Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli Askerlik ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
85 olsun 10bin dolar olsun
hem sürümden hem paradan

hatta 86 15
87 20
88 25
89 35
90 50k $

bi de euro koyarsa tarifeyi devlet, gsmh coşar
eli mahkum yapmamak isteyenin hem de sıcak para candır
Mesaj tarihi:
Böjeek said:
Horizon said:
Bedelli çıkarsa bankalar "bedelli askerlik kredisi" verirler gibime geliyor (:P)

ahah iyi ticaret kafası var gibi sende

Bak benden daha iyi düşünenler var , yaş küçüldükçe parayı arttırıyor eheh
Mesaj tarihi:
Norak said:
yasayı veren milletvekilinin oğlu 81 yada 82 lidir kesin bak :D

valla ben de onu düşündüm.
şimdiki yıla göre 25 yaş, ya da doğum tarihine göre 85 gibi birşey neden değil?
neden 82? 2009'dan 82 çıkartınca 27 kalıyor, ikisi de küsüratlı. mis gibi küsüratsız birşey olsun herkes faydalansın :D
Mesaj tarihi:
sh3lal3s said:
85 olsun 10bin dolar olsun
hem sürümden hem paradan

hatta 86 15
87 20
88 25
89 35
90 50k $

bi de euro koyarsa tarifeyi devlet, gsmh coşar
eli mahkum yapmamak isteyenin hem de sıcak para candır

ohahah.

askeriye dolar taşar. insanlar üstüste yatar falan.
Mesaj tarihi:
harrykewell said:
askerlik sandığınız kadar korkunç ya da ürkütücü değil

aksine çoğu zaman keyif alacağınız bir dönem olacaktır

kazan dairesinde çalışmak zorunda olduğu için haftada belki bir kere güneş ışığı görerek askerliğini yapmış adam tanıyorum.
Mesaj tarihi:
harrykewell said:

mesele askerlikten korkmak degil
orta cagda yasamiyoruz devletine gorevini yerine getirmenin eline silah almaktan baska, ve cok daha hayirli olabilecek, milyon tane yolu var.
muhendis adama silah kullanmayi ogretecegine otur kriptoloji, tank zart zurt dizayni falan kas
Mesaj tarihi:
cem yılmaz dıo ya atom mühendisi adam er gazinosunda televizyondan sorumlu asjfşass

ayrıca bence de guzel bişey askerlik. ne zaman ne olacağı belli olmaz hiç değilse ufaktan bi deneyım oluo. hayatımızda 1 sene zorunlu spor yapmış oluoruz belki başka hiç bi zaman yapamicaz fizik oturuo falan
Mesaj tarihi:
harrykewell said:

tabe canim
sabahn 3 unde uyanip kus ucmaz kervan gecmez yerde -20 derecede nobet
ailenden 1 sene uzak kalmak
dayak yemek
sokakta gorsen suratina tukurmeyecegin bin cesit adamdan hakaret yemek
felan super zevkli anlar

muhendis adami 4 sene okut
para harca
isine yarayabilecegi en onemli en parlak doneminde
eline silah ver hatta silah ver ama kursun verme
kossunnar ordan oraya
Mesaj tarihi:
Askerlik zevkli veya zevksiz demeyeceğim çunku kişiden kişiye değişen bir kavram. Ama emin olduğum tek şey ileriki hayatınızda bir daha bu kadar kafanız boş ve rahat olabileceği bir dönem olmayacağı. Tek derdiniz bir çocuğun dahi yapabileceği günlük işleri yerine getirmek o kadar (elbette sıradan ER olacağınızı düşünüyorum komando falan değil). Faydası zararı konusuna gelince en verimli dönemde kaybedilen 1 yıl vs gibi düşünmektense bence hayatınızın geri kalan koşuşturmacasına başlamadan evvel bir dinlenme veya belki de hiyerarşiyi öğrenme veya Turkiyede beraber yaşadığınız ama hiç görmediğiniz insanlarla aynı yerde yaşamayı öğreniyor olmanız.
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Askerlik zevkli veya zevksiz demeyeceğim çunku kişiden kişiye değişen bir kavram. Ama emin olduğum tek şey ileriki hayatınızda bir daha bu kadar kafanız boş ve rahat olabileceği bir dönem olmayacağı. Tek derdiniz bir çocuğun dahi yapabileceği günlük işleri yerine getirmek o kadar (elbette sıradan ER olacağınızı düşünüyorum komando falan değil). Faydası zararı konusuna gelince en verimli dönemde kaybedilen 1 yıl vs gibi düşünmektense bence hayatınızın geri kalan koşuşturmacasına başlamadan evvel bir dinlenme veya belki de hiyerarşiyi öğrenme veya Turkiyede beraber yaşadığınız ama hiç görmediğiniz insanlarla aynı yerde yaşamayı öğreniyor olmanız.

abso iste orda bi sorun war
orda hic beraber yasaadigim ve yasamak istemedigim bi suru adam war mesela
normal hayatta kendi secimimle muhattap olmak istesem olurum
niye orda zorla oluyorum ki
Mesaj tarihi:
çok dertliyseniz gidin yedek subay olun, sabah 8 akşam 5, maaşı da 1700 gibi bişey olmuş, koğuş yok, gecenin bi körü nöbet yok, uzman çavuş, astsubay tantanası yok.

6 ay bedavaya kalacağınıza 3+9 ay takılın, fazlalık 6 ay için aşağı yukarı 3 bin lira maaş almış gibi olursunuz, daha ne?
Mesaj tarihi:
niye 5 ayı bu kadar zaman kaybı olarak görüyorsunuz ki peki ?

İşe başlamadan önce 5 ay.Ne kadar sorun olabilir ki? Zaten çoğu büyük şirket çalışırken gitmene ve geri geldiğinde tekrar işe girmene izin veriyor.
5 ayı bu kadar büyütmemek lazım.

5 ayda kendimi geliştiririm diyorsunuzda 5 ayda ne yapacaksın? Dİlmi öğreneceksin üni kazanıp mühendis mi olucan?

5ay askerde kitap oku insanlarla iletişim kur.Ülkenin 7 farklı bölgesinden hikayeler dinle işte.

Mesela benim çok zaman kaybım var üni bittiğinde 26-27 yaşında olucam muhtemelen askerlik için 5 ay bile çok geliyor gözüme.Umarım benim dönemimdede çıkar bedelli.
Ama 23-24 yaşında mezun olan adam için 5 ay nedir ki ?

5 ayda dünyayı değiştirecek hatta kendimizi değiştirecek değiliz ya.
Mesaj tarihi:
raw power said:
Zorunlu askerliğe karşıyım,birçok vatandaşın da aynı görüşte olduğunu düşünüyorum.Bu bölücülük-vatan hainliği yaftalarını bırakıp alternatif çözümler üretmek lazım,zira mevcut uygulama son derece çağdışı.

Boşuna o şehitleri kaybediyoruz sırf bu yüzden...
PKKlı adam 5 sene dağda kalıyor her çakılı tanıyor.
Bizim Zavallı er 3 aylık eğitimden sonra eline 5kg lık silahla dağa taşa yollanıyor. Bu yavruları ziyan etmek değildirde nedir?
Mesaj tarihi:
sinad said:
niye 5 ayı bu kadar zaman kaybı olarak görüyorsunuz ki peki ?

İşe başlamadan önce 5 ay.Ne kadar sorun olabilir ki? Zaten çoğu büyük şirket çalışırken gitmene ve geri geldiğinde tekrar işe girmene izin veriyor.
5 ayı bu kadar büyütmemek lazım.

5 ayda kendimi geliştiririm diyorsunuzda 5 ayda ne yapacaksın? Dİlmi öğreneceksin üni kazanıp mühendis mi olucan?

5ay askerde kitap oku insanlarla iletişim kur.Ülkenin 7 farklı bölgesinden hikayeler dinle işte.

Mesela benim çok zaman kaybım var üni bittiğinde 26-27 yaşında olucam muhtemelen askerlik için 5 ay bile çok geliyor gözüme.Umarım benim dönemimdede çıkar bedelli.
Ama 23-24 yaşında mezun olan adam için 5 ay nedir ki ?

5 ayda dünyayı değiştirecek hatta kendimizi değiştirecek değiliz ya.

IYIDE 5 AY BENIM 5 AYIM. DAGDA BAYIRDA KOSMAK BENCE ZAMAN KAYBI.

onemli olanda bu zaten. senin ne dusundugun onun yada 69.999.999 kisinin ne dusundugu degil. benim ne dusundugum. alternatifsiz sacma zorlama bi sekil var askerlik duzeninde.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Buna çok içten katılıyorum.
Mesaj tarihi:
Abi;

"AVRUPA İLERDE YAYA KALDIK GELİŞİCEZ BİZ AMANIN"

diyoruz da o adamlarda da askerlik var?

said:
Avrupa Ülkelerinde Askerlik
Almanya: 9 ay askerlik veya 10 ay kamu hizmeti
Avusturya: 18 ay ile 23 ay arasında askerlik veya 30 ay kamu hizmeti
Yunanistan: 8,5 ay askerlik veya 13 ay kamu hizmeti
Finlandiya: 180 gün zorunlu askerlik ya da 395 gün kamu hizmeti.
İtalya: 10 ay zorunlu askerlik ya da 10 ay kamu hizmeti.
İsveç: 7,5 ay zorunlu askerlik ya da aynı sürede kamu hizmeti
Portekiz: 4 ay zorunlu askerlik ya da 7 ay kamu hizmeti.
G. Kıbrıs: 26 ay silahlı ya da 42 ay silahsız askerlik hizmeti.

Orda da belli süre devlet himayesine giriyorsun yani.

Kamu hizmeti/Askerlik, sonuçta yakındığımız olay ne?

Kendi özel/iş hayatımızdan çalınan 5 ay. Daha çok kariyer sıkıntısı dillendiriliyor burada zaten. E Avrupada'ki adamda kaybediyor bunu..
Mesaj tarihi:
Tamam senin 5 ayın ama biraz ülke gerçeklerini gözardı etmemek lazım. Sonuçta isviçre değiliz her komşusuyla sorunu olan türlü oyunların oynandığı en değerli topraklara sahip bir ülkenin vatandaşlarıyız.
İsrail gibi 3 sene mi olsun? Sadece 5 ay. Bu 5ayda otur kitabını oku sporunu yap.

Zaten sistemden şikayetçiysen gidersin yurtdışına.Devlet herkesin isteğine göre sistem kuramaz ki.

Ama bedelli askerliği bende destekliyorum.Şu ülkenin olmazsa olmazı olmalıdır bedelli askerlik.
Ekonomiye müthiş katkısı olur binlerce kişinin askerlik sorunu ortadan kalkar ordudaki yığılmayı önler

Her yönüyle avantajları olan bedelli askerliği 2-3 senede bir en az yapmalılar.
  • Yeni Oluştur...