Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bülent arınç yazlıktan komşum . öyle bilge bir adam tabi ki denemez ama nerde ne yapıcağını iyi bilir , en azından hani hükümeti yıpratma sürecinde daha bir dik tutum sergiler , o önemli bir seçim olmuş.

yoksa bülent arınç hakkında bilge düşünen kısım bilge görmemiş gerçektende =)
Mesaj tarihi:
Bu nasıl bir yönetim anlayışı ben anlamıyorum.Bütün başarısızlığı bu giden bakanlara yıktı recep tayyip.Yerine yenilerini atadı haşmetmahap.
Kendi belirlediği listelerden seçilen milletvekillerinin içinden kendi oluşturduğu bakanlıklara kendi istediği adamları atıyor.Şimdi bu tek adam rejimi değilse nedir.
Bu adamları halen demokrasinin yılmaz savunucusu ilan edenler bunu görmemekte midir?
Canına yandığım memleketim ne zaman demokratik bir anayasa ve seçim sistemine sahip olacaktır?Bu bir hayal midir?
Demokrasiyi araç değil amaç görenlerin ülkemizi yöneteceği günleri görmeye ömrüm yetecek midir?
Mesaj tarihi:
Kendi vekilimizi kendimiz seçelim.Sonra onlar ne yapıyorsa yapsınlar.Oy verdiği partiden kendi ilinde seçilen adamların isimlerini bilen var mı?Hepsini geçtim 2.sini bilen var mı?
Ayrıca baykal en az tayyip kadar anti demokrattır.partıde kendısıne karsı cıkmıs herkesı sepetlemıstır.
Baykal ya da bahcelı ya da sezer hangısı gelse aynısı olacak.Benım savunduğum sistemin yanlışlığı.
Ancak sizler akp birşeyi kötü yaparsa chp daha kötü yapar ve akp ye karşı gelenlerin hepsi anti demokrat baykalcıdır düşüncesine şartlanmışsınız.
Mesaj tarihi:
baykalın kılıçdaroğluna söz vermediğini hatırlarsak (ist mitingi) vede yenileceği kesin olan yerde aday yapması ile resmen kılıçdaroğlunu ekarte etmesi (mustafa sarıgülüde unutmayalım). Başbakanın ise ego yapmadan arınçı başbakan yardımcısı yapması. 2 liderin arasındaki kalite farkı bence.
Mesaj tarihi:
Bazı alakasız yorumlar olmuş, Başbakan, doğal olarak
bütün kabineyi kendisi kurar ve gerekli gördüğü zaman gerekli değişiklikleri yapar. Sonuçta kabineyi kurma görevi ve koordinasyon Başbakan'a verilmiş.
Mesaj tarihi:
bulent arinc dediginiz adam akp icinde tayyip erdogandan sonra 2 numaradir ve AKP icin atsan atilmaz satsan satilmaz bir adamdir

cok guclu bir nufuzu var tayyip erdogan kurtulabilse ilk ondan kurtulur ki ne pazarliklar dondu kimbiliri kapilar ardinda

melih gibi bisey iste, partiden cikartmak buyuk zarar olucagindan zoraki tutuyor simarikliklarini cekiyorlar
Mesaj tarihi:
II. Bakanlar Kurulu
A. Kuruluş
MADDE 109. – Bakanlar Kurulu, Başbakan ve bakanlardan kurulur.
Başbakan, Cumhurbaşkanınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri arasından atanır.
Bakanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri veya milletvekili seçilme yeterliğine sahip olanlar arasından Başbakanca seçilir ve Cumhurbaşkanınca atanır; gerektiğinde Başbakanın önerisi üzerine Cumhurbaşkanınca görevlerine son verilir.

eh olayı tek adama veren anayasaymış zaten.
Mesaj tarihi:
horizon olay orada degil

bu internet gelistikce dusunen insan sayisi artiyor, secimlerin siyasi parti kanunlarinin ne kadar yalan oldugunu anlayan insan sayisi artiyor. bu tepki erdogana degil ecevit e tansu ciller demirel e gecmiste kim bu sekilde secmisse hepsine.

kanunu bilmedende tepki veriyor olsa millet iyi birsey bu cunku degisim buradan basliyacak. siyasi partiler kanunu degisecek, basbakan denen adam(tayyip icin demiyorum hepsi icin) padisah olmadigini anlayacak. Halk gercekten demokrasi ne cumhuriyet ne anlayacak.

Horizon said:
Yahu hangi hükümette bakanları başbakan ya da koalissyon liderleri seçmedi ? Nesi garip bunun.
Mesaj tarihi:
Senin dediğinden farklı düşünmüyorum , o bizim ideal olarak istediğimiz şey tabiki. Var olan yasalara göre böyle söyledim. Senin dikkat çektiğin "sadece şuna değil , gelmiş geçmiş hepsine" noktasından değil de , sevmedikleri biri yapıyor diye eleştirmeleri garip oluyor sadece.
Mesaj tarihi:
^^

Tenekeadam said:
Kendi vekilimizi kendimiz seçelim.Sonra onlar ne yapıyorsa yapsınlar.Oy verdiği partiden kendi ilinde seçilen adamların isimlerini bilen var mı?Hepsini geçtim 2.sini bilen var mı?
Ayrıca baykal en az tayyip kadar anti demokrattır.partıde kendısıne karsı cıkmıs herkesı sepetlemıstır.
Baykal ya da bahcelı ya da sezer hangısı gelse aynısı olacak.Benım savunduğum sistemin yanlışlığı.
Ancak sizler akp birşeyi kötü yaparsa chp daha kötü yapar ve akp ye karşı gelenlerin hepsi anti demokrat baykalcıdır düşüncesine şartlanmışsınız.

Su mesajımdan sevmedıgım ıcın elestırdıgımı cıkarıyorsan cıddı okuma ya da okuduğunu anlama sorunların olmalı.
Mesaj tarihi:
unakıtan oldu goldakıtan...
eh artık desteleri koyacak kamara kalmadı heralde gemilerde, birazda başkaları sebeplensin diye aldılar yedek kulübesine. ama tabii bu kulübe futboldaki gibi değil, buz hokeyi NHL gibi yani sonra gene oyuna girme durumu var, filoyu genişletmek gerekirse
Mesaj tarihi:
Tenekeadam said:
^^

Tenekeadam said:

Su mesajımdan sevmedıgım ıcın elestırdıgımı cıkarıyorsan cıddı okuma ya da okuduğunu anlama sorunların olmalı.

Sana dediğimi nereden çıkardın ? Bırak anlamayı , okumamışsın bile.
Mesaj tarihi:
Hangi mesaja karşılık yazdığını mesajına yapıştırırsan bizde gereksiz yere üzerimize alınmayız.Ancak bu konu içinde seçim sistemi ve tek adamlık konusunu ben açtım ve bir önceki sayfa içinde senin yazdığına benzer cevaplar aldım bu yüzden benim mesajıma cevap verdiğini varsaydım.
Ayrıca bir sayfa önce bana verdiğin cevap söz konusu mesajla aynı gibi.
Tabi senin beyanın esas ben elbette senin kime cevap verdiğini senden iyi bilemem.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

eh olayı tek adama veren anayasaymış zaten.

bu da gayet normal. tüm sorumluluk başbakanda, bakanlar da başbakan adına yetki kullanıyor. aksi bir durum saçma olurdu zaten.
Mesaj tarihi:
yalnız enteresan oldu bu. şöyle ki cemil çiçek ne derece "devletçi" bi söyleme sahipse, bülent arınç da onun tam zıddı. bazen aşırı ümmetçi, bazen garip bi şekilde demokrat çıkışları var falan. bu ikisi bi de babacan başbakan yardımcısı oldular, bakalım nolcak..
Mesaj tarihi:
+1
sir said:
yalnız enteresan oldu bu. şöyle ki cemil çiçek ne derece "devletçi" bi söyleme sahipse, bülent arınç da onun tam zıddı. bazen aşırı ümmetçi, bazen garip bi şekilde demokrat çıkışları var falan. bu ikisi bi de babacan başbakan yardımcısı oldular, bakalım nolcak..

+2
Mesaj tarihi:
sir said:

Tek adam rejimi olduğuna göre gelen giden bakanın basbakan yardımcısının bir anlamı olmaz.
Tayyip bey ne düşünürse ne yaprsa ne söylerse bakanları onu yapar.Yapmazlarsa milletvekili bile olamazlar birdaha.

Dipnot:Elbette baykal ya da baska biri gelse aynı uygulama olacak.Hemen baykal daha kotusunu yapar muhabbetıne gırmeyın.Gerçi ona girmeyince yazacak birşey bulamıyorsunuz.
  • Yeni Oluştur...