Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mantık (ALES)

calimero

Öne çıkan mesajlar

Ulan Hukuk doktorası yapmak isteyen adama şu yaşta binom açılımını tekrar çalıştıran zihniyetin ben taaaaa...

4 sene lisans sonrası 2 sene yüksek arada 3 sene Avukatlık yaptım, icrada faiz hesabından daha öte matematiksel bir işlem yaptıysam şerefsizim!

Hangi avukat pisagorla yatmış, hangi medeni usul hocası öklitle takılmıştır!

Bana ne ulan matematikten geometriden!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Çok sinirliyim be Pati...
Sosyal ağlarda paylaş

ya türkçe son 10 soruyu yetiştiremedim

resmen iptal oldum. Say 1 Say 2 yi yaptım Türkçenin 70. sorusunda sınav bitti. ki matematik de bik aç boşum vardı. Resmen sözel öğrenci olmanın dezavantajını çektim, aptal 4 işlemde bile kağıda yazıp böle işlem yaptım çok yavaş çözüorum. Össde de zar zor yetiştirmiştim ki bunda daha çok matematik var.

Kısacası pek umutlu deilim bu sınavdan. Ne olacak bilmiom :(
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

resmen iptal oldum. Say 1 Say 2 yi yaptım Türkçenin 70. sorusunda sınav bitti. ki matematik de bik aç boşum vardı. Resmen sözel öğrenci olmanın dezavantajını çektim, aptal 4 işlemde bile kağıda yazıp böle işlem yaptım çok yavaş çözüorum. Össde de zar zor yetiştirmiştim ki bunda daha çok matematik var.

bende son 22 soru yok sözelden, yetişmedi, ama hiç çalışmadım ne tarz sorular gelicek ondan bile haberim yoktu, sayısalı full yapsam sözelden de 5-6 yanlıs 50 doğru cıksa kaç gelir puan falan?
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

geri kalanların çoğundan eminsen çok da kötü sayılmaz be iyidir yine .

ben mantık sorularının 5-6 sını yaptım amayaptım denmez ona biraz salladım destekli .onlar yanlış gelirse yani iş aldım başıma =)
Sosyal ağlarda paylaş

sözlede yine 3 yanlış bekliyorum

sayısal 1 de 32 soru yaptım.. (geçen sefer 33 dü) bu yaptıklarımı yine full bekliyorum
sayısal ikiden geçen sefer 12 soru yetiştirebilmiştim 2 yanlış çıımıştı bu defer zamanımı iyi kulandım 25 soru yaptım belki 2 yanlış bekliyorum

geçen sefer 78 aldm bu sefer rahat 80 lerim ehe

bu sefeerki türkçeparagraflaroı daha bir kalın geldi bana iki kere okumam gerekti

bir de "peronların yan yana olması" durumunu idrak edemedim.. hep peron dedikçe aklıma haydarpaşa tren garı geldi sonra bursadaki büyük garı düşündüm.. ve yaptım :P
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:

Hangi avukat pisagorla yatmış, hangi medeni usul hocası öklitle takılmıştır!

Bana ne ulan matematikten geometriden!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Çok sinirliyim be Pati...

kimse kusura bakmasın da ALES'teki kıçı kırık matematiği yapamayan insan doktora yapmasın. ister hukuk ister CS oku yine de doktora düzeyindeki birinin o kadar matematik (ve türkçe) yapabiliyo olması lazım. duruşmada pisagor teoremi kullanmıcaksın yoksa tabiki.
Sosyal ağlarda paylaş

Her bolumun ayni oranlarda sonuclar verecegini dusunursek, herhangi bir kisinin iki soru fazla yapmasi onun daha yuksek puan almasi, o bolumu bitirmis herhangi baska birinden daha iyi oldugunu gostermez; gostermemeli.

Kimin neyi ne kadar bilmesi gerektigine karar verecek olan, o kisinin beraber calisacagi profesordur; mantiksiz bi sinav degil. Buna ALES de degil, GMAT de, GRE de. OSS'yi veya SAT'i anlarim; universiteye gidiyorsun ve o noktaya kadar alinan egitim ortaktir. Ama doktora tamamen kisinin bireysel iliskisine ve ilgisine bakar ki bunu genel bir sinavla yapmak kadar sacma bir sey yok.

Bana gore de herkesin Excel kullanabilmesi gerekiyor ama istatistikcilerden baska, ki onlar da sayili, kullanabilen adam yok ortada, buna bilgisayarcilar dahil. Ne kadar komik degil mi, "bilgisayarci"... Sanki hepsi ayni isi yapiyormus gibi tek bir baslik altinda.. Hem bilgisayarlar da matematikle alakali (!), onlar kesin matematigi iyi yaparlar... Yapmalilar... Bi gidin ya...
was that sarcasm?
Sosyal ağlarda paylaş

ALES bu konuda düzgün bir kriter demedim zaten. bence de saçma. 2 soru fazla yapman da bişey ifade etmiyor evet. benim demek istediğim şey genel olarak o mantık üzerineydi. yani doktora dediğin şey bilimsel bişeydir hangi disiplinde olursa olsun. ve bunu yapacak insanın da o kadar hafif bir matematikten şikayet etmiyo olması lazım bence. tam tersi de geçerli, ben mühendisim paragraf sorularından banane gibi bir bahane olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Mortis said:

açıklanmış EA 78.8
Sayılsa 82 yapmışım

bu ne ya , gittim mal gibi mat 2 yi yetiştirip türkçe sorularının 10 tanesini yetiştiremedim. İnsan bi der ulan sen EA sın mat 2 yi bırak türkçe sorusu yap

neyse

bu sonuç la ne oluo yani başvurabilio muyum ünilere? yetio mu

Başvurursun tabii, genelde 65'lik bir baraj oluyor üniversitelerde bildiğim kadarıyla. Tabii ne kadar yüksek o kadar iyi.

Ben de Sayısalda 80 almışım, matematikte oyalandıydım biraz, test sistemini unutmuşum geçen 4 yılda. Sonuç olarak Sözel kısımda 20 civarı boşum vardı. Yine de EA'da 75.5 gelmiş. Gerçi yöneylem sayısalla alıyor.

Babacum bildiğim kadarıyla tubitak bursları 90 üstüne veriliyor. Bir de yalnızca fen bilimleri dallarında master yapıyorsan. Yanılıyor da olabilirim tabii.

Özetle sonbahar bekle beni!
Sosyal ağlarda paylaş

Not ortalamam 2.74, alesim 85 (sözel 87 gelmiş akü sözelci olacağdım ben). Kocaeli endüstri müh. mezunuyum. Yıldız yada itü beni kabul mü eder sie go yetersiz lololol mu der? (beni tanımadıklarını varsayın sdf)

Kabul etmezlerse bi dahaki alese ayık ve zamanında gidicem

edit : Mesajımı okuyunca böyle bi, "ben var ya çalışsam 200 alırdım o kadar süper adamım geç gelmeme rağmen babacumla mortisi geçmişim (AHAHAHAHA kıstasa bak)" izlenimi edindim. Bi tiksindim kendimden ama valla öyle bi insan değilim
Sosyal ağlarda paylaş

okulun kabul şeysine göre değişiyor be

en azından benim bölümün profları öyle.. ben esas "uluslararası para ve fon yönetimi" istiyordum hatta 25 kişi kabul ettikleri bölümde ben 9. sıradaydım (ales %50 + okul ort %20 hesabına göre) fekat gel gelelim ben uluslararası iktisat bölümüne de başvurduğum için hoca kalkı "salla orayı bu bölüm daha çok işine yarayacak" dedi bu tarafa aldırdı :P ha evet daha iyi oldu sonucunda ama yine de direk hocaların insiyatifinde :)

mesla başvuracağım doktora bölümne geçen sene 30 kişi başvurmuş 6 kişi alınacak sadece 4 kişi almışlar 2 kişilik yer olamsına rağmen başka adam almaışlar ehe

burak başvuracağın okulla ilgili önceden bilgi topla en iyisi ne oalcağı belli olmuyor herifler beğenirse ortalamaya bakmadna da alabiliyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Babacum bildiğim kadarıyla tubitak bursları 90 üstüne veriliyor. Bir de yalnızca fen bilimleri dallarında master yapıyorsan. Yanılıyor da olabilirim tabii.

ben 3 ay önce fln baktığımda ales 80 diyordu değişmemiştir umarım.. değişmişse de şeyimden aşşağıya kasımpaşa gider girerim bir yerde çalışrım yani atla deve mi?

zaten doktoraya alsalar bile donduracağım bir sene sınav mınav girmek istemiyorum.. sadece bir işe girip ona odaklanmak istiyorum böyle net bir sene sınavsız kalıbı dinlendireceğim
Sosyal ağlarda paylaş

lisnasn ortalamam 2.48 :) yüksek lisasn ortalamam yüksek işte ilk dönem 86 geldi bu dönem de 95 e vurdurmaya çalışıyorum yıl sonu 90 olması içinama olmaya bilir de.. hab lisans noytu dahil ediliyorsa bursa o zaman zaten alamıyorum bursu

net bir ilgi olsa iyi olacak sınavlara girerken kafam rahat olur en azından ehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...