya, biraz şu faşizan sol söylemleri bırakın, biraz mantıklı düşünün. Emin olun bildiri dağıtmaktan daha faydalı olacak.
Mesaj tarihi:
Roket her söylediğine katılıyorum da mesajımda dediklerine ters bir durum göremedim. Partiler Yasası'nı incele, DTP'nin programıyla çakışmadığını göreceksin. Tamam ben de karşıyım DTP'ye fakat kendilerine operasyon yapılmasını doğru bulmadığımı söylüyorum.
Mesaj tarihi:
firatram said:

Kürtü haklı çıkarmak var bu konuda bunu göz ardı edemezsin, kıvıramazsın. İstanbul üniversitesinde bir öğrenciye saldırı yapılıyor. Hastaneye kaldırılıyor diyelim. Bu çocuğun kürt olduğu nasıl anlaşıldı ? Bildiri dağıtıyormuş, ne bildirisi peki ? Ya sosyalist cephelerin bildirisidirki sanmam. Yada DTP'nin bildirisidirki "kürdistanın sınırını çizen" moronlardan başka kimseler değiller. E peki doktor tipine bakıp, "aaa bu kürt bu yüzden bu hale sokmuşlarmıdır"mı dediler ? Nedir yani ?

O kadar basit, saçma ve sallama bir haberki, 12 yaşında diyarbakır'lı bir çocuk olsam, kıçımla gülerdim herhalde.

Açıkçası bu haber sonra yapılması gereken kesinlikle bu değil ama yine de kürtü haklı çıkarma çabası bana kürtü potansiyel suçlu durumuna sokma psikolojisinden daha sempatik gözüküyor. İlki safça ya da naif olsa bile (ki haklı olma ihtimalini geçiyorum), paranoyakça ve aşırı bir tutumdan daha insancıl. Bu ülke, bazı insanların gerçek görünüşlerinin altında yatanların görülmemesinden çektiği kadar, paranoya ve şiddeti olduğundan hafif göstermelerden de çekti. O yüzden birine "liberallik, saflık" gibi etiketler yapıştırmak o hataları örtmez.

O kürt solcu bir örgütün üyesi olabilir, bu durumda bu haberi kürt diye yansıtanlara pozitif ayrımcılık/kürt ayrımcılığı yapmak istiyor olabilir onu bilemem. Ama ortada böyle bir ihtimal bile varken senin bunu görmezden gelip "başka ne yapıyor olabilir" gibi bir tavır sergilemen, seni benim söylediğim ılımlı ayrımcılık (faşistlik ağır kaçtıysa ayrımcılık diyelim) konumuna getiriyor. Biri kürt tarafında diğeri kürtlere karşı ayrımcılık yapıyor ne fark eder? O adamın sadece kürtçe konuşmuş olması bile birilerinin onun kürt olduğunu anlamasına yetebilir. Kaldı ki hastaneye geldiğinde şuuru açıksa ondan öğrenmiş olabilirler bunu. Ortada bir sürü ihtimal varken sizin hala özellikle adamın ayrımcı olabileceği ihtimali üzerinde durmanız ayrılıkçı bir tavır. Ha bunun üstüne hak etmiştir muhtemelen sorun yok derseniz de faşist olur. Onu iddia etmedim ama zaten, antikürtçü kelimesi ile kürtlere karşı ayrımcılıktan bahsettim.
Mesaj tarihi:
firatram said:
ilk mesajlarda neo-nazi dolmuş patiye diye laf atılıyordu, şimdi biraz daha kibarlaştı sanki tavırlar. Yazık valla, demokrasiyi gerçekten görürsünüz bu kafayla giderseniz. Bkz. Ahmet Kaya'da demokrat aydın bir insan sayılır, ama "biz apoyu özledik" diye konserlerde bağırır. Sen git kürt faşizminin liderini özle ardındanda sosyalistim diye meydanlara çık. Paradoks budur işte.

Demokrasi gibi güzel bir kavramdan, bu kadar tiksineceğimi hiç düşünmemiştim bu ülkedeki insanlar yüzünden.

Burada bir çocuğun dövülmesinden, canına kast edilmesinden çıkardığınız anlamlar ve başlığı zehirlemenizi göremiyorsan ve hala karşı taraf sert söylem takındı diyorsan pes diyorum sana. Popülist siyaset yap hadi
Mesaj tarihi:
firatram said:
ilk mesajlarda neo-nazi dolmuş patiye diye laf atılıyordu, şimdi biraz daha kibarlaştı sanki tavırlar. Yazık valla, demokrasiyi gerçekten görürsünüz bu kafayla giderseniz. Bkz. Ahmet Kaya'da demokrat aydın bir insan sayılır, ama "biz apoyu özledik" diye konserlerde bağırır. Sen git kürt faşizminin liderini özle ardındanda sosyalistim diye meydanlara çık. Paradoks budur işte."

Biz zaten bu tarz davranışların paradoks olmadığını iddia etmiyoruz, bu konuyu başka yöne çekmek kusura bakma. Demokrasi, solculuk, eşitlik diye bağırıp Kürt milliyetçiliği yapan, bu ülkeyi kürtleri, pkkyı azdırmakla tehdit eden DTPliler de umarım ya devletten en kısa sürede belalarını bulurlar ama bunun konuyla gerçekten ilgisi nedir?

"Ulusalcılara yapılan saldırılar gündeme gelmiyor","DTPye demokratik diyen saflar", "Ahmet Kaya apoyu özledik diye bağırır" gibi sözler konuyu değiştiriyor en fazla. Ortada demokrasi ve eşitlik kılıfı altında kürt milliyetçili yapanlar varsa konuyla ilgisi ne? Yoksa haberdeki kürtte mi bunlardan biri?
Mesaj tarihi:
geçen haftada polislerle sağcılar birbirine girdi zaten ne zamandı galiba prşembe günü falan.coplarla nasıl saldırdılar hukuk fakültesinde.sınava gidiyordum. zor kurtuldum linç ediliyorduk nerdeyse çok fena okul karışık bu ara.
Mesaj tarihi:
Fake'le gelip konu açmalarda güzel olmuş. Amacı belli olduğundan kendisini önemsemeyerek sadece habere yorum yapalım.

Evet şiddet kötüdür. Gerçekten olduysa kötü yapmışlar. Fakat bu ülkede tkpliside dayak yiyor, sırf türk olduğu için ezilende var. Bu nedenle haber üslubunda olduğu gibi "sadece kürtleri eziyorlar, bakın ne kadar kötü durumdayız" reklamına prim veremiyorum. Gerçekten olduysa, bu hadise, şiddetin savunulacak bir yanı yok. Fakat olay eksik anlatılmış, daha öncede belirtildiği üzere. Yanlı anlatılmış. Şiddeti savunma amacım olmadığı gibi madurları oynanmasınada prim verecek sabrımda kalmadı.
Mesaj tarihi:
cogitoz said:
firatram said:

Burada bir çocuğun dövülmesinden, canına kast edilmesinden çıkardığınız anlamlar ve başlığı zehirlemenizi göremiyorsan ve hala karşı taraf sert söylem takındı diyorsan pes diyorum sana. Popülist siyaset yap hadi

Çocuğa lafım yok, bu başlığa lafım var. Kaç sayfadır şunu anlayında, faşist yerine koymaktan vazgeçin.
Mesaj tarihi:
ahahahah oglum cok kotu gaza gelmissiniz adam provakatör lan,sizin cevaplarınıza olaganca ters sekilde cevap verip monitör basında gözleri kapalı nasıl sinirlendiginizi dusunerek masturbasyon yapıyordur muhtemelen
Mesaj tarihi:
Bella said:
oha.bugün de okula gitmedm parmaklarını mı kesmişler o.O yuh!

Olması gereken (en basit ve doğal) tepki bu iken, bir de nasıl ayırımcılık ve popülist, demagojik yaklaşımlar içerikli postlar atıldığını görsen ağlarsın Bella.
Mesaj tarihi:
Çocuğa lafın yoksa ve sadece başlıktaki kürt sözünü eleştiriyorsun kusura bakma mesajlarını yanlış anlaşılacak şekilde yazıyorsun.

said:
İstanbul üniversitesinde bir öğrenciye saldırı yapılıyor. Hastaneye kaldırılıyor diyelim. Bu çocuğun kürt olduğu nasıl anlaşıldı ? Bildiri dağıtıyormuş, ne bildirisi peki ? Ya sosyalist cephelerin bildirisidirki sanmam. Yada DTP'nin bildirisidirki "kürdistanın sınırını çizen" moronlardan başka kimseler değiller. E peki doktor tipine bakıp, "aaa bu kürt bu yüzden bu hale sokmuşlarmıdır"mı dediler ? Nedir yani ?

Ya da demişsin en sonda ama diğer ihtimali elemişsin. Bu durumda çocuk direk ayrılıkçı propoganda yapan kürtü durumuna düşüyor. Burda yanlış anladığım bir mantık mı var? Birileri bu baberi kürt sözünü göze sokmaya çalışarak yayınlıyor olabilir, bunun o çocukla ilgisi olmayabilir. Olabilir de olabilir.

Kaldı ki, bu normal bir kavga değil sonuçta. Eğer ortada bir kürte kürt olduğu için bir saldırı varsa, nasıl dinciler çıplak tablolar yapan birine saldırdığında durumunu ciddiyetini belirtmek için haberin bu yönünü belirtirlerse, bu haberde de belirtmeleri doğrudur. Tekrarlıyorum, eğer bu çocuğa sadece kürt olduğunu için saldırdıysalar (bir ihtimal sadece), bu haberi kürte saldırdılar diye yayınlamalarında hiç ama hiç bir sakınca yok zira durumunu vahimiyetini gözler önüne sermiş oluyor.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...