Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Mayıs İşçi Bayramı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet sendikaların o vandal grupları ve teröristleri kendi aralarından temizlemesi gerekli. "kardeşim yapmayın böyle" lerle, "solcular mağdur oluyor" larla olmaz yani bu iş.

Temizleyemiyolarsa da provakatörler renklerini belli ettikleri gibi polisin müdahalesini beklemeden geri çekilip baştan toplanmaları filan lazım.Tabii stratejik ordu düzeni beklenmez miting topluluğundan da bir şekilde provakatif gösterilerden kaçınmaları lazım işte.
Mesaj tarihi:
Bence sendikaların yapabileceği hiçbişey yok bu konuda. (ya da mitinge katılan grupların)

Yan mahalleden şerefsiz tipler geliyor sırf 2 kaldırım taşı atmak için, sendikadaki adamla ya da katılanlarla bi bağlantısı bile yok.
Mesaj tarihi:
sendikalardan bahsetmiyorum zaten, ki gruba katılacak herkesten üyelik bilgilerini isteyemeyecekleri için sendikalarla alakaları da yok bu olayın.

kastettiğim miting grupları. elbette her grupta provakatörler, teröristler olucak. ve olaylar kızıştığı, polisler göründüğü anda renklerini belli edicekler. ben de gruptaki kişilerin bu kızıştırmalarla akıp gitmemeleri, gerekirse vandalları polislerin karşısında sap gibi bırakıp başka bir yerde yeniden toplanmaları filan gerekir diyorum.
Mesaj tarihi:
Valla onu bunu bilmem ama şöyle bi gerçek var. O şerefsiz PKK destekçisi ideolojisiz gruplar ve kaldırım taşı söküp banka camına atan vandalizm saplantılı akıl hastaları olduğu sürece işçiler bir takım hakları konusunda mağdur olacak.

Bunlar olurken polis ne yapsın izlesin mi? Polisin görevi zaten o bankayı tahrip edilen arabayı korumak.
Mesaj tarihi:
@Ramocan: Oh oh kalınla da yaz. Milli Marş he? Ateist bir adam için "bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli" "benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var" diye devam eden bir şiiri okumaya can atmadığım için özür dilerim. Korkma diye başlayan bir milli marşı ikinci plana attığım için çok özür dilerim. Aklın ve sağduyunun tarafını seçtiğim için çok özür dilerim. Tüm dar kafalılığına rağmen seni ezmeyip seninle eşit olmaya çalıştığım için çok hatalıyım. Halbuki senin emeğinden yararlanmak (Artı değer diyeceğim fakat Mehmet Akif yazmaz bunları) için var güçle çabalamalı, her türlü çirkefi ve terörü uygulamalıyım. Benim yaptığım terörü, insanlık suçlarını göremeyecek kadar kör etmem gerekir seni ve her isyanı, her hak arayışını yadırgayacak kadar da uyutmalıyım seni.
Mesaj tarihi:
Ramocan'dan çok iyi köle olur şaka maka. Tam kapitalizmin ihtiyaç duyduğu insan modeli.
Vericen eline PS3 kumandasını, ülkede gösteri eylem yapmayı da yasaklayacan. Arada sırada kalkıp milli marş okuyacan, bir de dua edicen devlet haklarımı sömürmesin diye.
Zaten başımızdakiler bizim için en iyi olanı biliyorlar, bizi sömürmezler ki. Dimi?
Ha pardon bir de babanı dedeni tanıyacan aile ağacını çıkartacak her birey. Süper işte.
Mesaj tarihi:
Bu yıl pek birşey yaşanmadı gibi gördüğüm kadarıyla, taksime de çıkıldı, konuşma da yapıldı izin verildi bildiğim kadarıyla. Tabi güzel bi gelişme gibi, öte yandan anladık ki asıl korkulanların bugün taksime çıkıp çelenk bırakıp konuşma yapıp adamakıllı dönen grup değil, küçük provakatör gruplar olduğu. İsteyen çıkıp konuşabilmişken, polis de sendikalar da genel anlamda memnunken (gördüğüm kadarıyla), yine eline taş alıp banka camını kıran, demir bilye atan, arabaları darmadağın yapan, evlerin camlarını kıran ve kaldırımların içine eden şerefsizler şahsi kannatimce biber gazını hakediyor. Dayağı da, küfürü de.

Hayır düşünüyorum da, polise de değil yaptıkları, direk sivil halkın malına zarar vermek.

Orada anma yapan, adam gibi slogan atıp, kutlama yapıp gelen insanlar zaten haketmiyor hiçbirşeyi, polis de birşey yapmadı onlara izlediğim kadarıyla. Ama o küçük grupların darmadağın etmesi ortalığı, içimi acıttı be.
Mesaj tarihi:
SeaGle said:
Orada anma yapan, adam gibi slogan atıp, kutlama yapıp gelen insanlar zaten haketmiyor hiçbirşeyi, polis de birşey yapmadı onlara izlediğim kadarıyla. Ama o küçük grupların darmadağın etmesi ortalığı, içimi acıttı be.

Yaptı. Biber gazı attı, tazyikli su sıktı. Mecidiyeköy'den Taksim'e geçmek isteyen herkese saldırdı polis. DİSK, KESK, TKP falan dahil. Bize bile su sıktı şerefli Türk polisi. Bu yasağa karşı da tepki göstermek son derece normal. Ortalık darmadağın olmasın, belediyenin saksılarına zarar gelmesin. Gerçekten takıyor musunuz bunları? 77'de o alana çıkmak isteyen birçok insanın tanıdıkları öldü. Asıl yıkım budur.
Mesaj tarihi:
Belediyenin saksısı?
Benim arabam olacak orada, onun tavanını ezecekler, banka şubesinin camlarını kıracaklar, olayla alakası olmayan insanın evinin camını kıracaklar, kusura bakma ama ne kadar haklı olursan ol bi allahın kulu bakmaz gözünün yaşına. Madem polis gaz sıkıyor sana, sen de polise yap yapacağını, milletin evine arabasına değil.

Orada gösteri yapmak isteyen insanlar ölmüş evet, failleri bulunamamış evet, bu bi ayıptır biliyorum ben de. Ben de destek veriyorum sana bu konuda. Taksimde 1 mayıs kutlamanın senin için ne kadar önemli olduğunu ben de biliyorum, ben de destekliyorum görüşlerim sana uymasa da. Orada suçu yokken zarar gören insan da biliyor bunu. Ama sen (sen dediğime bakma genel konuşuyorum) kalkıp ona zarar veriyorsun, haklı mısın şimdi?
Mesaj tarihi:
o dükkanlarda robotlar çalışıyor hep, zarar ettiklerinde para kaybedenler alın teriyle çalışan insanlar değil. habire çalışmaktan, emekten dem vurup sonra bütün oralarda çalışan, ekmek yiyenlerin haklarını hiçe saymak nasıl bir mantıktır?

en son geçen gün benzer bir ironi yaşandı, türk ve kürt kardeşliğinden dem vuran terörist hem türk hem de kürt öldürdü arka arkaya.

provokatörlerin olmadığı yerlerde olaysız yürüyüşler zaten yapıldı bugün gördük, demek ki polis durduk yerde önüne gelene saldırmıyormuş. bayramı kutlamaya gelen işçiler aralarına anarşistlerin karışmasına izin verirse illa ki olay çıkar. polis müdahale etmeyecek de kim müdahale edecek etrafı talan etmeye çalışan gruplara?
Mesaj tarihi:
Horizon said:
elaidi said:
Taksim karışmış geçmiş olsun hahaha

Gerçi korsan göstericiler ama olsun karışmadan geçmedi bu 1 mayıs da.

Yok öyle abartı birşey olmamış. Tam tersine istiklal caddesinin içinden gelen bir guruba izin filan verildi.

O değilde harbiyede cami cemaati göstericilere dalmış , arkasından mahalleliler göstericilere dalmış :).

cami cemaatine de dalıp kafa göz kırsalardı keşke ehi ehi ehi

o smiley ne ya öyle en sonunda kelebek gibi
Mesaj tarihi:
Dikkat edersen komünist manifestodan ya da anarşiden bahsetmiyorum.
Anayasal hakların kullanımından bahsediyorum.
Anayasal haklarının ütopik bir dünyaya ait hayali bir şey olduğu inancına sahipsen, daha vatandaş olma bilincine bile ulaşamamış bir zavallılık göstergesidir bu.
Daha önce hakların uğruna savaşmadığın için seni suçlamıştım da, yanılmışım, anayasal hakların kullanımıyla dalga geçerek sana zaten verilmiş haklardan da vazgeçmeye hazır olduğunu ispatlamış oldun. Düşündüğümden de iyi bir köle adayıymışsın.
  • Yeni Oluştur...