Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okulu bırakıyorum

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Yeni sistem nasıl olacak bilmiyoruz hiç. Bu sene başvuruları kaçırmasan çok iyi olurmuş.

Ben de 1. sınıfı bitirmek üzereyim. Mesleğimden memnun olsam da "daha iyi bir üniversite" ve daha iyi bir "etiket" mücadelesi veriyordum. Anlayacağın tek derdim egomu daha da tatmin edebilmekti. Girmeye karar vermiştim fakat başvuruları fazla önemsemedim, girmedim.

Mühendislik okuyorum, üstüne puan verseler tıp okumam herhalde, okuyamam yani, ilgimi çekmiyor, ilgi alanım hiç değil. Tıp mezunu herkes bembeyaz duvarlı yepyeni hastanelerde çalışmıyor ki. Şahsi fikrim, o kadar sene tıp kasacağıma mühendislikte doktora yaparım, şansım yaver giderse binlerce doları götürürüm yani. Olmayacak şey değil. Ama dediğim gibi bu şahsi fikrim, belki tıbbı çok seviyorsundur bir şey diyemem.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bırakma tıbbı kazanamazsın.Birikimi olmadan tıbbı kazanan bir öğrenci tanımıyorum ben en azından.Kendine yazık etme.Başlarda ne kadar çok çalışırsan çalış hayaline odaklanırsan odaklan zihnin bir şekilde duyarsızlaşıyor.1 yıl boyunca aynı tempoyla çalışman neredeyse imkansız yani.Ama mühendislik dersen olabilir elbette.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
okulu dondurma gibi bi opsiyon varsa dondur git..

yok mu bi "ne yardan, ne serden vazgeçerim!" opsiyonu. baktın olmadı, giremedin atlarsın eski okuldan devam edersin

(tu)

hayat senin hayatın,verecegin her turlu radikal gozuken karar senin icin en dogrusu olabilir,yalnız iyi dusun derim,her ihtimale karsı okulu dondur derim,iyi sanslar umarım hakkında en guzeli olur
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ben kesin bir cevap istiyorum
ben hukuk okuyordum,memnun olmadıgım için bıraktım
bu yıl yine öss ye gireceğim,bugün itibariylede 22 yaşındayım =)
amma velakin
benim tarih okuma gibi bir şansım varsa bir yıl daha beklerim
cidden beklerim
gelecek yıl girerim
EA öğrencisiyim ve tek hayalim tek isteğim tarih okumak
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Evet, iktisatta tarih okuyabilirsin bu geçen iki yılda tek okuduğum ekonomi tarihiydi herhangi bir ilgi ile. İ.Ü.'nün kütüphanesi bu konuda çok büyük, kayaklar iyi, belki de onbilnlerce sayfa okumuşumdur tarih hakkında orada. Economics derslerinden A'larla geçmememi sağladı bu ama geri kalan tüm dersler F-C arası geziyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya onun açıklamasını sonra yaparım konuyu dağıtmak istemiyorum
sadece şu kadar diyeyim,bir hobi benim için
kimi wow oynar kimi briç klubüne üye olur,bende açıp elimde ne kaynak varsa ondan,geçmişe dair birşeyler örenmeyi seviyorum
zamanla bu konua ilgim arttı,artık pc başuına oturduğumda açıp 2 el zuma dota fln oynuyacagıma başlıyorum ordan burdan edindiğim ebookları okumaya

tarih okuyabilirmiyim derken
ben EA öğrencisiyim
Sözel puanıyla öğrenci alan tarih bölümüne girebilirmiyim gelecek yıl?
bu bir kesinmi?
oooof
dershanedeki rehberlik hocamı fln aradım ben,ulaşamadım
nasıl bilmiyorum ben bu olayını

delirmek üzereyim şu an
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:
mesajları hiç okumadım.
eğer gerçekten istiyorsan tekrar gir sınava evet. daha çooook gençsin :)

ayrıca şu daha çok gençsin geyiğini bitek ben mi kafamda oturtamıyorum. 18 yaşıdna girdim üniye. işletme okuyorum. 6 senede bitecek nasipse. merkez bankasına girmeye kalksan 26 yaşını geçmemiş olacak diyorlar. ee ben zaten 24 te mezun oluyoru. 1 sene askerlik desen 25. 1 sene vaktim var. yani sıkışıyo baya. bi de yeniden üniye girmeye kalksan bunun gibi bi durumda çok vakit kaybetmiş oluyoruz gibi geliyor bana
Sosyal ağlarda paylaş

3 sene erken girince başın göğe mi erdi ki?
ayrıca çok istiyorsan 6 senede diil 4 senede bitirirsin bölümünü fedecan. rabbena hep bana yok ööle.

şunu söylüyorum:
eğer gerçekten istediğin mesleği yapabileceğini gözün kesiyorsa, 2-3 seneden hiiiiç bir şey olmaz.
ben şahsen sırf istediğim bölüme giremedim diye ayı kadar puanla açıkta kalıp bir sene kaybetmiş insanım, gayet de memnunum halimden mesela. zira ikinci sene ilk tercihime girdim babalar gibi.

ayrıca 21 baaaal gibi, buz gibi genç işte. bebek bile diyebilirim hatta. bukmarklayın threadi, 25tensonra gelin bakın genç miymiş 21 yaşlı mıymış? ehehe..
Sosyal ağlarda paylaş

Okulu dondur.

Sonra ÖSS...

Bende 21 yaşında Hukuk 3te fakülteyi bırakıp hava trafik kontrolörü olmaya çalışmıştım. Ha olmadı ama sonuçta denedim... Her havaalanına gidince "en azından denedim" diyorum. İnan iyi bir his.

26 yaşındayım, staj dahil 4 sene oldu Avukatlığım. Bugün bile düşünüyorum acaba başka bir iş mi diye. Belki banada tekrar eser.

Avustralyada 30 yaşlarında senelik işlerini, kariyerlerini bırakıp oraya giden; gözleme tezgahı yada hasta bakıcılığı yapan çiftler tanıdım. Mutlulardı.

21 yaş daha ne ki? Hem tam kendini tanıyabildiğin, hemde genç olduğun güzel bir yıldan ibaret. İnsanın istediklerinin peşinden koşmasının yaşı yoktur fakat bana sorarsan 21 genede en iyisi ...
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Dişçilik de olur ya o kadar istenmese bile. İstediğim insanlara ideallerimle çarpışmadan yardım edebilmek. Bu bölüme ilk girdiğimde öğretmenlik yaparım diyordum ama bu ortalamayla mümkün değil artık.

Ama çalışırsam tıba girebileceğimi biliyorum, megalomanyak gibi görüneceğim ama yeterinde yetenekliyim, zekiyim. Ankara'nın en iyi anadolu lisesine çok iyi bir dereceyle girmiştim. Artık aptal bir liseli de değilim, oturur çalışırım yani. Dershaneye de başlayacağım tekrardan.

Cesaretin için seni, desteği için aileni tebrik ediyorum. Türk çocuklarının başlıca sorunu aile desteği. Sen istiridyedeki inciyi bulmuşsun.

Yanlız; şu yazındaki bi ibareye dikkatini çekicem. Dershaneye para öde, ama düzenli gitme... Sorunun olcukça, etüte felan git. Çünkü kalıbımı basarım ortam mortam derken tekrar yalan ediceksin sınavı...
Sosyal ağlarda paylaş

benim hatundan da destek var;
"ben 27 yaşımda içmimarlık 1 de okuyorum hiç bir şey için geç değil"

burslu okuyor bu bu arada o kadar azmettik ehe biraz daha zaman olsa mimar sinan bile olabilirdi :P

öss ye girmeye karar verdiğinde formlar dağıtılmaya yeni başlamıştı yetenek sınavlarına girmeye de sınava 3 ay kala karar verdi (önce öss sonra yetenek sınavı korkusunu yendi)

sözün özü

ASLANSIN KAPLANSIN YAPARSIN SEN
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...