Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Domuz gribi paniği

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

arkadaşın domuz gribi olmasıyla iyice kıllandım ve öğrendim biraz ondan, doktora gittiği için sonuçta.

domuz giribi o kadar tehlikeli değilmiş. bağışıklık sistemi çökükse sakat olabiliyor, bunu biliyoruz zaten.

hastalık çoktan yayılmış, şu sıralar grip olanların %98 i domuz gribiymiş.

belirtileri de griple aynıymış. yanlız 2-3 gün düşmeyen ateş asıl belirti.

napıyoruz? bünyeye abanıyoruz, güçlendiriyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar gerekli şeyleri yazmışlar zaten ama ben bikaç ekleme yapmak istiyorum.Bildiğiniz gibi hastalık ilk olarak Ankara Bilkent İlköğretim okulunda 4-5 öğrencide çıktı.Bunlardan biri benim kuzenimdi,13 yaşında bir kızdır kendisi.Hastalığı hafif geçirip atlattı ve sadece 1 hafta karantinada kaldı.Biz ondan çok,6 yaşındaki kardeşine bulaşmıştır diye korktuk,çünkü kız tamamen normal bir grip geçirdi.Ufaklıkta da bir sorun olmayınca rahat bir nefes aldık.
Kuzenin anlattığına göre hastalık,birkaç günlük İskoçya gezisine giden sınıf arkadaşlarından bulaşmış.Yani bu durum şunu gösteriyor ki,hastalık Avrupa'ya kısmen yayılmış bir durumda.Birkaç günlüğüne İskoçyaya giden iki çocugun domuz gribiyle ülkeye dönmesi,büyük ihtimalle hastalığın "normal bir grip" gibi tüm Avrupa'ya yayıldığını gösterir.Akciğer cerrahı olan teyzem,bu virüsün aslında 1 senedir insanlarda dolaştığını,yeni farkedildiğini söyledi.Bu tabi ki kişisel bir yorumdur;ancak durum gösteriyor ki paniklemeye gerek yok,sadece bağışıklık sistemimizi kuvvetli tutmamız lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ohh pişti olduk. Bakıcı kız yuksek atesli migde ve eklem agrılı grip olmuş. Bakalım ne cıkıcak.

Tam aşıya sıcak bakacakken basbakan ben yaptırmıcam demiş gene kaldık popo gibi.

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, domuz giribi aşısı konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile aynı düşünmediğini belirterek "Ben aşı olmayı düşünmüyorum" dedi. Bakan Akdağ, bugün domuz gribi aşısı olmuş ve Başbakan ile Cumhurbaşkanı'nın da aşı olacağını açıklamıştı. İşte Erdoğan'ın sözleri:

"Domuz gribiyle alakalı olarak bir çok spekülasyon yapılıyor. Ben bir şeyi ifade etmek istiyorum. Lütfen öpüşmeyin, tokalaştığınızda lütfen ellerinizi yıkayınız. Dezenfekte imkanı varsa hemen dezenfekte ediniz.

Aşı konusuna gelince sağlık bakanımla aynı şekilde düşünmüyorum. Bu konuda vatandaşım kendi isteğine bağlı olarak böyle bir yolu tercih ederse eyvallah. Ama etmiyorsa, muhakkak yaptırmanız gerekir diye bir kampanyanın yürütülmesi doğru değildir. Ama ne diyorum, eğer ebeveyn ben bunu istiyorum diyorsa, bu olmalıdır. Çünkü otoritelerde değişik değişik kanaatler belirliyor. Kimisi olmalıdır, kimisi olmamalıdır diyor. İsteğe bağlı olarak hazırlığımızı yaptık. İsteyene bunlar yapılıyor, yaptırılıyor. Şahsen ben aşı olmayı düşünmüyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

Ya doktorlar da ikiye bölündü, bir kısmı aman ha diyor, diğer kısmı mutlaka yapın diyor.

Obama aşı olmuş mesela, Amerikan firması reklamını yapıyor desem değil. Aşıyı Novartis geliştirdi yanlış bilmiyorsam.

Sağlık bakanı başbakan risk grubunda değil o yüzden yapmayacak diyor, ABD başkanı risk grubunda da Türkiye başbakanı mı risk grubunda değil. Lol.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...