Sam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 "cehenneme giden yolun taşları iyiniyetle döşenmiş" gibi bir söz vardı, tam nasıldı unuttum. kimsenin "oh şu ülkenin bir canına okuyayım" desturuyla darbe yaptığını sanmıyorum. aynı şekilde beceriksiz politikacıların da çoğu "şu icraatı yapayım da anası ağlasın vatandaşın" diye çalışmıyordur muhtemelen. ilk darbeydi, diğer darbelerin hepsine bir önayak, ilk örnek teşkil etti. sadece bu niteliği bile yeter. prensibi bir kere bozarsan sonra düzeltemezsin kolay, dediğim gibi son 50 yılımız bunun en büyük kanıtı. bugün de hala ceremesini çekiyoruz. baskıyı yapıp yapıp sonra sıra külahları değişmeye gelince hakkaniyet isteği bu alemde kolay karşılık bulmayacak bir saflıktır. ama yine de birileri bir yerden ufak ufak da olsa başlıyor, ben de o nedenle akp'ye şimdilik destek veriyorum. yeterli olmadıklarını düşününene ya da daha çoğunu yapacak birini görene dek.
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 açıkçası bu ülkede yapılış tarzı açısından başarısız olsa bile hem gerekli hem de sonuçlarının başarılı olduğu bir darbe varsa o da budur. darbe savunmayı pek sevmiyorum ama darbenin sosyal sonuçları ve anayasasına çok sempati duyduğum için bunu diyebiliyorum. o çizgide devam etseydik durumumuz daha iyi olabilirdi o konuda çok bir yorum yapabilecek kadar da bilgili değilim. 1960 öncesi demokrat partisi hükümetine kesinlikle bir müdahale gerekiyordu o yüzden o darbeyi açıkçası işlevsiz görmüyorum. öyle bir durumda halkın iradesinin de çok öneminin kaldığını sanmıyorum. ha hükümetin tavrından memnun olmayan aşırı sağcı grup her şekilde bir darbe yapacaktı o muhtemelen engellenemez bir durumdu. O darbede yer alıp da darbeyi olabilecek en iyi hale sokan insanlara yatıp kalkıp dua etmek lazım. bence onlar büyük ölçüde kurtarıcı görevindeydi, yoksa onlar darbe istemiyordu gibi palavara sıkmayacağım tabi bir fikrim yok zira. Ama şunu diyebilirim, komitenin kalan sol tarafı gerçekten bu darbenin içersinde demokrasi için yer aldı. Zaten yanlış hatırlamıyorsam bu sebeple demokrat partinin devamı olan adalet partisini hükümete gelmesine müdahele etmediler (ordunun baskısına rağmen). Yoksa o insanlar o darbenin içersinde olmasaydı ve aşırı milliyetçi kanadı elemeseydi, bugün senin ilersi için korktuğun mutlak ordu faşizmi dönemine 1960 yılında girmiştik olurduk bundan oldukça eminim işte.
Fortuna Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Demokrat Parti'nin kurduğu Tahkikat Komisyonu mu desem, yoksa seçim tarihi vermemesi, Menderes'in "Ben kendime sabık başbakan dedirtmem." demesi mi desem o darbenin "seçimle işbaşına gelmiş yöneticileri asanların getireceği özgürlük" gibi bir cümleyle anlatılması yanlış zaten.Darbe yapılması gerektiğini savunmuyorum ama adam seçim yapmıyorki indiresin. AKP'nin yaptığının da tahkikat komisyonundan pek bir farkı yok, sadece uslüne göre yapıyorlar.Ülkenin yarısını dinlemek için alınan izin mi desem, Adamı önce tutuklayıp sonra suç uydurmak mı desem, Sürüyle hukuka aykırı idari işlem mi desem... Görmek isteyene örnek olay da çok, bilgi de.Görmek istemek önemli olan. Ama neyseki şimdi insanlar daha bilgili, hukuk daha meydanda, o yüzden darbeye falan gerek yok.Çünkü insanlar artık AKP'yi isterse isterler, AKP'nin elinde Demokrat Parti'nin gücü yok.AKP iktidarda kalsa da gitse de insanların kararı artık bu.
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Sam said: evet seçim barajı denen olay sırf meclisde temsil edilemesinler diye %10 gibi aşırı bir miktara getirilmedi, çok rahattı kürtler. aihm secim barajinin insan haklari ihlali olmadigina karar verdi. turk halkinin iradesine yapilmis gelmis gecmis en buyuk yamuktur, gayet anti-demokratik bir uygulamadir ama bunun kurtlere karsi cikarildigini savunmak ancak biraz cahil olmakla mumkun. kenan evren ve takimi bu hediyeyi bize verirken kurtleri dusunmuyordu bile. ne zaman en bi ozgurlukcu tek parti ikidari secim hesaplama yontemini degistirir (bu arada son otuz yildir gelmis gecmis butun partiler bu baraji kaldirmayi bile dusunmedi. belli bir zamana kadar dusunemezlerdi zaten ama en buyuk suc kac senedir tek basina iktidarda olan akpde. bu suc ortada iken buradan cikarimla yine bu partiyi savunmak priceless) ancak o zaman duser secim baraji. bu darbe kalintisi hesaplama yontemiyle neredeyse mecburuz bu baraja. turkiye nin ak parti zamaninda demokratliga en yaklasacagi an bunlarin secimle gittigi zaman olacaktir.
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 ya rahatsiz kurtleri dusunmediklerini nerden biliyorsun oturup kenan evrenle mi konustun? 80 darbesinde iskence gormemis kurt kalmadi, sen kurtlere yapmadilar diyosun. barajin sebebi azinliklarin girmesini engellemektir, tabak gibi acik bisey yani bu tartisacak yeri yok.
Masticore Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2009 Ya sam yaşadıklarımızı şu zamanda yaşayan bir avrupa ülkesi varmı ? 70-80 lerdemi kaldın sen. Askeri darbe ayrı birşey. Sen böyle bir baskıcı rejim hangi parti'de gördün ? Konuşanı ergenekol'dan alıyorlar içeri. Hakimler bile dinleniyor. Neyi savunuyorsun sen ? Türkiyenin geldigi durum ortada bak orda vergi sıralaması var. Bir kanal sahibi kanal çalışanından az vergi ödemiş bu sene. Akp başa gelirken ne sözlerle geldi bi düşün. Şuan yaptıklarına bak
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Penthesilea said: ya rahatsiz kurtleri dusunmediklerini nerden biliyorsun oturup kenan evrenle mi konustun? 80 darbesinde iskence gormemis kurt kalmadi, sen kurtlere yapmadilar diyosun. barajin sebebi azinliklarin girmesini engellemektir, tabak gibi acik bisey yani bu tartisacak yeri yok. evren ile konusmaya gerek yok. darbe sonrasi nasil bir yonetim dizayn edildigi ortada. azinliklarin parti kurma olasiliginin olmadigi bir ortamda adamin kurtler 20 sene sonra parti kuracak ben buna karsi bir cozum olusturayim amaci yok. 80 darbecilerinin en buyuk amaci ss kuraliyla bile olsa istikrardi. bunun da yolunu bu salak secim sistemi ve baraj ikilisinde buldular. askeri yonetim etkisini kaybeder etmez degismesi gereken bir sey sivil iktidarlar tarafindan degisik sebeplerle devam ettirildi.
aquila Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 bu kadar rahat yolsuzluk yapilmamistir belki daha once, ondan en serbest simdiyiz.
Joker Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 http://i7.photobucket.com/albums/y253/byjoker/surfer-girl-postersaew.jpg
GEd Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Konuşanı Zaman ve tarzı gazetelerde karalıyorlar önce,sonra telefon kayıtları çıkıyor. Yerine göre PKK yanlısı veya darbeci oluyor. İslamcıların hızlı yükselişi. Ayrıca yeninin yanlışını eskiden yapılan yanlışlar ile savunmak bence kültürsüzlük ve çaresizlik örneğidir.
riglous Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Sam said: evet seçim barajı denen olay sırf meclisde temsil edilemesinler diye %10 gibi aşırı bir miktara getirilmedi, çok rahattı kürtler. ..... Enteresandir, ben de Ozal soyadli birini animsar gibiyim ama cikaramadim. Hatirlayan varsa bir biyografisini koyabilir mi? soylediginiz seylerin altini doldurun
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Türkiyede yaşamasak , geçmişte olanları bilmesek OHA NASIL BASKI ALTINDAYIZ !!11! diyeceğiz de , bunları bilip demek ya da kendine göre bilmezden gelip demek hakatten çok komik. Join the CLUB.
Fortuna Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 "Geçmişte baskı altında yaşadık, bunlar iyi..." falan diyenler dünyanın sadece Türkiye'den ibaret olduğunu falan sanıyorlar heralde, çünkü karşılaştırma yapman gereken şey geçmiş değil.Geçmişten ileride olmamız gayet normal.Bizden daha rahat,daha az baskıcı yönetimler dünyada var olduğu sürece, en iyiye ulaşmak için insanların eleştirmeye ve şuanki duruma baskıcı yönetim demeye hakkı var.Daha iyisini istiyorsak, "10 Adım gittik, şurdan şuraya geldik..." diyerek 100 adım önde olanları görmemek yanlış.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 GEÇMİŞTE NE BASKILAR VARDI, BUGÜNKÜ BASKI AZ BİLE, O YÜZDEN BUGÜN DAHA AZ BASKI YAPTIKLARI İÇİN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR ETMEMİZ GEREKİYOR.
Eaglewingg Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 4 tane kanal hükümete adam gibi muhalif. Hangileri bunlar Kanal Biz ( Sahibi Tuncay Özkan) Avrasya TV (Sahibi Mustafa Özbek) Ulusal TV (Sahibi Doğu Perincek) Kanal B (Sahibi Prof.Dr. Mehmet Haberal) Evet bu isimlerin hepsi içeri atıldı. Ne tesadüf değilmi? Ve şuanda da bazılarının gözünde en özgür dönemini yaşıyor ülke. Bunların özgürlük dediği serefsizlere özgürlük, aşşağılıklara özgürlük, Feto ya özgürlük, dtplilere özgürlük, amerikancılara özgürlük. Ama emperyalizme, cemaatlere, tarikatlara karşı duran Atatürk devrimlerine bağlı insanlar kim ki onların gözünde? Hepsi içeri atılsın değil mi? Demokratik tepki olarak yapılan cumhuriyet mitinglerini düzenleyenlerin bugün neredeyse hepsi içerde. Nerede Demokrasi? Ordu agzını açtıgında (27 nisan bildirisinde) "Demokrasi gidiyor bik bik.." diye başlık acanlar şimdi bu yapılanlar karşısında mutluluk içindelerdir. Nerede bunlara tepkiniz? Nerede demokrasi aşkınız(!) ? Şunları adam diye karşınıza alıp birde cevap yazmayın. Provaktör, zarar ziyan adamlar bunlar..
sir Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 ama cidden siz baskı görmemişsiniz yau, pes =) şu andaki iktidarı aklamak için demiyorum ama, gerçekten "tarihinde böyle bişey var mıdır" diye soruyosanız bu ülkenin tarihini hiç bilmiyosunuz demektir.
Red Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 20-30 sene 100 sene once baskı vardı.şimdide olabilir yani.yahu nesiller degişti dünya ilerledi biz hala nerelerdeyiz. daha önceleri kötüydü şimdi daha iyi gibi bişi yok yani.
Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 sir said: ama cidden siz baskı görmemişsiniz yau, pes =) şu andaki iktidarı aklamak için demiyorum ama, gerçekten "tarihinde böyle bişey var mıdır" diye soruyosanız bu ülkenin tarihini hiç bilmiyosunuz demektir. Burada katılmakla beraber, bazı yerlerde olaylar düzelirken, bazılarında da kötüleşme olduğuda su götürmez bir gerçek yani. Bunun en basiti ben dün polisi bir tane dövülen kadına bakması için ikna edene kadar anamı ağlatması olabilir. 4 sene önce buna benzer başka bir kararkolda çok rahat hareket ediyordum. Onun dışında tele kulak ve yargının bağımsızlığı gibi olgular ciddi zedelenme durumunda. Yani sonuçta A.Y. mahkemesi 61-80 arası çok daha iyi çalışırken, şimdi çok daha tatsız çalışıyor, aynı şekilde yargının rüşvetlenmesi yine son dönemlerin olayı. Olayları her baskı kanalı için ayrı ayrı incelenmesinin daha isabetli olacağı kanaatindeyim. Bunların ötesinde Türkiye bence bundan daha fazla baskı dönemleri gördü.
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Niye söylenenleri çarpıtıyorsunuz ki , "ben böyle baskı dönemi ile hiç karşılaşmadım kendimi huzursuz hissediyorum , geleceğimiz hayırlı değil" şeklinde söylenen mesajlar var çoğunlukta , bunlara karşı benim lafım. Kısaca abartı buldum.
-007- Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 -007- said: said: Sormak lazım "Tam bağımsız, çağdaş, laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti" yıllarca bu ülkede vatan sever sıfatıyla dolaşan vatan hainleri içeri girince mi akkıllarına geldi. Şuan ergenekoncuların başına gelen şeyler yıllardır diğer grupların yada sıradan insanların başına gelirken(ve hala gelmekteyken) neredeydiler. "yıllarca başına gelirken" diyosun da bu durum en son darbe döneminde oldu diye biliyorum. En azından o dönemin ismi ve durumu açık ve belliydi. Şu an o netlik bile yok! Kat kat daha vahim yani. Darbe dönemine laf edip bugünü savunanlara gelsin.. + 10 dalga daha olacakmış Ruhat Mengi'nin programında geçti bu muhabbet. + Polis hergün birilerini dövüyor. + Herkes dinleniyor, takip ediliyor. Cumhurbaşkanı dinlemeyi önleyen cihaz taktırdı yeni. + ...
Joker Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 -007- said: + Herkes dinleniyor, takip ediliyor. + ... türkiye tarihi bu kadar şeffaf devlet görmedi. herkezin malı meydanda, hayde bire yiğitler...
-007- Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 şeffaflık derken deniz fenerinden bahsediyosun sanırım? Joker said: türkiye tarihi bu kadar şeffaf devlet görmedi. herkezin malı meydanda, hayde bire yiğitler... şu lafa bittim resmen. sen bunu AKP'nin olduğu bi ülkede söyleyebilirsen sana babalar gibi İ. Melih Gökçek'i gösterirler.
Joker Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 -007- said: şeffaflık derken deniz fenerinden bahsediyosun sanırım?deniz feneri diye devletmi kuruldu hiç haberim yok?
Öne çıkan mesajlar