Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 ahahah simpson did it oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 kenan yarar tipi karikatür malzemesi bu düşünceler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 bence de olabilir yanıtını bilemeyeceğimiz bir soru gibi duruyor ne kadar düşünsek etsek de. ama 007 nin dediği gibi daha ne atomu protonu %100 çözebilmiş vaziyetteler.. yani atom neyden oluşuyo, onu da oluşturan birşeyler war atomun içinde ne war nasıl çalışıyo neye göre hareket ediyor.. bu soruların cewaplarını bilim adamları verebiliyor tabii ki ama kesinliği asla ispatlanamamış olan teorilerle.. neyse şunu sölemek için girmiştim eğer öle bişey warsa, dünya kesin o devasa canlının kanser hücresidir.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Şu şuralarda bi yerde kenarda dursun http://pdg.ge.infn.it/particleadventure/frameless/chart_cutouts/particle_chart.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PederRamirez Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Parçacık fiziğinde durum kötü değil aslında deneysel olarak çıkabileceğimiz enerjilerde teoriler genelde çalışıyor. Elimizdeki teorilerin hepsi sonsuz enerjide ıraksıyor(divergent). Zaten deneysel olarak çok çok yüksek enerjilere çıkamıyoruz. Parçacık fizğindeki aklıma gelen bir kaç problem ; 1-Quantum Gravity, elimizde çalışan bir teori yok (diğer etkileşimler için teoriler deneyle uyumlu sayılır elektriksel,zayıf (weak force),strong force. 2-Higgs bosonu -deneysel olarak gözlemlenmedi (bakalım cern ortaya çıkarabilecekmi) 3-Süpersimetrik parçacıklar (deneysel olarak gözlemlenmedi) 4-GZK cutoff bu da kozmik parçacıklarla ilgili bir problem tabi bunlardan daha önemli birçok sorun var ama benim aklıma gelenler bunlar. Higgs bulunamazsa işler ilginçleşecek gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 dünya bir atom kadar küçükse biz ne kadar küçüğüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2009 planck uzunluğu kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 iç içe geçmiş alemler rakı sofrası muabbetı la bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 o değil de şimdi eskiden düşündüğüm bir şey aklıma geldi. insan vücudu ile insan toplulukları arasında baya benzerlik var. savunma birimleri, merkezi yönetim birimleri, enerji merkezleri vs gibi. o daha ilginç bence (gerçekçi olduğu için sdf) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 bu da allahın varolduğunun kanıtı işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2009 Gecenin ikisinde düşünülecek konu değilmiş, bu kanıya vardım. Ama düşününce hakikaten geçen sayfada verilen Simpsons introsu gibi. Off offf. Zaten en basidinden bilinen en büyük yıldızların büyüklüğünü aklım almıyordu karşılaştırmalı videolarda fln. Bu durum beni hepten aştı. Yukarda bahsettiğim karşılaştırmalı videolardan biride budur; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 oha lan. bu topiği ben mi açtım? bi kaç yıldır kafamda vardı bu düşünce resmen benim düşüncelerimi yazmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2009 peki bizim evrenimizin içinde olduğu atomların oluşturduğu evren de başka bi atomun içindeyse... ha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 men in black'in son sahnesi bu teoriyle ilgili idi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Fortuna said: http://www.toxicjunction.com/get.asp?i=V2410 edik:Youtube bulamadım. pwns Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Ardeth said: senin düşündüğün gibi olacağını sanmıyorum. ama basit düzeyde bakarsak olaya, bir atomun kendinin canlılar dünyasında bir atom olduğunu anlama olasılığı yok tek başına, özelliklerine göre yerine getirebileceği aksiyonları yerine getiriyor. fakat gördüğün gibi bir insan "acaba ben böyle büyük tabir edemediğim başka bir sistemin atomu muyum?" diye sorabiliyor. sırf bence bu yüzden hayır. benim gözümde çünkü atom ne olduğunun, neyin parçası olduğunun farkında olmayan bir varlıktır. e düdük, neden tek boyutlu bir dozlemioluşturan noktalar gibi bizde 4 boyutlu biz evreni oluşturan 3 boyutlu hacimler olmıyalımki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 4 boyutlu uzayı aklımız alamıyorken onun bu tartışmaya faydası ne? Biz atom, evren dediğimiz şeyleri üö boyutta tanımlıyoruz, 4. boyuta geçince başka bir sistemin atomu olmamız için hiç bir sebep göremiyorum. Bu sadece kafadan atılmış bir ihtimal olabilecek sonsuz başka şeyin yanında. Şüphecilik derken biraz mantıklı şüphecilik arkadaşım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 şerrefsizim benim kafamdaki teori de bu. yalnız değilmişim, mutlu oldum:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 teoriyi dayandırdığınız matematiksel yapı ya da gözlemsel olay nedir tam olarak? eğer elektronların atomların etrafında eliptik orbitallerde döndüğünü düşünüyorsanız bunu zaten unutun, öyle bir şey yok. gezegenlerin hareketlerinin tarifi klasik mekanik yasaları ile yapılırken (yani pozisyon ve momentini hesaplarken bir belirsizlik kısıtına takılmıyoruz*), atomların hareketleri normal boyutları dalga boyu ile kıyaslanabildiği için işin içine büyük bir belirsizlik kısıtı giriyor. O yüzden o boyutta parçacıkların hareketlerin başka yasalarla ifade ediyoruz. Daha farklılıklar burdan başlıyor. Yani boyutun harekete olan etkisi diye bir durum söz konusu iken, 6400000 m çaplı dünya ile metrenin milyonda biri çapında çekirdeği birbirine benzetmek için sadece esinlenmekten daha iyi sebeplere ihtiyacınız var. Tekrar hatırlatıyorum elektronlar çekirdeklerin etrafında, ayın dünyanın etrafında döndüğü gibi dönmüyor. Onların hareketlerini bir olasılık dağılımı olarak ifade edebiliyoruz, eliptik yörüngeler olarak değil. Bunun sebebinin de yetememezlik değil bahsedilen ölçüt ve durumlarda geçerli bir yasa olduğuna dair fikirler oldukça yaygın. *: önemsenebilecek bir belirsizlikten bahsediyorum, bilenler ukalalık yapmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Ardeth said: 4 boyutlu uzayı aklımız alamıyorken onun bu tartışmaya faydası ne? Biz atom, evren dediğimiz şeyleri üö boyutta tanımlıyoruz, 4. boyuta geçince başka bir sistemin atomu olmamız için hiç bir sebep göremiyorum. Bu sadece kafadan atılmış bir ihtimal olabilecek sonsuz başka şeyin yanında. Şüphecilik derken biraz mantıklı şüphecilik arkadaşım e o zaman hiç model yapmıyalım, hiç projection yapmıyalım, keza geleceği tanımlamaya calışmak tahmin etmekten başka birşey değil. herşeyi hesalıyabiliceğini soyluyorsan bilemem tabiki. hali hazırda, zamanı aklımızın aldığını varsayarak hareket ediyoruz zaten, ortaya koyduğumuz hiç birşey antıklı değilki. Ayrıca 4. boyutlu bir evrene -hatta ondan once pratik olsun diye 2 boyutlu bir evrene- kafamızın basmıyacağını sadece 3. duvarı (third wall'ın türkcesi 3. duvarmı bilmiyorum tabi) yıkamıyacağımızı düşünerek söylüyoruz. 3. duvarı yıkma fikri, "olm aya gidilirki lan" fikrinden farksız değil. Birinin aklına relativite gelmiş, başkasının aklınada 3. duvarı nasıl yıkabileceğimiz gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 model yapmayalım demiyorum. burda konunun başında yapılan atom tanımıyla senin kafana göre yaptığın atom tanımı farklı. biz üç boyuttaki atomu incelerken dört boyut üzerine yorum yapabiliyoruz (şimdi zamanı işin içine katmıyorum). sonuçta atom hala üç boyutta ama bizim yaptıklarımız yapamıyor. eğer biz 4 boyutlu evrende, 4 boyutu kavrayamayacan 3 boyutlu varlıklar olursak, aynı duruma atomlar da düşer. hiyerarşi açısından bir şey değişmez. hala atom denilen şey bizim altımızda bir şeyleri anlama kapasitesi açısından. hem bizi kavramıyor hem 4. boyudu kavramıyor. daha bilimsel bir açıklama için 2 üst mesaja da bakabilirsin :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 "ben dunyada bi atommuki acaba" meselesinden koptum, ilgim yok hic o konuyla, 3. sayfadaki ilk cevap verdiği mesajında, sanki yaşadığımız evrenin yapı taşı olmasının imkansız olduğunu bununda bizim bu fikri "düşünebildiğimize" bağlı olduğunu soylmeişsinde ona takılmıştım. yoksa elbette, atomlarla galaksilerin alakası yok. ayrıca tabiki 3 boyutlu evrenin atomu, 3. boyutlu bir evren 4. boyutlu bir evrene yapı taşı olduğunda hala 3. boyutlu evrenın atomu olarak kalıcaktır. biri hiyerarşilerin biri armut diğeri elma. Daha bilimsel acıklama için, ilkokulu hatırlıyabilirsin, hanı elmayla armut toplanmaz derlerdiya o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 başka bir şeyin yapı taşı olma konusunda ilk dediğim geçerli. bilmediğimiz boyutlarla ilgili olabilecek bir çok şeyden biri. yok saymıyorum ama beni yönlendirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar