Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 KEsşke her askere gidene savaşabilmeyi ögretseler ama oyle değil işte askerlik. Yani silahı eline 2-3 kez alırsan şanslısın dolu olarak :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 asker tehditlere karşı eğitiyor seni. Beyninle de yararlı olursun ama onun dışında silah lazım olursa da ellerin titremesin diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 O silahın poligonu ne hale getirdiğini gördüğünde malesef her insan bırak kullanmayı eline almayı bile tercih etmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Valla karşında "silah kullanmayı tercih edenler" gelince ne yaparsın o zaman bilmiyorum lol. Bu adamlar şehir içinde de karşına gelebiliyor bunu da unutma. Horizon said: Asker sayısı arttığında sürekli olan asker ölümlerinde azalma mı olacak ? Askere ihtiyaç var diyen adam kim olursa olsun , biz insanların beyni var düşünebiliyoruz. Senelerdir ihtiyacı var hiçbirzaman ihtiyacımız az denmedi ve senelerdir aynı taktik ve kafa ile hem şehit veriyoruz hem de terörü bitiremiyoruz. Demekki iş asker sayısı ile alakalı değil. Bu basit neden sonuç ilişkisini her insan kurabilir. Sen kitlenmişsin genel kurmay ne söylerse odur. Memleketteki her yetkili insanın söylediğine kayıtsız şartsız eğiliyormusun ? Eğiliyorsan , yolun açık olsun. Birçok insan bunu sorgulama yetisine sahip. Senin hala büyükçe atladığın birçok ayrıntı var bu konuda. Birçok askerin amelelik ya da boş ıturmaktan başka birşey yapmadığını atlıyorsun. Mesleği ne olursa olsun. Mesela , asfaltı havlu ile bez ile kurulamak.. Viktorun yukarıda söylediği askere giden ve gidecek olan kişinin söylemi hakkındaki mesajına katılmıyorum. Bu gerçek değil. Gidenlerin birçoğu , gereksizliğinden ve vakit kaybından bahseder. Amelelikten bahseder. Asker ölümlerinde azalma olmasının yolu asker sayısını artırmak mı bilmiyorum (işi bilenler öyle diyor) ama azaltmak olmadığına adım gibi eminim. Bazı insanların beyni var düşünebiliyoruz demişsin de bilgi olmadıktan sonra istersen Einstein ol saçmalamanı engellemez. İşi bilen bu işin başındaki adam veriyor bu bilgiyi. Vatandaş gözüyle mi bilgi karşılaştırıcaz komik olmayın. Senelerdir ihtiyaç var evet çünkü senelerdir düşmanımız var bize saldırılıyor. Şehit vermemizin sebebi de asker değil. Hele hele askeri kafa hiç değil. Hala şehit gelmesinin sebebi askere yapılan siyasi müdaheleler ve kısıtlamalar. Dağda çatışan askere gelen geri çekil emirleri! Eleştirecekseniz askeri değil başımızdaki işini doğru yapamayan insanları eleştirin. Yetkili bir insan sana sayısal verilerle bir bilgi veriyorsa kahve ağzıyla o bilgiyi yanlışlayabilir, aksini iddia edebilirsin ama bunu yaparsan sadece saçmalamış olursun. Beyin muhabbeti bile kurtarmaz yani seni. Ayrıca askeri düzenlere ve görev paylaşımlarına kahvehane efsaneleri tadında kulaktan dolma bilgilerle küçümseyerek halkı askerden soğutmaya çalışmak suçtur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Patates soyma da başka silah bulamazsak diye bıçak eğitimi sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Karşına geldiğinde donup kalan da olur , alıp tereddütsüz ateş eden de olur. Bu tercih ve insan yapısı meselesi. Ha birde eline çalışmayan silah verirsen dipçikle vurmaya çalışır ya da silahı adamın kafasına fırlatmaya çalışır becerebilirse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 bıçak ta bulamayız diye ot yolma çalışmaları filan var ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Asfalt kuruluyosun havlu ile , havlu veya bez ile adam boğma yöntemi için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wylde Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 o değilde vatandaşlığa en kolay girilen ülke hangisi bu aralar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 miyagi san da havluyla kurulama tekniğiyle karate öğretiyodu daniel e. bi bildikleri vardır elbet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 -007- said: Sana adam öldür diye vermiyor silahı, şerefsizler ülkedeki herkes gibi sana da sıkarsa ölme diye veriyor. O açıdan sivillerden avantajın bile var. Karşılık verebiliyorsun. İstanbul'da alışveriş merkezinde gezerken yanında bomba patlayınca eminim o silahı eline almayı ve kendini savunabilmeyi isterdin. Sivil olarak silahla geziyoruz yani biz istanbulda alışveriş merkezinde öyle mi? kusura bakma ama tüm tartışma boyunca duyduğum en komik argüman bu. hani koşturuyor biraz toparlıyor seni, sağlık mağlık desen bir yere kadar da bomba patlaması asker ve silahı böyle bir birine bağladığın için tebrik etmek lazım seni. "çocuklara kana alışsın diye kurbanın kanını suratlarına sürüyorlar" bile daha gerçekçi. oldu olacak bi de mcgyver eğitimi versinler de etrafta gördüğümüz zımbırtılardan tabanca yapalım kendimize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Kastedilen, anlamadığın nokta: Teröristler=şerefsizler silahın var mı yok mu asker misin sivil misin diye bakmıyor. Ülkedeki herkese bebeklere bile silah sıkabiliyor. Şimdi anladın sanırım? Bu açıdan bakarsan sivilken saldırıda mağdur olan adam askerlik döneminde silah kullandığı dönem için kendini şanslı sayar çünkü çatışma sırasında kendini savunma şansı vardır. Ama sivilken bu şans yok. Denmek istenen bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 evet yanlış anlamışım pardon ama o dediğin de gerçekçi değil askere gidenlerin yüzde kaçı, çatışma olan bir sınıra gitmediği sürece, kendini bir çatışma ortasında buluyor? zaten cücenin dediği her şekilde değişmiyor silah bir adam öldürme alacı karşındaki ne kadar terörist ya da şerefsiz olursa olsun bir insan birini öldürmek istemiyorsa bu durumu değiştirmiyor. ama birini öldürmeye karşı olmasan bile askerde sırf eline silah alma potansiyelinin olması kaybettiğin vakti telafi etmiyor, özellikle üniversite mezunu bir insansan ve alanında ilerlemen gerekiyorsa. dolayısıyla buna fikir olarak karşı olmasam bile bana kazandırdığı bir şey de yok demek istediğim o daha çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 haberleri bidaha okudum da, kesin bir dil yok ve kisa vadede birseyden bahsetmiyor. Eger 2009 aralikta 5 ay yapabileceksem kilolari verip giderim de, zor onun disinda. poff ne boktan durum arkadas ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Ardeth said: evet yanlış anlamışım pardon ama o dediğin de gerçekçi değil askere gidenlerin yüzde kaçı, çatışma olan bir sınıra gitmediği sürece, kendini bir çatışma ortasında buluyor? zaten cücenin dediği her şekilde değişmiyor silah bir adam öldürme alacı karşındaki ne kadar terörist ya da şerefsiz olursa olsun bir insan birini öldürmek istemiyorsa bu durumu değiştirmiyor. ama birini öldürmeye karşı olmasan bile askerde sırf eline silah alma potansiyelinin olması kaybettiğin vakti telafi etmiyor, özellikle üniversite mezunu bir insansan ve alanında ilerlemen gerekiyorsa. dolayısıyla buna fikir olarak karşı olmasam bile bana kazandırdığı bir şey de yok demek istediğim o daha çok. Yalnız ben genel anlamda silah kullanmakla ilgili bi laf etmedim orda, arkadaşa kişisel olarak bi cevap verdim. Tabii ki askerdeki herkes hayatının sivil döneminde terör saldırısına maruz kalmak zorunda değil. Demek istediğim "silah kullanmanın" böyle istisna bir durumla kıyaslandığında (ve böyle bir istisna durumdan bağımsız olarak) ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğu. Ayrıca evet silah adam öldüren bir araçtır. Ama arkadaşın dediği silahın adam öldürme "amacıyla" verilmiş olması. Ona itiraz ettim adam zaten araçtır demiyor adam öldürme amacıyla veriliyor diyor. O düşünce yanlış. Kendini savunmak için veriliyor. Sivilken de saldırıya uğra ya da uğrama her durumda kendini savunma şansın yok. Bir insan birini öldürmek istemiyorsa, ancak karşısındaki akıl hastası o kişiyi öldürmek istiyorsa, buna rağmen o kişi kendini savunmak yerine "karşısındaki adamı korunma amacıyla öldürmeyip ölmeyi tercih ediyorsa" doğal seçilimle elenecek kadar zayıftır vahşi dünyamızda. Ayrıca eğitimli adam askerde mesleki anlamda kendini geliştirecek işler yapmalı. O da ayrı tartışma konusu. Ama illa ki hizmet etmeli orda. Çünkü bu bir hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 hizmetin bir karşılığı olur bunun karşılığı yok hem hayatın kayıyor. Ben ağustosta giderim, kanun onu kapsamassa gider yurt dısında pizzacı olurum Dominosa quantum anlatırım artık Bak derim metal fırında pizza yaparsan EM den etkilenmez tadı guzel olur derım artık Hay allahım ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 nasıl karşılığı yok. karşılığında hayatta kalıyorsun işte, ülken oluyor. Tarih öncesinden beri en temel hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wylde Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Bide üstüne bunun herangi bi maaşı yok dimi insan bi 300 500 bişey verir ayda madem adamı hayatından alıkoyuyosun alıkoyduğun zaman içindeki zararları kapat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Belli bir para veriliyor ama sadece içerdeki çok düşük maliyetli ihtiyaçlarını tamamen karşılayabileceğin bi para o sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wylde Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 haftada 12 milyon gibi bişey sanırım öyle duymuştum . Cep harçlığı bile değil be 10 yaşındaki çocuk babasından daha çok alıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 ama işin ilginci içerde her şey acayip ucuz olduğu için gayet yetiyormuş o para. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Hemen değişecekse mezuniyet ertesi ağustos celbi gitmeye kasayım ben en iyisi. 12 ay er olursa benim askerlik bitmez orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wylde Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Cem yılmazın esprisi vardı öyle " dünyanın en bereketli parası harca harca bitmiyo çünkü alıcak hiçbişey yok . " ki olay o değil içerde zaten geçinmek dert değil . Sen adamı 1 sene hayattan çekip alıyosun adam o süre içinde bi işe başlar kariyer yapmaya çalışır bi yandan para kazanır biriktirir . Adamı alınca noluyo 1 sene boyunca askerde sürünüyo sonra çıkıyo elinde ne bir para ne bir iş öle sap sap kalıyor . Herkesin ailesi bilmemnesi yedekte parası yok insanları bu şekilde alıpta hayatlarını sabote etmek çok yanlış . Şurda bile kaç kişi 5 ay bile fazlaydı anca katlanırım diyo bunu ülke çapına vurduğun zaman bütün ülke asker kaçağı olur olucakta bence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 -007- said: Cuce said: 1.5 senesi, 5ay, 4 yılı, 1ay bedellisi hiç biri fark etmez. Devletin benım elime silah verip insan öldürmek icin eğitmeye hakkı yok diyorum ben. Sana adam öldür diye vermiyor silahı, şerefsizler ülkedeki herkes gibi sana da sıkarsa ölme diye veriyor. O açıdan sivillerden avantajın bile var. Karşılık verebiliyorsun. İstanbul'da alışveriş merkezinde gezerken yanında bomba patlayınca eminim o silahı eline almayı ve kendini savunabilmeyi isterdin. yanımda bomba patladığında silahla benı korumak icin polis var, o benım işim değil, hakkım değil, Secimim hiç değil. ne kadar sacma bir sebepmiş bu böle. yanı askeri eğitimi, sivil hayata donduğumuzde belimizle beylik tabancasıyla gezip bize silah cekenleri vuralım diyemi veriyolar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2009 -007- said: nasıl karşılığı yok. karşılığında hayatta kalıyorsun işte, ülken oluyor. Tarih öncesinden beri en temel hizmet. Evet tanımadıgım yeterli mi yetersizmi bilemedigim bir adam kumanda ediyor beni. Sırf rütbesi üst diye salagın tekınden dayak yıyorum Korumakmıs peh tepedekilerin cepleri dolsun dıye hızmet bu baska bısı degıl. Su dunyada herkes akıllanıp yapmıorm ulan sılah kullanmıorm dese ole guzel olucakki kılkuyruk liderler oyle bi apısıp kalıcak ki pfff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar