Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedelli Askerlik ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abi 3000 euro veriosun almanya ya dil öğrenimine gittim gösteriosun sonra alıosun oturum iznini,28 yaşındayım 22 de gittim bu yaşa kadarda tecil aldım bilemiyorum ama,mmorpg oynıyarakta ömür boyu askere gitmeyebilirsiniz,
1.büyükşehirde oturacaksın bukalemun gibi ortama adapte olacaksın,
2.babadan kalan olacak yiyecen sabah akşam,
3.wow da achievementslerle uğraşarak bi 5 sene daha geçirecen sonrası Allah kerim(arada age of conanı unutmıyım:p)
4.elimizi yüzümüzü yıkamıyoruz ama işimizde rast gidiyor :p
Mesaj tarihi:
Hayat sana güzel ne diyim.

Bitmez umarım babadan kalan hiç,zor olur sana^^

Birde almanyada 1-2 senede bir o oturum iznini uzatman okuldan belge götürmen gerekli? Universiteye kayıtlı olman lazım,e unilerde de sisteme göre 3 sömestir içinde sınavları vermezsen atılıyorsun,nasıl almanlarda oturumlu gözüküyorsun orda ilginç.
Mesaj tarihi:
aglayacam ya... once ise girdik, askerligini yap gel dediler, almadilar askere kosamazsin sen diyip (90 dk cim sahada hakemlik yapmama ragmen 1 sene boyunca) ve hayatimi, isimdeki statusumu resmen 1 yil askiya aldilar, simdi de dalga gecer gibi parali askerlik cikarip 82 de sinir ciziyorlar. 27 yasindan kucukler 5 aylarini illa versin diye... saka mi bu ya.

baslarim boyle ise, bu cagda calisip para kazanmamiz lazim, ulkeye farkli yollarla katkida bulunmamiz lazim, resmen 5 ayimizi vermeden hayata adim atamiyoruz.

aglicam yahu.
Mesaj tarihi:
Zorunlu askerliğe karşıyım,birçok vatandaşın da aynı görüşte olduğunu düşünüyorum.Bu bölücülük-vatan hainliği yaftalarını bırakıp alternatif çözümler üretmek lazım,zira mevcut uygulama son derece çağdışı.
Mesaj tarihi:
Miraul said:
nie 83 ya of 84 yapsaniza sunu

isallah cikmaz boyle :)

aha banladim

gecmez ama yav

gecer mi ki? gecer belki. yok yok gecmez...

gecer belki de be...
Mesaj tarihi:
raw power said:
Zorunlu askerliğe karşıyım,birçok vatandaşın da aynı görüşte olduğunu düşünüyorum.Bu bölücülük-vatan hainliği yaftalarını bırakıp alternatif çözümler üretmek lazım,zira mevcut uygulama son derece çağdışı.

+1
Mesaj tarihi:
Yasa geçerse kapsama dahilim, ama biraz geç kaldılar :p

askerliğini yapıp o temel eğitimi almış biri olarak
benim yaşımdaki biri için 28 gün eğitim gerek ve yeterdir.

Bedelli yapın da paranızı unakıtan'a bağışlayın, adam kalpten gidecek yoksa.
Mesaj tarihi:
bu kanun daha bu kadar basına düşmeden zaten bankalarla bu kredi olayı konuşulup, hazırlandı. Bu kriz döneminde devletin filan para kazanmak için en iyi yöntem bu. Yani askerlik kredileri filan olcak.
Mesaj tarihi:
sharky said:
1983 yılından önce doğanların

sharky said:

sharky said:

sharky said:

abii 84 ya 84 :(
şunu bir yıl attırsalar aslında tam da işime yarıycak şey ama kader kısmet işte...
  • Yeni Oluştur...