Nakamura Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 sg-1 said: yuh konu "üç sizden üç bizden"'e gelmiş bile. hakikaten yuh.. "üç sizden üç bizden" nedir yahu? ama bizimkiler halen patır patır gidiyo. Ne bitmez üç imiş arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 24 yaşında düşüncelerinden korkulan bir adammış bu bile takdire değer. 3 tabanca 2 el bombası gibi miktarlarda silahla "devlet düzenini silahla değiştirmeye teşebbüs"den idam edildi. ne dandik bir düzenmiş ki 2-3 kişi değiştirebiliyor. Çoook eskiden tarih bölümünde Deniz Gezmiş hakkında konuşurken bozuk plak gibi aynı lafları söyleyen bir unity100 vardı, hala buralarda mı o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Sam said: idamı gerektirmiyordu yaptıkları ama başbakan idam eden memlekette banka soyguncusu idam edilmesi gayet yanlış olsa da çok şaşırtıcı değil. neyse ki idam olayını durdurduk. onuda astılar birilerine kahraman yaptılar Asmayıp okula yollamaları lazım bence,hapishanede 5 yıldızlı eğitim verilecek adamları kimyager,biyolog falan yapacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 sg-1 said: yuh konu "üç sizden üç bizden"'e gelmiş bile. direk öyle dedim ilk sayfada hatta ama öyle herkez söyler bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Aket-Atum said: 3 tabanca 2 el bombası gibi miktarlarda silahla "devlet düzenini silahla değiştirmeye teşebbüs"den idam edildi. ne dandik bir düzenmiş ki 2-3 kişi değiştirebiliyor. Şu anki olaylardan bir farkı mı var sence? Dandik düzen her zaman dandiktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 ama ortada bir düzen olduğu aşikar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 sütten cıkmıs ak kasık heralde deniz gezmis, biz bilmiyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 yok ne sutu bildigin ak sakalli dede gandalf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 imam cemaat döngüsüne hoşgeldiniz lütfen sıraya giriniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 vay rusyaya bağlanacaktık he, tüh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 köpek de olsa asmaya karşıyım. kaldı ki adam bile öldürmemiş kişilerden bahsediyoruz. yok "1 mayıs 77'de ölenler o zamanda kaldı". yok "ak sakallı gandalf deniz" kafalarında devam edin siz. komünist dediysek öcü değil, o ölenler de insan. ve "ölmelerini gerektirecek hiç bir şey yapmadılar". bir de olaya bu taraftan bakın yahu, olması gerektiği gibi. ortada ters giden bir düzen var mı yok mu? türkiye vatandaşı olarak bunu düşünmeniz lazım en azından. sizin kafalar biraz daha ilerlese, "yaşasın kenan evren" diyor işte.. ama darbe için nasıl bir ortam yaratıldığını, o darbede kaç gencin idam edildiğini ya bilmiyor ya da umrunda değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 yanlis anlasildi ben usteki mesaja tepki olarak onlarin dilinde bi mesaj yazmistim dusunce sucundan cok kisi idam edildi 80lerde tabi olay arti iskenceyle oldurmeye basladi artik sistem hala devam ediyo yanlis giden bi sistem var ama insanlar deyismemek icin acayip direniyo olay boyle olunca sallanan her kampciya insan oh be diyesi geliyo iyi olmak deyil kotu olmak lazim artik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Zegna said: sütten cıkmıs ak kasık heralde deniz gezmis, biz bilmiyoruz? relatif olarak mı genel olarak mı? relatif olarak dönemiyle karşılarsak öyle olabilir valla***. o dönemde var olan her "cephenin" yaptığı ve yapmadığı şeyleri tarafsız kaynaklardan okuyup yorum yapmak lazım, önyargıyla değil. tabi bir şeyleri başlatanlar her zaman o olaylar konusunda en büyük sorumluluğu üstlerine alanlardır. Bu açıdan belki kıvılcımları başlatan solculardı ama başlatmasalardı benzeri şeyler olur muydu acaba gibi sorular hala makul sorular. ***: tabi burda diğerleri daha kötü şeyler yapmış olabilir diye onların yaptığı şeyleri aklamıyorum sadece bazı olayları değerlendirirken diğer koşulları da dikkate almak lazım daha çok onu belirtmek için yazdım Sonuçta 1961 darbesinde orduda bulunan sol görüşlü subayların baskın çıkması ve daha milliyetçi olan kesimin isteklerini yerine çok getirmemesi ile orduda ve diğer milliyetçilerde solculara karşı bir antipati gelişti muhtemelen. Ama benim bakış açımdan o dönemde hazırlanan anayasa çok iyi bir anayasaydı mesela. Ama neden hükümet solculuğa karşı tavır aldı? diye sorarsak orda işte solcuların hükümete karşı girişimleri daha makul bir cevap gibi gözüküyor, o da olmazsa ordunun hükümeye baskısı olabilir. öte yandan solcular ülkede anarşi ve kaos yaratarak ne bekliyorlardı, yeni bir solcu darbe mi? Olabilir çünkü insanlar 1971 muhtıra darbesinin de son anına kadar karakter açısından 1960 darbesi gibi olmasını bekliyordu ama 1960 darbesine kıyasla aşırı derece sağ ve milliyetçi görüşte bir darbe oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 geçmişte olmuş olan herşey zaten başka türlü olması imkanı olmadığı için öyle olmuş şeylerdir. anayasa özgürdü, eğitim seviyesi artıyordu, sol rüzgalar dünyada esiyordu, 2.dünya savaşı ertesi bolluk yaşanıyordu(muhteşem 30lar gibi), türkiyede de sol yükseliyordu, demokrat parti çok okumuş kesimi çık sıkmıştı, köy enstitülerinin yetiştirdiği nesil öğretmen olmuş 68 78 kuşağını yetiştiriyordu v.s. deniz gezmiş ve arkadaşları yapmasa idi başkaları zaten yapardı.önemli olan ceza çok ağırdır.sadece denizinki değil, necdet adalınınki, erdal ereninki v.s. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 uzun uzun yazmaya gerek yok. burada iyi çocuklardı diyen insanlar bugün devrim yolunda ilerleyenlere terörist damgasını vuruyor. birazcık tutarlı olmak lazım. Dipnot: Ayrıca Deniz, Hüseyin ve Yusuf savunmalarında da belirttikleri gibi çıkış noktalarını anayasadan alıyorlar. 61 anayasasında "devlet yapması gerekenleri yapmadığı takdirde vatandaşların sivil itaatsizlik yapmaları hakkı" tarzında bir hak veriyodu vatandaşlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 SAvunmanın tezi bakış açısına göre değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 demokrasinin de bi tür tatlı sı diktatörlüğü olduğunu anladığımızda "ama devleti yıkmaya çalışıyodu ki" argümanında öte bi şeyler de duyabiliriz. bi gün, belki, inşallah dinimiz amin. neyi savunursanız savunun da, çürümüşlüğü savunmayın lütfen. ister din ister devlet olsun, çürümüş çürümüştür. belki en ileri hakkınız "çürümüşlüğün farkında değilim" demek olucaktır. ama "yoo her şey çok iyi" denilmesini hazmedemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Absolut said: SAvunmanın tezi bakış açısına göre değişir. hukuk bakış açısına göre değişmez efendim. yasaların doğruluğu tartışılır, fekat dönemin mevcut yasaları (ki en ana yasadan bahsediyoruz, anayasadan) ışığında karar verilebilir ve savunma yapılabilir ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Anayasalarda hukuk açıkları olamaz ve bunlar abuse edilemez diyorsun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Odatv.com Gürsel Tekin Mesajı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Absolut said: Anayasalarda hukuk açıkları olamaz ve bunlar abuse edilemez diyorsun yani. öyle demiyorum. bahsettiğimiz hukuk açığı değildir. 61 anayasasına özellikle konulan bir maddedir. düzen bozulursa halkın, düzeni değiştirme hakkını kendi eline verir. yani seçilenin 5 sene boyunca halkın anasını ağlatma hakkını elinden alır. hükümet yanlış yaparsa, halkın tepkisiyle aldığı yetki halkın tepkisiyle geri alınır. yoksa "anamızı ...en kadı, kime edelim biz feryadı" durumları ortaya çıkar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 mare nostrum ( latince 'bizim denizimiz' demek..) en uzun koşuysa elbet türkiye'de de devrim o, onun en güzel yüz metresini koştu en sekmez luverin namlusundan fırlayarak... en hızlısıydı hepimizin, en önce göğüsledi ipi... acıyorsam sana anam avradım olsun ama aşk olsun sana çocuk, aşk olsun can yücel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Sağı da solu da ölen insandır. Ama şiddet uygulayan herkes de suçludur. Yanlış hatırlamıyorsam Kadir Has da bu zamanlarda kaçırılıp solculara para sağlanması için fidye istenmişti. O zamanlar herkes fidandı ama hepsinin de dikeni vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Şunu kastetmiş olmalısın: http://www.milliyet.com.tr/2007/03/24/yazar/dundar.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2009 NE yazık ki o duruma gelindiğine karar verip bunu savunmasında kullananlar yüzünden anarşi olmuş olmasın o dönemlerde ve tabi muadili karşı taraflar yüzünden. Dediğim gibi işine gelen maddeyi kullanmaktan öte birşey değil savunmaları bence. calimero said: Absolut said: Anayasalarda hukuk açıkları olamaz ve bunlar abuse edilemez diyorsun yani. öyle demiyorum. bahsettiğimiz hukuk açığı değildir. 61 anayasasına özellikle konulan bir maddedir. düzen bozulursa halkın, düzeni değiştirme hakkını kendi eline verir. yani seçilenin 5 sene boyunca halkın anasını ağlatma hakkını elinden alır. hükümet yanlış yaparsa, halkın tepkisiyle aldığı yetki halkın tepkisiyle geri alınır. yoksa "anamızı ...en kadı, kime edelim biz feryadı" durumları ortaya çıkar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar