Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ve Taksime girildi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
32 yıl sonra ilk kez.

Bu arada polis kavgaları provakatörlerin başlattığını söylüyor fakat mecidiyeköyden pangaltıya doğru daha yürüyüş başlamayıp tek bir slogan dahi atılmadan su sıkmaya ve biber gazı atmaya başladılar hatta kaldırımda tekerlekli sandalyeli bir adam vardı kucaklarında çocukları olan insanlar vardı alan henüz boşalmamış hiç bir şey başlamamıştı.
Bu olaydan sonra da polisler o yerden kaçmak isteyenlerin ve eylemcilerin bir sokağa girmesini söylediler, ilerde sokağın 2 çıkışı vardı ikisini de kapatmışlardı, bizi mecidiyeköy tarafından burdan çıkmamızı söylediler dediğimizde biliyoruz dediler ve arkadan biber gazı attılar , resmen 150 kişiyi kapana kıstırıp saldırdılar.
Mecidiyeköyde 1.5 saat gibi bir süre oradaki bir disk sözcüsüyle -binden fazla kişi vardı- beklenildi ve disk sözcüsü dağılıp taksimde buluşacağımızı söyleyince herkes yavaşça dağılmaya başladı ama birden bir kaç kişi cop yedi -tabi öndekiler polise bir şey yaptı mı bilmiyorum yanlış bir yorum olmasın-(edit: kesin yine şerefsizler vardı yanlış anlaşılmasın o kaldırımları söküp fırlatanları hiçbir zaman savunmuyorum) ortalık yine savaş alanına döndü. Binlerce kişilik polis bayramı taksimde kutlanılıp 1 Mayıs için alan yetersiz denirse malesef her yıl yine böyle olacak..
Mesaj tarihi:
O olayda , mekandaki habertürk muhabirinin söylediğine göre ,

Gurup dediğin gibi gayet sakin giderken , başka ufak bir gurup içlerine girip bağrınmışlarmı ne , sonra birçok kişi taş vs. atmaya başlamış polise. Öyle başlamış.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Yaşar usta olsun abi istiyorsan. Zaten Türkiye'de PKK'dan başka devlet karşıtı illegal örgüt yok. Tek terör örgütü PKK değil diyen de PKK yanlısı, yalancı.

Tövbe, tövbe derdim burada içimden aslında ama yazarak demek daha sevimli geldi...
Mesaj tarihi:
ne pkk sı ya

said:
Çevik kuvvet ekiplerinin ve sivil polislerin saldırısına uğrayan iki TKP üyesi ağır yaralandı. Üyelerimizin tedavisi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Cerrahi bölümünde devam ediyor.

Taksim buluşmasını engellemek için hafta başından beri sürdürülen polis terörü 1 Mayıs günü de devam etti.

Tarlabaşı’nda çevik kuvvet polisleri tarafından gözaltına alınan iki TKP üyesi boş bir alana götürülüp elleri kelepçeli bir biçimde demir sopalarla dövülmüşlerdir. O sırada bölgeye gelen sivil polisler de saldırıya katılmışlardır. Üyelerimizin üzerine yakın mesafeden biber gazı ve kanalizasyon suyu dökülmüştür. Gözaltına alınan başka insanların da bulunduğu çevik otobüsüne bindirilen üyelerimizden birinin bilincinin kapanması üzerine polisler paniğe kapılmış ve üyelerimizi yol ortasında bırakmışlardır.

Üyelerimizin ikisinin de bileklerinde kelepçe izi vardır. Üyelerimizden biri ensesine ve kafasına aldığı demir sopa darbeleri nedeniyle halen müşahade altında tutulmaktadır.

Polis, bir yandan “provokasyonları önlemeye çalışıyoruz” yalanı söylerken, diğer yandan işkence uygulamıştır.

Bütün bu çabalara ve sınıf inadına rağmen 1 Mayıs’ın 1 Mayıs alanında, Taksim’de kutlanması engellenememiştir.

Bu işkencenin sorumluları hesap vermelidir. TKP konu ile ilgili gerekli hukuki süreci başlatmış durumdadır.
Mesaj tarihi:
TKP üyelerinin çoğu zaten baş provakatörlerdendir,aralarına katıldığım son 1 senede gördüm ki adamların işçi haklarıyla vs. bir alakaları yok,sadece işçilerin sırtından geçinmeye çalışan adamlar çoğu.
Mesaj tarihi:
benim merak ettiğim bu işçiler 1 mayıs dışında da mı hiç giremiyolardı o meydana
yani polis bunları tanıyomuydu orda
"lan dur sen işçi giremezsin hopp " diye tutup merkezemi götürüyolardı
  • Yeni Oluştur...