arcane Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2009 Benzin bittiğinden dünyaya indikleri apaçık belli değil miydi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 10/11 harika. çok da fazla özel efektler kullanmadan nasıl harika bir iş yapılacağını göstermişler. cidden harika. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2009 Silahlar çok başarılıymış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Süper : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 matama said: ya sinemaya mi geldi bu film herkes boyle izlemis yoksa divx mi herkes ekim'de gelicek diye biliyorum ek: türkiye'deki sinemalara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2009 Biraz önce izledim ve baya başarılı bir film olmuş. 3 yıl sonra diyerek ikincisini de çekerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2009 Gerçekten uzun zamandır izlediğim en iyi filmdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Red said: paticikte bu kadar övgü alan ve beğenmeyen olmayan tek film sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Gerçekten başarılıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 film iyiydi evet ama bence biraz abartılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Seneryo olarak çok saçma sapan bir filmdi belirten olmuş mu bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Bugüne kadar Uzaylılar hakkında yapılan her film Amerika'da geçerken bunun farklı bir yerde geçmesi çok önemli. Filmi hepsinden ayrıştırdı bence. Senaryo saçma derken neye göre saçma onu da çözmek lazım, kimine göre Yüzüklerin Efendisi de çok saçma. Film bence gayet başarılı, tanıdık ünlü olmaması senaryoya ve çevreye odaklanmayı daha da arttırmış. Filmin 47. dakikasında bir nefeslik durdum ve sanki 1.5 2 saattir seyrediyormuşum gibi hissettim, gerçekten doyurucuydu. Evet hep uzaylılar gelse aaazımıza ederler tribindeki filmlerden sonra insanoğlu o uzaylıları süründürür mantığında gayet başarılı buldum filmi. 100 üstünden de 88 verdim :D. edit: Pyro said: Biraz önce izledim ve baya başarılı bir film olmuş. 3 yıl sonra diyerek ikincisini de çekerler. Acaba bu 3 yıl takriben 2012 olmasın :). Mass Landing'e denk gelirse Jack çıkar ben demiştim der :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 senaryo benden 10 üzerinden 9 küsür alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Seneryo saçma derken söyle saçma orada uzaylı genk değişim cok hızlandı boyle giderse bir daha geri dönüşü olmayacak diyor , ama filmin sonlarında ve filmin son repliklerinde 3 sene sonra geri geleceğim diyor. (ki filmi 30 dk. once izledim tekrar tekrar baktım o karelere) Adamlar galaksiler arası seyahat ediyorlar , ulti süper lazer silahları var ama otistikler gibi davranıyorlar ve insanlar tarafından karantinaya alınıyor burada zaten gülmekten öldüm izlerken hani tamam sci-fri de mantık aranmazda belli bir yol vardır izlenilmesi gereken hani ben bağımsız olucam bu filmde de boyle olacaklar ulenn gibi bi yol izlenmişşede uzaylıların dünyaya gelişini buna bağlayamamışlar bu da çok saçma bunu da kraliçe arı ya da karınca muhabbetine bağlamışlar ama yine aynı filmde adam galaksilerine geri donme yolu için kimyasal deneyler yapıp yakıt imal ediyor , pc lerle koordinat sistemi vs. geliştiriyor peki bunları kim o yaratığa dikte ediyor ?? burada da seneryo sıçıyor bariz. Boyle eksilere sahip bi filme başyapıtmış gibi yorumlar yapılmış doğrudur diyorum ama abartıldığı kadar yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Letsgetthesunshine said: Seneryo saçma derken söyle saçma orada uzaylı genk değişim cok hızlandı boyle giderse bir daha geri dönüşü olmayacak diyor , ama filmin sonlarında ve filmin son repliklerinde 3 sene sonra geri geleceğim diyor. (ki filmi 30 dk. once izledim tekrar tekrar baktım o karelere) Adamlar galaksiler arası seyahat ediyorlar , ulti süper lazer silahları var ama otistikler gibi davranıyorlar ve insanlar tarafından karantinaya alınıyor burada zaten gülmekten öldüm izlerken hani tamam sci-fri de mantık aranmazda belli bir yol vardır izlenilmesi gereken hani ben bağımsız olucam bu filmde de boyle olacaklar ulenn gibi bi yol izlenmişşede uzaylıların dünyaya gelişini buna bağlayamamışlar bu da çok saçma bunu da kraliçe arı ya da karınca muhabbetine bağlamışlar ama yine aynı filmde adam galaksilerine geri donme yolu için kimyasal deneyler yapıp yakıt imal ediyor , pc lerle koordinat sistemi vs. geliştiriyor peki bunları kim o yaratığa dikte ediyor ?? burada da seneryo sıçıyor bariz. Boyle eksilere sahip bi filme başyapıtmış gibi yorumlar yapılmış doğrudur diyorum ama abartıldığı kadar yok. Filmi 1 kere izledim, daha önce şöyle bir fragmanını izleyip bekliyordum. Altını üstünü bilemicem ama... Gelen uzaylılar vasıfsız ve insiyatif alamayacak kadar kopuklar. Hani al filmdeki nijeryalı çete grubunu, uzay gemisine koy, 32333 milyar ışık yılı ilerdeki bir gezegene götür. Orada nasıl davranabileceklerse, bize gelen uzaylılarda aynen böyle. Belli bir grup var içlerinde "Christopher" gibi makineyi kullanmayı bilen, kendi halkını düşünen falan, ama geri kalan sınıf vasıfsız işçi, sürekli zarar veren, boş, öğrenmeyen, sorgulamayan. Eh insanlar da yönetimlerini ele geçirmişler doğal olarak. 3 yıl konusuna gelince, adamın iyileşebileceğini ve ana gemiye çıkarlarsa tedavi olabileceğini sölüyor. Adam da iyileşmek için sıvıyı ele geçirmek zorunda olduğunu biliyor. Christopher biraz akıllılık yaparak zaten 3 senede iyileşebileceğini bildigi halde sadece sıvıya ulaşmak için evet yaparım seni iyileştirirm diyor. Ama zaman söylemiyor. Artık geri dönüşü yokta demiyor, bir şey var ama artık çok geç, imkansız diyor. Marcus neden deyince de sıvıyı geliştirmek bir 20 yıl alır, o yakıtı anca 20 yılda yaptık diyor. Bu arada uzay gemisi düştü 1950'lerde Amerika'da 51. bölge de. Sen şimdi bu filme gülüyorsun da, orada ele geçirilen ufodan neler çıktı, nasıl davranıldı, ne testler oldu biliyor musun? Gerçi bunun için oraya hakkaten bir uzay gemisinin düştüğüne falan da inanmak gerek. Ama elde edilen bazı kanıtlarda ameliyat falan gösteriliyor, nerden biliyorsun uzaylının o teknolojiye rağmen, insanlar karşısında aciz kalmadığını? Bugüne kadar hep yakıp yıkan uzaylılardı, bu filmde insanların yıkımına şahit olduk. Edit: Bu arada yazına bir de virgül, nokta koysan daha kolay çözebilecektim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Usa Area 51 olayını (ki gerçekten yaşandıysa) halka arz etmeden böyle bir olayın olduğunu varsaymam. Şöyle bir durum daha var filmde geçen o Christopher da işçi sınıfına mevcut görünüş itibarı ile farklı olan bir şey yok onda da. Artı evet ben o kadar ışık yılı gelen bir yaratığın o kadar aciz olabileceğine inanmıyorum filmde bile olsa artı efektler falan çok abartıydı. İyileşme kötüleşme muhabbetine gelince yaratık kendiside açık açık söylüyor eğer ki mutasyon tamamlanırsa geri dönüşün olmayacagını. Ya bilmiyorum ben oyunculuktan zevk almadım açıkcası keza senaryodan da öyle beğenilmişşe ne ala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinkibinki Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 bu başlıktaki yazılar kafamı karıştırdı. Science fiction'da nasıl mantık aranmaz. Asıl onda aranır. Fantastik kurguyla bilimkurgunun ayrımı da burdan geliyor zaten. Yüzüklerin efendisiyle karşılaştırmak abes olmuş, o zaten fantastik kurgu. Benim kafamın karıştığı nokta filmin bilimle ilgili olması onu s.f. mi yapıyor illa? Olmayan birşeyi varmış gibi yapıyorsak; imkansızı var ediyorsak fantastik kurgu oluyor, bakınız yüzüklerin efendisi. Ama gelecekte olabilecek birşeyi gösteriyorsak s.f. oluyor ki buna en güzel örnek star trek. Ama bilimin arka plan olarak kullanılması filmi s.f. yapmaz bence. Orta çağla ilgili bir hikayede nasıl bütün araç, gereçler orta çağa aitse, önemli olan insanlarsa bazı teknolojinin yüksek olduğu filmlerde de böyle bence. Mesela star wars veya en basitinden gora. Star warsda da olay bilim değil, sadece belli bir zamanda galaksideki canlıları anlatıyor tutup da bilimsel olarak incelemiyor, gorayı da açıklamaya gerek yok. Neyse geleceğim nokta; ben bu filmde açıkçası bilimin irdelendiğini görmedim, mantıksızlıklar gördüm. Ama zaten vurgulanan şey hikaye olduğundan mantıksızlıkları kurcalamayı gereksiz gördüm. Dolayısıyla s.f. olarak incelersek bence film cortlar. fantastik-bilimkurgu gibi yaklaşıyorum o nedenle ben. biri beni aydınlatsın dksljfsdsdf ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2009 "Olmayan birşeyi varmış gibi yapıyorsak; imkansızı var ediyorsak fantastik kurgu oluyor, bakınız yüzüklerin efendisi. Ama gelecekte olabilecek birşeyi gösteriyorsak s.f. oluyor ki buna en güzel örnek star trek." Güzel yazmışsın da şu üstte ki paragrafta hani bir garip olmuş diyim kibar haliyle. District - 9 bal gibi bilim kurgu ve gayette mantıklı bir senaryoya sahip. Anlayamayanlara konunun orta kısımlarında gerekli cevap verilmiş, konu açıklanmış. Bilim kurgu konusunda yaptığın tanıma katılamıyorum kusura bakma. Ayrıca neden tedavi olunabileceğini düşünüyoruz ki? Sıvıyı ele geçirmek için yalan söylemişte olabilir ki çok da güzel olurdu eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 sıvı ve sonuçları muhabbeti abi christopher lider. eleman nasıl yönlendireceğini biliyo bireyleri. wickus'a az zamanın kaldı diyerek sadece motive ediyo orda. sonra gerçeği söylüyo zaten. en baştan 3 yıl deseydi motive olmazdı bizim denyo. ayrıca uzun süredir orjinal (ya da en azından özgün) bi senaryoya sahip bilimkurgu izlememiştim, güzel oldu bu film. afrikadaki fakir zencilerin kendilerine ait bi alt tabaka bulmaları ve aynı muameleyi onlara yapmaları ilginç bi ironi olmuş. bi de fragmanda gördüğüm araba fırlatma falan yoktu ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2009 Araba fırlatma kısa filmdeydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 ya bu filmin bu cuma günü Türkiye'ye geliyo olması lazım, ben de sabrettim indirmedim filmi sinemada giderim diye de bugün Kanyon'daydık sorduk orda oynamicakmış. Nerde kim oynatacak, nerde IMAX kalitesinde izleyebileceğiz bilen var mı? Veya önceden bilet alabileceğimiz bir yer? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2009 istinye park'ta var sanırım IMAX Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 16 kasimda vizyona giriyor turkiyede. imdb 2 ekim diyor ama yanlis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Beyazperde'de falan da 2 Ekim yazıyor,hemen hemen tüm kaynaklarda da,yalnız AFM'nin sitesine baktım onda filmin hiç kaydı yok. Tam tarihi nedir şimdi ya ? Ben yarın gidecem diye kendimi şartlamıştım off :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Dün gece izledim arkadaşta, inanılmaz bir film olmuş. Gerçekten baya iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar