Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Polis güvenlik önlemi alır , neden bukadar sıktılar denetlediler yasakladılar diye bağırırlar , Güvenlik alınmasına rağmen bir açık olur , nebilim biri kurşun sıkar veya bomba patlatır , nebiçim güvenlik nebiçim polis vali istifa , emniyet müdürü istifa !! diye bağırırlar. Kısaca bıyık , sakal , hiçbirşekilde herkes memnun olmaz durumdan. Fazla kasmayalım.
dufrasne Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Ya tamam usta ben bilmiyor muyum ne kadar gerizekalı insanlar var örgütlerde. Ama bu Yunanistan'daki ayaklanmada da vardı. 68'de de vardı, 70'lerde de vardı. Muhakkak olacaktır işin teorisiyle çok fazla ilgilenmeyip apaçilik yapanlar ama direk bunlara odaklanıyor bütün bir hareketi lekelemeye çalışıyorlar. Ben o apaçilerin bazılarını da destekliyorum, onları da farklı bir direniş kolu olarak görüyorum. Dünyanın neresinde yapılmış "yasal" devrim, adı üzerinde devrim. Ben de size takiye siyaseti yapıyorum şu an mesela. Bu işin etikliği, doğruluğu görecelidir. "Valiliğin gösteriler için istediği yere izin verme, istemediği yere de izin vermeme hakkı vardır. Göstericiler valiliğin izin vermediği bir alana girmek için senin deyiminle "zorluyorlarsa" devletin kolluk kuvvetlerinin de müdahale etme hakkı doğar. " diyen devletçi forum yöneticimiz de feyz alabilir.
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 molotoflardan biri evine gelse yada arabana yada iş yerine desteklermiydin yine?
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 1 mayıs ne zamandan beri işçilerin devrim yapma günü olmuş? yazdıklarının içinde feyz alacak birşey göremedim. emekçilerin 1 mayıs'ta meydanlarda insanca gösteri yapıp vandalizme kaçmadan kutlama yaptığı takdir'de 77 olayları haricinde (polis menşeili provokasyon vardır yoktur benim bileceğim iş değil) şiddetli polis müdahalesi ile karşılaştığı nerden görülmüş? Cumhuriyet mitinglerinde nasıl yığınla insan bir araya gelip hiçbir kavga gürültü çıkarmadan gösterilerini yapıp dağıldılar? eğer ki iş 1 mayısa geldiğinde her sene taksime çıkmaca oynayıp işi vandalizme varacak boyutlara getirip kamu malına ve özel mülkiyete zarar verecek hale geliyorsa, polis de müdahale etmek ZORUNDADIR. Belli bir miting için devlet tarafından gösterilen alanın haricinde başka bir alana çıkmak için zorlamak = devlet otoritesine karşı gelmektir. Devletin de dolayısıyla kamu düzeni adına meşru şiddet uygulama hakkı doğar. Mesele burda devletin 1 mayıs mitingleri için taksimi yasaklamaya hakkı olup olmadığı değil, 1 mayısta taksimde miting yapmayı yasaklamış olmasıdır. Dolayısıyla yasağın delinmesi suçtur. Hele ki kamusal şiddet boyutuna varıyorsa.
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Taksim niye 1 Mayıs'a kapalı denmiyor da niye yasak deliniyor... saçma sapan yasaklara boyun eğmektense sağa sola taşkınlık yapmak daha mantıklı bir hareket benim gözümde.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 çünkü aynı provakatörler taksim meydanı'nda ikinci bir facia yaşanması için ellerinden geleni ardlarına koymayacaklar diye belki?
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 izin verme hakkı var nasıl olmaz mülk amiri validir. bkz: seçim zamanı miting yeri kavgası
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 T.C. Anayasası madde 34: Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Maddenin devamındaysa kamu düzeni gibi sayılı amaçlar doğrultusunda, kanunla bunun engellenebileceği yazmaktadır. Dolayısıyla kural olarak kimseden izin istemiyorsunuz, eğer devlet sizin kamu düzenini bozacağınızı ispat edebilirse size orayı vermeme hakkını kullanabiliyor.
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 dufrasne said: Desteklerdim. Ama çok pis söverdim. Ya bırak allasen. Kimsenin benim babamın gelirinin bilmem kaç katı borca girerek satın almaya çalıştığı, daha bilmemkaç taksidi olan arabayı yakma yıkma hakkı yoktur. Kimsenin. İster polis ister asker ister devrimci ister ülkücü. "HELAL OLSUN NE DE GÜZEL YAKTINIZ ARABAMI, GELİN EVDEKİ YENİ ALDIĞIM TELEVİZYONUMU DA YAKIN SÜPER DEVRİM OLUR" gibi bi düşünceyi benimsediğine inanmıyorum açıkçası.
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Antimodes52 said: T.C. Anayasası madde 34: Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Maddenin devamındaysa kamu düzeni gibi sayılı amaçlar doğrultusunda, kanunla bunun engellenebileceği yazmaktadır. Dolayısıyla kural olarak kimseden izin istemiyorsunuz, eğer devlet sizin kamu düzenini bozacağınızı ispat edebilirse size orayı vermeme hakkını kullanabiliyor. Madde 17 - (Değişik madde: 26/03/2002 - 4748 S.K../6. md.) Bölge valisi, vali veya kaymakam, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı bir ayı aşmamak üzere erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması halinde yasaklayabilir.
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 said: çünkü aynı provakatörler taksim meydanı'nda ikinci bir facia yaşanması için ellerinden geleni ardlarına koymayacaklar diye belki? Bak bu hakikaten olabilir biz yine kendimizi tutamayız, salları kurşunları halkın üstüne demiş olabilirler. Bu arada bilgi olsun diye söylüyorum bu tür toplu olaylardan oluşan her türlü zararı devletten tazmin edebiliyorsunuz.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 1 mayıs "işçiler" tarafından kutlanabiliniyorsa sorun yok ar sokaklarda elinde siyah bayraklı gerizeklaı vandalları da gördük (onlara göre anarşi bana göre rerörere) bence içşiler de haklı güvenlik kuvvetleri de haklı.. biri anma+kutlama yapmak istiyor ötekisi bu anma+kutlamadan faydalanmak isteyen zarar ziyan takımını engellemek istiyor (tabii bu demek değil ki 2008 yılının 1 mayısını unuttum) bu sene çok güzel geçti 1 mayıs diyebilirim en azında bu günü gerçekten hakeden işçilerin kafası yarılmadı
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Antimodes52 said: T.C. Anayasası madde 34: Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Maddenin devamındaysa kamu düzeni gibi sayılı amaçlar doğrultusunda, kanunla bunun engellenebileceği yazmaktadır. Dolayısıyla kural olarak kimseden izin istemiyorsunuz, eğer devlet sizin kamu düzenini bozacağınızı ispat edebilirse size orayı vermeme hakkını kullanabiliyor. antimodesçiğim bundan önceki 1 mayıs kutlamaları en basitinden 2008 1 mayısı göz önünde bulundurulduğunda güvenlik önlemleri dahilinde taksim meydanına izin verilmemesi bana göre oldukça normal geliyor. sanki her sene 1 mayıs çok güzel ve olaysız kutlanıyor da böyle bir hak talep edilebiliyor. bakın bu seneki nispeten olaysız kutlamalardan sonra seneye 1 mayısta taksime çıkmak daha da kolaylaşacaktır. öncelikle güven vermelisiniz ki talepte bulunabilesiniz.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Estel ve Pentagram, işte bu noktada yanılıyorsunuz. Aklınızdaki karineyi tam ters yönde işletmeniz gerekiyor: Hem Pentagram'ın buraya koyduğu kanun maddesi, hem de anayasa maddesi, valiliğin yapılacak gösteriyi tehlike olduğu sebebiyle yeterli delil göstererek yasaklayabileceğini öngörüyor. Yani 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması halinde, Taksim'de kullanılması sebebiyle (özellikle Taksim'de bulunamalrından kaynaklı olarak) ortaya çıkan bir tehlike olduğunu gösterme yükümlülüğünü taşıyan Valilik, bir tehlike olmadığının garantisini vermek zorunda olan göstericiler değil. Olmamalı en azından kanuna uygun bir şekilde yürüdüğü vakit işler.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 aliciğim bazı durumlarda da bu şekilde davranmak iyi niyet karinesinden ziyade bile bile lades oluyor ama.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Orada anayasada açıkça "önceden izin almaksızın" yazmasının bir sebebi var. O sebep de şu: Önceden izin alıp gösteri yapmak şeklinde düzenlenseydi kanun korkunç totaliter bir yapı olurdu, oysa kural olarak herkesin izin almaksızın gösteri yapabilecek olması ve anca ve ancak tehlike durumunun ispat edilebildiği noktada yapılacak gösterinin yasaklanması, gösteri yasaklamayı zor kılıyor. Gösteri ve eylemler zaten genel olarak iktidarları eleştirmek, halkın iktidar hakkında eleştirilerini getirmek amaçlı mekanizmalar. Bunların işleyişi için iktidardan izin alınmasını öngörmek saçmalığın daniskası. Gösteri yapmak bir özgürlüktür ve anayasamızın normal işleyişinde bu özgürlüğün sınırı, açık ve belli olan bir tehlikenin idare tarafından somut bir şekilde tespitiyle olur. Edit: Mesajını görmeden attım bu postu.
elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 taksimde çatışma enngellenemez. liberal hukukçu antimodes bile engelleyemez
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Ya tamam, ama ben de diyorum ki olay gösteriler vs. olunca, meydanlar ve şehrin önemli noktaları iyice önem kazanıyor. Yoksa ayarlayalım bir sürü otobüs, gösteri için taşıyalım milleti Tuzla'ya, Sabancı kampüsünün oralara bir yere, bas bas bağırsınlar. Ne anlamı kaldı şimdi eylem yapmanın? Hatta toplu ifade yollarından başka biri olan lockout ve grevleri de yasaklayalım, mesaileri bittikten sonra işçiler fabrika etrafında bağrınsınlar, benzer bir şey bu.
elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 bizde jandarma var toplar götürür akıllar şaşar
huun Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Antimodes52 said: Orada anayasada açıkça "önceden izin almaksızın" yazmasının bir sebebi var. önceden izin almaksızınla, önceden izin almadan arasında pratikte bir fark yok. ikisinde de eylemden önce izin alınmıyor. almaksızın, ani ve öngörülemeyen bir eyleme işaret ederken; almadan, göstere göstere eylemin izinsiz yapıldığına işaret ediyor. ikisinde de izin yok. yorumun bence de doğru; ama yasanın dili yanlış.
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 70'li yıllarda Taksim'de kutlanabilidiyse 1 Mayıs, 2000'li yıllarda haydi haydi kutlanır. Çatışma olur mu olmaz mı, oldurtmayacaksın, işin doğası çatışma değil ki burada çatışmak için Taksim'e geleceğiz demiyorlar. Trafik kazaları engellenebilir bir şey mi; o zaman neden araç trafiğine izin veriliyor? Sizin mantığınız buna benziyor. Kamu düzeni bir amaç değil araçtır, ama amaç olarak görüp o şekilde yorumlanınca bambaşka bir yere gelebilir hukuk.
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Antimodes52 said: Valilik, bir tehlike olmadığının garantisini vermek zorunda olan göstericiler değil. Olmamalı en azından kanuna uygun bir şekilde yürüdüğü vakit işler. tehlikenin kendisi zaten göstericiler yasak olmasının sebebide göstericilerdi.bu konudada gördüğün sağa sola taş atıp serserilik yapmayı marifet edinen tipler varken taksime sokulmasını beklememeli kimse zaten.sen taksimde dükkanı olan birisi olduğunu düşün milyarlarca masraf yapıosun gelion elin p*çi camını indirio dükkanı yağmalıyor. buna okey dermisin
Öne çıkan mesajlar