Red Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 burda terorle ilgili karşı düşüncelerimizi söylerken illa iyi kürtler kötü kürtler diye mi ayıracaz.burda edilen butun lafların teroru destekleyen ve ülkeyi bölmeye calısan kürtlere söylendiği gayet açık ve net.hepsini toptan asmak lafı dtp ve teroru destekleyenlere söylenmiş bi laftır.kim söyledi bilmiorum ama insanlar bunlara göre söylüolar laflarını
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: Horizon said: Sen Türküm demiyor musun ? Türk'ün kelime anlamını bilmiyor musun? Biz Türk'üm derken ırk anlamında demiyoruz. Irk ve etnisite muhabbeti yapanın niyeti iyi kültürü çağdaş olamaz. Geri kafalı ilkel adam utanmazca ırk muhabbeti yapar insan içinde. Sen niye oyun oynuyorsun ? Türküm demek türküm demektir. Arabım demek arabım demektir. Sen kendini nasıl kabul ediyorsan onu söylüyorsun. Kimse ağzından çıkan lafı dekoder ile anlamaya çalışmaz. Neyse o. İnsan bir muhabbet içerisinde böbürlenerek , gurur duyarak ben türküm diyebilir , kürdüm diyebilir , arabım diyebilir. İnsan kendi kökeni ile doğal olarak gurur duyabilir , duymaya hakkı vardır. Bu durumda insanın kendi kökenini belirtmesi , ne kötü niyettir , ne çağ dışıdır ne de ırkçılık vs. dir. Tam tersine kendisidir o ve bu en doğal hakkıdır. Ben kürdüm ve türküm demekle çağ dışılık ya da kötü niyetli olunmuyor. Nekadar saçma bir mantık bu ?
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 1- Hukuk seni pasaportun neyse ona göre sayar, kökeninle ilgilenmez, ilgilenmesi abes kaçar zaten, pasaportun, vatandaşlığın onun için yeterlidir. Yani Almanya'da bi kürt kökenli türkiye cumhuriyeti vatandaşı mahkemeye çıksa, o onun için kürt felan değildir, basbayağı türktür. 2- kişisel şiddete geçmeye gerek yok diyosun da daha fikir aşamasında ırkçı diye yapıştırırsan geçene ne diyeceksin peki? light ırkçı, taş fırın ırkçısı felan mı? 3- ben o tecavüzcü örneğini zihniyet olarak verdim, "adamın öfkesi bu" demek için, istersen daha da basitleştireyim, "tüm kırmızıda geçenleri taksimde sallandıracaksın" da der bu adam belki. Veya "bizim varile çöp atanların hepsini pompalıyla kovalayacam" da diyebilir. al bunda suç da yok. 4- azcık sert fazlaca sert, sen karar ver, sen daha iyi biliyosun ırkçılık derecelerini, azcık ırkçı fazlaca ırkçı, bu işlerden anlayan sensin. bazılarına kalsa "kürtler de çok çocuk yapıyolar canım" demek bile ırkçılık.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Horizon bir takım gururların varsa bunu söylemen övünmen gerektiği anlamına gelmez. Biz gururlanırken ırkımızla değil milletimizle gururlanırız. Irkınla gururlanıyorsan ırkçılık ideolojisine temel hazırlarsın. Irkınla gurur duyma demiyorum ama insan içinde bunun muhabbetini yaparsan ırk çatışmalarına zemin hazırlarsın. Kendi ırkıyla sözlü övünen adam diğer ırklara da laf eder ve çatışma doğar. Bu devirde ırkıyla sözlü olarak övünerek insan içinde bunun muhabbetini başlatmak, kendini tanıtırken ırkını söylemek ilkel ve ayıp.
Red Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 türküm demekle kürdüm demek aynı şey değil.ve bana göre türk milletine saygısızlıktır
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 ırkçılık yönünde muhabbet yapmak ayrı , insanın kendi kökeni ile böbürlenmesi ayrı birşey. Elma ile armutu aynı sepette tartma.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Red said: burda terorle ilgili karşı düşüncelerimizi söylerken illa iyi kürtler kötü kürtler diye mi ayıracaz.burda edilen butun lafların teroru destekleyen ve ülkeyi bölmeye calısan kürtlere söylendiği gayet açık ve net.hepsini toptan asmak lafı dtp ve teroru destekleyenlere söylenmiş bi laftır.kim söyledi bilmiorum ama insanlar bunlara göre söylüolar laflarını başkasının adına konuşmayı bırakın artık, kendinizi de beraber batırmayın yok yere. bırakın herkes kendi adına konuşsun, kendi dediğine göre yargılansın. iyi kürt kötü kürt nedir ya? önceki gün çatışmadaki adam türk asıllıydı belli ki, "türkleri toptan kesmek lazım" mı diyeceğiz? "sen ne diyorsun böyle" diyene "ben kötü türkleri kastettim elbette" mi diyeceğiz? cidden çok saçma olmuş.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Horizon said: ırkçılık yönünde muhabbet yapmak ayrı , insanın kendi kökeni ile böbürlenmesi ayrı birşey. Elma ile armutu aynı sepette tartma. İşte ben de sana diyorum ki kendi ırksal kökeninle böbürlenen biriysen ilkelsin. O devirde yaşamıyoruz biz. O kafa ırkçılığa sebep oluyor diyorum. İkisi bir demiyorum. Yine devreler attı heralde.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Başımıza ne geliyorsa herşeyi genellemekten geliyor. Ülkemizde yaşananlar ve forumda çıkan saçma söylemlerin de sebebi bu.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Yoo genelleme falan yok burda. Gayet basit ve net. Bu kafalar ilkel ve ayıp. Bir de yeni tanıştığım adam bana ırksal kökenini söylese garip hissederim kendimi. Normal bakmam yani. Bunun muhabbetinin dönmesi ayıp/ilkel kaçıyor.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: Horizon said: ırkçılık yönünde muhabbet yapmak ayrı , insanın kendi kökeni ile böbürlenmesi ayrı birşey. Elma ile armutu aynı sepette tartma. İşte ben de sana diyorum ki kendi ırksal kökeninle böbürlenen biriysen ilkelsin. O devirde yaşamıyoruz biz. O kafa ırkçılığa sebep oluyor diyorum. İkisi bir demiyorum. Yine devreler attı heralde. Fikrine saygım var , aynı zamanda bu söylediğin bana göre saçma. Nekadar medeni olmuşuz ki , bir kesimi terörist ilan ederken , kökeni ile gururlanmanın ilkel olduğuna işaret ediyoruz. Ne komedi.
Red Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Sam said: Red said: burda terorle ilgili karşı düşüncelerimizi söylerken illa iyi kürtler kötü kürtler diye mi ayıracaz.burda edilen butun lafların teroru destekleyen ve ülkeyi bölmeye calısan kürtlere söylendiği gayet açık ve net.hepsini toptan asmak lafı dtp ve teroru destekleyenlere söylenmiş bi laftır.kim söyledi bilmiorum ama insanlar bunlara göre söylüolar laflarını başkasının adına konuşmayı bırakın artık, kendinizi de beraber batırmayın yok yere. bırakın herkes kendi adına konuşsun, kendi dediğine göre yargılansın. iyi kürt kötü kürt nedir ya? önceki gün çatışmadaki adam türk asıllıydı belli ki, "türkleri toptan kesmek lazım" mı diyeceğiz? "sen ne diyorsun böyle" diyene "ben kötü türkleri kastettim elbette" mi diyeceğiz? cidden çok saçma olmuş. ztn pkk üyelerinin arasında türklerin oldugunuda biliyoruz.kürt=pkk olmadıgınıda biliyoruz.evet o adam türktü.ama teroristti.hepsini kesmek lzm derken kastedilen kişiler ise teroristlerdir.bunda anlamicak ne var anlamadım.burda herkesin ortak noktası terör iken.senin buna takılman ayrı bi saçmalıktır.kürt türk farketmez.terorist mi?o zaman hepsini kesmek lzm.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Horizon said: Fikrine saygım var , aynı zamanda bu söylediğin bana göre saçma. Nekadar medeni olmuşuz ki , bir kesimi terörist ilan ederken , kökeni ile gururlanmanın ilkel olduğuna işaret ediyoruz. Ne komedi. Biz bir kesimi terörist ilan etmiyoruz. O kesimin belli grupları terörizm uyguluyor. Terörizm ilan edilmez-etiketlenmez, yapılır. Yine eksik ve yanlışsın yani.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Ben Türküm. Ben Kürdüm. Ben Arabım. Buyrun ilkelim. Varsın ilkellik şunu söylemekle olsun. Ahaha :) Açıkça ırkçılık , ayrımcılık yapanlara da ses çıkarmayın. Forumda 2654 tane örneği var.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 İşte yeni tanıştığın yabancıya ya da herhangi birine gidip ben Türküm demek yerine ben lazım ya da kürdüm dersen o zaman ırkçılığa giriş yapan kişi sensin. Çünkü sen olmazsan zaten insanlar ırklardan bahsetmeyecek, ilkel kafalarda takılmayacak.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 sg-1 said: 1- Hukuk seni pasaportun neyse ona göre sayar, kökeninle ilgilenmez, ilgilenmesi abes kaçar zaten, pasaportun, vatandaşlığın onun için yeterlidir. Yani Almanya'da bi kürt kökenli türkiye cumhuriyeti vatandaşı mahkemeye çıksa, o onun için kürt felan değildir, basbayağı türktür. mahkemeye çıkınca etnik kökenin değişmiyor, saptırmayalım konuyu rica ederim. said: 2- kişisel şiddete geçmeye gerek yok diyosun da daha fikir aşamasında ırkçı diye yapıştırırsan geçene ne diyeceksin peki? light ırkçı, taş fırın ırkçısı felan mı? hayır hepsi ırkçı. 5 milyonu gaz odasına gönderen de ırkçı, hayatında zenciye tokat atmamış ama zencilere karşı nefret konuşmaları yapan adam da ırkçı, buradaki bazı forum külhanbeyleri de ırkçı. said: 3- ben o tecavüzcü örneğini zihniyet olarak verdim, "adamın öfkesi bu" demek için, istersen daha da basitleştireyim, "tüm kırmızıda geçenleri taksimde sallandıracaksın" da der bu adam belki. Veya "bizim varile çöp atanların hepsini pompalıyla kovalayacam" da diyebilir. al bunda suç da yok. evet alakasız örnek verdin, batırdın. altını çizdiğim halde hala anlamamışsın. nefrete hedefin suçu işleyen olup olmaması belirliyor aradaki gün ve gece gibi farkı. said: 4- azcık sert fazlaca sert, sen karar ver, sen daha iyi biliyosun ırkçılık derecelerini, azcık ırkçı fazlaca ırkçı, bu işlerden anlayan sensin. bazılarına kalsa "kürtler de çok çocuk yapıyolar canım" demek bile ırkçılık. her zamanki gibi söyleyecek lafın kalmadığı zaman ad hominem'in çatısı altına saklanmışsın. kendin belli bir iddiada bulunup destekleyecek fikrin olmadığını farkedince hemen geri kaçıyorsun. evet o da ırkçılık, bu da ırkçılık. Red said: ztn pkk üyelerinin arasında türklerin oldugunuda biliyoruz.kürt=pkk olmadıgınıda biliyoruz.evet o adam türktü.ama teroristti.hepsini kesmek lzm derken kastedilen kişiler ise teroristlerdir.bunda anlamicak ne var anlamadım.burda herkesin ortak noktası terör iken.senin buna takılman ayrı bi saçmalıktır.kürt türk farketmez.terorist mi?o zaman hepsini kesmek lzm. başkası adına konuşmaktan vazgeçin dediğim gibi, kendinizi de o batağa sürüklemeyin. "o öyle demek istemedi" sözünüzün bir kıymeti yok. öyle demek istemediyse öyle demesin, derdini ifade edemeyecek kadar konuşmayı, yazmayı beceremeyen de böyle konularda iddialı fikir belirtmeden evvel gitsin, konuşmayı, yazmayı öğrensin. burada yazma/konuşma kursu verecek değiliz.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Bi de şey var, tüm dünyada sınırlar kalkıyor, milliyetçilik mi kaldı, globalleşiyoruz, ab'ye girecez şöyle olacaz böyle olacaz vs diye tablolar çizenler, şimdi kürt kimliği felan diye kürt milliyetçiliği yapıyor. garip. zaten şu dünyada bi yugoslavya bi türkiye, başka yok. ne hikmettir anlamadım.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: İşte yeni tanıştığın yabancıya ya da herhangi birine gidip ben Türküm demek yerine ben lazım ya da kürdüm dersen o zaman ırkçılığa giriş yapan kişi sensin. Çünkü sen olmazsan zaten insanlar ırklardan bahsetmeyecek, ilkel kafalarda takılmayacak. Sen forumda son mesajlara bakarak tartışmaya girersen böyle saçmaca muhabbet alıp başını gider işte. Bak biz neyin üzerine konuşmuşuz ? said: Aynı örneği istanbul içinde verebiliriz, 1970 lerde doğudan istanbul'a göç eden bir ailenin ferdi, şimdi makine mühendisi (eski komşumuz). İstanbula gelip okula başladığı zaman şiveli konuşduğu ve Türkçeyi tam bilmediği için sınıfın alay konusu olduğu, Kürt bu diye dışlandığı, öğretmenin sen nesin sorusuna, biz Kürdüz dediği için, öğretmeni tarafından Kürt düye birşeyin olmadığının kendisinin aslında dağda yaşayan Türkler olduğu anlatılmış sınıfın içinde. Şimdi tabi bu durumdan dolayı adam kin giütmüyor sadece öğretmenin cehaletine şaşırıyor smiling smiley. Bunun üzerine denmiş ki , bu memleketin ekmeğini yiyorsun , ama kürdüm diyorsun. Hayır diyemezsin. Pardon , şimdi kürdüm diyen mi ırkçı kötü niyetli , yoksa karşı taraftakiler mi ? Bir insan kökenini kendi kendine asimile edip saklamak zorunda değil.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Hikayeyi okumadım evet, çünkü spesifik konulardan ve istisna durumlardan çok genel düşünceler daha çok hitap ediyor bana. Olaya bağlarsak alıntıladığın kısımda devletin o bölgedeki millet anlayışını aşılayamamış olmasının sonucu bu. Fakat sana üstteki mesajlarım kafası çalışan eğitimli normal insanlara yönelik laflar. Özel durum ve istisna değil. Gelip eğitimli rahat yaşayan adam kürdüm derse ilkeldir bu kadar basit. Millet değerinden önce ırk değerleriyle yaşıyorsa sonuna kadar yanlıştır ve kötü niyetlidir, ırkçılığın dünyada olmasının sebebidir. Irktan önce millet kafasıyla yaşamaya "asimilasyon" demek kafası basmayanların düşüncesi olsa gerek. Evet bu ülkenin ekmeğini yiyen "normal koşullarda yaşayan normal insanların" kürdüm demesi ilkel ve yanlış, çağdışı.
Law Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Şimdi ne olduğunu bilmek önemli elbette Türk, Kürt veya başka birşey, bilmemektense bilmeyi tercih ederim elbet. Ama bunun övünülecek bir tarafı yok yani ben Türküm ve bundan gurur duyuyorum veya Kürdüm ve aslanız kaplanız gibi. Sonuçda seçme şansınız var mı ? Yok. Dolayısı ise sarı saçlarım var ve bununla gurur duyuyorum veya çekik gözlüyüm süperim gibi bir durum sözkonusu. Gurur duyarsınız o ayrı ama bencede saçma ve komik bir neden olur. Birde Türkiye'de genetik olarak Türk bulmakda imkansız gibi birşey, bizler daha çok kültür Türküyüz, Türklerin kökeni olan orta asya'ya bakarsak ordaki şaman inancı ve yaşayışını en iyi şekilde islam inancıyla birleştiren alevilere ve cem adı verilen ibadetlerine bakarsınız görürsünüz. Sünni islam daha çok arap gelenek göreneklerini aktarmıştır yani Türk kültürüne özgü birşey pek yok. Gurur duyulacak yada övünülecek birşeyler arıyorsanız, davranışlarınıza ve eylemlerinize bakın.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Türkiye'de Türk ırkı az geyikleri de genelde traştır. Öyle değil yani. Türk ırkı illa Orta Asya'dakiler değil ayrı tartışma konusu. Ama evet işte biri gelip ırkıyla övünüp gurur duyuyorsa güzel ama bunu tanışırken dile getiriyorsa o kibire komplekse kötü niyete çağ dışı kafaya ilkelliğe falan tekabül eder.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 007, Millet kafayısla yaşamak ile kendi kökenini saklamayı eş tutman yüzünden hakaretini iade ediyorum. Seviyeyi düşürmeden mesaj atalım.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Ben millet kafasıyla yaşamakla kökenini saklamayı eş tutmuyorum ikisi farklı şeyler ve aynı anda olması sağlıklı bir bünyede beklenir. Biri bilinç diğeri kültür olgunluk meselesi. Ek olarak ben sana hakaret etmedim yanlış bir düşünceye sahip olabilecek potansiyelleri tanımladım. Bu potansiyelin kendinde olduğunu düşünüyorsan bu senin düşüncen.
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 -007- said: Hikayeyi okumadım evet, çünkü spesifik konulardan ve istisna durumlardan çok genel düşünceler daha çok hitap ediyor bana. Olaya bağlarsak alıntıladığın kısımda devletin o bölgedeki millet anlayışını aşılayamamış olmasının sonucu bu. Fakat sana üstteki mesajlarım kafası çalışan eğitimli normal insanlara yönelik laflar. Özel durum ve istisna değil. Gelip eğitimli rahat yaşayan adam kürdüm derse ilkeldir bu kadar basit. Millet değerinden önce ırk değerleriyle yaşıyorsa sonuna kadar yanlıştır ve kötü niyetlidir, ırkçılığın dünyada olmasının sebebidir. Irktan önce millet kafasıyla yaşamaya "asimilasyon" demek kafası basmayanların düşüncesi olsa gerek. Evet bu ülkenin ekmeğini yiyen "normal koşullarda yaşayan normal insanların" kürdüm demesi ilkel ve yanlış, çağdışı. ırkcılık kendi ırkını enımsemek değil, başkasının ırkını red etmektir. bu durumda sen ırkcı oluyorsun cunku ırkını benımseyip kendine kürt diyen adamı ilkel olarak değerdiriyorsun. normal koşullarda yaşıyan bir kürt, "ben kürtüm, kürtce konuşuyorum kürtce yazıyorum, kürtce okuyorum ismimide kürtce birisme deiştiricem cocuğumun adınıda kürtce bir isim koyucam" diyemez yanı? bu yaptıklarının kimseye zararı yokken senın aşırı modern "ONCE MILLET, HATTA SADECE MILLET IRK MIRK YOK!" fikrin başkalarının özgürlüklerini kısıtlıyor, kültürlerini yaşamalarını engelliyor.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 1- etnik kökenin değişiyor demedim zaten, pasaportun neyse osun diyorum, sen istersen kendini eskimo gör, farketmez. 2- eyvallah o zaman, sen fişle her işine gelmeyeni ırkçı diye, ucuzlat ırkçılığı. ne diyeyim, hayatın ırkçılar arasında geçebilir dikkat et. 3- Nefretin hedefiyle ilgili örnek vermiyorum sana, bizzat nefretle ilgili örnek veriyorum, adamın nefretini belli etme şekli bu. hadi o zaman şöyle örnek vereyim bi kadın sürücü hata yaptıktan sonra, "vermeyeceksin kadına ehliyet mehliyet" de diyebilir. Faaliyete dökmediği sürece adamın öfkesine de karışacak değilsin ya. 4- söyleyecek lafım kalmayınca? 1 haftadır kaç farklı topikte bu ve benzer konuları tartışıyorum, sizleri de aktif olarak "yooo ahbap sen var ya sen ırkçısın adamım" tipi gerçek ad hominem mesajlarından başka fikir teatrilerinde de görmek isteriz.
Öne çıkan mesajlar