Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilkentliler! Ölüyoduk bugün...


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bugün olan canlı bomba ile süikast girişiminden bahsediyorum. Yazım uzun olacak gibi o yüzden özet bir cümleyle başlayayım. Bugünkü olaydan kurtulmamızın tek sebebi şanstır ve okulun güvenliğinin ne kadar vasat ve aciz olduğunun ıspatıdır. Artık sesimizi çıkarmanın vakti geldi.

Teröristin teki bütün binayı çökertecek, çökertmese bile 40 kişiyi rahat öldürecek miktarda patlayıcıyla elini kolunu sallayarak okula giriyor. Bombanın fitilini ateşliyor, şans eseri bomba ateş almıyor. Üstüne silah çekiyor kız. Kızı bacağından vurarak etkisiz hale getiren ise Hikmet Sami Türk'ün korumaları. Bilkent'in güvenlik görevlileri bu hikayenin dışında kalıyor yani...

Bu sırada güvenlik görevlileri ne yapıyor peki?

Saldırının olduğu binadaki güvenlik görevlisi kapının önündeki odasında çay içip tv seyretmekle meşgul.

Nizamiyedeki görevliler öğrenciler arabaları için sticker parası vermişler mi vermemişler mi onun avında. Bu sırada otobüsle, dolmuşla, yayan olarak öğrenci olan/olmayan herkes elini kolunu sallayarak okula giriyor tabi.

Okul içinde gezen güvenlikçiler de arabasını tekerlek çizginin üzerinde kalacak şekilde park eden arabalara ceza yazmakla meşgul...


Rezalet yani. Tamamen rezalet. Güvenliğin gücü ancak tehdit unsuru oluşturmayan öğrencilere yetiyor.

Bugün o bomba patlasaydı ülke karışırdı. Ama esas mesele hiç bir günahı olmayan bir çok insan hayatını kaybedebilirdi...


Bu güvenliğin acizliğini gösteren ilk olay değil işin kötüsü. Okulun bahar şenliklerine öğrenci olmayan bir takım çeteler gelip, kavga çıkarıp öğrencileri bıçaklamıştı geçen senelerde hatırlarsanız. Hatta bir arkadaşımız hayatını kaybetti bu olaylarda...

O sırada güvenlik ne yapıyordu?

Şenlikte içki içen öğrencilerin ellerindeki içkileri dökmekle meşgullerdi.

Neden giren çıkana bakmıyorlar hala?

ODTÜ'yü örnek alalım. Ya da yine Doğramacı'nın olan Hacettepe'yi... Bu üniversitelerin kampüslerine istediğiniz zaman girebiliyor musunuz? Bir deneyin allahaşkına. Ölüyorum ilk yardım lazım desen almazlar. Öğrenci değilsen, görevli değilsen, kısaca işin yoksa giremezsin nokta.

Bilkent nasıl? Sanki başında mevlana varmış gibi, kim olursan ol gel. Öğrenci değilsen gel kütüphaneye gelmişsindir belki. Kimlik bırak kapıya yeter. Kimliğin mi yok? Dert değil, nasılsa çıkıcaksın.

Bugünkü olay bir Bilkentli olarak beni çok sinirlendirdi. Eşşek yüküyle para veriyoruz, öğrenci olmayanlar kütüphaneyi kullansın diye. Onu da geçtim, 2 tane canlı bomba giriyor okula bi tane güvenlikçi şüphelenmiyor. Rezalet yani.

Bu forumdaki diğer bilkentliler, eğer sizde benimle aynı fikirdeyseniz okula bu endişemizi ve tepkimizi göstermenin zamanı geldi de geçiyor. Aa ama unuttum, okulda ne amaçla olusa olsun imza toplamak disiplin suçu. Ama belinizde 1kg c4 le kampüste gezebilirsiniz, hatta duvarlara farsça yazılar da yazabilirsiniz 20m uzunluğunda. Kimse birşey demez...
Mesaj tarihi:
Hepsini okuyamadım özür dilerim. Tek söyleyeceğim bilkentte tam anlamıyla bi güvenlik skandalı olmuş!

Bilkentte güvenliğin tamamen değişmesi lazım.

Ayrıca geçmiş olsun.
Mesaj tarihi:
--off topic olabilir--
ankara üniversitesinin kampüslerine de elini kolunu sallayarak girilebiliyor. çoğu üniversitede üst araması falan yapıldığını sanmıyorum. polis zaten giremiyor kampüslere. özel güvenliklerin de silahları yok.
Mesaj tarihi:
annem olum kızılaya gitme canlı bomba falan vardır dedi. anne sabah götümde patlıyordu didim sustu. bu kısaca özetliyor.

bilkent be abi burası. yuh. doğramacı da mail atmış: bilkent üniversitesi güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi diye. hayır doğramacı, fünye patladı, bomba patlamadı, biz patlamadık.
Mesaj tarihi:
Güvenliğe çatmışsın tamam güzelde, saat 10.30'da b binasının(ki merkez kampüsün en kalabalık binası olabilir o saatlerde) güvenlik nası anlıcak kızın üzerinde 1kg A4 olduğunu?
Mesaj tarihi:
Kusura bakmayın ama Bilkente bugün dahi istediğin herşeyi sokarsın hatta herhangi bir universiteye sokarsın yani kapılardaki aramalar universite ortamı olmasından dolayı sıkı olmuyor. Ama bomba iceri sokulduktan sonra ne yaık ki içerde universite guvenligi neden bişi yapmadı diyemeyiz cunku koca binaya 1tane gorevli dusuyor ki o adam kapıda mı dursun yoksa her iceri gelen hocayı mı korusun veya her binaya gireni mi arasın? Kısacası bence univ guvenliginin hatalı oldugu nokta sadece giris kapısındaki zayıf guvenlik ki buranın askeri bir birlik olmadıgını dusunursek belki kapıdan bile girmemiş direk olarak cevreleyen tellerden iceri verilmiştir bombalar.
Şans konusuna ise katılıyorum kuzenim canlı bombanın vurulma anını bizzat yakından gormus aynı sekilde diger kuzenimin eşi ise olay sırasında bir alt katta odasındaymış yani diyebileceğim tekşey bugün şanslı gunuydu o binadaki birçok insanın.
Mesaj tarihi:
geçmiş olsun tüm bilkentlilere
okula girerken arama yapılan bir yer var mı bilmiyorum burda(sabancı) da yapılmıyor ama öğrenci dışında biri geldiyse kime misafir geliyorsa onun izin vermesi gerekiyor

sonuçta her durumda terorist girmek istese girer yapabilecekler kısıtlı okul kapısına metal dedektörü koyulmadığı sürece

bi de imza toplamak nasıl disiplin suçu? böyle kural mı olur öğrenci birliği yok mu sizi temsil etcek resmi bir birim de mi yok?
Mesaj tarihi:
abi harbiden b binası en kalabalık binadır o saatlerde yahu. olum fünye patladı bomba patlamadı lan, çok kötü düşününce. o bomba patlasaydı neler olurdu kimbilir. çok kılpayı yahu harbi bok yoluna gitmek böyle bişi demekki.
Mesaj tarihi:
Valla yeditepe'de ana girişte hergün metal dedektörden geçiyorsun ve güvenlik kartlara bakıyor.


Eğer ortada böyle bir şey varsa bu tamamen güvenliğin sorumluluğundadır "güvenlik ne yapsın" değil olay. Dışardan verildiyse duvar örersin kimlik sahteyse gerçeğinden ayırt etmek için cihaz takarsın güvenlik kontrol yapmıyorsa işten kovarsın.
Mesaj tarihi:
bir de ekşide kadın aslında terörist değil sadece hikmet sami türkü öldürmeye çalıştı diyen dallamalar var bolca. karı adamı öldürmek istiyorduysa sıksın tabancayla öldürsün, 1 kilo bombayla öğrencileri havaya uçurmaya çalışmak ne demek.
Mesaj tarihi:
Scheriff said:

sonuçta her durumda terorist girmek istese girer yapabilecekler kısıtlı okul kapısına metal dedektörü koyulmadığı sürece



metal dedektörü? bide k9 köpek aldıralım uyuşturucu fln arasın.
Mesaj tarihi:
Scheriff said:
geçmiş olsun tüm bilkentlilere
okula girerken arama yapılan bir yer var mı bilmiyorum burda(sabancı) da yapılmıyor ama öğrenci dışında biri geldiyse kime misafir geliyorsa onun izin vermesi gerekiyor

sonuçta her durumda terorist girmek istese girer yapabilecekler kısıtlı okul kapısına metal dedektörü koyulmadığı sürece

bi de imza toplamak nasıl disiplin suçu? böyle kural mı olur öğrenci birliği yok mu sizi temsil etcek resmi bir birim de mi yok?


Bilkent'de işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama bizim üni(SDÜ) 'de öğrenci klüpleri vasıtasıyla rektörlüğe isteğin dileğini imzasız gönderip gerçekleşmesini sağlayabiliyosun. Bilkent'dede benzer bir sistem vardır sanırım
Mesaj tarihi:
Laorx said:

metal dedektörü? bide k9 köpek aldıralım uyuşturucu fln arasın.


iyi de metal dedektörü çok da lüks ekstrem bişey mi? Her yerde var ondan bazı üniversitelerde de var. Olmalı da.
Mesaj tarihi:
Laraken said:
e o zaman balına yaşıyoruz mu? o şekil mi?


balınamı yaşıyosun bilmiyorum ama ben Türkiye'de yaşıyorum. Böyle bir ülkede bitmez olaylar.
Mesaj tarihi:
Laorx said:
Scheriff said:

sonuçta her durumda terorist girmek istese girer yapabilecekler kısıtlı okul kapısına metal dedektörü koyulmadığı sürece



metal dedektörü? bide k9 köpek aldıralım uyuşturucu fln arasın.


koyulsun demedim veya koyulmasını savunmuyorum. bu tarz olayları engellemek için yapılabilecek başka bir çözüm yok bunu anlatmaya çalışıyorum.
okuldaki güvenlik görevlisi nası ayırt etsin teröristi veya kimlik istese nolur verir gerçek kimliğini gbt'sine bakılmıyor sonuçta. tekrar ihtiyacı da olmicak o kimliğe
Mesaj tarihi:
bizim kou'da metal dedektörü ve manyetik kart okuyuculu girişler varda,metal dedektörlerinin çalıştığını görmedim.Girişin çok yoğun olduğu zamanlarda da kartlı girişi kaldırıp gösterip kartlarınızı geçin diyorlar.

Gerçi bizim oraya terörist niye gelsin,gelse patlatamaz o rakımda
Mesaj tarihi:
komple öğrencileri de arayamazsın tabi ki. harbiden isteyen adam her türlü girer kampüse ama güvenliği suçlamak istiyoruz çünkü abi yapabileceğimiz bişi yok ki, patlarsa öldük. insan böyle suçlayacak bişi arıyor lan ya bomba patlasaydı lan ya ölseydik olunca işin içinde.
Mesaj tarihi:
sadece üniversiteler değil olay, türkiyede tüm güvenlik işi cidden teröristlerin insafına kalmış. bir çok durum oldu eğer kötü niyetli olsaydım terörist olsaydım, ölünce türkiye'nin gündemini değiştirebilecek bir çok insanla yüzyüze geldim aranmadan etmeden. en basiti ben dolmuş beklerken ünye de dönemin başbakanı mesut yılmaz ve bir sürü bakan 1 metre önümden geçip girdi tören alanına. ne arayan vardı beni ne soran. bomba olsa üstümde hükümet giderdi kafadan. bizim ülkemizde herşey gibi güvenlik de göstermelik. havaalanları hariç. köpek gibi arıyolar hava alanında.
Mesaj tarihi:
Hayda, üniversitede girişte aranmak, hatta kimlik sorulması bile özgür ortam mantığına aykırı. Avrupa'da da çoğu üniversiteye elini kolunu sallayarak girersin. Arama olanı hiç görmedim.

Şu durumda üniversite güvenliğinde suç aramak çok saçma; terörizmi üniversite güvenliği engelleyemez. Emniyetin istihbaratıyla bağlantılı.

Ha siz diyorsanız güvenlik sıkılaştırılsın; her yerde aranalım, her yerde izlenelim. O zaman zaten terörizmin yarattığı paradoksa düşersin. Hem korku toplumu oluşur (ki hedeflenen de budur) hem de daha sıkılaşan önlemler daha fazla tepki doğurur.
×
×
  • Yeni Oluştur...