Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli askerliği kaybettik, kısa dönem de kalkıyor

elaidi

Öne çıkan mesajlar

Sam said:
hayır vatandaşa doğrudan bir hizmet sözkonusu

evet ordu füze sallayınca vatandaşın evindeki yemek soğumuyor. hizmet kelimesi ne anlamda kullanılmış, okuyup güzelce kavramak lazım. kıvırmayla ilgili ahkam kesmeden önce kendi yazdığına bakması lazım insanın.

alın karışlamaya başlamadan önce kendi öne sürdüğün temelsiz önermenin saçmalığını ölç biç de laf olsun torba dolsun maksadıyla mesaj atma.

kimi üntermensch olarak gördüğün ile ilgilenmiyorum, ifadesi veya anlayışı kıt da olsa insan insandır benim açımdan. o nedenle terbiyeni bozma ki en azından ciddiye alsın muhatabın.

sg-1, aşçının yaptığı yemeği yiyorsun, evet doğrudan hizmet var orada da.

Demin ordu hizmet etmez diyen sen şimdi ordu hizmet eder diyorsun şaka gibi.

Şimdi kıvırma detaylarına inersek:

Ordu senin hayatta kalman saldırıya uğramaman için teröriste düşmana silah sıkınca sen hayatta kalıyorsun. Bak sana ne güzel hem de doğrudan bir hizmet. Hem de temel bir hizmet, en önemli hizmet yani.

Ayrıca ben "untermensch" demiyorum ifadelerimde. Onu bile yanlış anlayıp çarpıtmış, "eksik insanlar da sonuçta insandır" falan demeye getirerek olayı tamamen zıt yönde saptırmışsın. Diyorum ki yanlış anlayan ve yanlış bilgi üreten insanlar vardır ve "ordu hizmet etmez" fikrini ısrarla savunabilen biri çıkarsa o kişi bana göre ortalama altıdır. Bunu anlaması zor olmasa gerek.

ve evet hala aynı şeyi iddia ediyorum. Ordu AKP'nin buzdolabı paralarını değerlendirseydi daha çok hizmet etmiş olurdu. karşılığında halk ne aldı? Elektriksiz köye buzdolabı! Asker ne aldı? O köylüyü öldürmek isteyen akıl hastası teröristlerden korunmak için araç. Bu kadar basit. 2.si bir işe yarıyor. İlki hiçbir işe yaramıyor, israf ve hizmet bile değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bak mesela devletin bi kurum kurması ya da kamusal bi bina inşa etmesi de hizmettir ama dolaylı hizmettir.

Ama askerin dağda silah sıkması sana bizzat kişisel yapılmış doğrudan bir hizmettir. Üstelik en temel ve en gerekli öncelikli hizmettir. Hayatını korur doğrudan. İlk örnekteki hizmetse buna kıyasla lükse kaçar ve ayrıca doğrudan değil dolaylıdır.

Temeldeki fikir ayrımının ve yanılgıların bu olması da şaşırtıcı ayrıca. Böyle basit temellerde nasıl yanlış düşünebiliyosanız..
Sosyal ağlarda paylaş

hayır demiyorum, sen çarpıtmışsın yine. sözkonusu, yani üzerinde konuşulan konu.

yok ordu doğrudan beni hayatta tutmuyor, kelimeleri işimize geldiği gibi çarpıtmanın da bir sınırı var. o sınırı zorlamayalım bu kadar. ordunun ana görevi ülke sınırlarının dış ülkelere karşı korunması. forumlarda laf çarpıtma sınırını korusalar mesela doğrudan bir hizmet olurdu vatandaşa ama.

evet ortalama altı kelimesi sana göre Untermensch, senin kendi kişisel düşüncelerin neyse ki evrensel doğru değil. dediğim gibi boyumuzdan büyük laf edersek böyle lafı çeviremeyip "aşağılıksın ama bana göre" diye tam yol geri yapmak zorunda kalabiliriz. 1930'lardan ilhama devam anlaşılan.

daha önce de dediğim gibi, devletin bütçesi

1- ordu
2- buzdolabı dağıtımı

diye iki kalemden ibaret değil, böyle olduğunu iddia edecek kadar dünyadan bihaber isek almanca bilgimiz kadar iddialı konuşacağımız konularda genel kültürü de ilerletmemiz gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
tartışmayı kişiler bazında değil de konu bazında tutsak da bi kere kendimizden dolayı şaşırsak (bunu yaparken kişiler bazında yorum yapmak zorunda kaldığımdan dolayı kendimi de dahil etmeye zorladınız beni)

futbol başlıklarında önüne gelene "köpek" deyip yıllar sonra forumda hala barınandan fazla beklentide olmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Tablo bu kadar vahimken ve dün 10 şehit verirken bugün bedelli askerlik yapabilecek vicdanı olan var mı bu ülkede?

var. şöyle duygu sömürüsü yapmaya kalkanlar da çok komik oluyor. evet çok üzülüyorum orda şehit olanlara, çünkü hiç alakaları olmayan bişey yüzünden canlarından oluyorlar, evet olan onlara oluyor. ama bu vatan millet sakarya heyt yollayın beni sınıra diye gaza gelmemi gerektirmiyor. bu ülkede devlete de polise de orduya da güvenmiyorum.(evet orduya da ve bu son haberden dolayı değil) bir şekilde askerden yırtma fırsatını bulursam 1 sn düşünmem. isteyen istediğini söyleyebilir. o kadar okuyup bilgisayar mühendisi oldum vs. muhabbetlerine girmicem, kimsenin eğitimi mesleği beni ilgilendirmiyor. kim için ne için hizmet vereceğimi bilmediğim bi orduda 12 ay erlik yapmak istemiyorum. bu kadar netim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülke komple tehtid altında , 4 cepheden saldırı altındayız o yüzden asker ihtiyacı gerekenin çok altında. Lütfen koşun askere elinize bildikleri alde çalışmayan silahı verecekler savaşmanız için. ( Süngüsü bile olmayan... )

Allah aşkına konuşturmayın insanı.. Askerlikte amelelikten ve gereksiz zaman öldürme işinden başka iş yapmayan 12675 tane asker varken kimse burada maval anlatmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
sg-1 said:
"ordu hizmet etmez"den "doğrudan hizmet etmez"e gelmen de bi başarıdır.

"ulusalcı müttefik sıkıştı dur bir c&p ile imdadına koşayım" diye lafa konuyu anlamadan atlayınca neyin kastedildiğini anlaman zaman aldı ama olsun.

okumam yazmam var, merak etme, ne yazdığın kabak gibi orada duruyor, öyle saçmalamasan tartışmaya katılmaya niyetim yoktu, ikinizin de argümanları ortada gidiyordu.
ama saçmalayınca bana da muhabbete üçüncü olmak düştü.

"ordu hizmet etmez" dedin, kıvıra kıvıra "doğrudan hizmet etmez"e geldin, hala kıvırıyosun, "ben en başından beri öyle diyordum" diyosun.

Allah akıl fikir versin, ne diyeyim.

Kaldı ki, hizmetin doğrudan olması, dolaylı olması neyi değiştirir ki, sonuçta ordu bu millete bir şekilde hizmet ediyor demek ki.
Sosyal ağlarda paylaş

işte üstü kapalı ya da açık hakaret ve iftira bombardımanına uğrayınca ya bir abimiz gibi "alın forumunuzu başınıza çalın" deyip gitmek, ya da insanlarla anladıkları dilden konuşmak gerekiyor sevgili ardeth. forumun genel görüş konformlarına birebire uymayınca bu ikisi dışında seçeneğin olmuyor maalesef. eğer bana edilen her hakarete aynı şiddette karşılık verseydim şimdiye kadar 10 kere yörünge dışına uçmuştum en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

1 milyon askerimiz olacagına 500 bin tane askere yatırım yapılsa.özel eğitimli tam donanımı olsalar.tank uçak silah bomba eğitimi falan neyse işte.500 bin tane böyle profesyonel askerin olsa.bizlerde gidip 5 ay 3 ay sadece silah tutmayı falanı ögrenip dönsek.ztn olsaı bi savaşta 70 milyon askeriz.

e gidip 3-5 ay silah tutmayı ateş etmeyi ögrenip kısa bi eğitim alsak hayatımız boyunca yeter ztn

onun harici bu 500 bin askere teknolojiyi sağlasak.bence çekinilcek ülke sıfatından bişi kaybetmeyiz diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
işte üstü kapalı ya da açık hakaret ve iftira bombardımanına uğrayınca ya bir abimiz gibi "alın forumunuzu başınıza çalın" deyip gitmek, ya da insanlarla anladıkları dilden konuşmak gerekiyor sevgili ardeth. forumun genel görüş konformlarına birebire uymayınca bu ikisi dışında seçeneğin olmuyor maalesef. eğer bana edilen her hakarete aynı şiddette karşılık verseydim şimdiye kadar 10 kere yörünge dışına uçmuştum en azından.

Sam konu ile alakalı yazı yazmayıp dışarıda dur bi laf desinde kapak edip haz alayim hıhıhı şeklinde hareket edenlere , ödül olarak lolipop veriyoruz sevindirik oluyorlar. Uğraşma :).
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
okumam yazmam var, merak etme, ne yazdığın kabak gibi orada duruyor, öyle saçmalamasan tartışmaya katılmaya niyetim yoktu, ikinizin de argümanları ortada gidiyordu.
ama saçmalayınca bana da muhabbete üçüncü olmak düştü.

"ordu hizmet etmez" dedin, kıvıra kıvıra "doğrudan hizmet etmez"e geldin, hala kıvırıyosun, "ben en başından beri öyle diyordum" diyosun.

Allah akıl fikir versin, ne diyeyim.

Kaldı ki, hizmetin doğrudan olması, dolaylı olması neyi değiştirir ki, sonuçta ordu bu millete bir şekilde hizmet ediyor demek ki.

dedim bir ihtimal anladın ama anlamamışsın demek hala.

ağaçlar da oksijen üretiyor, bize hizmet ediyor? hatta bizi hayatta tutuyor?! güneş sağolsun d vitamini sentezlenmesine yolaçıyor, hizmette bulunuyor? bilimadamı buluş yapıyor, hayatımızı kolaylaştırıyor, hizmet yapıyor? hatta dur, hizmet sektöründe sayılmıyor ama fabrikadaki mavi yakalı kıyafet üretiyor, biz onu giyiyoruz, hizmette bulunuyor?

hizmet kavramını genişletmenin sınırı yok aşağı yukarı, yolda giderken size gülümseyen güzel bir kız bile 10 saniye kendinizi daha iyi hissetmenizi sağladığı için hizmette bulunmuş sayılabilir. 007'nin orijinal mesajında bu kapsamda kullanılmamış hizmet.

Allah akıl fikri ihtiyacı olana versin hakikaten, en büyük hizmet.

valla horizon kendime hizmette bulunup ciddiye almasam en güzeli cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

yok ordu doğrudan beni hayatta tutmuyor, kelimeleri işimize geldiği gibi çarpıtmanın da bir sınırı var. o sınırı zorlamayalım bu kadar. ordunun ana görevi ülke sınırlarının dış ülkelere karşı korunması.

evet ortalama altı kelimesi sana göre Untermensch, senin kendi kişisel düşüncelerin neyse ki evrensel doğru değil. dediğim gibi boyumuzdan büyük laf edersek böyle lafı çeviremeyip "aşağılıksın ama bana göre" diye tam yol geri yapmak zorunda kalabiliriz. 1930'lardan ilhama devam anlaşılan.

daha önce de dediğim gibi, devletin bütçesi

1- ordu
2- buzdolabı dağıtımı

diye iki kalemden ibaret değil, böyle olduğunu iddia edecek kadar dünyadan bihaber isek almanca bilgimiz kadar iddialı konuşacağımız konularda genel kültürü de ilerletmemiz gerekir.

İşte ordu görevini icra ederken, sorumlu olduğu eylemleri yaparken bu ülkeye, içindeki insanlara, kurumlarına hizmet etmiş oluyor.

Uzatmadan hizmetin kelime anlamına bakın, anlam yazmayın beyninize göre.

1 . Birinin işini görme veya birine yarayan bir işi yapma:
"Vatan, evladının hizmetini bekliyor."- Ö. Seyfettin.
2 . Görev, iş:
"Askerlik hizmeti."- .
3 . Bakım, özen, ihtimam:
"Bu bahçe çok hizmet ister."- .

Hizmet kelimesinin 2 anlamını yapıyor ordu. Kafanızdan anlam yazmayın, "kelimeleri işinize geldiği gibi çarpıtmayın".

Bak doğru yazılışını bilmediğin Untermensch kelimesini kullanarak da düşünce çarpıtmanın alasını yapmışsın.

Untermensch'in kelime anlamını bilmiyorsan wikipedia falan oku. Benim için ortalama altıdır demek Untermensch demek değil. İkisinin arasında dağlar kadar fark var.

Ortalama altı demek Untermensch, ya da aşağılık demek değil. Ortalama diye bir kavram varsa ortalama üstü ve ortalama altı olduğu içindir. İnsanlar da tek tip değildir. Dolayısıyla ortalama altı lafına aşağılık lafını yakıştırmak da çarpıtmanın alası. Hele hele Untermensch gibi nazi terimleri falan yakıştırman çok abzürt ve alakasız olmuş lol. Anlamamışsın kısacası.

Ayrıca son çaresiz çarpıtman da şu olmuş: Devlet bütçesi 2 olaydan ibaret değil demişsin. Biz böyle bişey mi diyoruz?

Bugünkü hükümetin hizmet konusunda orduya göre kat kat beceriksiz olduğunu basit bir örnekle anlatmaya çalışıyoruz. Yine ana düşünceyi görmezden gelip örnek sayısıyla çarpıtmaya çalışma taktikleri falan.. Gereksiz.

Mümkünse ana düşünceyi çürütmeye çalış örnek sayısı çok da önemli değil. Eğer gereksinim duyuyorsan 52 tane daha örnek bulabilirim. :)

axedice said:
Yalnız ordu hizmet etmez doğru bi tesbit, sırf sam dedi diye aksini idda etmeyin. Çünkü ordu hizmet etmez korur. Devlet hizmet eder. Etmiyo da işte etmesi lazım

kelime anlamına göre öyle değil.

Prosciutto said:
-007- said:

Tablo bu kadar vahimken ve dün 10 şehit verirken bugün bedelli askerlik yapabilecek vicdanı olan var mı bu ülkede?

var. şöyle duygu sömürüsü yapmaya kalkanlar da çok komik oluyor. evet çok üzülüyorum orda şehit olanlara, çünkü hiç alakaları olmayan bişey yüzünden canlarından oluyorlar, evet olan onlara oluyor. ama bu vatan millet sakarya heyt yollayın beni sınıra diye gaza gelmemi gerektirmiyor. bu ülkede devlete de polise de orduya da güvenmiyorum.(evet orduya da ve bu son haberden dolayı değil) bir şekilde askerden yırtma fırsatını bulursam 1 sn düşünmem. isteyen istediğini söyleyebilir. o kadar okuyup bilgisayar mühendisi oldum vs. muhabbetlerine girmicem, kimsenin eğitimi mesleği beni ilgilendirmiyor. kim için ne için hizmet vereceğimi bilmediğim bi orduda 12 ay erlik yapmak istemiyorum. bu kadar netim.

bu senin kişisel hislerin kaynaklı bir kişisel problem. Orduyu ya da gerçekleri bağlamaz. Ayrıca şunu da bil o alıntıladığın kısım sadece bana ait değil o düşünceyi genelkurmay başkanından alıntıladım. Ben kaynaklı değil ve duygusal olmayıp gayet de gerçekçi olduğu için sonuna kadar katılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
Ayrıca son çaresiz çarpıtman da şu olmuş: Devlet bütçesi 2 olaydan ibaret değil demişsin. Biz böyle bişey mi diyoruz?

-007- said:

Orduya akmayan devlet parası buzdolabı dağıtmakta kullanılıyor!

diğer yazdıklarına cevap verecektim ama kendi dediğini inkar edeceksen 10 sayfa daha böyle sürer gider, nasıl olsa haksız çıkınca değiştireceksin sözünü.

yukarıda zaten yazdım hizmet sözcüğünün kapsamının ne denli genişletilebileceğini, tdk'dan uzman çağır da incelesin kafi gelmediyse.

kalın sağlıcakla.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
futbol başlıklarında önüne gelene "köpek" deyip yıllar sonra forumda hala barınandan fazla beklentide olmamak lazım.

Hadi canım hadi.. Her işine gelmediğinde ya konuyu çekiştirirsin, ya kıvırırsın, ya da 3 ekranlık mesajdan 2 cümleyi cımbızla çekip yazı döşenirsin. Çok sıkışırsan da zeki görünümlü laf sokup cool durmaya çalışırsın. Ben alıştım cevap falan yazıp bir şeyler açıklamaya çalışmıyorum da, arkadaşları kurtarayım diyorum bari, hararetliler ama sağolsunlar :p

Ardeth de haklı tabii, daha fazla uzatmıycam onun için. İşine gelmedi diye iftira yemek hoşuma gitmedi sadece, ondan uğraştım. Sağlıcakla.
Sosyal ağlarda paylaş

devletin içerisindeki her kurumun devlete, dolayısıyla halka hizmet için var olduğunu belirtmek zorundayım.

kahramanmaraş-gaziantep arasındaki karayolunun seninle ne alakası olabileceğini sorgulayabilirsin.
ama her gün oradan batıya kamyonlarla taşınan onlarca çeşit üründen birini illa ki, nerede yaşıyorsun bilmiyorum, atıyorum, İstanbul'daki evinde kullanıyorsundur, demek ki o yol bizzat sana bir şekilde hizmet ediyor.

aynı şey ordunun yaptıkları için de geçerli ve 007'nin söylediği de tam burada devreye giriyor.
o dağıtılan buzdolapları ahıra kaldırılıp paketli durduğu sürece bu halka hizmet etmiyor.
o parayla orduya alınacak her ekstra gereç dolaylı olarak sana dönecek bir hizmettir. sadece orduya da değil, devletin herhangi bir kurumuna da verilse o para, yine hizmete dönüşür.
Tabi yolsuzluklarla yolunu bulanların cebine gitmediği sürece.

yalnız bakıyorum da, bana ulusalcı müttefik zart zurt üfürürken kendiniz sorosçu liboşlar a.ş.'yi kurmuşsunuz bile (sir tipi sırıtan smiley)
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
-007- said:

-007- said:

Orduya akmayan devlet parası buzdolabı dağıtmakta kullanılıyor!

diğer yazdıklarına cevap verecektim ama kendi dediğini inkar edeceksen 10 sayfa daha böyle sürer gider, nasıl olsa haksız çıkınca değiştireceksin sözünü.

yukarıda zaten yazdım hizmet sözcüğünün kapsamının ne denli genişletilebileceğini, tdk'dan uzman çağır da incelesin kafi gelmediyse.

kalın sağlıcakla.

Evet devlet bütçesi buzdolabı dağıtmak ve orduyla sınırlı değil. Yani hükümet hizmetiyle ordu hizmeti arasındaki farkı anlatmak için bir buzdolabı örneği verdik diye kendimizle çelişmiş mi olduk? Nerenizden anlıyorsunuz yazılanları çok merak ediyorum. Senin şuan cevap veremediğin 10 tane mesele var. Cevap vermeni de beklemiyorum sonuçta tartışma illa ki bir yerde kitlenecek. (kapatılacak anlamında değil)

Ayrıca yanlış genelleme yapıp sonradan eklentilerle kıvırma laf değiştirme konusunda da üstüne yok bir kez daha gördük bu başlıkta. Hizmet sözcüğünün anlamı kapsamı bellidir kimse kendine göre bir yerlere çekmiyor. Siz olan anlamı inkar etme gibi bir saçmalık yapıyorsunuz sadece. Olay bundan ibaret yani. Bunu anlamak için TDK uzmanına da gerek yok. Ortalama biri de rahatlıkla anlayabilir bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...