Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars anket serisi 1 : Sith vs Jedi

Reogmar

Öne çıkan mesajlar

DarKRideR said:
Anakin'in Dark Side'a geçmesinin sebebi Padme'nin ölümü değil,zayıf olması ve gerekli eğitimi çok geç almış olması

Jedi eğitimine girecekler daha bebekken toplanıyor,aileleriyle hiç tanıştırılmıyor vs. direk bizdeki Tımar sistemi işte diyeyim,duygudan yoksun yetiştiriliyor yani ki duyguları yüzünden güce yenik düşmesinler.

Anakin geç eğitime alındığı için kaybediyor asdf

hatta yoda karşı çıkıyordu vs.

ne alakası var len.
millet erken eğitim alınca dark side'a geçmiyor sanki.

- annesi öldürülüyor
- kıza aşık oluyor
- darth sidious tarafından aklı çeliniyor
- sevdiği kız ona ihanet ediyor

ha bi de 4. filmde darth vader olması zorunda :D
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ama jedi konseyinin burnunun dibinde darbe yapıp alayını indiricek kadar da zeki.

Bence bu tamamen lucas'ın hikaye yetersizliği.

Yoda: Selam ben güç sayesinde en küçük duygusal değişimleri bile gözlemleyebiliyorum ama her nasılsa dibimdeki bir sith lordunu ve BİNLERCE askerin karıştığı devasa bir komployu sezemedim.

GG.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
saçma bunların ikisi de. han solo gibi ticarete, maceraya vereceksin kendini. solo da gerçi eski jedi miydi, neydi? vardı di mi öyle bişiler.

o dediğin Kyle Katarn idi sanırım.
mercenary/jedi.
Han Solo'nun jedi versiyonu :D

Luxor said:
farklı bakış açısına sahip olanlar "kötü" ilan edilirler, ister ismi jedi olsun siter sith olsun :)

Birbirimizi kandırmayalım, bencil, ırkçı, faşist, kaos fanatiği, hamileleri ve çocukları öldüren, bir gezegeni sırf eğlencesine yokeden, kendi içinde bile birbirine düşman bir organizasyonun kötü olmadığını söylemek hata olur.
farklı bakış açısıyla alakası yok,
yaptıklarıyla alakası var.
Sosyal ağlarda paylaş

Luke Skywalker, Han Solo, Leia Organa (ve babası adını unuttum), bir şu wookie (bunun da adını unuttum :) devleti bir darbe ile zorla ele geçiren, imparatorluğa çeviren, ağır vergi ve işkence içinde halkı yaşamaya zorlayan bozulmuş hükümet ve iktidara karşı baş kaldırmış kişilerdir. Özellikle Luke Skywalker, Jedi düzenini yeniden oluşturmak ve bu düzen ile bütün galaxy'e barış getirmek arzusunda savaşmaktadır.

Bu durumu sonradan farkeden Lord Vader, hatasını anlayıp, Anakin Skywalker olarak oğlu Luke ile mücadele etmiş ve hayatını kaybetmiştir. Eski ustası Qui Gon Jin'den ölümsüzlüğü öğrenip kendisini ölmeden önce enerjiye dönüşmüştür. Bu insanlar halk kahramanlarıdırlar.

Bu arada sithlerin kötü olduklarını çok rahat ispatlayacağım. Her sith lordunun isminin önünder "Darth" ifadesi bulunur. Bu kelime "Dark Lord Of Sith" cümlesinin kısaltmasıdır. İsminde karanlık/kötü beyfendi lakabını taşıyan biri nasıl iyi olabilir?
Sosyal ağlarda paylaş

dark lord of sith olayını okuduğuma eminim bir yerlerde :) ilerleyen zamanlarda bulmaya çalışacağım ama o da litaratürde geçiyor olabilir birşey demiyorum :)

Kara murat konusunda da orada muratın saçı/kaşı kara ondan diyerek kıvırmak istiyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir şey buldum

It is often thought that "Darth" is merely a contraction of the title "Dark Lord of the Sith," but there are theories that suggest a deeper interpretation.

bir ispat değil ama kenarda dursun :)

http://starwars.wikia.com/wiki/Darth

aynı kaynakra bir de şu yazıo

Others note another Rakatan connection: the words for "triumph" or "conquest" in Rakatan is darr, and the word for "death" is tah, leading to the theory that "Darth" is derived from darr tah and therefore means "triumph over death" or "immortal." Given the obsession of the Sith with discovering the means to live forever, this idea, on the surface, is not entirely without merit. But others point out that the true meaning of darr tah is "conquest through death," meaning the conquest of one's enemies.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu jedi lar ayıptır günahtır diye diye körelmişler.

bak sithlere. adamlar ölümden dönüyo, hatta efsaneye göre Darth Plagueis midi-chlorianlardan yeni canlılar bile yaratabilirmiş(miş).

sonra darth bane, exar-kun vs var.

darth maul'un karizma var.

jedilardan da iyi adamlar yok değil hani. haklarını verelim. buradan windu, yoda, obi ve qui abilerimize selam edelim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...