Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitör tavsiyesi

barbu

Öne çıkan mesajlar

Philips 107E monitörümü artık değiştireyim diyorum iyice bozuldu renkleri filan(çok karanlık, o kadar ki zenciler filan geceleri zor seçiliyor filmlerde).

Öncelikle 20" - 22" civarı bir büyüklükte düşünüyorum. Fiyat aralığı çok uçuk olsun istemiyorum. Widescreen olsun tabi ki. 500 liraya kadar veya biraz daha üstü bir şey olursa iyi olur.

Ekran kartımı filan geçen yaz değiştirmiştim HD destekli bir tanesiyle. Sırf bu yüzden HD destekli bir monitör almaya değer mi? Fiyatları baya bir artıyor çünkü.

Samsung'un güzel monitörleri filan var ama sizlerin önerileri neler?

Her ne kadar artık bir ihtiyaç olsa da şu monitörümün değişmesi, gene de "biraz daha bekle, sonra şunu al" tarzı fikirlerinize de açığım.

edit: typo
Sosyal ağlarda paylaş

Samsung SyncMaster 226BW, şuanki monitörüm.22inç galiba ben alırken 400küsürlerdeydi fiyatı.Şimdiye daha da inmiştir.1680x1050'ye kadar çekebiliyorum çözünürlüğü ama ekran kartı ile mi yoksa monitör ile mi alakalı bilmiyorum onu.

1080p oynatırken sorunlar yaşadım codecten mi yoksa monitörden mi,onu da bilmiyorum.Codecleri değiştirdim ama bilgisayarda 1080p yok şuan, o yüzden test edemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
acer x233h 22" full hd. 390 lira.

arkadaşım şunu herkese önermesene, bi vatanbilgisayarda görüyodum artık orda da kalmadı heralde ki artık sitede görünmüyo. alacam bunu ulan :D çok iyi fiyat/performans ekranı bu alet.

edit : bi de o ekran 23" sahip olduğun ekrandan haberin yok be. dasdsadf
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:
PrudenT said:
acer x233h 22" full hd. 390 lira.

arkadaşım şunu herkese önermesene, bi vatanbilgisayarda görüyodum artık orda da kalmadı heralde ki artık sitede görünmüyo. alacam bunu ulan :D çok iyi fiyat/performans ekranı bu alet.

edit : bi de o ekran 23" sahip olduğun ekrandan haberin yok be. dasdsadf

23" yazıcaktım yanlış yazmışım =d
Sosyal ağlarda paylaş

bu soylediğiniz samsung ile acer'ı karsılastırdıgımızda acer daha iyi cozunurluge sahip ve kontrast oranı filan daha iyi..daha büyük vs.. ama fiyata baktımızda samsung daha pahalı yada nerdeyse aynılar.

sebebi ne olabilir. yani ne + özelliği var bunun. üstüne acer hd destekli.
Sosyal ağlarda paylaş

Cd- said:
Peki şuna ne dersiniz Kharon bey?
http://www.hepsiburada.com/acer-x233hbd-23-5ms-analogdvi-1080p-full-hd-wide-screen-lcd-monitor/productDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd52935

mesaj iki konudada kaynayinca gec gordum kusura bakmayin.
esh bu paneli baya tutuyordu ama benim bi fikrim yok, ozellikle asya pazari icin cikmis bi model buyuk ihtimalle, o acidan hic almanca ingilizce hatta diger avrupa dillerinde review yok. ama cok satan bi model ve memnun olan da cok. yinede amac oyunsa ben 16:9 oranli ekran almaktansa 16:10 tercih ederim sanirim. oyun tercih sirasinda sonlardaysa direk alinir bu fiyata.

barbu said:
bu soylediğiniz samsung ile acer'ı karsılastırdıgımızda acer daha iyi cozunurluge sahip ve kontrast oranı filan daha iyi..daha büyük vs.. ama fiyata baktımızda samsung daha pahalı yada nerdeyse aynılar.

sebebi ne olabilir. yani ne + özelliği var bunun. üstüne acer hd destekli.

diger konuda yazmistim ama iki tarafta takip etmesi zor oluyor, bunun nedenine soyle degindim;

KHaRoN said:

tepki suresine bir diger etkide panelin tepksiinden baska sinyali nekadar hizli alip panelle iliskilendirdigidir, bu gecikmeyede input lag denir.

ayni firmada cok benzer paneller ayni tepki, contrastlara hatta backlitlere sahip olmasina ragmen fiyat farki varsa sebebi budur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Siteden özelliklere bakınca fiyat/performans olarak en iyisi 2253BW gibi göründü ama. Ama monitör alıyorsun, sadece teknik verilere bakarak alınacak bir şey değil. Görüntü kalitesi o kağıt üstündeki değerlerle anlaşılamıyor.

İmkanın varsa bir mağzada falan gidip görsen en iyisi. Olmazsa internetten amazon gibi sitelerde yüzlerce review var. Donanım sitelerinde incelemeler var. Onlara bakman yararlı olur. Benim okuduğum yorumlara göre 2253BW yorumları çok da iyi değil. T220 ve 2233BW aşağı yukarı aynı seviyede yorumlar almış. Aradaki fiyat farkına bakcak olursak ben 2233BW alırdım.

Dip not: Amazon.de'de T220 indirimde ve diğer ikisine göre daha bile ucuz. Fiyatları başka sitelerden de karşılaştır. Belki T220'yi daha uyguna bulabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...