Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkmenistanda dinazor ayak izi bulundu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Türkmenistan'da dinozorlara ait ayak izi bulundu
Türkmenistan'da dinozorlara ait, 145 milyon yıllık ayak izi bulunduğu belirtildi.

Ülkenin güneyindeki Köytendağ bölgesinde, dinozorlara ait olduğu belirlenen fosilleşmiş iki binden fazla ayak izi bulunduğu, izlerin uzunluğunun 20 ile 90 santimetre arasında olduğu kaydedildi.

Bölgede bilimsel araştırmalar yapan Mahtumkuli Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Anatoliy Buşmakin, geçen yıl da Kovurdak bölgesinde dinozorlara ait 114 ayak izi bulduklarını hatırlatarak, ilk ayak izinin 1960'lı yıllarda Rus bilim adamı Rodolf Yuferov tarafından görüldüğünü anımsattı.

Buşmakin, yeni fosiller sayesinde dinozorların yaşamına ilişkin ip uçları elde etmeyi umduklarını belirterek, yeni izlerle birlikte dinozorların göletlerde yüzdüğünü, yavrularıyla gezdiğini, hatta düştüğünü bile tespit ettiklerini söyledi.

Bölge turistlerin de ilgisini çekiyor

zaman.com.tr
Mesaj tarihi:
TD)Pentagram said:
yeni izlerle birlikte dinozorların göletlerde yüzdüğünü, yavrularıyla gezdiğini, hatta düştüğünü bile tespit ettiklerini söyledi.

wtf? DİNOZORLAR DÜŞÜYOMUYMUŞ OĞHAA! bu nası "yeni elde edilmiş bi bilgi" yahu anlam veremedim
Mesaj tarihi:
erdinazor savcısı yaptığı açıklama kazılarda silah olarak kullanılabilecek 5t-rex dişi ve patlayıcı madde yapımında kullanılabilecek 80kilo triceratops dışkısı bulunduğu belirtti!
Mesaj tarihi:
mehmet ali türkmenbirand türkmenistan genel kurmay başkanı olan ilker baştürkmenbuğ'a geçen haftaki bilgilendirme toplantısında şunu sormuş.

Mehmet Ali TürkmenBirand:
efendim vatanın yer yerinden dinazor fosili fışkırıyor

ilker baştürkmenbuğ:
fışkırıyor sizce doğru bir tanım mı?

Mehmet Ali TürkmenBirand(yusuf yusuf bir modda):
kem küm efendim dış ülkelerde fosiller bulunmuyor.

ilker baştürkmenbuğ:
eminmisiniz!!!!

bu diyalogtan sonra türkmen biranddan bir daha haber alınamamış.kendini antropolojiye verdiği söyleniyor.
Mesaj tarihi:
ismi açıklanmayan bir sanığın evinde ele geçirilen belgelerin arasında jurassic park.doc isimli bir dosya bulundu. Belgede adı geçen Steven Spielberg isimli şahsın darbe yapmak amacıyla bir adada dinazorları tekrardan hayata döndürdüğü iddia edildi.

Türkmenistan da yapılan kazı çalışmalarında 3 dinazor ayak izi, 5 t-rex daşşağı, ve darbeye karşı gelecek dinazorlara karşı kullanılmak üzere gömülmüş LAW silahları ele geçirildi.
Mesaj tarihi:
fede said:
bu haberi yazanın aklına sıçayım 2 satırlık haber bi paragraf yazmış. türistlerin de ilgisini çekiyor bu bölge filan. banane lan

işin komik yani zaten yıllardır dinozor fosili, dinazor ayak izi gibi şeyler bulunuyor.
dinozor kemikleri baya eski yıllara kadar gidiyor.

sanki ilk kez veya tek bulunmuş gibi yazılması, ve bu haberde dinozor hakkında bilgi vermektense "turistlerin ilgisini çekiyor" gibi gerizekalıca birşeyler yazması,
haberleri hazırlayanların ne kadar amaçsız ve sallapati olduğunu gösteriyor.
  • Yeni Oluştur...